Philip Thonbo

315 danske hjemmesider filmer, hvordan du bruger dem: »Det er totalovervågning«

Hotjar fjerner selv passwords og kreditkort oplysninger. per automatik - man kan vælge at sløre alle indtastede tekstfelter og det gør de firmaer der har respekt for brugerne. man kan også sløre navne og tekst som kommer frem på siden.

De firmaer der bruger Hotjar som en del af et optimeringsarbejde er godsindet og bruger en secure connection hvilket betyder at dataen der ryger til hotjar er krypteret. hvilket igen betyder at hackere ikke kan læse dem. Hvis man vil opsnappe data til ondsindet brug så findes der mange "keyloggers" som er mere "hemmelige" end hotjar.

at se en tilfældig mus flyve rundt på et screenshot af et website og en masse slørrede tekst felter har intet med personfølsomme data at gøre. især ikke når det hotjar modtager på deres server er krypteret, Og for dem ubrugelig.

Det adfærdsanalyse arbejde der kommer ud af Hotjar ender jo i sidste ende med at gavne slutbrugeren, mere end de nok lægger mærke til. Da brugere bliver mere og mere forvante med god og nemme hjemmesider. men hvis man støder på en hjemmeside som er besværlig og dårlig så er det et tydelig eksempel på at de ikke tager brugeren seriøst og blot har lavet en hjemmeside efter egen mening uden at teste på rigtige brugere. feks med hotjar. Ved at teste hele tiden gør seriøse firmaere en stor indsats for at gøre oplevelsen god. og forhindre at man klikker frem og tilbage på en hjemmeside uden at finde hvad man søger. og hvorfor er det at brugerne blive mere og mere vant til nemme hjemmesider? fordi der er mange der bruger Hotjar til at finde den optimale brugerrejse.

Der findes mange ondsindede folk der ude. og hotjar er ikke deres foretrukne værktøj. og nej jeres blockers beskytter jer ikke når hackerne bruger mere skumle metoder. det er et spørgsmål om trust. Der er mange ting som en normal forbruger skal kunne gennemskue, selv de basale ting som ssl og server lokation lægger ikke alle mærke til. Og så er der afpresnings firmaerne som sælger et sikkerhedsstempel til hjemmesider ejere for skyhøje priser og markedsføre sig selv som en standard inde for websikkerhed. men i bund og grund bare er afpresning. det er jo netop dette GDPR er til for.

måske der bør være en slags websikkerheds smilie ordning ? :) så det blivere hurtigere ate gennemskue for brugeren. - og så er det jo en selvfølge at dem som dømmer også sætter sig lidt ind i hvordan tingene egentlig fungere i IT i stedet for bare at på pege en masse subjektive holdninger og faktaløse vurderinger

4. december 2017 kl. 11:27
315 danske hjemmesider filmer, hvordan du bruger dem: »Det er totalovervågning«

jeg vil igen anbefale at man fokusere på de mere ondsindede keyloggers i stedet for professionelt og til dels dyrt software som ikke logger alt alligvel. I kigger alle sammen efter de forkerte bad guys. :)

4. december 2017 kl. 11:03
315 danske hjemmesider filmer, hvordan du bruger dem: »Det er totalovervågning«

"Bare smid hotjar.com i adblock "

  • folk der bruger hotjar er ikke ondsindet..

der findes en lang liste over mere hemmelige "gratis" keyloggers som de rigtige ondsindede hackere brugere. det er nok mere dem du bør hold øje med.

4. december 2017 kl. 10:49
315 danske hjemmesider filmer, hvordan du bruger dem: »Det er totalovervågning«

hvis man er bekymret for om hotjar overholder den nye persondata lov GDPR som kommer d. 25 maj 2018 så har hotjar en side hvor de forklare om deres strategi i den retning. de har lavet et roadmap og har en løsning der arbejder på. - og nej de gør ikke noget ulovligt til dags dato. reglerne bliver blot strammere og de gør deres bedste for at være en god og sikker service for alle parter.

igen der findes mange andre mere skumle og gratis alternativer som blockers ikke kan stoppe som hackerne bruger. hotjar er et elendigtog dyrt værktøj til dette hvis man bare ved en lille smule om det.

