Klavs Rommedahl

Nostalgi, gamle computere, YouTube og loddekolber

Du mener der lå også nogen i Allerød :D. Dem i UK ser lidt gamle ud.

14. oktober 2019 kl. 14:28
Nostalgi, gamle computere, YouTube og loddekolber

Mike har du noget på dem i Allerød ? Jeg har kun kunnet finde dem i UK, og de har svaret at de tidlligere lavede europa kort til cpm maskiner. Jeg siger ikke at du ikke har ret, men for mig at se lå det lige til, at dem i UK havde lidt med dem at gøre. Med hensyn til scanning jeg kan prøve at finde et, men dume mig har printet noget af det ud med 2 sider på et ark, så det bliver lidt småt :D.

14. oktober 2019 kl. 14:27
Nostalgi, gamle computere, YouTube og loddekolber

Der er da et par stykker, men de er til et andet marked end consumer og hobby folk, så de er lidt ukendte. Meeeeeen dem der er, skal da stadigt have ros for at de blev til noget. Også selv om de ikke lige er til "stue brug" :D.

12. oktober 2019 kl. 19:30
Nostalgi, gamle computere, YouTube og loddekolber

Jeg ved ikke om jeg kan bidrage med noget nyt da de mange oplæg vist har været meget igennem :D. Mit første møde med en Computer, var med en Luxor ABC80, senere blev det til RC's Piccolo, Partner og Piccoline, HPs 21xx, en NewBrain og en NasCom 2, Commodores VIC20, C64, C128 og Amiga 2000 Lampda8300, Luxors ABC800. Jeg har I praktik programmeret i Cobol på en Borrough (stavet forkert ved jeg godt, men husker ikke stavemåden), jeg har supporteret MPS Comet 3000 og dde SuperMax, jeg har en RC3600 (eller 4000) stående som jeg fik grundet den havde fået vandskade i en kælder, jeg har ikke haft tid til at teste den og fikse den, og så har jeg lidt stumper fra en CR80 lignende maskine. I 9 år var supporter i A.P.Møller og har rodet med forskellige maskiner. Har i en kort periode arbejdet med Mermaid maskiner. Med hensyn til Comet 3000 så husker jeg den ikke som en ICL i starten, men HH Electronics i UK og det siger schematics også, men pyt. På hobby/studie plan lavede jeg min egen Z80 maskine i '82 og gik i gang med en MC68k DOS/Windows maskine i '85 (blev for dyrt, så projektet stoppede) og pt er jeg ved at samle stumper til en T805 maskine (håber det går). Egentligt ville jeg gerne arbejde mere med de gamle maskiner, men tiden og pengene er ikke helt til det. Jeg er lidt vintage nørdet uden at kunne bidrage med det store, men jeg elsker at sysle med dem jeg har :D.

12. oktober 2019 kl. 19:25
COMAL Historien

Hmm Ved du om det er muligt at få fingrene i en Compas og en poly pascal any where ?

Mvh Klavs - En oldtidssamler :-).

18. september 2013 kl. 22:54
Hvilken it-nørd er du? Find din type her

Hmm jeg tror der er rigtigt mange der tager fejl af it-folk og it-nørder. Tager man nørd som nørd er ment, så vil jeg mene at rigtigt mange jeg kender falder ok i hak, men it medarbejderne falder totalt udenfor :-).

4. august 2013 kl. 00:25
Opråb til it-nørderne: Smid tennissokkerne - og tal, så vi kan forstå det!

Jeg gad godt vide hvor mange af dem der siger dig hårdt imod kan kaldes IT-nørder :-). Mange it folk har svaret, men reelt hvor mange nørder. Måske en eller 2. Trine, du har lidt ret, men dit problem er at du vil ændre en definition på at være nørd :-). Det kan du ikke, uanset hvor ihærdigt du så må være som politiker. For at blive nørd er du lidt akavet og speciel og rimeligt dybt begravet i dit arbejde/din hobby, det kan ikke ændres. Hvis du vil os noget så kommuniker. Du nyder at generalisere, så jeg svarer ligeså.

Kvinder siger : Det ved du godt. Reelt Gu fanden gør vi ej og vi er ikke tankelæsere. Kvinder aftaler tid : Og ringer 70 gange kort inden, velvidende at man lige skal have tøj på og være bare lidt klar og så afsted. Kvinder spørger : Men ønsker ikke svar (en kendt, ser jeg tyk ud i denne kjole). Kvinder spilder tid : Hvis de vil mødes, så lad være med at spille kostbar, i denne verden er tid kostbar. Ingen kvinde kan værdisættes, så vil man pris sætte hende for lavt uanset hvad. Ja du er noget værd, lad os droppe det og komme et skridt videre :-). Kvinder bærer logoer og tekster som vi gør : Vi mener noget med det, i/de snobber bare. Ok fair nok jeg ville nok glo hvis en pige rente rundt med en t-shirt hvor der stod at DG/l'Oreal/whatever bare er for fedt :-). Kvinder siger nej til en svingom eller drink, for bagefter at sidde mutters alene og håbe.

Og, og man er altså ikke nørd bare fordi man kan huske lidt koder til WoW, har set en udsendelse om Big Bang eller nano teknologi, eller fordi man har en T-shirt på der siger der findes 10 slags mennesker. Man er heller ikke nørd fordi man kender 20 forkortelser (nørden ville kunne forklare alle 20 ordret :-)), man er heller ikke nørd fordi man har et langt studie bag sig med gode karakterer, eller er på den ene eller anden forside (tværtimod faktisk), man er på vej, men har langt endnu.

Vi kommer ud, og når vi er ude kan vi godt have andre sokker på :-), men en gang stemplet altid stemplet og så går vi hjem igen :-). Vi skal stoppe vores nørderi, men i/de vil ikke stoppe snobberiet, og så kan vi aldrig mødes :-)...

Og som sagt, jeg svarede generelt, det ved jeg godt. Men ikke helt forkert.

Vil du gerne ændre dette ? Så lad os lad os snakke om det :-)... Ikke ved et åbent angreb.

Mvh Klavs

4. august 2013 kl. 00:16