Anders Tryka

Datatilsynet fastholder: Chromebooks er stadig forbudt i Helsingør

jeg blir ikke fuld af de 13 drinks i byen, men af 1...

den første.

det her er signifikant.

18. august kl. 21:59
KL revser Datatilsynets Chromebook-afgørelse: Vi kan ikke leve med usikkerheden

I er i panik, fordi I - på trods af årelange og talrige advarsler - ikke har villet lytte, og på utallige konferencer og lobbyistmøder har fedtet for tech-giganterne, og derfor har rådgivet og besluttet helt i skoven ift. kommunerne. Og nu kæmper I for livet (jeres stillinger) ved at skyde skylden på alle andre, og især da på Datatilsynet!

AMK, det der er spot on.

18. august kl. 18:23
Helsingørs borgmester raser over Chromebook-afgørelse: »En helt rædselsfuld og totalt urimelig situation«

måske jeg er farvet fra en tid som sælger af Digital Post løsninger, og sidenhen andre løsninger, der adresserer de KRAV kommuner og andre i forvaltningen er underlagt... hvor jeg, på it chef niveau og højere, særdeles ofte er blevet mødt med udtalelser som:

"jo jo, men der er jo ikke nogen konsekvens" og "ja ja, men de der regler er uforenelige med vores budgetmæssige virkelighed!"

OK hvad er problemet egentlig her, hvis vi fjerner det kommunale budget?

de der chromebooks og services har de fået til en rigtig god pris. måske endda så god, at den flytter compliance spørgsmålet en smule væk fra det papir, hvor prisen står på.

og ja, det er synd for borgmesteren, for det gør jo ondt i røven, når tæppedaskeren rammer... men det kan vi andre jo kun klø os i røven over. det er pisselækkert, at datatilsynet står fast, og at borgmesteren nu for alvor er på valg.

forhåbentlig integritet, fortrolighed, kvalitet og seriøsitet nu kommer på ledelsesgangen for alvor i den offentlige it indkøbs funktion, så man ser lidt flere udbud med andet end "pris" som den primære vægtning på noget nogen har forelsket sig i, og derfor beder specifikt om udbud på.

18. august kl. 17:56
USA efter Huawei-kritik: Vi udvikler vores egen 5G-teknologi

US Gov: Don't implement Chinese tech, they will abuse it! Wait a little, while we come up with an alternative that THE CHINESE won't be able to use against you.

US Biz: OK!

EU: So, what are our good friends in the NSA and the CIA up to these days, when they are done singing 'America First!' ?

US Gov: We'll trade-war you to oblivion, EU!

EU: ...

Det er lige så fundamentalt sørgeligt, som det er morsomt.

hashtag echelon hashtag orwell hashtag sarkasme

18. februar 2020 kl. 09:38
Dansk mailtjeneste stod pivåben: Nu har 250 myndigheder og virksomheder anmeldt sikkerhedsbrud

nej, kunderne kan ikke klandres for at Databehandleren Logiva har haft en pivåben løsning, men de er nu engang som Dataansvarlige ... ansvarlige ... for at databehandlingen foregår sikkert. og for at melde brud til datatilsynet.

kunderne har vel i og for sig gjort, hvad de skulle. man har fundet en dejlig, billig løsning på en problemstilling, der er trumfet igennem ved loven om digital post. teknologisk har den virket ok, og man har sørget for at databehandleraftalerne var på plads.

løsningen var så bare alligevel ikke skide sikker.

det massive antal anmeldelser er i min optik mere et udtryk for, at DPO'erne har været på de rigtige kurser.

kan man så klandre kunderne for ikke at granske løsningen godt nok?

12. februar 2020 kl. 08:14
Endnu en alvorlig sårbarhed i Yousee-hardware: TDC vil ikke oplyse, hvor mange der er ramt

tænkte præcis det samme. tænker dog også, at svaret var 'nej,' og at producenten valgte et 'nyt opdaterings-setup' ... altså implicit at servicen var en askey service?

man skal ikke udelukke at arkitekten har haft dårlig humor, da han navngav servicen...

12. februar 2020 kl. 07:55
Trods sønderrivende kritik: Region Syd bruger 2,5 år på at lukke lokaladmin-huller i titusindvis

Derudover har man investeret fem millioner ekstra i sikkerhed i år, der hovedsagelig er gået til en grundigere netværkssegmentering. Det svarer til et lille års it-sikkerhedsbudget i regionen.

Man kommer dæleme ikke langt med et IT sikkerhedsbudget på under 200 kr. pr. IT bruger pr. år... (5 mio. kroner vs. 27.000 brugere)

Når man ikke har et budget til IT sikkerhed, så giver det da meget god mening, at driftschefen forfalder til 'vi venter til vi er opgraderet til Windows 10' -rygsvømning... Og når de så har fået Windows 10 på alle maskiner, så skal de til at vælge alle sikkerhedsprodukterne til... og når det er gjort, så er der ikke noget tilbage på sikkerhedsbudgettet, i øvrigt.

18. juli 2018 kl. 11:22
Google vil skabe realtime 3D-animationer af det rum, du står i

kunne man forestille sig at målingerne kan genkende specifikke objekter og/eller konturer, eks specifikke produkter eller logoer... og så kunne man målrette markedsføring mod mobil brugeren? Det ER jo Google, ...

21. februar 2014 kl. 14:21
Corydon: Ikke et lovkrav at myndigheder svarer på digital post

Fra DIGST's vejledning

Fra 1. november 2013 skal alle myndigheder i kraft af lov om Offentlig Digital Post, fordi de også er virksomheder, have en digital postkasse på virk.dk til modtagelse af post fra myndigheder. Dette anerkender Corydon.

Alle offentlige Myndigheder er omfattet af kravet om at have en Digital Postkasse på Virk.dk - og det der sendes hertil er også juridisk bindende for modtager i et sådant tilfælde. Det bekræfter Corydon også.

Digitaliseringsstyrelsen's vejledning forklarer videre:

'Myndigheder skal kunne kontaktes af borgere via kontakthierarkiet på borger.dk og af virksomhederne via virk.dk' [...] 'Digital Post afsendt af borgere eller virksomheder har samme retsvirkning, som hvis det var sendt som papirpost.' Det undsiger Corydon -FORKERT- i sit svar.

Det fremgår nemlig KLART OG TYDELIGT i lovens § 8 at virksomheder og borgere er stillet FULDSTÆNDIG LIGE med Digital Post den anden vej, kun undtaget hvis en anden lov foreskriver at et dokument SKAL sendes

  1. i fysisk form eller
  2. digitalt på anden måde.

Så, brug I bare VIRK.dk og BORGER.dk til at skrive til det Offentlige:

Det har I nemlig ret til og det I sender er jf. Lov om Offentlig Digital Post juridisk bindende for den modtagende myndighed, uanset om Hr. Corydon mener noget andet (fordi mange myndigheder ikke liiiiige fik prioriteret at gøre systemer og processer klar måske?).

lovens præcise formulering:https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=142234

Der står bl.a. at juridiske enheder kun kan fritages under ganske særlige omstændigheder der forhindrer i modtagelse af Digital Post. Nu er løsningen bare skruet sådan sammen, at der ikke ER nogen forhindringer for NOGEN af de offentlige myndigheder.

DIGST's vejledning:http://www.digst.dk/Loesninger-og-infrastruktur/Digital-Post

2. januar 2014 kl. 11:44