Have Reich

Konsulent: Projektledernes yndlings-tool er et farligt værktøj

Jeg er enig i at det er uholdbart, at rund sende documenter som en del af projekt og projekterstyring.

Der er lækre værktøjer til at stå for versionsstyring, gennemtestet og standiseret modeller og visualisering. Så rundsending af f.eks et speadsheet, hvor man visionere med filnavnet er der ingen undskyldning for.

Men men men. At bare putte data i en database fremfor i et spreadsheet, giver samme problem. Teknisk set er Excel en database (faktisk deler den Vertipaq xVelocity engine med SQL Server 2012 og up). Problemet ligger jo egentlig ikke i teknologien, men som jeg læser det i folks evner.

Mange mennesker har en tendens, til at tilpasse deres modeller, så de giver det resultat som de mener er rigtigt. Result biased. Det kan ske, om man bruger Excel eller en database til at holde data. Det som bliver slået på gong for her, er at man bruger værktøjer, med testet modeller, så det ikke er så nemt at afvige fra sandheden.

20. maj 2016 kl. 11:22
Microsoft frigiver hele serverdelen af .Net som open source

... som han skriver om.

Det er .NET Core som er blevet open source. Det er ikke nogen konkret server del i .NET, og "Serverdelen" af ASP.NET har jo indtil ASP.NET vNext bliver udgivet, været IIS Server. Jeg har ikke hørt planer om at den også skulle open sources.

Man kan finde bedre info her på MSDN bloggen fra teamet: http://blogs.msdn.com/b/dotnet/archive/2014/11/12/net-core-is-open-source.aspx

13. november 2014 kl. 14:21
Microsoft trækker Windows 8.1-opdatering tilbage

Windows 8.1 formåede at skyde min maskine helt i sænk. Efter opdateringen bestod min Windows af en sort skærm og en kæmpe cursor jeg kunne fægte rundt med. Det er var ingen mulighed safe mode eller at redde den med de værktøjer som følger med til recovery prompten.

Fixet var en geninstallering.

Jeg har en mistanke om at det kunne være Intels Rapid Storeage Tech. drivere som jeg havde installeret, der havde givet problemerne.

Mit råd er, at give det lidt tid, inden man opdatere.

21. oktober 2013 kl. 11:55
Java-opdatering blokerer NemID

I følge brødteksten, så er det Java opdateringen der ikke virker pga. NemId, det er vel omvendt? :-)

16. oktober 2013 kl. 09:42