Carsten R

Digitaliseringsstyrelsen slår fast: MitID skal blive i Danmark efter salg

Hvem ejer MitID?

Hvem er egentlig ejer af MitID, Nets eller Digitialiseringsstyrelsen? Hvis DS har betalt Nets for udviklingen af MitID, ejer DS vel løsningen, og så kan Nets vel ikke score på et salg?

29. september kl. 12:01
Autonome droner laver første succesfulde angreb uden menneskelig indblanding

@Henrik - Du har ret i at nogle mennesker altid opfører sig uanstændigt, og at alle mennesker engang imellem også gør. Om du er terrorist eller frihedskæmper afhænger af hvilken side i konflikten du er på. Se blot i Belarus - alle styrets modstandere er terrorister, mens vi i Vesten synes at deres krav er rimelige. Disse autonome våben medvirker ikke til at nedskalere konflikter, tværtimod. "Hvis nogle af mine bliver dræbt vil jeg svare igen med mine midler" Ja, det er nemt at sidde ved et keyboard versus at stå på landjorden med en trussel imod sig, og selvfølgelig må man tage beslutninger på splitsekunder i den situation - men beslutninger taget efter overvejelser, diskussion og anderkendte etiske regler, er som regel de bedste beslutninger. Og autonome våben løser ingen konflikter og burde ikke være tilladt.

3. juni 2021 kl. 11:38
Skatteministeren ønsker flere penge til kriseramt ejendomsvurderingssystem

Selve ideen med, at beskatning af bolig afhænger af, at nogen har vurderet værdien af en bolig, er grundlæggende forkert. Hvem kan objektivt vurdere hvad værdien af en bolig er? Er det hvad en køber måske vil betale, eller hvad nytteværdien af en bolig er? Talrige er de programmer i tv, hvor erfarne ejendomsmæglere skal gætte salgsprisen på en solgt bolig - og hvor deres bud er 40-50-60% forkerte. Det er da urimeligt at skulle betale skat på noget så løst som en vurdering

Hvornår indser politikere, at en beskatning af faktiske gevinster på boliger er mere retfærdig. Der er sikkert også detaljer ved dette princip, der skal afklares, men hvorfor skal gevinster på salg af boliger være skattefrie, mens lønindkomster beskattes med op til 60%. Ofte er gevinster på boligsalg mange gange højere end almindelige lønmodtager tjener i et helt arbejdsliv...

Stop nu spildet med at lave dette umulige ejendomsvurderingssystem og skift til en anden og mere retfærdig måde at beskatte boliger

27. maj 2021 kl. 11:23
Regeringen vil poste milliarder i digitalisering: »En meget markant satsning«

Representanter fra industri, fagbevægelse, uddannelsesinstitutioner - ping'er allesammen. Som påpeget så tydeligt af Den Lille Borger, er der forbløffende mangel på repræsentation fra forbrugeren, fx Forbrugerrådet. Et råd med mindst 19 medlemmer fra industri, fortæller tydeligvis at målet er, med statstilskud, at skabe produkter, der kan sælges i udlandet. Wammen og Frederiksen, husk lige at vi borgere har et ord at skulle have sagt, ikke mindst om 2 år. Målet må være digitale systemer der hjælper borgeren, hvor borgeren er, og grundlæggende respekterer retten til at have et privatliv.

17. marts 2021 kl. 11:56
Google vs. Australien: Borgerne skal selv bestemme over persondata

Tech giganterne kan true enkelte lande, men ikke EU. Vi må støtte AU i deres helt legitime krav om kontrol af persondata

28. januar 2021 kl. 10:58
Borgeres sundhedsdata flød på telefoner og Whatsapp-grupper hos privat testleverandør

Hvilken ansvarlig virksomhed tror, at en sikker håndtering af testresultater og personlige data kan understøttes af Whatsapp eller Facebook? Ingen... Jeg er rystet...

Hvordan kan en virksomhed overhovedet opnå godkendelse til at håndtere tests og personlige data, når virksomheden baserer dataopsamling på Whatsapp eller Facebook? Forhåbentlig fratages Medicals Nordic deres autorisation øjeblikkelig.

