Ja altså gratis uddannelse, sundhedsvæsen og diverse andet humanistisk pjat, ikke?
🙄
Troværdig politik fra NB. Javel så.
Cabotagefusk afsløres med ANPG
Jeg har ikke været i stand til at finde et eneste eksempel på, at nogen er blevet sigtet for ulovlig cabotagekørsel i Danmark pga. ANPG.
Når jeg har søgt på google efter ulovlig cabotagekørsel, har jeg kun kunnet finde den ene sag som Christian Nobel omtaler, hvor det kan tilbagevises, at ANPG har spillet en rolle. Måske er min google-fu bare for dårlig...
Robert: Hvis du kender til sager om ulovlig cabotagekørsel, hvor ANPG har spillet en rolle, må du meget gerne smide et link. Jeg er oprigtigt interesseret.
Så mangler vi bare hemmelige domme fra hemmelige domstole
Ork det har vi snart haft i et årti :
https://www.berlingske.dk/samfund/danmark-har-hemmelige-dommere
https://jv.dk/artikel/1312484:Indland--Danmark-har-hemmelige-dommere
Hemmelige domstole, besat af hemmelige dommere der træffer hemmelige afgørelser....
Jeg mener Eva Smith udgav denne video i dén forbindelse: https://www.youtube.com/watch?v=1cXa2mwayMk
Jeg har nær familie der arbejder tæt sammen med DST i det offentlige.
Her mener man, at ukrypteret data kan anses som krypteret hvis blot transporten til modtager er krypteret - fx med TLS.
Jeg mener personligt det er et figenblad, for dataene er ikke krypteret “i hvile” - kun under transporten.. Det hele kunne i princippet ligge ukrypteret i /var/spool/mail/ et sted...
Jeg tror personligt det bunder i at nogen har misforstået hvad TLS er og gør - ikke i bevidst misforståelse.
Ja Kamstrup er nogle værre banditter - ramte jeg plet :P? Alle forsyningsselskaber gør det. Det er noget forbistret svineri...
Jeg kan ikke tælle hvor mange tilfælde af kodefejl jeg har fundet i projekter på github, hvor jeg ikke aner hvad koden reelt gør, men kan se at det er kodet forkert. Det er slet ikke alle bugs der er så overfladiske, men der findes mange af den slags.
Jeg synes man bør skelne mellem kodefejl og designfejl. Forstået således at kodefejl er når koden ikke udfører programmørens intention, og designfejl er når koden er fejlfri, men designet forkert så den ikke udfører opgaven korrekt.
Det kræver ingen domæneviden at finde kodefejl, og dem er der immervæk mange af. Jeg har læst flere empiriske studier der viser at software review fanger 20-40% af fejlene i koden. Mon ikke der bliver solgt noget kode til det offentlige i ny og næ, som aldrig er blevet reviewet af nogen?
Jeg synes også det er en fejl at tro, at kun danskere vil have interesse i at reviewe koden. Det ser da også flot ud på eks. en kineser eller inders CV, at have rettet fejl i software der driver dansk kritisk infrastruktur.
Jeg er enig med Lise Gerd i, at det må koste noget hvis der skal reageres på henvendelser. Jeg tror dog prisen er lav set ifht. fordelene og de potentielle besparelser.
Du glemte en smiley ikke? Jeg tror ikke selv at der er mange brugere af cigaretter, alkohol eller stoffer der tvivler på at det er usundt, ensige tror at det er godt for helbreddet.
Man skelner svjv mellem EU-direktiver og -forordninger.
Fra https://www.eu.dk/da/danmark-i-eu/eu-ret-i-danmark/fra-eu-regler-til-dansk-lov
En forordning er en bindende retsakt, der gælder direkte i medlemslandene. Det betyder, at EU har besluttet, hvordan de danske domstole og myndigheder skal anvende forordningen.</p>
<p>Sådan er det ikke med direktiver. Direktiver er retsakter, der fastlægger et fælles mål, der skal nås i alle EU’s medlemslande. Det er op til landene selv at bestemme, hvordan de vil gennemføre direktivet og opnå målet. Landene skal oftest gennemføre direktivet inden for to-tre år.
Ole Tange er opmærksom på denne forskel i sit udsagn: (Bemærk: Jeg har fremhævet nogle ord/sætninger)
Radius har bl.a. nævnt, at udvekslingen af data skal leve op til <strong>EU-direktiver</strong> uden at pege på præcis hvilke. <strong>Da EU-direktiver ikke står over dansk lov</strong>, er jeg gået ud fra, at <strong>direktiverne</strong> er blevet indarbejdet i dansk lov, og heri har jeg ikke kunnet finde noget, som min løsning ikke lever op til.</p>
<p><strong>GDPR er ikke et direktiv</strong>. R'et står for Regulation, og <strong>er dermed en forordning. Den står over dansk lov.</strong>
.... så I har egentligt ret begge to, men dét du påpeger er ikke relevant for Ole's udsagn.
Er det ikke ret normalt at sagsøger betaler sagens omkostninger, hvis han taber en civil sag?
Det er mig bekendt (IANAL) mere normalt at dele omkostningerne eller kun betale sine egne, hvis der ikke kan afgøres en klar vinder/taber i sagen.
Der var i hvertfald på et tidspunkt, en længere debat om "Privat Lars" og "Statsminister Lars"
Handlede dén debat ikke mere om, hvad Privat-Lars fik ud af de beslutninger som Statsminister Lars tog? Bl.a. noget med nogle fiskere, deres sommerhuse og bidrag til Løkkefonden.
Ja jeg beklager igen, men....
Send dog Poul-Henning en email i stedet for det her pedanteri omkring noget så evigt ligegyldigt som slå- og stavefejl og små/store bogstaver.
