Anders Collstrup

DSB åbner endelig op om nedbrud: Pilen peger på mining-angreb

Er de spørgsmål ikke irrelevante? Sårbarhederne er der i alt teknik. Det er mere spøgsmålet hvordan man beskytter sig mod den risiko det er når hele tog driften er afhængig af en bestemt app.

4. november kl. 15:06
Helsingørs borgmester angriber Datatilsynet: »Det er ikke i orden!«

Ingen personhenførbare data må overføres til amerikanskejede virksomheder, medmindre man har krypteret data lokalt inden overførslen.

Det stopper jo stort set alt brug af cloud services ... farvel moderne infrastruktur :'-( Jeg gætter på at det max vil være 10% af virksomhederne i DK (offentlige som private) der overholder Schrems II dommen, hvis den er som du beskriver. Du har jo ingen mulighed for at kunne autentikere med fx. AzureAD.

5. august kl. 18:59
PHK's 2021 quiz

00001010

7. december 2020 kl. 19:51
Valgkampen 2019 Satan eller klima

Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner, og alle steder, hvor socialismen har huseret, har resultatet været menneskelige lidelser, hungersnød og fattigdom. Uden undtagelse.

Ok, så du kunne ikke kende forskel...

Socialisme er det som har gjort DK rigt. Markedsøkonomi med stærk omfordeling. Demokrati.

Kommunisme har gjort en del fattigere. Planøkonomi, Et partisystem.

Er det nemmere at forstå nu? ;-)

/Anders

6. maj 2019 kl. 15:07
Valgkampen 2019 Satan eller klima

Din støtte til kommunisterne, hvis ideologi lige nu udspiller sig for fuld musik i Venezuela, eller krabask til stort set resten af det politiske spektrum, må vi nok hellere lade svæve i luften :)

Ahh, come on Yoel, du kan vel godt kende forskel på kommunisme og socialisme ikk'? Og det som Enhedslisten vil og det som sker i Venezuela ikk'?

/Anders

6. maj 2019 kl. 14:53
Microsoft eller Linux? Energinet leaser 2.800 nye pc'er for at komme på Windows 10

Win10 var da den kom ud ganske let, og hvis hvis man stipper den, så kan det køre udmærket på ældre hardware.
Hvis der er RAM nok, er den letter end XP, og langt bedre end Win7 og Vista.

Jeg tænker at hvis man i dag sætter et Windows 10 projekt i søen så vil man gerne bruge features som fx. credential guard, bitlocker og secure boot. Så begynder det at kræve lidt nyere hardware, hvis man gerne vil have et homogent miljø så man nemmere kan styre bios opdateringer osv. Jeg er klar over at mange ældre PC'ere også har UEFI bios og TPM, men bios opdateringerne bliver mere og mere vigtige og i den forbindelse er det rart ikke at have for mange gamle modeller hvor man ikke kan strømligne bios vedligehold.

27. juni 2018 kl. 12:50
Hvor er de it-kompetencer, der skal gøre ambitionerne til virkelighed, mens vi venter på fremtiden?

Tjaa, det er ikke til at vide. Men et bindene svar fra SKAT ville nok være vejen frem.

/Anders

23. maj 2017 kl. 13:31
Hvor er de it-kompetencer, der skal gøre ambitionerne til virkelighed, mens vi venter på fremtiden?

Muligvis har jeg fuldstændig misforstået problemstillingen, men som udgangspunkt er du ikke skattepligtig i DK hvis du bor i udlandet. Det må da også gælde din medarbejder. Han skal kun betale skat i USA og skal selv sørge for sin sygesikring i USA. Så jeg er ikke sikker på at jeg forstår problemstillingen ....

http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oid=2237730&vid=0&lang=da

/Anders

23. maj 2017 kl. 12:49
Sådan får du et arbejde - og beholder det!

Jeg gør blot opmærksom på, at det kan medføre nogle diskussioner, som man skal være klar på at tage. Hvis man er det, skal man da bare gå i gang.

Prøv at se den ted talk jeg linker til, eller hvis du har travlt læs dens transscript (tager kun et par minutter). Den slags diskutioner bliver kun svære hvis ledelsen (dig) har udnyttet den informationsasymmetri der ligger i at du kender alles lønninger, mens forhandlings modparten gør ikke.

Hvis lønnen var helt transparent ville du ikke få de diskussioner.

29. november 2016 kl. 08:35
Sådan får du et arbejde - og beholder det!

Det bliver ikke løst af gennemsigtighed på den enkelte arbejdsplads - så det er lidt at blande æbler og pærer. Det er andre midler der skal til, hvis lønforskelle mellem mænd og kvinder skal fjernes.

Prøv at se denne, måske bliver du klogere ;-) for PHK har så ganske ret.

http://www.ted.com/talks/david_burkus_why_you_should_know_how_much_your_coworkers_get_paid

Jeg undrede mig i alt fald over at du vil holde lønnen hemmelig. Jeg antog dig ellers for en progressiv leder, men måske tog jeg fejl.

