Ulf Herold-Jensen

Den automatiske varmecheck viser, hvorfor datakvalitet kommer først

@Carsten (nr 6) - Lige præcis! De professionelle har jo netop en autorisation til det de går og laver, og de ved derfor præcist hvilke oplysninger, der skal indgives. Derfor bør det, som du skriver, pålægges dem at indgive oplysningerne. Alternativt skal de aflevere en slutseddel til boligejeren, med de oplysninger, der skal ændres - og der bør være en mere strikt deadline for hvor længe efter ændringen, at oplysningerne skal afleveres. En kollega har netop ændret sine oplysninger, 1 år efter at varmepumpen blev installeret, og kun fordi han selv syntes at det var på tide, ikke fordi han blev rykket nogetsteds fra for at få det gjort.

1. september kl. 08:22
Hvad mener I med der er regler der skal overholdes ?!

Jeg fortsætter lige off-topic. Jeg er også på det kritiske hold. -Og mht. netop Google's univers i særdeleshed. Tillad mig en historie fradet virkelige liv: Jeg har to børn, der har gennemført Folkeskolen med Chromebooks og det miljø. Det betyder at i dag, hvor de er videre i gymnasiet og får stillet en Officepakke til rådighed, skal jeg til at undervise dem i hvordan man bruger og gebærder sig i et helt andet miljø, for det er ikke et miljø, de kender særlig godt. I det store og hele kan de glemme al den IT-anvendelse, de har modtaget gennem Folkeskolen. Hvor smart er det så lige? PS. Jeg er med på, at man skal kunne omstille sig, men det er da ærgerligt, at skulle bruge de kræfter nu, hvor man skal koncentrere sig om at lære.

22. august kl. 10:56
Danske kommuner fortsætter med Chromebooks: »Det er ikke, fordi vi ikke har forstået alvoren«

@Anne-Marie, det kan godt være at det ikke er et amerikansk firma, men det er bemærkelsesværdigt så engelsk/irsk-lydende navne, der sidder i bestyrelsen. De skriver iøvrigt på hjemmesiden: "G Suite for Education Som den største Google Premier Partner i Norden kan vi hjælpe dig med alt fra kurser til opsætning og administration af Chromebooks og G Suite." Og fra deres seneste årsrapport 1/7-20-30/6-22: "We want to increase our marketing efforts with more online events in each country together with our close partner Google." så ved jeg ikke hvor troværdigt, det er mht. ikke at gå i seng med fjenden her.

9. august kl. 08:25
Kovending for fuld skrue

dobbeltkonfekt

- altså en pleonasme (for nu at introducere endnu et mrækeligt ord i diskussionen)

24. januar kl. 19:35
Justitsministeren: Begrænsning på ét år skal forhindre, at logning bliver systematisk

Så er det nået lidt videre ud...https://www.dr.dk/nyheder/indland/stoettepartier-tager-kritik-af-overvaagning-til-nyt-niveau-det-er-knaldhamrendeIgen; det der med at opbevare 1 år, hvad så med alle de backups, der genereres undervejs i den tidsperiode? Hvem sikrer at data slettes rullende 1 år tilbage? -Og der er vel kun få, der tror på at de faktisk slettes. Det er simpelthen "bare for meget!"

17. januar kl. 12:37
Derfor blev Dataetisk Råd ikke hørt om ny skattelov

Det er - efter min bedste overbevisning - ikke en "fejl" at rådet ikke blev hørt. Det kan simpelthen ikke passe, at et lovforslag af den krakter ikke bliver tænkte længere igennem, og ingen har bemærket noget. Ministeriet har helt sikkert været klar over at man risikerede en hvepserede, og derfor har de forsøgt at snige den igennem. Læs iøvrigt Busses kommentar her: https://www.altinget.dk/artikel/johan-busse-ny-lov-giver-skat-indsigt-i-hvor-meget-du-satte-din-kaffemaskine-til-salg-for-paa-den-blaa-avis

12. januar kl. 12:44
Kritik af ANPG-udvidelse: Nu må politiet gemme uskyldige bilisters data dobbelt så længe

Desværre er der nogle borgere, hvis ligegyldighed overfor konceptet principper, eksempelvis tillader egennyttige politikere i at kompromittere dem.

Senest partistøtten. Jeg hørte en konservativ politiker udtale, at han da godt vidste, at der var regler om at de skal anvendes i tildelte år, men når han nu ikke blev kontrolleret eller afkrævet beviser, så så han ingen grund til at følge reglerne. Føj for en anløben moral! NB, jeg er sikker på at de Konservative ikke er alene her, han blev bare frontfigur qua sin udtalelse til DR.

4. januar kl. 13:39
Kritik af ANPG-udvidelse: Nu må politiet gemme uskyldige bilisters data dobbelt så længe

-Og hvis politiet så pr. lov - skulle det helt utænkelige ske - blev frataget muligheden for at lagre no-hit data, ville vi så tro dem, hvis de meldte ud at det sulle de nok lade være med? Næppe. Det hele er en grum nedadgående skrue, som uværgeligt vil føre større polarisering med sig i befolkningen, og større polarisering; det ved vi vist alle godt hvad vej, det går.

4. januar kl. 13:34
ITU-forsker: It-sikkerhed kan ikke skabe tillid til digitale valgsystemer

Der er bare ikke nogen af dem der når i nærheden af at være relevante i Danmark og det har vi været rundt om til hudløshed.

