Jakob Køster

Netcompany vinder valgsystemet efter DXC-fyring

Det kunne være at man skulle fremrykke leverancen til Jan 2023 - så er der en chance for at det er klar til kommunalvalget 2025 ...

Just sayin'..

12. december 2021 kl. 10:32
Sundhedsformand trækker i land: »Ikke basis for at skrotte Sundhedsplatformen«

Det er vel rettidig omhu at starte udbuds processen nu ? Når man har slået sig fast på et alternativ skal det implementeres - og hvis man starter nu så passer det vel meget godt at man går live i 2021 ?

8. juni 2018 kl. 20:48
Lovpligtig patientrettighed overtrædes oftere efter Sundhedsplatformen

Det er lidt ligesom med IC4 hvor DSB stædigt fastholdt at IC4 var et fantastisk tog, så snart man var klar til at forløse dets evner, efter en liiiiiiille smule ekstra support ..

Her står først Region Hovedstaden og herefter Region Sjælland og stamper stædigt i jorden "det er et fantaaaaaaastisk system", som bare liiiiiiige skal have lidt starthjælp, så skal vi nok spare massere af penge og arbejdstid, så vi lynhurtigt kan indhente den pukkel vi har oparbejdet, og derefter er vores effektivitet så meget højere, at vi kan håndtere væsentligt flere patienter i systemet for de samme penge

22. maj 2018 kl. 07:03
Sundhedsplatformen sænker tempoet markant på sygehusene i Region Sjælland

Så har man da vel ansat flere medarbejdere, for at kompensere for produktivitetsnedgangen ? De har jo ikke en kinamands chance for at indhente efterslæbet, hvis det står på 2-3 år

16. maj 2018 kl. 13:48
Juleopgave del 2: Bedre WiFi

Jeg havde etableret powerline hos min Far (hvis hus et pakket ind i alucraft/ alufolie og med varmedæmpende termoruder, så ret tæt på et Faradays bur).

Powerline mellem bygninger fungerede perfekt indtil han fik ny Vaskemaskine fra Siemens- elektronikken i den støjede simpelthen for meget til at powerline modulerne kunne synce op

21. december 2017 kl. 15:19
It-professor: Ingen beviser for, at Sundhedsplatformen øger effektivitet og patientsikkerhed

Jeg vil da medgive dig at det er en l*rte situation at skulle fortsætte yderligere et år med frosset skrammelsystem, men jeg forestiller mig ikke at der opstår nogen mirakuløs forbedring af EPIC inden for det 1-2 år uanset hvor meget tid man bruger på det.

Det vil jo sandsynligvis forudsætte omskrivning af signifikante dele af koden, + hele brugerfladen og det er vidst ikke indeholdt i support-aftalen.

Man skal derfor se realistisk på hvorvidt det overhovedet kan fikses - og så gætte på en tidshorisont. Jeg tror ikke at det kan fikses - 9 måneders intensivt arbejde i Kbh har ikke rykket noget som helst.

Og så det vigtige:

  • Det findes ikke dokumenterede cases med produktivitetsforøgelse i USA, hvor hospitalerne har anvendt EPIC i en del år.
  • Den nuværende funktion svarer til det som systemet altid har haft (jf de artikler man kan google sig frem til)

Er det så urimeligt at anvende 1-1½ år på at rulle fx Systematic ud ? Nej - men det er en l*rtesituation.

Der jeg vil hen er:
Har vi noget som helst brugbart argument for hvorfor man ikke straks skal igangsætte udskiftningen med følgende in mente?

  • Det er dokumenteret at der er en voldsom produktivitetsnedgang i Kbh.
  • Det er dokumenteret at EPICs manglende funktion var direkte årsag til at dødsfald på ventelisterne.
  • Det er dokumenteret at EPIC er et amerikansk udviklet system, som er leveret med det formål at fakturere - ikke at behandle.
  • Det er dokumenteret at EPIC er unødvendigt komplekst og får folk til at flygte..

Det er en l*rte-situation - men man har da heldigvis bedre erfaringer med fx Systematic i Region Midt som (jf artikler i medierne) ser ud til at fungere, og få fornuftige anbefalinger, og hvor medarbejderne ikke flygter.

7. december 2017 kl. 22:03
It-professor: Ingen beviser for, at Sundhedsplatformen øger effektivitet og patientsikkerhed

Hvorfor skulle det ikke være muligt at skrotte SP? Det kræver vel være en beslutning og nogle penge? (Og ja, man skal sikkert købe sig ud af kontrakten med EPIC og en masse andet fnidder. Heldigvis er det indtil videre småpenge og begrænset hvor mange patientliv det har kostet - det ville være være først at skrotte om et par år)

6. december 2017 kl. 20:52
Professor: Patienter og personale taget som gidsler med Sundhedsplatformen

Jeg har et familiemedlem som pt er på kursus i Sundhedsplatformen. Et familiemedlem som kan sin IT til fingerspidserne, som har haft PC siden slut firserne og som er absolut superbruger i alt..

Men; på Sundshedsplatformen er det anderledes.