4. december 2017 kl. 10:43
315 danske hjemmesider filmer, hvordan du bruger dem: »Det er totalovervågning«

vil sige det er lidt som at tage en sømpistol op og lave en artikel om hvordan den kan bruges som våben og bør forbydes... den bruges hovedsageligt at fagfolk til at bygge gode ting og kan bruges af idioter som et våben - men igen så findes der mange andre bedre "gratis" våben som idioter kan benytte sig af. risikoen for at der kommer dårligdomme ud af hotjar er trods alt mindre end, at en eller anden tåbe ender på forsiden af avisen med en sømpistol...

4. december 2017 kl. 10:38
315 danske hjemmesider filmer, hvordan du bruger dem: »Det er totalovervågning«

hotjar sløre per automatik passwords og kreditkort - hvis man vil ha de data kan hackere og scammers bruge andre mere hemmelige værktøjer end hotjar - hotjar er i bund og grund et elendigt værktøj til at "hacke" med. Vi må forstå er der er andre og meget større trusler på nettet som vi skal være opmærksomme på og KMD og cartoon network er ikke ude efter jeres CPR nummer. de er blot interesseret i blive bedre til det folk godt kan lide. - der er vel ingen der elsker at klikke rundt på et website uden at finde det man søger. og det er lige precis det hotjar er lavet til at forhindre som et led i et større analyse arbejde.

4. december 2017 kl. 10:35
Google Chrome giver Flash dødsstød til september

hvis man laver to ens side by side performance sammenligninger så spiller flash bedre og mere flydende og der er ikke noget reelt data der siger at flash tager mere batteri end html5. Google og Version2 er begge subjektive i deres udmeldinger da de har en grund til at favorisere "the modern web" - chrome nævner ikke engang selv et ord om performance forskel mellem html5 og flash - så det er et subjektivt opspind som kun er til som et led i en business strategi. fordi Google selv driver udviklingen af html5. - selv det udsagn om sikkerhed er også spin - da begge teknologier er lige usikre. (at man skal decompile flash krypteret som ukrypteret for at komme til indholdet frem for html5 åbne standard behøver vi ikke fremhæve yderligere)

over all betragtes html5 og hardware acc. css som mere lightweight end flash pga de forbehold man har gjort sig med html5 og running animation gennem tiden.

hvis man kigger på hvordan html/html5 indhold opleves på nettet i dag så er det yderst stillestående indhold med få bevægende elementer - og da det er animation og bevægelse der tager krafter fra computeren så er der en klar forskel fra hvordan man lavede flash sites for 5 år siden til hvordan html5 sider bliver lavet idag hvor man er gået fra 100% levende flash universer med partikel animationer og levende håndlavede animationer som loopede til sider hvor der ikke er noget reelt indhold der står og køre hele tiden og det kun er UI der bevæger sig når interagere med det.

så det er mere et spørgsmål om at man bruger teknologien mere sparsomt idag (pga stadige begrænsninger i html performance) end at den ene teknologi er bedre end den anden.

selv app udviklere siger at html5 er "sheit" - så ja med subjektivitet og clickbait kommer vi langt...

10. august 2016 kl. 10:17
Google Chrome giver Flash dødsstød til september

De kalder selv projektet "PPS Tiny Content Suppression" pps er chromes indbyggede flash player

hvis i nærlæser hvad chrome egentlig siger så er det kun små 5x5 plugin elementer som er lavet til at loade ting som html5 ikke kan - "unintended use of flash" om man vil som vil blive blokeret.

så normalt flash indhold vil stadig forblive

https://groups.google.com/a/chromium.org/forum/#!msg/chromium-dev/QL2K4yFVg_U/vj44YWOaAwAJ

https://docs.google.com/document/d/1IqaOmCgQWN1l-dgM9fSDFDQQEy_fQjs7SiqDsYjrefE/edit

ps. tak for clickbait Version2

10. august 2016 kl. 09:55
Danske Unity siger nej til opkøb på 4,3 milliarder kroner

Hvis man har fulgt Unity gennemtiden så ved man også at deres success er mere værd - med den hastighed de har vokset er det klart David har sagt nej ... og de har et kæmpe success potentiale foran sig stadig...

13. juli 2013 kl. 09:20