Lars Jarnbo Pedersen

Git, Gerrit og Jenkins - en fantastisk trio for SW udviklere

Jeg er meget enig i at Git / Gerrit / Jenikins er en MEGET stærk tool-chain. Jeg har arbejdet med denne kombination i flere sammenhænge siden 2011 med meget positive erfaringer.

En af det helt store fordele ved Gerrit er at alle reviews er git branches. Det betyder at alle ændringer er i git fra første øjeblik, men isoleret fra din integration branch. Den kode bliver første merget ind i din integration branch når den er godkendt. Derfor bliver din integration branch ikke sandet tit.

For at slippe for den lidt specielle syntax når man vil sende kode til review opretter jeg næsten altid en remote i mit git repo som har en push regel ala: HEAD:refs/for/release. Så kan jeg nemlig pushe direkte til review fra enhver lokal branch med: git push review

Hvis man altid har de samme personer til at reviewe sin kode kan man derudover tilføje dem til kommandline når man pusher. Det kan man så også ligge i sin push regel for sin remote og dermed behøver du ikke logge på gerrit for at tilføje reviewers.

9. marts 2015 kl. 09:12