Brian Wengel

Danskerne dropper dankortet til onlinehandel

Det er ikke korrekt. Vil endda påstå at du er endnu bedre sikret med dankort. 1: du kontakter bare banken og de vil tilbageføre betalingen. Tror endda banken gør det uden større undersøgelse af , om din påstand om misbrug el. lign. er korrekt, tror bevisbyrden pålægger forhandleren (men det er kun min formodning, det er ikke noget jeg ved med sikkerhed). 2: det er endnu mere sikkert fordi det er lovfæstet i dansk lov, hvorimod med Mastercard o.lign. er det "bare" deres egne retningslinjer.

Det helt store spørgsmål er tilgengæld, om man har samme beskyttelse med Mobilepay som man har med Dankort!?

16. august kl. 10:25
EU-lovforslag vil gøre screening af beskeder for børnepornografi obligatorisk

Der står client-side check, det må vel betyde at beskeden scannes inden den sendes (og evt. krypteres).

21. juli kl. 11:52
En hel stat blev lagt ned af hackere: Det kan vi lære af Estlands cyber-ulykke

Super artikel! Vi kunne sikkert lære noget!

Det nok mere et spørgsmål om "hvornår" og ikke "hvis", vi blive "udfordret" af en af slyngel-staterne (Rusland, Kina og Nordkorea).

Tjaaa, de er jo nok allerede inde :-(

6. maj kl. 11:04
Danske bank står til historisk GDPR-smæk: »Den største pris er næppe bøden«

Hele bank-sektoren har også et problem med deres uhæmmet indrivelse af PAS-billede-legimitation, som alt for mange medarbejdere har adgang til og som gemmes alt for længe (sikkert tidsubegrænset). Disse data skal jo kun bruges til at validere kundes identitet, hvilket kan gøres af én eller få nøgle-medarbejdere og derefter kan disse data slettes med det samme, for valideringen ér jo sket. Men der sidder nogen djøf'er der ikke evner at overskue den simple problemstilling (men det er jo en klassiker). Men så må de jo bare betale ved kasse ét når data-tilsynet kigger forbi.

7. april kl. 11:48
DDoS-angreb »på et helt andet niveau« rammer Ukraine

Det er min klare overbevisning at den Russiske stat selv har en MEGET indbringende forrentning inden for cyber kriminalitet, lige som Nordkorea. Vi snakker mange mange milliarder dollars. At lukke en russisk hackergrupper skyldes enten de var blevet en for stor konkurrent eller at de bragte for meget opmærksomhed på deres egne lyssky russiske aktiviteter. Tror ikke der lå nogen ædle motiver bag.

24. februar kl. 14:00
Moderne biler overvåger din kørsel: FDM kræver klar lovgivning

Det må det bryde med reglerne i GDPR forordningen (ligesom Facebook, Google, MS etc).....men de store går åbenbart under radaren, paradoksalt nok, da det er brud som er synlige for alle og enhver, inkl. datatilsynet.

17. februar kl. 11:01
Microsoft lancerer Windows i skyen – her er priserne

Nu når MS selv skal til at virtuallisere Windows clienten i så stort antal, så begynder det at gøre ondt at Windows 10 (11) sviner så meget med pladsen. Der kan jo nemt ligge 2-20GB gamle værdiløse update-data, som man i dag ikke rigtig kan komme af med. Mon Azure-teamet vil finde sige i dette? Og måske bliver hele Windows-update funktionen også optimeret. Windows update er ufattelig ressource-tung, både CPU, RAM og storage-IO mæssigt.....med 10 millioner Win10 VM's kan det mærkes og det koster! Nu tager de deres egen medicin! Og når de finder ud af at deres data-centre bruger 5x så manger ressourcer end nødvendigt grundet Win-Update-slam-koden, så sker der måske noget, man kan ha' lov til at håbe.

Prøv at kør en OS update på Linux....se sådan skal det gøres (både RHEL'ish, SUSE'ish og Debian'ish distroer)

19. august 2021 kl. 12:10
Frustreret advokat om ransomware: »Hvis de sad i en kælder i Ballerup, kunne vi godt retsforfølge dem. Ikke når de sidder i Kina«

Jamen så må vi jo gå efter Kina. Luk al handel, det er vores stærkeste kort. Det vil gøre ondt, men endnu mere ondt på Kina. Så kan vi samtidig få fikset alle de andre issues med dem! Dette kort falder i værdi dag for dag, da de godt ved det er dér de er sårbare og er ved at gøre sig økonomisk uafhængige af exporten til vesten, og mindre såbare af import af key-components fra samme. Så kortet skal bruges mens det kan! Om 3-6 år gør det lige ondt på os begge, og så kan det ikke bruges. De har én ledelse, hvor vensten har 20, som i fællesskab først skal blive enige om den fælles front, vi er jo dømt til at tabe den kamp (både teknologisk, handelsemæssigt, IT sikkerheds-mæssige, natur-ressouce-mæssigt og militært). Det er NU kina skal tvinges til at ændre strategi fra at være modstander til at være partner med gensidig vinding til følge. Det kommer aldrig til at ske ad frivilighedens vej.

5. august 2021 kl. 11:22
Nyt JPEG-format kan spare 30 procent af global båndbredde, mener opfinderne

Var nok mere interessant og relevant at sammenligne med webp, som i dag er standard for web-billeder....tror det er udviklet af Google, hvis jeg husker rigtigt. Og gør det temmelig godt i forhold til jpg, både i relation til størrelse og kvalitet. Understøttes direkte af de nyeste browsere (og irfanview m. plug-in pakken).

9. juli 2021 kl. 15:15
Masser af Windows 10-pc'er kan ikke køre næste version

Synes jeg husker samme sang m. Win10 da den kom frem. Var der ikke noget med at det blev sagt at Win10 kun kunne kører med Secure Boot? Og det viste sig ikke at være et problem alligevel. Måske det er det samme m. TPM 1.2 og evt. CPU generationer. Bare det er x64, så spiller det vel fint i praksis (?) :-P

5. juli 2021 kl. 10:57
Danmarks nationalbank hacket som led i ‘verdens mest sofistikerede hackerangreb’

Når det kommer til IT sikkerhed for særlige vigtige nationale organisationer (infrastruktur, stat, militær......og Nationalbanken) så er alle undskyldninger dårlige undskyldninger, så jo, jeg synes godt bebrejde den/de IT ansvarlige. Poul skriver noget meget vigtig "Det er alm. best practice at servere IKKE har fuld internetadgang". Og jeg kan tilføje: Vend hele din tilgang til IT sikkerhed 180 grader: Brug "whitelistning" i stedet for "Blacklistning", og med det mener jeg at ALT er blokkeret medmindre det er whitlisted. Det være sig applikationer, websites, kommunikationspartnere (f.eks. URL'er, IP adresser etc.) og hvad har vi. Du kan bare spørge dig selv, hvad har jeg blacklistet i dag? Et klassisk eksempel på næsten værdiløs "blacklistning" er de anti-virus løsninger "vi" alle bruger. Ja, det kan være besværligt, men alternativet er IKKE acceptabelt (at 3.part kan lukke DK ned, både i fredstid og i særdeleshed i krigstid).

29. juni 2021 kl. 09:01