Sanne Kaasen

Kommunerne skal gå sammen om at håndtere GDPR og Google

Som reglerne er det jo den enkelte dataejer der er nødt til at sikre at alle databehandlere de laver aftaler med hånterer data på en passende måde (ie. i overensstemmelse med GDPR reglerne). Og det er jo afhængigt af 1) hvilke data tilflyder hvilke databehandlere og 2) hvilke processer og sikkerhedsforanstaltninger der er etableret omkring disse data. Hvis man vil redefinere dataejer som 'det offentlige'/alle kommuner/skolevæsnet, eller hvilken gruppe der nu giver mening, og lave én fælles vurdering, er man jo dermed også nødt til at ensarte alle de omliggende processer der gør at vurderingen er gældende - eller hvad?

30. august kl. 12:32
Analyse: Mere end hver femte borger er digitalt udsat og kan komme i klemme i systemet

Meget interessant læsning!

Hvis den nuværene digitalisering fortsætter, skulle man måske tænke i at visitere borgere til digitalhjælp, ligesom de får tilbudt hjemmehjælp. Men det kræver 1) resourcer i kommunerne, og 2) at løsningerne er indrettet til at håndtere det. I det hele taget bør ingen offentlige løsninger rulles ud, uden at være evalueret for alle former for diversitet/accessibility.

19. juli 2021 kl. 14:10
Tysk tilsyn og hollandske ministre: Microsoft og Google er ulovligt i skolerne

Men det er jo et aktieselskab, noteret på den svenske Nasdaq børs. Alle og enhver kan jo eje aktier i et selskab. Om amerikanske firmaer eller andre investorer har en minoritets aktiepost i et firma burde være fuldstændigt uvedkommende

19. juli 2021 kl. 12:58
Tysk tilsyn og hollandske ministre: Microsoft og Google er ulovligt i skolerne

Så vidt jeg kan se ud af deres offentligt tilgængelige information, er GlobalConnect ejet af en EQT, et svensk indregistreret selskab. Hvor har du information der dokumenterer et amerikansk ejerskab?

19. juli 2021 kl. 12:02
IT branchens mandehørm

Jeg ønsker på ingen måde at minimere eller underkende de oplevelser andre kvinder har haft i IT-miljøet - enten på studiet eller arbejdspladsen. Når det så er sagt, har jeg som kvinde i IT brancehn aldrig oplevet noget der ligner diskrimination eller dårlig behandling - og da slet ikke relateret til mit køn. Jeg har været i IT branchen i snart 20 år, og hverken i min studietid på DTU eller mit arbejdsliv som softwareudvikler og leder i både konsulent virksomheder og i interne IT funktioner har jeg oplevet det mindste strejf af chikane. Ja, det var lidt mærkeligt at være ene kvinde på en årgang IT ingeniører, og især fordi det var den eneste retning med så markant en kønsmæssig ubalance, og ja, der er stadig mange situationer - møder, konferencer etc. hvor jeg kigger mig omkring og ser lutter mænd. Men generelt har jeg altid arbejdet steder hvor der har været en respektfuld og professionel omgangstone. Og kønsfordelingen har typisk været bedre end 20:80 i de afdelinger jeg har været i. Det undskylder ikke de ubehagelige oplevelser andre har haft, og jeg er helt enig i at gamergate og Incels er helt uacceptable fænomener. Men verden er ikke så unuanceret som medierne ofte fristes til at præsentere den. Det var bare det jeg ville sige, farvel og tak;-)

6. marts 2020 kl. 19:00
Microsoft gør det så nemt at lave apps, at din mor kan finde ud af det

Hvis I gerne vil have diskussionerne til a handle om artiklernes indhold skulle I - du - måske gøre en større indsats for undgå sexistisk indhold eller holdninger. Det er meget nemt at affeje diskrimination når man ikke selv er offer for det - og decideret pinligt at et medie som Version2 ikke har mere selverkendelse end at I lader den slags ubehageligheder igennem.

3. november 2015 kl. 14:36
Hvad ved Google om mig... En hel del! (del 1/2)

Det lille 'twist' var nyheder for mig, men jeg fandt det på mit iProdukt - skjult 4 niveauer nede i menuen. Jeg slår ellers lokalitetstjeneste fra når jeg ikke bruger servicen, men det er jo så tydeligvis ikke godt nok... Så tak for det:-)

17. august 2014 kl. 18:47
Vimpl flytter arbejdsdagen ind i det digitale univers

Jeg har umiddelbart svært ved at se forskellen på dette produkt og Trello.

22. juli 2014 kl. 09:07
ISBN datamining

Jeg er meget begejstret for librarything til at registrere bøger - de sælger en CueCat, som er lidt mere besværlig at betjene end ovennævnte scanner (http://www.librarything.com/cuecat), men til gengæld koster den også kun en tiendedel. Hvis man bruger Librarything er man selvfølgelig afhængig af om ens bøger er registrerede i de kilder som sitet bruger, men til gengæld behøver man ikke at bekymre sig om at tolke stregkoden selv. Jeg har registreret omkring 3000 bøger på sitet ved hjælp af en Cuecat + manuelle registreringer - isbn numre blev åbenbart ikke almindelige i dk før godt op i 70'erne..

Desværre er det ikke alle de danske datakilder librarything bruger der returnerer en korrekt udfyldt MARC record - der mangler ofte isbn nr i den indlæste record, selvom bogen er fundet med et isbn nr opslag.

19. februar 2012 kl. 14:19
Top 10: Her er de mest populære CMS'er

Dejligt med et overblik over brug af forskellige CMS - endnu bedre hvis jeg kunne få et overblik over hvor mange af de crawlede sites der faktisk overholder relevante standarder.

15. juni 2011 kl. 12:32