Maria Scott

Opråb til it-nørderne: Smid tennissokkerne - og tal, så vi kan forstå det!

At jeg er kvinde er det eneste jeg har til fælles med dig. For jeg går målrettet efter nørderne. Også de ucharmerende! For en lille fis, mens de sidder dybt koncentreret i en verden af algoritmer eller assembly på deres slidte kontorstol med kaffen i den kop, der kun har været skyllet de sidste fem dage - det ser jeg slet ikke. Jeg ser deres skabertrang, deres videnskabelige metoder, deres dedikation - og det beundrer jeg!

Jeg kan desværre ikke tilslutte mig dit overfladiske syn, hvor menneskers påklædning er en egenskab i sig selv og bliver symbol på mennesket bag.

Jeg var d. 24. maj til Datologisk Instituts revy (DIKUrevy). Jeg var selv i tvivl om mit tøj var for pænt eller for hverdagsagtigt til nu at møde min kærestes venner, men det gik hurtigt op for mig at intet kunne være mere ligegyldigt. De spurgte til mine kompetencer i forbindelse med interne jokes og ift. selve revyens indhold og når de talte for teknisk spurgte de om jeg var med - eller om vi ikke bare skulle skåle igen. Tilbage til deres tøj: Der var de sjuskede. Der var en, der havde grimme solbriller på med vilje. Der var nogen, der kom i jakkesæt. Men det var uvigtigt for det sociale arrangement.

Nørdernes dedikation sidder ikke kun i koderne. Den afspejles i alt hvad de laver. Herunder også forhold. En dulle og en nørd ville være et dårligt match. Du har repræsenteret dullens synspunkt, lad mig nu gengive det fra nørdens.

Han ville blive kvalt i kedsomhed. Hår og negle er bare ikke spændende - og det redder ikke verden. Der er intet produktivt, ej heller kreativt, i din tøjkrise. Han ville dog elske dine caféture med veninderne. For der har han fred til at arbejde. Han vil ofre sig for dig, ved at se dine tøsefilm, men han vil være fraværende. Dit valg af uinspirerende drama vil sende hans tanker tilbage til koderne - for det er produktivt. Han opdager aldrig, at du har fået nyt hår, negle eller andet - for ham - flintrende ligegyldigt. Skulle du få komplimenter, er det for noget du har udtænkt, skabt eller gjort rigtig godt (nej, tøjvalg gælder ikke)

Må jeg i øvrigt chokere dig lidt? Jeg kender flere nørder, der både træner, går i bad, vasker deres tøj og tænker på deres kost.

Men nu hvor jeg har fået afløb for at belære dig om virkeligheden, som du ikke kan se indefra borgens mure, vil jeg spørge dig; hvad er det her? Et mediestunt? Er dårlig opmærksomhed bedre end ingen? Ville du prøve på egen hånd, uden din spindoktor? Er det for at tage fokus fra rigtige problemer - er der noget i ønsker at skjule og derfor henleder vores opmærksom andetsteds?

Med venlig hilsen Kvinder, der værdsætter mennesker

3. august 2013 kl. 10:26