25. januar 2021 kl. 11:20
Kontroversiel SSI-aftale: Facebook kan tjene penge på danske blodprøver

Når man melder sig til at deltage i en videnskabelig undersøgelse organiseret af det danske sundhedvæsen, har man en berettiget forventning om at dels sundhedsdata opbevares og behandles forsvarligt og fortroligt. Endvidere at resultaterne kommer det danske samfund til gode.

Denne sag på SSI viser at ingen af delene er tilfældet - sundhedsdata er delt med med et firma i USA og gevinsten tilfalder den daværende leder af SSI og et firma med Facebook som ejer. Mon firmaet betaler skat i Danmark?

Disse sundheds informationer er guld værd. Selvfølgelig skal persondata være håndteret forsvarligt, men det må være et firma der betaler skat i Danmark, der udnytter informationerne. Ellers er det overflødigt at bruge tid på videnskabelige undersøgelserne i det danske sundhedvæsen

20. januar 2021 kl. 11:09
Justitsministeriet undersøger samkøring af miljøzonekameraer og ANPG?

Enig - det beskrevne formål med ændringen, at hjælpe mod social dumping, er et sekundært formål, der skal få os til at sluge ændringen - det reelle formål er, at Justitsministeren ønsker mere overvågning generelt i Danmark, således at forbrydelser og terroranslag nemmere kan opklares. Prisen for dette er for høj - Big Brother ad bagvejen. Nick Hækkerup, ønsker du overvågning af borgere som i Kina?

14. januar 2021 kl. 11:32
Amerikansk politi bruger Clearview til at finde demonstranter efter angreb på Kongressen

Clearview har indsamlet de 3 mia billeder på internettet og bruger tilsyneladende. Bortset fra FB har de vel ikke lov til at høste alle de billeder og bruge dem kommercielt? Jeg vil da gerne have fjernet alle billeder af min famillie fra deres db.

12. januar 2021 kl. 14:23
Britiske supermarkeder overvåger med ansigtsgenkendelse: Privacy-forkæmpere frygter konsekvenser

Gad vide hvilken database de slår op i for at identificere deres kunder? Facebook? Statens?

11. december 2020 kl. 11:55
Lektor: Kommuner vælger Facebook over borgernes databeskyttelse

Politikere, der bruger FB, Twitter mv, gør det som privatpersoner, ikke i kraft af deres embede, så derfor synes jeg, at det ikke er problem at politikere bruger disse medier. Derimod er det stærkt problematisk at kommuner, DR, DSB og andre offentlige institutioner bruger disse medier.

9. december 2020 kl. 11:14
Statens Serum Institut har i årevis delt danskeres blodprøver uden tilladelse

Udover at SSI har videregivet borgeres biologisk materiale uden tilladelser, synes jeg at der er flere alvorlige perspektiver i sagen:

  • Kan det biologisk materiale, der er sendt til USA, henføres til individer?

  • Danske borgere bidrager med væv og blod til forskning i den tro at forskningen bidrager det danske samfund. I denne sag har en leder på SSI høstet information og blodprøver og sendt til et andet land, hvor et privat firma nu kan høste en fortjeneste, og lederen af SSI får en personlig fortjeneste udover lønnen fra SSI. Jeg ved godt at firmaet og andre i USA også har leveret forskning for at udvikle et markedsprodukt, men hvor er fordelen for det danske samfund og de personer der har levereret prøverne? I den mindste burde samfundet Danmark få royalties af fortjenesten. Er det lederen på SSI der har fejlet i denne sag eller er vores universiteters forskning sådan, at individer aflønnet af samfundet til at erhverve viden, samtidig kan få personlige patenter på denne viden?

Hvis det er samfundet, der betaler for forskning på SSI og universiteter, men at det er private i udlandet der høster de økonomiske fordele, så ser jeg ikke nogen grund til at vi smider så mange midler i forskning.

SSI nægter at udtale sig, hvor arrogant.

Jeg vil gerne se sundhedsministeren på banen.

