Michael Roune

Ombudsmanden med markant kritik: It-fejl hos to regioner er i strid med loven

Var der nogen der sagde EFI? Hvis systemet ikke kan overholde loven, så skal det vel lukkes.

Jeg gad da godt have en opfølgning på sagen for at høre hvad ændringen kommer til at koste. Det lyder som en beskeden ændring, men det kan nok være en fin illustration af hvor (u-?)fleksibelt systemet er og hvad det er for en leverandør man er kommet i kløerne af.

1. juli kl. 09:22
Ny Coronapas-app klar til download: Giver adgang til hele EU

Når du flasher Min Sundhed, så viser du ret mange oplysninger, det gør du ikke med den nye - den fortæller bare den der verificerer dit pas om du har gyldigt pas eller ej. Intet andet. Du kan så bede den om at inkludere dit navn og din fødselsdag, men det er ikke default.

28. maj 2021 kl. 12:33
Ny it-krise i SKAT: Budgettet eksploderer med 146 procent i kriseramt moms-system

22 millioner er nu altså ikke det samme tal som 600 millioner.

19. maj 2021 kl. 13:57
Det bliver et e-boks-helvede – og det går ud over kunderejsen

Jeg har lavet adskillige løsninger, både privat og offentligt, hvor e-boks på overfladen er den bedste løsning. Problemet er at det er pænt dyrt at sende til e-boks.

Løsningen ender hver gang med at bruge den bruger-portal, som alligevel kører og er sider man gerne vil have kunderne ind i af flere årsager, herunder muligheden for at vise lige præcis den reklame de helt sikker higer efter.

Det kostede Københavns kommune 25 øre at sende mig en flyttenotits i e-boks, det beløb havde set markant anderledes ud hvis de havde benyttet sig af samme metode. Det er heldigvis ikke udbredt i det offentlige...

Bortset fra det, så har du helt ret - det er pisseirriterende!

28. august 2020 kl. 15:16
Nye krav til kodeord i Uni-Login møder kritik: »I virkeligheden er det ikke sikkerhed – det ligner bare sikkerhed«

Jesper Jepsen arbejder ikke med Aula og har heller ikke gjort det.

7. januar 2020 kl. 14:30
Windows 10 S tillader ikke Chrome eller Firefox

"Never argue with an idiot, they'll drag you down to their level and beat you with experience"

13. maj 2017 kl. 04:08
Microsoft går lige i struben på bonkammeraten Salesforce med aggresive CRM-priser

Det er da vist ikke de rigtige tal. Jeg har hørt 115$ for den Enterprise plan 1, dvs. uden ERP, og 210$ for plan 2, dvs. med ERP. Det er stadig vældigt meget billigere.

En sidenote, hvis i har svartider på 2-cifrede antal sekunder, så er der noget galt - enten med tilpasningerne, netværket eller med jernet i er på. Hvis i ikke har lavet tilpasninger, så lav en supportsag eller få jeres partner til det.

16. oktober 2016 kl. 07:13
Apple's SSL-brøler

Jeg synes kodekonventionen om ALTID at have curly brackets efter if, while og alle de andre fine konstruktioner er ganske undervurderet og ville have hindret denne lille upser.

Det kan sgu godt være det fylder lidt mere, men læsbarheden øges og risikoen for fejl mindskes.

24. februar 2014 kl. 15:12
»Nu bliver Java langt om længe et moderne sprog«

Øh, jeg har et .Net 1.1 projekt der lever i bedste velgående. Det må vel være 13-14 år gammelt. Så .Net er et godt bud.

26. august 2013 kl. 10:31
Opkøb mindsker konkurrencen på vigtigt it-marked: »Monopolisternes tid er forbi, KMD«

Hvis resten af KMDs software er lige så udueligt som det data de sender ud af systemet, så skal det nok blive en herlig fest. Det er sgu den eneste gang jeg har oplevet nogen lave kommaseparerede filer til eksport hvor der er 4 kolonner med det samme navn og indholdet kan skifte rundt mellem disse 4. Genialt.

17. august 2013 kl. 08:12
Computerspil og selvmord

Hvis man laver jordens hurtigste søgning på google finder man hurtigt på f.eks. http://www.selvmordsforskning.dk/Web/Site/Menu2/Statistikbank/Om+at+l%E6se+statistik at antallet af selvmord i danmark er halveret siden 1980. Det jeg ikke fandt er hvordan udviklingen i tid forbrugt på computerspil har udviklet sig i samme periode, mit gæt er at det er steget ganske betragteligt.

1. august 2013 kl. 06:21
Haves: Skod ADSL linje. Ønskes: Virtuel server

Jeg har nøjagtigt samme historie at fortælle om min telenorforbindelse. Jeg er bange for at det bunder i at de er lige dele pisseligeglade med deres kunder og inkompetente.

Mit forsøg på at få det forbedret blev opgivet efter at have ringet til deres support for gud-ved-hvilken-gang og vedkommende i den anden ende HÅRDNAKKET påstod at min bestilte 20 Mbit kun trak ca. 6 Mbit fordi jeg havde 3 computere koblet på mit LAN - uagtet at kun den ene computer var tændt...

23. maj 2013 kl. 08:09
Aarhusiansk forsker flytter dine beregninger fra CPU til GPU - og 50-dobler hastigheden

Det er efterhånden 7 år siden jeg skrev speciale, hvor jeg brugte en GPU (geforce 6800 ultra!) til at foretage beregninger på min geometri. Det overrasker lidt at der ikke er sket mere på så lang tid, det er dælme lang tid for en teknologi at være "bobler" i...

1. oktober 2012 kl. 09:30
Fjernbetjening af Raspberry Pi - det var nemt...

Jeg har også en PI, men min fjernbetjening til mit Sony HX700 virker fint. For det meste i hvert fald... For det meste kører det rigtigt fint, men jeg synes der er mange ustabile elementer i det stadigvæk - lad os sige det på den her måde: jeg vil ikke anbefale det til min mor!

CEC fungerer ved at de klik du laver på din remote bliver sendt ud gennem HDMI-porten, den selvsamme port som din PI er sat til.

Forbindelsen til min fjernbetjening har været temmeligt meget on/off, lige pludselig bliver der udsendt en patch midt om natten som den selv lægger på og så virker fjernbetjeningen ikke mere. Natten efter kommer der en mere som retter det...

Jeg har mistet forbindelsen til min file share med medier på og den har så nægtet at genoprette den før genstart.

Den er også crashet ude i menuen en sjælden gang.

Den nægter at vise billeder, helt almindelige jpg-billeder i ikke-urimelig opløsning.

Den laver en eller anden håbløs power off på mit tv hvis den står i pause efter ganske kort tid.

Bortset fra det, så virker den jo meget godt :D

4. september 2012 kl. 08:18
Min kode er selvforklarende!

Jeg arbejder som udviklingskonsulent og ser en masse kode mange forskellige steder, ens for dette er at jeg aldrig nogensinde i mine kodeår har siddet med et stykke kode hvor jeg er blevet klogere af eller hjulpet på på vej af en kodekommentar. Jeg er derimod blevet blevet direkte vildledt og forvirret utallige gange af disse kommentarer. En godt arkitekturdokumentation er brugbar, det andet er ikke.

Den her har jeg set til hudløshed:

//returns or sets the document id int DocumentId {get;set;}

Mage til spild skal man desværre ikke lede længe efter...

6. november 2008 kl. 08:24