Mikael Bertelsen

Linus: Jeg vil stadig gerne have Linux på desktoppen

Linux software er open source så både du og jeg kan bidrage til udviklingen. Et program, lad os kalde det "Xyz" mangler en feature jeg synes kunne være smart, så den implementerer jeg. Min nabo har en anden ide, så den implementerer han også i programmet "Xyz". Vi ender ud med et program der kan en masse smarte ting, men sjældent noget der giver en Wauv-effekt idet den røde tråd mangler. Derfor er det fedt at sidde i en konsol på GNU/Linux (eller *BSD) og kombinere alle disse små programmer der kan noget meget begrænset/specifikt, men er pokkers gode til det.

Microsoft har den store styrke at et Board of Directors beslutter hvilke grupper af applikationer der skal udvikles, og derefter udpeges en gruppe af udviklere og ledere til at udvikle netop denne applikation med et bestemt formål for øje. I Linux har vi en gruppe entusiaster der synes det kunne være fedt hvis man kunne... whatever. Projektet når til en state hvor det egentligt er ret brugbart, men så er det ikke så sjovt mere for nu kommer det hårde arbejde med at produktmodne til den brede offentlighed.

Et konkret eksempel jeg næsten er nødt til at nævne er sound servers til Linux. Windows har een, Linux har OSS, ALSA, PulseAudio, JACK, ESD og sikkert mange flere. Og ingen af dem har egentligt vist en ordentlig modenhed.

Og hvorfor har jeg så benyttet Linux som mit primære OS siden 1994? Netop fordi (GNU/)Linux er så dejligt modulært med de mange små gode hjælpeprogrammer der kan få arbejdet gjort præcis som jeg ønsker det.

26. august 2014 kl. 23:46