Præcis.
Tom Lawrence hos Lawrence Systems har en ret interessant video omkring standarderne:https://www.youtube.com/watch?v=JXMCpHC7XaQ
Hov, hurtigt spørgsmål fra en ikke helt PoE kyndig. Er det nødvendigt med en PoE switch, hvis setup er lavet, så der er sat en PoE injector før alle andre switche?
Nej, det er ikke nødvendigt med en PoE switch.
Du kan klare det med PoE injectore ud til de respektive enheder, fx access points.
Det er bare ikke så kønt og du får ekstra kabler mv. der fylder. Der er det noget nemmere med en PoE Switch hvor du tilkobler dine PoE enheder efterhåden.
Har du en af de nye PoE++ som kan levere 90W (og kablingen også opfylder kravene) kan du nu få LED lys som udelukkende drives af PoE
Eneste ulempe: Jeg har ikke set nogen AP fra Ubiquiti med 802.11ax endnu (aka WiFi 6).
De har WiFi 6 ude på markedet :-)
Jeg har haft opsat en del Ubnt igennem tiden efter kunders ønske, personligt er jeg ikke fan af dem da deres controller software ikke er særligt godt skruet sammen, det er ofte de frigiver en opdatering som giver flere problemer end fixes og de har haft flere AP firmwares som har svinget i kvalitet. De er pæne, bevares og det er nemt for de fleste at skrue op. De er bare ikke min kop te. Vil du ikke selv hoste en controller eller købe en cloud key, så er hostifi.com en mulighed.
Hvis vi snakker managed budget er de nye TP-Link Omada ikke helt tosset, ligeledes har GrandStream også nogle ganske fornuftige access points til prisen.
Jeg har dog selv skaffet nogle brugte Ruckus access points med Unleashed firmware, det kræver ikke en separat zoneflex controller og deres antenne design er noget bedre. :-)
Det er en rigtig fin artikel. Som tidligere elektriker vil jeg komme med et par tips til installationen.
Materiel.Man kan med fordel vælge keystone materiel. Ikke nok med der er et bredere udvalg, det er også noget billigere og nemmere at montere uden at gå på kompromis med kvaliteten. Danske Lan-Com har et komplet program, GigaLAN som dækker over både keystone konnektore, kvalitetskabel, patch paneler, fuga udtag mv. Prisen er attraktiv og deres komponenter kan certificeres. Vælger man at bygge hus med euro materiel (hvilket jeg syntes man bør gøre da det giver mere fleksibilitet og der er kommet en del pænt materiel efterhånden) er der også montagerammer til keystone. Det kan fås hos flere grossister samt online webshops til private.
Efter LK for nogle år siden re-designede deres Actassi konnektor i form af S-One, må guderne vide hvad deres ingeniøre tænkte på. Dels er prisen for høj og dels er selve designet for klodset hvilket resulterer i at kablet bliver klemt i dåsen eller underlaget. Nogle er sikkert uenige her, og det er fint men ud fra egne erfaringer kan jeg ikke anbefale dem.
Kabel.Lad nu være med at købe det første og billigste kina kabel du ser. Som oftests er det CCA (Copper Cladded Aluminium) - det er biliigt med kvaliteten er også elendig. Der skal ikke mange buk til før kablet ikke kommer i nærheden af specifikation. Brug nogle kroner mere og køb et kvalitetskabel hvor det er garanteret det er solide kobber kordener.
Montage.Kablet skal behandles ordenligt når det fremføres, gerne i rør. Ingen hårde træk, det ændrer på des elektriske egenskaber. Det er lavvolt hvilket betyder respektafstand til stærkstrøm skal overholdes. Ligeledes når konnektorene monteres i udtagendes montagerammer, er det bedst hvis hullet til låsetappen peger nedad mod gulvet, dette sikrer at benene ikke bliver så udsat for støv mv. når en RJ45 modularplug bliver indsat.
Der er ligeledes et ret stort community omkring Delphi og C++ Builder. Plus, der er en gratis Community Edition.Der er et ret stort community, så man kan hurtigt komme videre, når man hænger fast
Foruden traditionelle databaser, er der også fin understøttelse for diverse NoSQL databaser, cloud databaser så som FireBase og via 3.parts komponenter, endnu flere databaser og integrationer - selv hvis du skal poste det til Azure eller AWS cloud.Du glemte også at nævne at der tilsynaledende kun er frit valg mellem en række traditionelle SQL databaser som backend
Opbygningen af Flutter kræver stadig alt for meget arbejde for at opbygge et godt UI, og så hjælper det ikke Google prøver at genopfinde den dybe tallerken igen med Dart. Det er ikke gennemtænkt.
