Thomas Lønskov Luther

Ubuntu skaber lille bitte Linux til sky og Docker

Jeg undrede mig lidt over at artiklen her både nævner et docker image såvel som at der er de normale værktøjer som ssh skulle være installeret... Desværre er artikelen mest en oversættelse af den oprindelige blogpost, hvor de tilmed også kager lidt rundt i det. Har netop hentet imaged, og nej, der er ikke ssh installeret, heldigvis, for det giver ikke meget mening at have en sshd kørende i en container.

En af fordelene ved ubuntu image, er at det er meget nemt at konvertere sin alm. service til en container, da du kan installere services, apps og lign. nøjagtig som du kan på en alm. ubuntu server.

Altså bliver det nemmere at få porteret sine applikationer til docker. Alpine har også et pakkesystem, men man kan godt ryge i nogle lidt trælse mangler som pludselig gør at man er nød til at installere det hele fra source istedet. Det gør arbejdet med at portere applikationen noget større da man derved også er nød til at lave automatiserede builds og tests af evt. opdateringer.

12. juli 2018 kl. 07:55
Dataforsyningsstyrelsen dropper kodeord i klartekst efter kritisk fokus

Nu er vi i gang med at ændre opsætningen på kortforsyningen, så det ikke er muligt at se kodeord i klar tekst,

I ovenstående kan man læse det som en af to muligheder:

  1. de laver det om så support-medarbejderen ikke kan SE kodeord, men de er fortsat gemt i klar tekst
  2. De ændre det så kodeordet er hash'et... support-medarbejderen skal så "bare" have mulighed for at trykke på en "nulstil kodeord" knap og så bliver der sendt en email afsted.

Jeg frygter lidt at man vælger løsning 1... og så har man jo ikke øget sikkerheden...

27. juni 2017 kl. 11:10
Information er første store danske medie med HTTPS som standard

Nej, VPN hjælper kun på at de ikke kender din "rigtige" sourceadresse. Trafikken mellem din VPN udbyder og fx. version2.dk er stadig lige usikker og indtaster du login info via denne kan det stadig opsnappes.

18. marts 2016 kl. 17:45
Case study: Smider Post Danmark vores pakker væk?

Jeg tror de har noget stående som forsøger at lave beskyttelse af deres side... hvis jeg med curl fra min NAS hente www.postdanmark.dk via min BBN forbindelse, så får jeg en pæn redirect til forsiden. Men hvis jeg forsøger at hente den via en VPN forbindelse til udlandet, så får jeg den underlige redirect som ligner noget short-url som dog nogle gange godt kan hentes (men giver HTTP 200 ok men en "Siden findes ikke" besked).

Så min mistanke er at der står en service foran deres IIS'er som ikke helt fatter at lave redirect pænt når den ikke kan finde ud af hvilet sprog man vil have.

1. januar 2016 kl. 16:24
Når det sidste klippekort er brugt

Men er en bil så nok? Hvis man bor i en by på Djursland er chancen for at finde arbejde lokalt for den enes part næsten 0. Dvs man nok ender med at skulle have to biler, medmindre man er heldig at finde arbejde i samme by eller hvert fald så man kan pendle sammen. Hvis begge parter skal pendle til Aarhus er det stadig ikke sikkert at man kan pendle sammen frem og tilbage.

Hvis man vil fjerne befordringsfradrag så skal det være billigere at købe og eje en bil.

Hvis offentlig transport ikke kan drives for de indtægter brugerne giver, så skal der gøres noget helt andet, effektivisere og droppe de sindssyge tiltag som fx rejsekortet der har været dødsdømt fra starten. Hvor meget transport har man kunne drive for de penge rejsekortet indtil videre har kostet?

22. marts 2015 kl. 08:32
Når det sidste klippekort er brugt

Torben, tror du glemmer at der nok bor mange mennesker som måske ikke bare lige flytter ud fra en storby (eller blot alm by) bare fordi der er et arbejde. Konkret kan jeg da fortælle at der jo også findes par hvor den ene arbejder tæt på hjem, men den anden arbejder langt væk og hvor offentlig transport slet ikke kan lade sig gøre! Faktisk skal man ikke arbejde ret langt ude for byerne i fx Nordjylland før bil og lign er nødvendig, men boliger er ikke voldsomt meget billigere da lønnen heller ikke er på københavnsniveau, så din udtalelse holder ikke vand og giver måske mere udtryk for alm "københavneri" ;-)

21. marts 2015 kl. 20:27
Rejsekortets absurde teater

Mener at CVC koden blev indført som en ekstra sikkerhed (inden Verified by Visa blev "opfundet"). Ideen med CVC koden mener jeg derfor er at indføre noget som du ikke kan vide selvom du har taget en carbon-copy af kortet (som man gjorde med helt gamle fluesmækkere). Der var også et tidspunkt hvor elektroniske fluesmækkere skrev kortnummer + udløbsdato på bon'en, og dermed kunne man med den info misbruge et kort. CVC koden skulle man derfor være fysisk i besiddelse af da den vist ikke står i magnetstriben.

