Mickey Rasmussen

»Du har corona, kammerat«: Så let kan svindlere sende mails fra sundhedsvæsenet

Det gør de mig bekendt heller ikke.

19. april 2021 kl. 15:33
Microsoft vil tvangsinstallere Bing-udvidelse hos mange Google Chrome-brugere

Enig - og hjemme kan det også gøres på lokale politikker. Både du og jeg skal nok komme uden om det, ingen tvivl om det.

Det er straks værre med mange andre - Hr. & Fru. hakkebøf har ingen idé om det - og tager formentlig heller ikke stilling til det.

Sådanne tiltag, er ligegyldige over for IT-kyndige, det er dagligdagsbrugerne, man skal være bekymret over.

26. januar 2020 kl. 12:44
Google dropper 'Luk alle andre faner' i Chrome

Kan ikke helt finde berettigelsen i din kommentar. Hvorfor mener du, at et site med IT nyheder, IKKE skal skrive om den mest brugte browser?

Hvad gør at du mener det er spyware?

28. august 2019 kl. 11:19
Nu er der en chip i dit Roskilde-armbånd: »Vi satser på, at folk stoler på, at vi ikke er skurke«

Nej, du kan sætte kontanter ind på et kort, specifikt til RF - Har lige prøvet det på Tinderbox. Kan godt forstå de enkelte barer, ikke skal håndtere de store mængder kontanter.

3. juli 2019 kl. 22:14
Eksamenssnyd: Minister vil give gymnasier adgang til elevers computere og konti på sociale medier

For det første er en pc en personlig enhed - det rager ingen hvad jeg skriver / laver på de sociale medier, eller min pc. Hvisnmin kæreste tjekker mine beskeder på f.eks. Facebook er det et brud på brev hemmeligheden. Yderst strafbart.

Der findes så man andre fornuftige løsninger. Et lukket netværk, hvor adgang til internettet kun kan ske gennem skolens VM'S er ret lige til.

Desuden kan de bare let kyndige hurtigt arrangere at det kontrollerne ser, ikke er det som indikerer snyd.

22. oktober 2017 kl. 13:54
Hotelgæster låst ude: Hackede låsesystem på luksus-skihotel i Østrig for løsesum

Det er vel også den helt rigtige prioritering med fadølsanlægget?

30. januar 2017 kl. 17:33
Bloatware fra én Lenovo lammede netværk: 10.000 studerende uden internet i halvanden dag

Bloatware er så dumt, og kan slet ikke forholde mig til at der overhovedet er tilladt at overspamme nye maskiner med ubrugeligt software.

For alm. Forbrugere betyder det at de oplever en langsom pc out of the box.

Nu kender jeg ikke deres infrastruktur, men mon ikke det er muligt at rulle eb patch ud til maskinerne som dræber processen? En patch som lenovo iøvrigt burde udvikle uden beregning

11. april 2014 kl. 11:32
Antallet af CPR-læk syvdoblet på fem år

CPR numre er på ingen måde personlige! Ældre personnumre kan beregnes via en kompliceret algoritme, hvis man kender fødselsdagen. Udover det er det kun de sidste 4 der er bare en smule personlige. Det allersidste ved man dog med kendskab til kønnet om det er lige eller ulige.

Alle medarbejdere i teleselskaber, det offentlige, banker, kredit institutioner, læger, special læger, private sygehuse og mange andre har adgang til folks personlige data. Private virksomheder kan ligeledes købe sig adgang til CPR registreret.

Hvis du med en meget lille virksomhed, som omsætter for under 50.000 om året ikke ønsker at blive moms registreret, skal du angive dit CPR på fakturaen til din kunde.

CPR numre bliver dagligt af samtlige instanser sendt frem og tilbage i klar tekst, både på E-mail og snail-mail!

Altså er CPR numre ikke personlige, og nemme at opsnappe.

Jeg kender fulde adresse, navn og CPR på 2 kammerater, pga. Mange års kendskab til dem. Det er ikke fordi jeg vil kende dem, men har en god hukommelse når det kommer til tal - kan også deres telefon numre i hovedet.

Altså igen, CPR numre er en entydig identifikation af en person, men ikke hemmeligt... Som flere andre nævner må det være muligt at lave en 100% personlig og unik id på mennesker, som kun behandles i digitale krypterede systemer!

3. september 2013 kl. 07:28