/Anders

28. november 2016 kl. 19:52
Afskaf togene

Basalt set er borgerløn forkert: Det er money for nothing. Det leder til moralsk forfald. Det fjerner folks forståelse af at der kræves arbejde for at skabe noget.

Mener du dermed at vi skal afskaffe alt overførselsindkomst ? Kontant hjælp, pension osv. er vel også "money for nothing"... eller hvad mener du egentligt?

13. september 2016 kl. 14:50
Afskaf togene

Jeg har ikke selv et bedre forslag, men ser problemer ved, hvordan man overbeviser de, der tjener penge, at de skal betale til borgerlønnen.

Hvorfor skulle jeg som tjener penge have problemer med at skatten gik til en borgerløn? Jeg vil jo også selv modtage den samme borgerløn. Det er da endnu bedre end det nuværende system hvor jeg betaler skat til en kontanthjælp som jeg ikke selv kan få del i.

13. september 2016 kl. 13:39
Stem nu for fanden imorgen 3.dec

Så når Bendt Bendtsen udtaler, at han ikke forstår at nogen vil stemme nej, medmindre det er fordi de sympatiserer med de pædofile, så er det et rent saglig argument ?</p>
<p>

Nope, det er et decideret usaglig argument Bendt kommer med.... hvis du skulle være i tvivl.

I øvrigt en fed stråmand du fik lavet da jeg ingen steder har udtalt mig om ja sidens kampagne. Jeg tolker udelukkende på de nej argumenter jeg hører i tråden her.

4. december 2015 kl. 13:16
Stem nu for fanden imorgen 3.dec

Men i bund og grund handler afstemningen om Folketinget skal have en blanko-check til at vedtage med simpelt flertal, hvad Grundloven siger de skal være 5/6 enige om (eller til Folkeafstemning).

Det er så her det bliver interessant for du har jo tidligere ... også i denne tråd så vidt jeg husker .... udtalt at du helst så hele rets forbeholdet afskaffet.

Den blanko check du udsteder kan max afskaffe hele retsforbeholdet .... eller mindre, derfor fårstår jeg ikke din argumentation.

3. december 2015 kl. 13:03
Stem nu for fanden imorgen 3.dec

Så hvis jeg må korrigere dig - så er jeg enig med Enhedslisten denne gang, ikke DF ;-)</p>
<p>

Ret beset er du vel enig med både DF og EL denne gang. Det ændre i alt fald ikke på at du stemmer det som DF vil have dig til ;-) Men det var mest ment som lidt dril. Jeg plejer heller ikke at stemme det samme som V, men i dag gør jeg en undtagelse. Jeg plejer også at være meget enig med dig og PHK, men det vil jeg også gøre en undtagelse fra. Jeg synes jeres argumentation bunder mere i frustation og politiker lede, end det vi egentlig skal stemme om.

3. december 2015 kl. 12:17
Stem nu for fanden imorgen 3.dec

Hvis vi stemmer nej og vil tiltræde noget af retssamarbejdet fx. europol så skal ministerråd, kommision og EU parlament være taget i ed, ergo de bestemmer om vi må være med.</p>
<p>Hvis vi stemmer ja, så får vi en tilvalgs ordning også er det DK selv der bestemmer hvad vi vil være med til. Ergo DK bestemmer.</p>
<p>Så det er helt logisk og korrekt.

Hehe, jeg har godt nok fået mange down votes. Til gengæld er der ikke så meget argumentation for at jeg tager fejl.

Som jeg hører folk så stemmer de nej fordi de ikke har tillid til at folketinget kan administrere en tilvalgs ordning. Det er en holdning at have, men det gør ikke mine udsagn forkerte. Man kan så undre sig over hvorfor det ikke er et problem i 1000 vis af andre sammenhæng.

Selv vil jeg stemme ja fordi vi står overfor en masse store problemer som kun kan løses af forpligtende internationalt samarbejde. Derfor mener jeg at vi har behov for at styrke EU. Klima, miljø, penge politik, gælds krise, flygtninge er nogen af dem.

Jeg undre mig dog over at Kramshøj vil stemme nej, sammen med DF, når han i forrige blog indlæg argumenterede for at man konsekvent skulle gøre det modsatte af DF. En holdning jer ellers er meget enig i.

3. december 2015 kl. 10:32
Stem nu for fanden imorgen 3.dec

Er det nu også helt logisk korrekt ?

Hvis vi stemmer nej og vil tiltræde noget af retssamarbejdet fx. europol så skal ministerråd, kommision og EU parlament være taget i ed, ergo de bestemmer om vi må være med.

Hvis vi stemmer ja, så får vi en tilvalgs ordning også er det DK selv der bestemmer hvad vi vil være med til. Ergo DK bestemmer.

Så det er helt logisk og korrekt.

/Anders

2. december 2015 kl. 12:27