30. april 2014 kl. 10:39
Håb for DR-streaming på smart-tv i ny public service-kontrakt

Snart kan du se DR's udsendelser som streaming på dit smart-tv uden at bryde loven.

Hvad er det egentlig lige for en lov man kan bryde hvis man ser det på sit smart-tv? Er det noget med at man seriøst mener at man er TV-distributør hvis man bruger et smart-tv til at tilgå DR NU?

Eller menes der at der nu (måske) åbnes for at bla. Samsung kan få lov af DR til at have en DR NU app i deres app-store som kan vise indhold fra DR NU?

13. juni 2013 kl. 15:25
Dansk web-direktør mister opholdstilladelsen efter konkurs

...så mandag (hvor konkursen blev kendt, red.) brugte jeg timevis på at få Java og Chrome til at virke med NemID på Mac, så jeg kunne ansøge om at blive gift online. Men jeg fik det ikke til at virke...

Ja, det er en tabt kamp, for Google har ikke taget sig sammen og lavet en 64 bit version af Chrome til Mac, og Java 7 findes kun som 64 bit extension og så fungere det ikke... Havde hun bare startet Safari eller Firefox, så havde det virket lige ud af kassen.

8. marts 2013 kl. 08:12
Iværksætterforum kiksede opgradering: »Vi er nogle impotente grødbønder«

Som jeg ser det, så har virtualisering ikke en døjt at gøre med dette problem... Når man bygger en server med den forkerte udgave af softwaren og migrere over på denne uden at opdage fejlen, så er det fuldstændig ligegyldigt om det havde været virtualiseret eller ej, opgaven med at genopbygge serveren på korrekt software er ligeså stor, måske spare man en smule tid ved at have en template i sit virtualiseret miljø som har base-OS installeret.

Der hvor amatørerne kommer ind i billedet er at man lade en udviklingsafdeling stå for driftsmæssige ting! Når man er så fancy at have en udviklingsafdeling så bør man sgi også have lavet en driftsafdeling som står for idriftsættelse af produktionsændringer... Risikoen for at en driftsafdeling ville have begået samme fejl er naturligvis stadig til stede, men lur mig om ikke den ville være fanget... der er hvert fald noget processmæssig arbejde der er blevet håndteret helt forkert

6. februar 2013 kl. 15:14
Nedtælling i gang: Microsoft lukker Live Mesh

Ved ikke om det helt er det samme, men teamviewer fungere ret godt, og mener også den kan bruges til statisk at tillade en session at forbinde til maskinen.

16. januar 2013 kl. 12:36
Julemanden kom sent med min Lumia 920

Jeg kan blive ganske harm når jeg læser at 3 starter ud med at sige: "Hej, jeg er lige blevet præsenteret for dit indlæg på version2", for det får mig til at tænke at du kun er blevet behandlet således fordi der er en hos 3 som har genkendt dit navn og forbundet med det blogindlæg på v2.dk. Havde du været en ganske alm. kunde hos 3, så havde du ganske uden tvivl fået lov til at mosle godt og grundigt rundt med at få en ny telefon hos 3... men nu fremstår 3 (med lidt hjælp fra dig) som et seriøst firma der tager sine kunder alvorligt... Men de er kun et seriøst firma der tager deres kunder alvoligt HVIS disse er personer som er i medierne eller på anden måde kan påvirke mange personer i et hug.

9. januar 2013 kl. 07:49
Nedbrud lammer Skats TastSelv Erhverv

Jeg forstår ikke at man lave en sådan ændring der kan gå galt på natten til den sidste rettidige dag for at indbetale moms for den foregående måned. I min verden er det logik at man ikke laver ændringer i den periode hvor der forventes høj belastning på systemerne.