Der er reelt ikke mere at sige. Sagen må og skal være lukket, herfra og til evig tid. Lad en frikommune om at afvikle et elektronisk valg, og se dem gå i panik, når hele systemet krypteres af ransomware med betalingskrav (bare et scenarie). Det bliver bare aldrig, aldrig hverken sikkert, troværdigt eller økonomisk forsvarligt.

9. november 2021 kl. 15:41
ITU-forsker: It-sikkerhed kan ikke skabe tillid til digitale valgsystemer

at vi ikke skal have elektronisk valg i DK

  1. Der findes ikke en eneste business case, der kan forsvare de enorme omkostninger der vil være ift. vores nuværende system - både til udvikling, men så sandelig også til vedligehold.
  2. Det vil aldrig blive sikkert og derfor heller ikke troværdigt
  3. Det vil aldrig blive gennemskueligt/forståeligt som vores nuværende system Vi har i DK et setup, som er billigt, effektivt, gennemskueligt, sikkert og troværdigt for alle deltagere. Lige præcis her, har vi en proces, som under ingen omstændigheder kan overhældes med den berømte IT-sovs og give noget meningsfuld værdi for vores samfund.
9. november 2021 kl. 09:19
Medie: Facebook vil skifte navn efter skandalesager

På moderne "app-dansk" må det blive SEWR...

21. oktober 2021 kl. 09:25
Nyt low code-sprog til Excel fra Microsoft

har det her så noget på sig i den forbindelse:https://office-watch.com/2021/massive-data-leakage-from-powerapps-microsoft-blames-customers/?utm_medium=Email&utm_source=owIT er ikke mit fagområde, så jeg spørger i håbet om at nogen måske kan uddybe konsekvenserne.

26. august 2021 kl. 09:18
Tonedøv aflytning

Hvor ubehagelig han end er, så kan den vist ikke tørres af på Trump alene, det her er begyndt langt tid før han overvejede sit kandidatur. -Og vi kan formodentlig aldrig helt blive enige om hvornår "det begyndte", og det er i grunden også lige meget. Vi skal have sat hælene lidt mere indædt i og have mulighed for, som PHK agiterer for, at kunne kontrollere, stoppe, afvikle, regulere, styre eller bare vide præcist hvad, vores personlige informationer anvendes til og af hvem.

8. september 2020 kl. 09:23
Hidden Figures frem i lyset - men hvorfor er Johnson kodet så ydmyg?

Ja, hun har nok udvist lidt falsk beskedenhed ifm. at blive filmportrætteret. Og jeg er såmænd også enig med dig i at hun - og andre af deres "computers" må have været mere fremme i skoene end det vises i filmen, ellers var de jo ikke kommet dertil, hvor de kom. Som jeg husker det, så er den mest aggresivt portrætterede hende, der gerne vil være ingeniør og formår at begynde på college. Det har helt sikkert ikke været nemt, men hun - og de andre - har også gjort noget for at passe ind; f.eks. at lære at spille bridge ;-)

7. september 2020 kl. 12:12
Hidden Figures frem i lyset - men hvorfor er Johnson kodet så ydmyg?

at hun har været noget mere insisterende og historien med toilettet er også ukorrekt, som du skriver. Men hun har faktisk selv "godkendt" portrættet overfor skuespilleren: (snappet fra IMDB/Trivia) "When Taraji P. Henson signed on for the lead role, she met with the real-life Katherine Johnson, who was 98 years old, to discuss the character she was about to portray. Henson learned that Johnson had graduated from high school at age 14 and from college at age 18, and was still as lucid as anyone years younger. After the film was screened for Johnson, she expressed her genuine approval of Henson's portrayal, but wondered why anybody would want to make a film about her life."https://www.imdb.com/title/tt4846340/trivia?ref_=tt_trv_trv

3. september 2020 kl. 11:13
Du saver demokratiet over med din brug af Facebook, Magnus Heunicke

Som Hausgaard en gang sang: "Men der er nu en ting, det ville være skønt at have vidst:/ Om de fleste er de bedste – eller bare de fleste?"

11. august 2020 kl. 10:19
Måske skulle vi også droppe ordet computer..

Det er de jo nok, Jesper. Jeg er heller ikke krænket, på ingen måde, det er ikke min natur.

5. august 2020 kl. 10:10
Måske skulle vi også droppe ordet computer..

Anders, det er godt og humoristisk skrevet. Men den her: "Som det kan ses, er det klart, at der insinueres til, at en digital computer skal være god til at lyve ligesom kvinder." køber jeg altså ikke. Det er jo netop et "Imitation Game", altså; computeren skal imitere B (for nu ikke at sætte køn på, for det kunne ligervel være omvendt mht. hvem, der er A og hvem, der er B) - og imitation går ikke ud på at lyve, men at foregive at være den anden. Og at foregive behøver så afgjort ikke at betyde at man lyver. Skåret helt ind til benet, så er det jo faktisk omvendt: Det er A, der skal "lyve" - ikke for at være lige som B - men for at foregive at være B, som jo ikke behøver at lyve men bare skal være sig selv, da hele konstruktionen sætter en ægte og en påtaget (foregivende) ægte op overfor hinanden og lader C afgøre, hvem, der er hvem. Så at det implicit ligger i "legen" at "kvinder lyver", det synes jeg er at stramme den lidt rigeligt. Men det er jo ironi, såh det... Fortsat god dag.

5. august 2020 kl. 07:58