Philip Leth-Sørensen

Opråb til it-nørderne: Smid tennissokkerne - og tal, så vi kan forstå det!

Jeg ser mig selv som et godt udtryk for midpunkt i denne diskussion. Kan kode til husbehov, men ser IT fra marketing-siden. En almindelig dansker bruger i omegnen af 1-6 timer foran skærmen. De aner ikke hvad de arbejder på, computeren er fyldt med ting de ikke forstår. Faktisk synes jeg diskussionen skulle vendes på hovedet. Ikke-nørder som mig selv er pinligt dårligt stillede i en verden, hvor udviklingen sikkert kommer til at betyde at AI (Kunstig intelligens) kommer til at styre vores hverdag. Vi kommer til at omgive os med en procentdel der forstår hvad der foregår og resten af befolkningen ved mere om motoren i old-redskaber som boremaskiner og græsslåmaskiner end koden i robotterne der vil have overtaget denne slags arbejde når vi er blevet "voksne" Trine :)

  • Pinligt at der er set en såkaldt nørd med "I know HTML", det er bare simpel markup - den slags kode skal vi ikke lave for meget af i DK. Indien og Kina kan lave det simple... (Han har nok snarere været lidt fortabt end en klog nørd) Så come on Trine, codeacademy.com - du kan bare komme igang så du kan være med til at skabe og forstå fremtiden. Facebook, Skype - og alle de andre er startet af folk der kan skrive mindst en sammenhængende linje kode.

Dette er et opråb til alle der er lige så ignorante som jeg var da jeg sluttede min Cand. Merc. og var sikker på at markedsføring på nettet sagtens kunne klares uden rigtigt at forstå koden bag. Og få så indført nogle kodefag i folkeskolen - det kan ikke læres tidligt nok, hvis Dk skal have en chance...

2. august 2013 kl. 13:34