Morten Jensen

Kejserens Ny Efterretningstjeneste

Det er muligt at få et troværdigt forsvar hvis man fjerner udgifter til diverse humanistiske projekter uden effekt.

Ja altså gratis uddannelse, sundhedsvæsen og diverse andet humanistisk pjat, ikke?

?

Troværdig politik fra NB. Javel så.

12. januar kl. 18:13
Kritik af ANPG-udvidelse: Nu må politiet gemme uskyldige bilisters data dobbelt så længe

Cabotagefusk afsløres med ANPG

Jeg har ikke været i stand til at finde et eneste eksempel på, at nogen er blevet sigtet for ulovlig cabotagekørsel i Danmark pga. ANPG.

Når jeg har søgt på google efter ulovlig cabotagekørsel, har jeg kun kunnet finde den ene sag som Christian Nobel omtaler, hvor det kan tilbagevises, at ANPG har spillet en rolle. Måske er min google-fu bare for dårlig...

Robert: Hvis du kender til sager om ulovlig cabotagekørsel, hvor ANPG har spillet en rolle, må du meget gerne smide et link. Jeg er oprigtigt interesseret.

5. januar kl. 19:46
Ikke et ord om FE

Så mangler vi bare hemmelige domme fra hemmelige domstole

Ork det har vi snart haft i et årti :

https://www.berlingske.dk/samfund/danmark-har-hemmelige-dommere

https://jv.dk/artikel/1312484:Indland--Danmark-har-hemmelige-dommere

Hemmelige domstole, besat af hemmelige dommere der træffer hemmelige afgørelser....

Jeg mener Eva Smith udgav denne video i dén forbindelse: https://www.youtube.com/watch?v=1cXa2mwayMk

22. december 2021 kl. 17:33
Silkeborg Kommune deler 13.000 skolebørns CPR-numre i usikker mail

Jeg har nær familie der arbejder tæt sammen med DST i det offentlige.

Her mener man, at ukrypteret data kan anses som krypteret hvis blot transporten til modtager er krypteret - fx med TLS.

Jeg mener personligt det er et figenblad, for dataene er ikke krypteret “i hvile” - kun under transporten.. Det hele kunne i princippet ligge ukrypteret i /var/spool/mail/ et sted...

Jeg tror personligt det bunder i at nogen har misforstået hvad TLS er og gør - ikke i bevidst misforståelse.

28. november 2021 kl. 23:47
Stævnet! Vær med 2021-09-30 kl 10

Ja Kamstrup er nogle værre banditter - ramte jeg plet :P? Alle forsyningsselskaber gør det. Det er noget forbistret svineri...

6. september 2021 kl. 23:13
Offentlige midler, offentlig kode!

</p>
<p>Med tanke på hvor meget software det offentlige bestiller årligt, tvivler jeg meget på at der findes nok individer i Danmark som både 1) har kompetencer til at spotte kodefejl, 2) kompetencer til at finde og forstå bagvedliggende jura, 3) lyst til at udføre gode review, og 4) tid til at gøre det.

Jeg kan ikke tælle hvor mange tilfælde af kodefejl jeg har fundet i projekter på github, hvor jeg ikke aner hvad koden reelt gør, men kan se at det er kodet forkert. Det er slet ikke alle bugs der er så overfladiske, men der findes mange af den slags.

Jeg synes man bør skelne mellem kodefejl og designfejl. Forstået således at kodefejl er når koden ikke udfører programmørens intention, og designfejl er når koden er fejlfri, men designet forkert så den ikke udfører opgaven korrekt.

Det kræver ingen domæneviden at finde kodefejl, og dem er der immervæk mange af. Jeg har læst flere empiriske studier der viser at software review fanger 20-40% af fejlene i koden. Mon ikke der bliver solgt noget kode til det offentlige i ny og næ, som aldrig er blevet reviewet af nogen?

Jeg synes også det er en fejl at tro, at kun danskere vil have interesse i at reviewe koden. Det ser da også flot ud på eks. en kineser eller inders CV, at have rettet fejl i software der driver dansk kritisk infrastruktur.

Jeg er enig med Lise Gerd i, at det må koste noget hvis der skal reageres på henvendelser. Jeg tror dog prisen er lav set ifht. fordelene og de potentielle besparelser.

17. maj 2021 kl. 17:43
Kina viser privatlivsvejen

Og ingen almindelig person ved hvad der er godt for dem. Det er cigaretter, alkohol og stoffer et tydeligt eksempel på.

Du glemte en smiley ikke? Jeg tror ikke selv at der er mange brugere af cigaretter, alkohol eller stoffer der tvivler på at det er usundt, ensige tror at det er godt for helbreddet.

17. maj 2021 kl. 17:05
Elmålersagaen - kapitel 2: Ikke længere bare teori

"Skulle der opstå konflikt mellem EU’s lovgivning og den danske lovgivning, står EU-loven over den danske. EU’s lovgivning har forrang i medlemslandene." ...

