Ulrik Gaardsted

Opråb til it-nørderne: Smid tennissokkerne - og tal, så vi kan forstå det!

Hvis vi låser os inde i et elfenbenstårn og venter på, at verden skal komme til os, i stedet for vi opsøger verden og forsøger at leve på dens vilkår, så går vores race snart tabt.

Really? Really really?

Jeg forstår godt, hvad du mener, men hvis man har problemer med at kommunikere, er det - som du selv siger - ikke fordi man er IT nørd, men fordi man ikke forstår, hvilket niveau modtageren er på.

Et af problemerne kan være, at der er nogle, der finder prestige i at tale et 'specielt' sprog, men jeg tror nu primært, at de folk man oplever tale hen over hovedet på en, er folk, der ikke har interesse i at kommunikere. Hvis motivationen for kommunikation er der, så kommer niveauet også automatisk.

2. august 2013 kl. 16:29
Opråb til it-nørderne: Smid tennissokkerne - og tal, så vi kan forstå det!

Hej Trine

Din annonce er meget interessant, men også ret tydelig set fra éet perspektiv.

Det er helt tydeligt, at du i dit hovede har besluttet dig om, hvad en IT nørd er. Det er dem, som du ser på amerikansk TV. Det er ham, der ikke kunne hjælpe dig, da du ringede ind til supporten - som i øvrigt helt sikkert så ud som ham den underlige i den dersens amerikanske film.

Jeg er IT nørd - det kan jeg ikke komme uden om - og jeg elsker at tale om det - men samtidig er jeg både social og kan tale om mange andre ting end IT. Jeg har arbejdet i IT support, hvor det er alfa omega at kunne kommunikere med alle folkegrupper - og altså ikke kun folk, der er IT nørder. Jeg har forklaret kvinder på over 70 år, hvordan nogle ting i deres computer virker, på måder, hvor de forstår det, og er glade for, at jeg ikke bare 'talte hen over hovedet på dem'.

Jeg gør ikke specielt meget ud af mig selv - det indrømmer jeg - men det er mest af alt fordi, at jeg ikke gider hele dating scenen - og desuden, hvis jeg nu gjorde helt vildt meget ud af mig selv, så ville det jo altså ikke være mig mere. Jeg kan svare på, at det er helt og aldeles muligt at finde sig en kæreste/kone, selvom man bruger mere tid end gennemsnittet foran computeren - jeg tror bare, at det du måske beklager dig lidt over - det er, at det ikke er dig, som vi vælger. Nørder gider nemlig som regel ikke kvinder, der ikke gider at sætte sig det mindste ind det, som de laver.

Men jeg skal da ikke være hellig - jeg gider heller ikke sætte mig det mindste ind i det, som du laver - da vi har vidt forskellige idéer om, hvordan dansk politiks fremtid ser ud.

Jeg håber, at du kan tage dig til takke med en ikke-nørdet mand, som er villig til at støtte dig i din politiske karriere. Så skal jeg nok finde en semi-nørdet kvinde at dele mit liv med.

2. august 2013 kl. 14:30