Jeg savner dog mere research til sådan en artikel og den mangler at belyse Embarcadero RAD Studio som har FireMonkey Frameworket der kan bruges i både Delphi og C++ Builder også er en konkurrent i dette segment. I forhold til Xamarin (Snart MAUI) og Flutter, er det et nativ compileret framework til flere platforme. (Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Web)
Ligeledes blev der sendt en ny version af RAD Studio ud for en uges tid siden (10.4.2)
På wifi siden foretrækker jeg nu Ligowaves NFT-2ac og 3ac lite serien, der får man nogle flere muligheder at skrue til ca samme pris som Ubnt.
SG-1000 er nu udgået og erstattet af SG-1100 som er noget kraftigere.
Alternativt kunne du bestille en PC-Engines APU2 kit fra teklager.se og installere pfSense på denne. ( Den understøtter også AES-NI som er et krav når pfSense 2.5.x bliver frigivet i fremtiden)
Og et godt råd, OPNSense skal man holde sig langt væk fra.
Jeg bruger KeePassXC af flere grunde.
- Support for YubiKey Challenge-Response.
- Nativ applikation der ikke er sovset ind i .NET
- Egen lokal database som man optionelt kan gemme på fx OneDrive
- Support for at gemme og generere TOTP tokens
- AutoType til de steder som ikke tillader copy-paste.
- Optionelt browser plugin.
- Open Source
- Der er lavet applikationer til de gænge mobil platforme samt KeePassXC selv virker på Windows, Mac og Linux.
Af andre interessante password managere i forhold til teams som jeg har kig på, er PassBolt.
Hvad blev der af de søde pensionerede eksamensvagter, der læste avis og spiste wienerbrød? De er kompatible med alle slags operativsystemer! Og koster ingen licens-penge!
Den eneste omkostning er kaffen og wienerbrødet.. Eller det bliver måske også begrænset af ledelsen til studenterbrød? ;)
Jokes aside Så synes jeg de skyder langt over målet med den overvågningssoftware :)
Så har controlleren sat disken i read-only mode, der er den lige på nippet til at lukke helt ned :) SSD er fint, man skal bare huske regelmæssig backup. Det er også værd at holde et vågent øje med SSD'ens helbred generelt :)
Det har lykkedes mig at redde de fleste data ud af en virkelig crashed SSD med Testdisk.
Normalt når en SSD "dør" lukker den indbyggede controller for adgangen til hele SSD disken. Var du så heldig du kunne tilgå disken uden besvær med testdisk? :)
Eller Object Pascal for den sags skyld. Muligheder er der nok af :)
Det er den sådan set: Robert Watsons CHERI projekt er baseret på MIPS64
Ja det har du ret i Poul-Henning. Måske jeg skulle starte med at pudse mine briller hehe :)
Det er lidt pudsigt MIPS arkitekturen ikke er blevet nævnt endnu :)
Du har da forhåbentlig også banet vejen for Anders H! :-)
Anders Hejlsberg, burde efter min optik også modtage en pris for bla Turbo Pascal og Delphi :) (I modsætning til hvad mange andre går og tror så er Object Pascal langt fra dødt)
</p>
Object Pascal; Meget stærk syntaks som er let forståelig :)
<p>Nævn et sprog som ikke er uforståeligt uden kommentarer.
Som altid velskrevet og spændene læsning :)
Jeg glæder mig til at læse om hvordan i har grejet det trådløse net hos kunderne, det er som bekendt en stor udfordring i blokbyggerier pga densiteten :)
Af ren nysgerrighed, har i haft SDN switche med i overvejelserne ved valg af hardware til opgraderingen? :)
Testdisk og photorec er også to rigtig gode værktøjer til at trække data ud af ødelagte filsystemer, begge fra cgsecurity. De findes til de gængse platforme, tilmed også i debians repository (sudo apt install testdisk)
Og så kan det ikke understreges nok - forsøg altid at lave et image af den døende disk som det første, tag derefter en kopi af det image og arbejd derfra. Dels stresser man ikke den døende disk og dels har man en clean state at gå tilbage til såfremt værktøjerne laver ulykker.
- Java er frygteligt, don't get me started.
- Ja, der findes andre alternativer til at lave sådan en cross-platform løsning, tilmed i nativ kode uden behov for noget runtime. Object Pascal er et glimrende alternativ i dette tilfælde, :)
Jeg kan kun give dig ret.
Det er en af de mange grunde til jeg hårdnakket holder fast i Delphi (og beslægtede object pascal produkter) da jeg er af den overbevisning sproget langt fra er dødt og umodent som mange vil gøre det til. Desuden er det mest effektive værktøj for mig hvor sproget har et raffineret udvalg af features uden al muligt flim-flam. Ligeledes fungerer nativ kompileret kode nu bedst uden alle de mellemlag andre sprog præsterer.
- Forrige side
- Nuværende side
- Side
- Side
- Næste side
Glenn Dufke