Man skelner svjv mellem EU-direktiver og -forordninger.

Fra https://www.eu.dk/da/danmark-i-eu/eu-ret-i-danmark/fra-eu-regler-til-dansk-lov

En forordning er en bindende retsakt, der gælder direkte i medlemslandene. Det betyder, at EU har besluttet, hvordan de danske domstole og myndigheder skal anvende forordningen.</p>
<p>Sådan er det ikke med direktiver. Direktiver er retsakter, der fastlægger et fælles mål, der skal nås i alle EU’s medlemslande. Det er op til landene selv at bestemme, hvordan de vil gennemføre direktivet og opnå målet. Landene skal oftest gennemføre direktivet inden for to-tre år.

Ole Tange er opmærksom på denne forskel i sit udsagn: (Bemærk: Jeg har fremhævet nogle ord/sætninger)

Radius har bl.a. nævnt, at udvekslingen af data skal leve op til <strong>EU-direktiver</strong> uden at pege på præcis hvilke. <strong>Da EU-direktiver ikke står over dansk lov</strong>, er jeg gået ud fra, at <strong>direktiverne</strong> er blevet indarbejdet i dansk lov, og heri har jeg ikke kunnet finde noget, som min løsning ikke lever op til.</p>
<p><strong>GDPR er ikke et direktiv</strong>. R'et står for Regulation, og <strong>er dermed en forordning. Den står over dansk lov.</strong>

.... så I har egentligt ret begge to, men dét du påpeger er ikke relevant for Ole's udsagn.

14. april 2021 kl. 14:19
Privatliv er noget vi betaler for

Eller også er det byrettens diskrete måde at sige "vil I ikke nok appellere, så vi kan en klar melding ovenfra ?"

Er det ikke ret normalt at sagsøger betaler sagens omkostninger, hvis han taber en civil sag?

Det er mig bekendt (IANAL) mere normalt at dele omkostningerne eller kun betale sine egne, hvis der ikke kan afgøres en klar vinder/taber i sagen.

12. april 2021 kl. 11:46
Utilfreds far melder Mette Frederiksen til Datatilsynet

Der var i hvertfald på et tidspunkt, en længere debat om "Privat Lars" og "Statsminister Lars"

Handlede dén debat ikke mere om, hvad Privat-Lars fik ud af de beslutninger som Statsminister Lars tog? Bl.a. noget med nogle fiskere, deres sommerhuse og bidrag til Løkkefonden.

9. april 2021 kl. 11:33
Google vandt over Oracle

Ja jeg beklager igen, men....

Send dog Poul-Henning en email i stedet for det her pedanteri omkring noget så evigt ligegyldigt som slå- og stavefejl og små/store bogstaver.

Email-adresse er nem at finde, han svarer hurtigt og høfligt, samt retter fejl ASAP.

Med mindre fejlen direkte forstyrrer meningen, hvad er så pointen i at påpege det OFFENTLIGT!?

@Peter Kyllesbeck Jeg opfordrede dig d.22. marts til at besinde dig mht. ligegyldigheder à la dette. Denne opfordring vil jeg gentage, omformuleret lidt fra det oprindeligehttps://www.version2.dk/blog/it-havarikommission-nu-1092334#comment-424781

Peter Kyllesbeck: Du har ofte travlt med perfidt at rette andres eventuelle småfejl. Det bliver trættende at se på i længden.</p>
<p>Jeg havde f.eks. ikke opnået en større eller anden forståelse af det udsagn du citerer, hvis 'i' havde været erstattet af 'I.</p>
<p>Lad mig hermed opfordre dig til fremover at udvise større tolerance for ligegyldigheder der alligevel ikke forstyrrer meningen.

6. april 2021 kl. 18:09
IT-Havarikommission nu!

Vi kunne jo begynde med at erkendende, at det er cifre og bogstaver. ;-)

Off-topic, undskyld på forhånd.

Peter hvad skal vi 'erkendende'?

Du har ofte travlt med perfidt at rette andres eventuelle småfejl. Det bliver trættende at se på i længden.

Jeg havde f.eks. ikke opnået en større eller anden forståelse af det udsagn du citerer, hvis 'tal' havde været erstattet af 'cifre'.

Lad mig hermed opfordre dig til fremover at udvise større tolerance for ligegyldigheder der alligevel ikke forstyrrer meningen.

22. marts 2021 kl. 19:24
IT-Havarikommission nu!

Hvis du er fritaget digital post eller fx står i Robinson-registeret, så vil du også opdage virkelig mange NemID-tjenester der ikke virker.

Nykredit, Jyske Bank, Codan Forsikring etc., har alle haft store problemer med at få mig igennem diverse selvbetjeningsløsninger fordi jeg står i Robinson-registeret.

