Michael Fjeldsted

Efter Schrems II-kaos: Datatilsynet er endelig klar med ny cloud-vejledning

Men nu er det jo slået fast, at de nuværende løsninger ikke er lovlige....og det er vel også efterhånden slået fast, at de ikke kan blive det? Jeg troede i hvert fald, at det var det, der var slået fast nu.

Er det ikke også det datatilsynet skriver i deres vejledning? Eksempel 8 i vejledningen med at have krypteringsnøglen hos et svensk firma og ikke hos cloududbyderen er vel en mulig løsning for det omtalte startup som schrems II lægger op til med effektiv supplerende teknisk foranstaltning. Og alle de eksempler hvor nøglen er hos den "forkerte" skriver de tydeligt ikke er lovlige.

9. marts kl. 17:58
Bedre ydelse og nye platforme: Umbraco skiftede til .Net Core

Næh, det gør du vel ikke. Men kommentaren handlede mest hvad MS (Microsoft) mon havde gjort ved .Net Core

Nu da .net core er Open Source i modsætning til Windows, var det nok kommet frem hvis de havde "gjort noget".

https://github.com/dotnet

3. november 2021 kl. 09:58
Atomkraft og IT

Idag er atomreaktorer vokset til flere GigaWatt, hvilket nærmest gør det umuligt at placere en atomreaktor i det danske El-net, for hvor skal vi finde standbyproduktion der står klar med minutters varsel, når reaktoren kobles ud ?

Vores egne SeaBorg er i gang med (eller drømmer i hvert fald om) at lave 100 MegaWatt reaktorer i en størrelse der kan være på en lastbil eller pram de kan sejles direkte til storbyer. Her snakker vi så godt nok ikke i DK men Asien hvor der mange steder ikke er så god infrastruktur med plads til vindmøller.https://www.nextbigfuture.com/2018/08/seaborg-100-mwe-molten-salt-reactor-would-fit-on-a-regular-truck-and-burn-nuclear-waste.html

11. marts 2021 kl. 18:00
Justitsministeren kaldt i samråd: Skal forsvare ulovlig logning af danskerne

Vi har ikke et Grundlovsværn som Sverige. Ej heller en forfatningsdomstol som vore civiliserede nabolande.

Hvad vil det hjælpe når det er EU lovgivning vi ikke vil overholde? Måske EU skulle have en forfatningsdomstol - så kommer vi da for alvor til at se EU modstand i Europa.

11. januar 2021 kl. 17:11
Er vi på vej mod en "EU-cloud"?

Sidst jeg tjekkede, så det altså ud til at MS efter lanceringen i 2016 udfasede/ændrede samarbejdet med T-systems.

https://docs.microsoft.com/en-us/azure/germany/germany-welcomeDet kører stadigt, men de tager ikke nye kunder ind - og Microsoft har siden lavet deres egne datacentre.

Jeg tror at dem der indtil nu ikke har været interesseret i at køre Azure styret af Microsoft gerne vil køre det selv i form af Azure Stack, som bliver et meget godt alternativ til deres cloud. Det er dog uden hele deres 365 portfolio.https://azure.microsoft.com/en-us/overview/azure-stack/

26. november 2020 kl. 19:05
Nyt ejendomsvurderingssystem på vej: Næsten hver tredje vurdering er upræcis

altså salgspris minus købspris

Det lyder mere simpelt - lige indtil man begynder at tænke det lidt igennem...

Hvis man har ejet et hus i 10 år og løbende investeret i huset. Måske nyt køkken - måske noget maling uden for en sommer og nye tagrender en anden. Der kunne være skiftet et par vinduer og andre ting - store som små. Skal det tælle med i købspris? og hvordan undgår man så at en håndværker man kender overfakturere og får kunstigt høje priser med? eller hvis man selv laver det - skal man så beskattes af eget arbejde? Og hvis ikke det tæller med - kan det aldrig betale sig at ombygge et hus - så er det bedre at købe et nyt.

IT systemet bag vil helt sikkert være meget nemmere (muligt) at lave - men det er vel ikke eneste krav der skal være.

28. oktober 2020 kl. 19:54
Cloud-tjenester i EU kræver en udligningsordning

Jeg kender følgende leverandører, som synes at have noget, der ligner en vis størrelse:</p>
<ul><li>OVH</li>
<li>Gandi.net</li>
<li>Hetzner

Ingen af dem vil jeg som programmør betegne som alternativer til Amazon, Google eller Microsoft "cloud" løsninger, måske OVH er tæt på. Som server administrator vil jeg sikkert fint kunne købe servere hos dem istedet for andre steder, men hvad hvis jeg bruger Amazon Lamda, Azure Functions eller hvad hvis jeg har en load hvor jeg hver nat skallerer til 1000 servere i en time eller to? Hvad hvis man jeg vil have managed database osv? De store har services hvor man som kunde intet OS ansvar har og ikke en gang har adgang dertil, samtidigt med at alt afregning er pr minut eller time.

Hvis jeg bare kan nøjes med x antal servere som jeg selv installerer og opdaterer med hvad jeg nu synes og ikke skallerer op og ned flere gange dagligt, så vil de 3 bud være fine.

Og som IT ansvarlig er min "cloud" måske Office365 eller G Suite - hvilke EU alternativer er der til dem?

10. marts 2020 kl. 11:08
Coop om SAP-implementering: »Koster os lige nu 1,5 mio. kr. - om dagen«

»I forhold til det digitale univers skal du tænke på Coop som en start-up. Den pionerånd kan vi nemmere opretholde, hvis vi skaber et nyt miljø, som ikke dræbes af årtiers vaner,« siger Morten Holm.

Så et start-up i det digitale univers vælger SAP? og at bruge 1,5mio om dagen herpå?

18. november 2019 kl. 14:44
Microsofts nye Edge-logo siger farvel til Internet Explorer

Det er pt. svært for mange af vores kunder at kende forskel på IE og Edge, fordi de nærmest har samme logo.

Og det bliver løst nu hvor du kun får én browser. Dvs forviringen med med 2 forsvinder helt med deres nye version. Under motoren forsvinder den gamle IE 11 dog ikke helt, da enkelte tabs kan køre i IE11 mode, hvis websitet kræver det.

https://docs.microsoft.com/en-us/deployedge/edge-ie-mode

5. november 2019 kl. 02:09