Christian Rasmussen

Opråb til it-nørderne: Smid tennissokkerne - og tal, så vi kan forstå det!

Jeg vil ikke kede dig med en lang historie om, hvordan jeg som IT-professionel ikke passer ind i dit stereotype billede af nørder. Du får den korte udgave i stedet:

Jeg har arbejdet med stort set alle grene af IT branchen over de sidste 12 år og sidder nu med IT ansvar for nogle specialsystemer i en af Danmarks vigtigste institutioner. Mit job kræver en dyb indsigt i mange forskellige områder ud over IT, herunder evnen til at formidle komplekse budskaber til både smede og potentielt set nogle af de mest magtfulde mennesker i Danmark, så det er altså ikke bare hvide sokker og socialfobi for mit vedkommende. Strøget skjorte og daglig barbering er et must, og hvis jeg ser "sloppy" ud, så bliver det bemærket. Nu bruger jeg et engelsk og dermed fremmed udtryk, men det bliver vist brugt i Sex & The City, så jeg går ud fra, at du forstår.

Min korte intro slutter med beretningen om, at jeg sidder på et hotel i byen Gulf Breeze, Florida ved den mexikanske golf med min yndige og gravide hustru (6 måneder henne). Det er vores sommerferie, der i høj grad går ud på at komme ud og se nogle ting og møde nogle folk, og så nyder jeg at have fri, så jeg slipper for at tale om mit arbejde, så jeg kan tale om alle de mange andre interesser, jeg har, bl.a. musik og mad.

Jeg har faktisk et helt normalt liv, bortset fra at jeg normalt lægger 50-60 timer om ugen, fordi jeg elsker mit job og går op i det og føler en stor professionel stolthed ved mit fag, hvilket vist er mere, end hvad man kan sige om dig.

Ja ja, dit indlæg var jo bare for sjov, ikke? Så slap da lige af alle sammen.

Hvorfor er det mon, at dette standardforsvar runger mere og mere hult, hver gang jeg hører det fra en eller anden uerfaren levebrødspolitiker, der måske nok arbejder hårdt, men i virkeligheden udretter meget lidt. Jeg havde engang en chef, der satte sagen på spidsen: "Jeg måler ikke på input, men på output.", sagde han. Hvis jeg var din chef, var du enten blevet sat under administration eller røget direkte ud. Det må være dejlig nemt og trygt at være politiker...

Ja, der er mange (også undertegnede), der tager det personligt, at du siger, som du gør om os. Hvis jeg udtalte mig om latterlige levebrødspolitikere, der aldrig har lavet en reel dags arbejde og lever i en lille beskyttet bobbel, hvorefter jeg opremsede en masse fordomme baseret på dette og brugte det som en kritik, der var rettet mod samtlige politikere, så ville du måske også føle en trang til at forsvare dit fag. Og hvis jeg reagerede på din kritik ved at sige, at du skulle tage en is i varmen, ville du så ikke føle dig talt ned til?

Du træder på os, når du skriver, som du gør. Både fordi du taler dårligt om os alle sammen, men også fordi du viser, at du slet ikke ved noget om den gruppe, du skulle forestille at repræsentere. Du er ikke en værdig talskvinde for nogen, hvis du hverken har viden om dem eller respekt for dem.

Du siger i øvrigt noget ret morsomt, når du siger sådan her: "Jeg dømmer ikke på udseendet, men nørder er klamme, og dem vil mine veninder ikke knalde, og så falder den gennemsnitlige IK (det hedder det på dansk) i landet". Prøv at læse den sætning et par gange og se, om du kan dechifrere, hvad du siger om dine veninder. Og vist også dig selv, for det er trods alt dig, der tænker sådan dér.

Det er muligt, at din hensigt er at sige noget pænt om os, men du har ingen viden om os, og det er tydeligt, at du ikke engang har respekt nok for os til at prøve at lære os at kende. Din hensigt er irrelevant, for nu har du smidt kortene på bordet og afsløret dig selv. Du er ligeglad med os, og hvis du er et anstændigt mennesker, træder du tilbage som ordfører, for vi vil ikke have dig som vores talsmand hos det bærende regeringsparti. Du er uønsket.

Til sidst et par tips:

  • HTML er ikke kode, og en almindeligt begavet person kan lære det på en time. At opnå denne indsigt kræver 15 minutter på nettet, hvis man kan bruge Google.

  • Udviklere og programmører er præcis de samme mennesker. Man bruger bare ikke ordet "programmører" længere.

  • IT folk interesserer sig generelt ikke for at diskutere IT med "almindelige" mennesker, men gør det ofte alligevel af ren og skær høflighed og for at hjælpe folk med trivielle problemer, og vi gør det uden beregning, selvom vi bruger vores professionelle viden. Vi foretrækker dog at tale om alt muligt andet, men vi får sjældent lov.

  • Ud af de langt over hundrede kollegaer, jeg har haft i mit arbejdsliv, har størstedelen ikke siddet hjemme fredag aften og spillet pc. Vi har været ude og feste og hygge med vores venner.

  • At IT folk ikke kan score dine veninder er usandt. Jeg tror dog, at de bliver brugt som engangs-fornøjelser, da interessen fra vores side er begrænset til en bestemt del af deres anatomi. De er vel bare ikke kærestepotentiale. Det er måske lidt politisk ukorrekt at sige sådan. Nu har du så lige sagt, at JEG ikke er kærestepotentiale, fordi jeg prøver at gøre mig utiltrækkende (du ville blive overrasket), så jeg har det fint med at sige, at du og dine veninder formentlig kan bruges for en enkelt aften, men så heller ikke mere. Jeg er heldigvis ude af kødmarkedet, så jeg slipper for at skulle trækkes med jeres ligegyldigheder en hel aften for at få det, jeg egentlig gerne vil have. Er jeg grov nu? Læs dit eget indlæg igen og fortæl mig så, at jeg er sexistisk.

  • Sidst, men ikke mindst: Du har lige fornærmet en af de klogeste faggrupper i landet. Hold op med at tale ned til os ved at sige, at det bare var en joke. Vi har valgt dit parti ind i regeringen. Vis os i det mindste en lille smule respekt. Vis os, at du kan se, at vi også er mennesker, eller skrid ud af politik, for så har du intet at gøre der.

3. august 2013 kl. 08:09