Men problemet er nok at Skat ikke ser virksomheder som kunder, og dermed tillader sig at ignorere de behov virksomheder har :-| Det må siges at være en OM'er

26. november 2012 kl. 17:09
SSD'ernes holdbarhed falder: Drev fejler efter få måneder

Sjovt at det lige er vertex2 diske du har haft problemer med... det var nemlig også sådan nogle jeg mistede... efter et par forsøg så lykkedes det at overbevise leverandøren om at jeg skulle have et andet mærke, det endte derfor med en Kingston som nu har kørt fint (ok, jeg har så også mistet en kingston efterfølgende). Vi har i firmaet SSD'er i vores arbejdsbærbare og indtil videre har vi haft problemer med en 3-4 vertex2'er, 1 eller 2 Kingston og e eller 2 Intel. Det er bare ikke særlig imponerende når vi så samtidig kun har 16 bærbare i firmaet... så er det en meget stor fejlrate :-(

Men jeg vil heller ikke skifte tilbage til roterende disk, hastigheden i det daglige er simpelthen for god, men ugentlig fullbackup som kan restores direkte på en ny disk kombineret med incremental (løbende hvert kvarter) af Homedir, så tør jeg godt. :-)

6. november 2012 kl. 08:12
SSD'ernes holdbarhed falder: Drev fejler efter få måneder

Det lyder mere som en firmware-fejl end som en nedslidt disk. Jeg har indtryk af at der har været mange ikke helt gennemtestede firmwares på markedet.

Ja det er da meget muligt at det "kun" er firmwaren der er død, men det er jo ikke ligesom om at man bare lige lodder en ny firmware i disken og så har man adgang til sine data... set fra mig som bruger så er det uinteressant hvad det er som er fejlet i en disk, hvis ikke jeg kan få mine data ud, så er disken død... om det så er en dårlig lodning, firmware fejl, memory fejl eller lign, det er mindre vigtigt... jeg sidder med problemet at jeg skal have restoret data...

At jeg så mistede 3 diske indenfor kort tid, det gør bare hele oplevelsen meget ringere... den nuværende disk har heldigvis kørt stabilt de sidste 6-8 måneder... (7-9-13) :-)

5. november 2012 kl. 20:55
SSD'ernes holdbarhed falder: Drev fejler efter få måneder

Uhmm... det ved jeg nu ikke.. jeg har mistet et par SSD'er i min arbejdsmaskine og den ene gang der frøs maskinen fuldstændig, efter en reboot kunne disk-værktøjer kun se at disken var 8.7 MB istedet for de 250GB som den normalt var... jeg havde ikke fået forvarsler eller lign... men granted at jeg ikke kørte overvågningsværktøjer på disken (consumer disk i en bærbar).

5. november 2012 kl. 10:23
DanID: Java-installation på Mac er nu som på Windows og Linux

Man kan dog hacke sig til at Java og Chrome virker igen: http://support.apple.com/kb/HT5559

Virker hvert fald på Mountain Lion opdateret med alt inkl. installeret Java 7

24. oktober 2012 kl. 10:52
Dansk teleselskab raser over iPhone 5's lillebitte SIM-kort

Problemet opstår nok nærmere når det er "alm" ikke tekniske folk der egentlig bare bestiller et SIM kort og ikke nødvendigvis selv er opmærksom på at det skal være et nano-SIM, hvis så operatøren heller ikke er opmærksom på dette, så står kunden formentlig med et SIM kort der ikke kan bruges i telefonen og man er nød til at vente på et nyt (som sikkert også koster ekstra at bestille).

Når man endelig har fået en ny telefon er det frustrerende hvis man så derefter er nød til at vente på at man får nyt SIM kort

14. september 2012 kl. 12:14
Dansk NemID-konkurrent vil nakke 'manden i midten'

Det ville så gøre det lidt mere besværligt at bruge NemID i udlandet da SMS'er ikke altid bliver leveret super hurtigt når det skal krydse landegrænser :-(

14. august 2012 kl. 11:21
CPR-registeret flytter fra mainframe til Linux-servere

Det kan man godt, og det bliver helt sikkert også gjort mange steder, men CPR systemet er jeg rimelig sikker på er et "konventionelt" mainframe baseret system, og skal man portere systemet til Linux, så kan man ligeså godt vælge at flytte platform samtidig. Selvom man har Linux på mainframe, så skal der stadig være en mængde folk der kender til platformen som helhed, på server-niveau'et er der stadig ikke meget tilfælles med alm. servere.

Som jeg læser artiklen så er flytning til Linux på alm. servere et trin på vejen til at flytte udbyder, havde man holdt sig til linux på mainframe, så ville man nok stadig have låst sig fast på en lille håndfuld leverandører i Danmark.

Så alt i alt er jeg sikker på det er en god ting (tm) det der sker nu... det kræver så bare lige at man passer rigtig godt på så man ikke få ødelagt funktionalitet, der er mange dagligdagsting der afhænger noget af CPR registret.

Thomas

20. april 2012 kl. 07:47