1. december 2020 kl. 11:55
Løb tør for serverplads: Fejl i milliarddyrt signalsystem stoppede S-togsdriften i timevis

For den uindviede er alt jo nemt... Du laver en antagelse og bedømmer derfra systemet til at være noget skidt. Hvis systemet var bygget på dine enkle antagelser var driften helt sikkert god, måske med lidt ironi

6. oktober 2020 kl. 11:02
Hjemmesider kunne stjæle kodeord fra udbredt kodeordshusker

Er der nogle anbefalinger til en sikker kodeords husker? Tak!

17. september 2019 kl. 11:17
Hackerangreb knyttet til Iran afsløret

Det eneste overaskende er vel at de bliver afsløret? Ikke overaskende at et US baseret firma blamer Iran. USA og Israel stod vist bag hacker angrebet STUXNET mod Iran for nogle år tilbage.

8. marts 2019 kl. 11:28
IoT: EU tager første skridt mod aflivning af wild west-tilstand

Det er godt at EU tager initiativ til at få styr på data sikkerheden ved IoT. Lille Danmark har ikke magt til selv at gennemføre regulering af sikkerheden på dette område, ligesom med GDPR. På nogle områder har den visse politikere heller ikke lyst til at gennemføre regler, der beskytter mod overvågning. Se bare reglerne med telelogning, hvor frygten for terror får politikere til at se stort på borgernes retssikkerhed.

14. december 2018 kl. 12:19
Hollands regering ude efter Microsoft med GDPR-riven: Office samler data i det skjulte

Bare mistanken om at Microsoft kan dele indholdet af brugerenes dokumenter, enten hele eller dele af dokumentet, er vildt skræmmende. Deling med Micosoft betyder deling med med NSA og andre tjenester i USA. Hvis denne mistanke breder sig, må Microsoft frygte for deres marked. Brugerne af M's produkter kunne/burde begynde at vælge alternative office produkter uden denne spionage indbygget.

Til Peter Kyllesbeck: Kan vi måske flytte dette ordknepperi over i andre fora?

C

20. november 2018 kl. 11:44
Google får adgang til oplysninger om dit hjems indretning

Artiklen giver et tankevækkende indblik i mulighederne, både positive og negative. Jeg tænker, at når denne støvsuger tager billeder af et hjem, fx hvilke bogtitler der står i reolen, hvilken kunst der hænger på væggene, indretning osv, kan modtagerne af billederne tolke etnicitet, reliøse og politisk overbevisning, sexuelle orientering osv osv. For politikere kan denne dataindsamling være positiv, hvis fx hjemmet tilhører en IS tilhænger, men jeg synes at vi skal have reguleret hvad disse "spioner" må kunne og hvordan man styrer adgangen til data på enhederne. Som minimum kunne man fx kræve at enheder skal leveres med en opsætning om at data ikke kan deles, men at brugeren kan slå deling til. Endvidere krav til effektivt at kunne styre adgangen til indsamlede informationer. Danmark er for lille til at kunne gennemføre sådanne reguleringer, vi må have EU til at vedtage regler for databeskyttelsen på IoT enheder, præcis som EU har gennemført GDPR.

7. november 2018 kl. 11:39
København dropper P-scannerbiler: Teknologien er for ringe

Tak for et fornuftigt indlæg, Niklas Meulengracht Madsen.

Som jeg forstår kommunens tanker: Man har intension om at effektivisere P-kontrollen, man har lavet forsøg med at bruge nummerplade skannere i biler. Løsningen har vist sig ikke at være så god, så stopper man forsøget. Jeg synes både kommunens ønske er fornuftigt og reaktionen på en mindre god performance er fornuftig.

Det vil være godt hvis vi kan undgå altid at kritisere når projekter i det offentlige ikke lykkes som forudset, det sker i alle projekter, også i det private.. Alle de kommentarer om golfbane og indkøbere skaber en negativ tone, hvorfor skal vi læse det her?. Og reelt er ideen med at bruge køretøjsbaserede skannere formentlig udtænkt af en ... ingeniør, ikke en Indkøber

23. oktober 2018 kl. 11:41