Der er intet der giver mening - den er intet intuitivt over nogen af skærmbillederne - han føler sig som en 160 årig pensionist til ETB-undervisning. Underviserne er læger, som får en chance for at tjene ekstra penge, alt imens de ikke udfører deres normale arbejde. Mit familiemedlem skal have 24 timers undervisning - som er tid der går fra patienter. Kurserne lægges uden om kursisternes arbejdstid, så man kan fx opleve at være på kursus 7->11.30, arbejde indtil 19 og så kursus til 22.. Og på arbejde kl 07 næste dag.

I sidste uge blev en af arbejdsdagene på 32 timer i streg - det giver nemlig god patient sikkerhed.

Hvad det koster? Jeg tvivler på at Sundshedsplatformens omkostningsestimater indholder tabt arbejdstid for alle involverede, ekstra omkostninger til overarbejdsbetaling til læger, omkostninger til ikke udført arbejde, fejlbehandlinger, osv..

28. april 2017 kl. 14:42
Google Glass flopper: Er for "Glassholes"

Elendigt kommentar system

@Richard: Jeg trykkede besvar på dit input, så spørgsmålet er til dig. Jeg forstår sagtens dit ønske om Augmented Reality og vi undersøgte det derfor. Erfaring var bare, at der pt ikke er nogen seriøse produkter på markedet. Og det er vel også det som Google har set - teknikken er der ikke endnu.

/jakob

18. november 2014 kl. 14:21
Google Glass flopper: Er for "Glassholes"

Har du prøvet det ? I mit firma har vi afholdt et seminar med en leverandør som bl.a har leveret Augmented Reality til BMW, Bosch, Autobild + andre, og hvor vi bla. testede Google Glasses, Epson Glasses, Oculus Rift både i den gamle og den nye version.

Som jeg skriver: Med Google Glasses får de 15 min batteritid, og de bliver varme. Epson Glasses giver dig noget længere tid, men så har du til gengæld også en batteriboks i bæltet. Med Oculus slæber du bare rundt på et kabel.

Ja; det er sikkert super-fedt til Spil og lignende, men til professionelle applikationer er det stærkt begrænset hvad du kan anvende dem til i den virkelige verden. På kontoret evt værkstedet, hvor begrænsning pga kabler ikke er et problem kan det måske anvendes til undervisning, men derudover - glem det.

18. november 2014 kl. 08:37
Google Glass flopper: Er for "Glassholes"

Er det største problem. Hvis man ønsker at udnytte Google Glass funktioner fx til Augmented Reality, så holder de strøm i ca 15(!) minutter, dvs ubrugeligt kort tid.

Så kan du så anvende Epson Glasses med ekstern batteri pakke .. eller tilsvarende alternativer. .

Glem det - det er slet ikke udviklet endnu.

17. november 2014 kl. 22:15
DMI’s nye supercomputer kommer til at stå i Island

Der er sandsynligvis enklere adgang til miljøvenlig strøm på Island sammenholdt med Grønland.

12. november 2014 kl. 17:38
Ny Gmail-app giver mulighed for at inkludere Outlook- og Yahoo-kontoer

Hvis den kan håndtere office365 så er det super. Er ikke lykkedes mig at finde en kalender widget som virker. Nogen med gode bud?

20. oktober 2014 kl. 18:56
Ny Gmail-app giver mulighed for at inkludere Outlook- og Yahoo-kontoer

Hvis den kan håndtere office365 så er det super. Er ikke lykkedes mig at finde en kalender widget som virker. Nogen med gode bud?

20. oktober 2014 kl. 18:56
Ekstern kundeservice havde også fuld adgang til betalingsoplysninger hos Nets

Med udtalelser som disse, vil jeg klart forvente at Nets sætter en ekstern revisor til at gennemtrawle logfilerne, og såfremt der er take om uberettiget adgang til data, foretager politianmeldelse på mine vegne

6. maj 2014 kl. 07:43
Gymnasieelev: »Jeg ved ikke, hvad Digital Post er, og jeg har aldrig hørt nogen tale om det«

Fedt - bare man kan blive fri for at bruge det der tåbelige ID. Hvor kan jeg hente den "Dropbox" lignende app som jeg kan bruge til at tilgå den postkasse?

7. april 2014 kl. 10:31
SAP: Analyse af brændstofforbrug gav Magnussen Formel 1-podieplads

og under et løb bliver der genereret tre terabyte data.

Er der nogen der ved hvilken type wireless dataoverførsel de bruger. 2TB data i timen kræver noget lignede 2-4Gbps, hvilket lyder af rimeligt meget hvis vi taler trådløst

29. marts 2014 kl. 13:49
App sender kunde-oplysninger om tid og position til Telenors netværksfolk

Requestede denne funktion fra Sonofon i 1999 pga overlast i nettet. Sendte konstant emails med lokation, og mastenavne der var overbelastede.

Det er da dejligt at de endelig har taget sig sammen, men for mig er det ca 13 år for sent - ikke 10 vilde heste kan nogensinde få mig tilbage i stalden hos Sonofon.

21. marts 2014 kl. 13:22