Efter et par dages dialog får jeg typisk at vide at jeg er første kunde med dén egenskab, og at jeg derfor har ramt en edge-case.

NemID (og digitaliseringen i DK generelt) er sjældent forberedt til alle disse edge cases. Samtidig findes der sjældent manuelle arbejdsgange til at lukke disse huller. Jeg har haft mit hyr med det ...

22. marts 2021 kl. 15:48
IT uden USA

</p>
<p>Jeg forstår i det hele taget ikke, at nutidens højrerabiate først blir rigtig interesante, hvis de bruger nazisymboler. Der er så rigeligt af politikere også herhjemme, der ublu genbruger racisme og anden korstogsretorik - men bare de ikke refererer til Hitler, er det åbenbart helt OK...

Racisme er blevet stuerent herhjemme hvis man lige pakker det lidt ind. Bevares, der skal ikke meget indpakning til! F.eks. gik 1.8% af de afgivne, gyldige stemmer på landsplan til Rasmus Paludan og hans racistiske parti i 2019. 1.8% af 3.529.882 afgivne stemmer giver ~63.538 stemmer og 33kr/stemme i partistøtte => 2.1mio/år. Dvs. lige knap én ud af hver 50 mener, at Rasmus Paludan bedst repræsenterer dem og deres holdninger! Wow....

3. marts 2021 kl. 17:43
IT uden USA

… stærkt politiske indslag virkelig til på V2?

Indlægget er bl.a. tagget med "politik" - du var advaret inden du læste det :)

3. marts 2021 kl. 13:26
Hacker-angrebet vandrensningsanlæg brugte Windows 7 uden firewall

... bare sådan for sjov, og for at blive lidt skræmt.

Se evt. dette klip: https://youtu.be/UhNWwFu1Qjs?t=834 hvor Dan Tentler har fundet "bagdøren" til web-UI'et for Gigantium i Aalborg.

12. februar 2021 kl. 10:28
Kommune »meget bekymret« over stort Netcompany-system: Stop udrulningen!

Enig med @KnudLarsen

Set med min kikker, er et af de store problemer vedrørende offentlig IT, at man udvikler det som man udvikler mainstream enterprise-software -> agilt og efter bedste beskub.

Måske burde man udvikle det ligesom man udvikler andet missionskritisk software, med langt større fokus på ISÆR specifikation / verifikation.

Selvom det er nogle webservices osv., så er det (som skrevet ovenfor) temmelig missionskritisk for de folk der er afhængige af offentlige ydelser.

Modtager man f.eks. kontanthjælp har man ikke, nærmest pr. definition, penge selv at betale regningerne med - du kan jo ikke få kontanthjælp hvis du eller ægtefælle besidder værdier for mere end 10.000 kr.

11. februar 2021 kl. 12:20
Hemmelige adresser lækket i CVR: Kan være spredt til tilfældige virksomheder

Hvis du vil klage over brud på markedsføringensloven skal du kontakte forbrugerombudsmanden

Det har jeg også forsøgt uden held. Han/hun (m/k/x) har noteret sig min klage, og der er ikke sket mere.

10. februar 2021 kl. 17:16
Hemmelige adresser lækket i CVR: Kan være spredt til tilfældige virksomheder

</p>
<p>Man kunne jo spørge sig selv om man har lyst til at handle med et firma hvis ejere ønsker at skjule sig. Men det har måske sin berettigelse.

Hej Leif,

Jeg vil tillade mig at gætte på, at du ikke har haft fornøjelsen af at drive virksomhed registreret fra din privatadresse, med dit privatnummer eller en privat email-adresse for nylig? Jeg synes personligt det har nået nye højder de sidste ti år oder so.

Med mindre man decideret fornøjer sig med spam/scam-opkald fra udlandet eller ved at få fyldt sin postkasse med alt muligt reklame-ragelse, så er det efter min mening et must at have beskyttet adresse og telefonnummer i én eller anden form.

Anekdote: Som privatperson kan man melde sig i Robinson-registeret. Derved bliver det ulovligt at få tilsendt uønsket spam. Politiet griner overbærende hvis man ringer for at anmelde det - mere ulovligt er det åbenbart heller ikke :(

8. februar 2021 kl. 13:21
Simkortovervågning i Norge afslører manglende coronatest

»Det her med test, infektionskontrol og arbejdsgiveransvar hænger sammen, og de er bange for at rapportere og følge reglerne af frygt for ikke at få et job i Norge,« siger advokat Marta Frydrych Torkildsen i Caritas til mediet.

Polske og litauske arbejdere er ikke vant til megen forståelse fra arbejdsgiverne.

De tror og forventer næppe at kunne blive sygemeldt med løn, hvis de skal isoleres i 14 dage (eller hvor længe Norge kræver).

Er det ikke bare helt forudsigelig prekær opførsel fra prekariatet?

27. januar 2021 kl. 16:31