Email-adresse er nem at finde, han svarer hurtigt og høfligt, samt retter fejl ASAP.
Med mindre fejlen direkte forstyrrer meningen, hvad er så pointen i at påpege det OFFENTLIGT!?
@Peter Kyllesbeck Jeg opfordrede dig d.22. marts til at besinde dig mht. ligegyldigheder à la dette. Denne opfordring vil jeg gentage, omformuleret lidt fra det oprindeligehttps://www.version2.dk/blog/it-havarikommission-nu-1092334#comment-424781
Peter Kyllesbeck: Du har ofte travlt med perfidt at rette andres eventuelle småfejl. Det bliver trættende at se på i længden.</p>
<p>Jeg havde f.eks. ikke opnået en større eller anden forståelse af det udsagn du citerer, hvis 'i' havde været erstattet af 'I.</p>
<p>Lad mig hermed opfordre dig til fremover at udvise større tolerance for ligegyldigheder der alligevel ikke forstyrrer meningen.
Vi kunne jo begynde med at erkendende, at det er cifre og bogstaver. ;-)
Off-topic, undskyld på forhånd.
Peter hvad skal vi 'erkendende'?
Du har ofte travlt med perfidt at rette andres eventuelle småfejl. Det bliver trættende at se på i længden.
Jeg havde f.eks. ikke opnået en større eller anden forståelse af det udsagn du citerer, hvis 'tal' havde været erstattet af 'cifre'.
Lad mig hermed opfordre dig til fremover at udvise større tolerance for ligegyldigheder der alligevel ikke forstyrrer meningen.
Hvis du er fritaget digital post eller fx står i Robinson-registeret, så vil du også opdage virkelig mange NemID-tjenester der ikke virker.
Nykredit, Jyske Bank, Codan Forsikring etc., har alle haft store problemer med at få mig igennem diverse selvbetjeningsløsninger fordi jeg står i Robinson-registeret.
Efter et par dages dialog får jeg typisk at vide at jeg er første kunde med dén egenskab, og at jeg derfor har ramt en edge-case.
NemID (og digitaliseringen i DK generelt) er sjældent forberedt til alle disse edge cases. Samtidig findes der sjældent manuelle arbejdsgange til at lukke disse huller. Jeg har haft mit hyr med det ...
Racisme er blevet stuerent herhjemme hvis man lige pakker det lidt ind. Bevares, der skal ikke meget indpakning til! F.eks. gik 1.8% af de afgivne, gyldige stemmer på landsplan til Rasmus Paludan og hans racistiske parti i 2019. 1.8% af 3.529.882 afgivne stemmer giver ~63.538 stemmer og 33kr/stemme i partistøtte => 2.1mio/år. Dvs. lige knap én ud af hver 50 mener, at Rasmus Paludan bedst repræsenterer dem og deres holdninger! Wow....
… stærkt politiske indslag virkelig til på V2?
Indlægget er bl.a. tagget med "politik" - du var advaret inden du læste det :)
... bare sådan for sjov, og for at blive lidt skræmt.
Se evt. dette klip: https://youtu.be/UhNWwFu1Qjs?t=834 hvor Dan Tentler har fundet "bagdøren" til web-UI'et for Gigantium i Aalborg.
Enig med @KnudLarsen
Set med min kikker, er et af de store problemer vedrørende offentlig IT, at man udvikler det som man udvikler mainstream enterprise-software -> agilt og efter bedste beskub.
Måske burde man udvikle det ligesom man udvikler andet missionskritisk software, med langt større fokus på ISÆR specifikation / verifikation.
Selvom det er nogle webservices osv., så er det (som skrevet ovenfor) temmelig missionskritisk for de folk der er afhængige af offentlige ydelser.
Modtager man f.eks. kontanthjælp har man ikke, nærmest pr. definition, penge selv at betale regningerne med - du kan jo ikke få kontanthjælp hvis du eller ægtefælle besidder værdier for mere end 10.000 kr.
Hvis du vil klage over brud på markedsføringensloven skal du kontakte forbrugerombudsmanden
Det har jeg også forsøgt uden held. Han/hun (m/k/x) har noteret sig min klage, og der er ikke sket mere.
Hej Leif,
Jeg vil tillade mig at gætte på, at du ikke har haft fornøjelsen af at drive virksomhed registreret fra din privatadresse, med dit privatnummer eller en privat email-adresse for nylig? Jeg synes personligt det har nået nye højder de sidste ti år oder so.
Med mindre man decideret fornøjer sig med spam/scam-opkald fra udlandet eller ved at få fyldt sin postkasse med alt muligt reklame-ragelse, så er det efter min mening et must at have beskyttet adresse og telefonnummer i én eller anden form.
Anekdote: Som privatperson kan man melde sig i Robinson-registeret. Derved bliver det ulovligt at få tilsendt uønsket spam. Politiet griner overbærende hvis man ringer for at anmelde det - mere ulovligt er det åbenbart heller ikke :(
»Det her med test, infektionskontrol og arbejdsgiveransvar hænger sammen, og de er bange for at rapportere og følge reglerne af frygt for ikke at få et job i Norge,« siger advokat Marta Frydrych Torkildsen i Caritas til mediet.
Polske og litauske arbejdere er ikke vant til megen forståelse fra arbejdsgiverne.
De tror og forventer næppe at kunne blive sygemeldt med løn, hvis de skal isoleres i 14 dage (eller hvor længe Norge kræver).
Er det ikke bare helt forudsigelig prekær opførsel fra prekariatet?
- Forrige side
- Nuværende side
- Side
- Side
- Side
- Side
- …
- 18
- Næste side
Morten Jensen