Ronnie Sodhi

Danmarks nationalbank hacket som led i ‘verdens mest sofistikerede hackerangreb’

Hackergrupperne kan derfor følges og observeres, og så markeres med en 'nationalitet' med anden oplysning. Det er ikke meget ulig den måde politiet kan efterforske og konkludere en række ting på baggrund af hvordan et almindeligt husrøveri er begået. :)

Og på samme måde som det gælder for "almindelig kriminalitet", er der vel også copycats (af varierende kvalitet) hvad angår hackergrupper. Man kunne vel godt forestille sig - blot som eksempel - at Nord Korea gerne ville have, at det ikke lignede, at det var dem/deres folk, der havde angrebet amerikansk infrastruktur.

Jeg kan i hvert fald sagtens følge, at det er lidt påfaldende, at man altid finder, at det er russisk statssponsoreret angreb. Er der virkelig ikke andre nationer, der forsøger at kompromitere systemer med henblik på ekstraktion af information?

29. juni 2021 kl. 10:44
Ny blogger: Vi skal ikke finde os i ulovlige cookie-løsninger

domstolens ord for, at cookiesene VAR ulovlige

Hvad er det for en domstol, der har taget stilling til det?

17. april 2020 kl. 11:40
Nets tester betaling med ansigtsgenkendelse

Historien viser, at ansigtsfotos nu om dage er at betragte som <strong>personfølsomme oplysning</strong>er, og at der forskes i mange mærkelige og lyssky ting, som vi ikke får noget at vide om, før det er for sent.

Skal vi ikke komme væk fra denne misvisende benævnelse? Det hedder personoplysninger. De kan opdeles i kategorier, fx "almindelige" eller "følsomme". Jeg går ud fra, at du med dit indlæg mener, at et billede af en persons ansigt er følsomme personoplysninger? Det er ikke nødvendigvis korrekt. Følsomme personoplysninger er (udtømmende) oplistet i art. 9, stk. 1. Typen af behandling, der sker af det pågældende billede er afgørende for, hvilken kategori, billedet i det pågældende tilfælde tilhører.

Biometriske data, der behandles med det formål entydigt at identificere en fysisk person er en kategori af følsomme personoplysninger. Et billede af et ansigt vil - i mange tilfælde - blot være en såkaldt "almindelig" personoplysning. Til illustration kan bruges LinkedIn; det profilbillede, jeg uploader til min LinkedIn profil, behandles af LinkedIn som en "almindelig" personoplysning. Bruges billedet derimod til ansigtsgenkendelse (som biometriske data til entydigt at identificere mig) fx på min arbejdsplads' kantine, vil dette være en behandling af "følsomme personoplysninger".

25. november 2019 kl. 14:34
Ny fejl tillader Android-apps at tage billeder og filme uden tilladelse

Det har intet med versionen af Android at gøre. Det følger direkte af artiklen, at det er en fejl i kamera-app’en på Google og Samsung-devices. Så længe disse bliver opdateret via den opdatering, der er pushet via Play Store i juli 2019, så er det pågældende sikkerhedshul lukket. Det er klart, at det forudsætter brugeren har opsat automatiske opdateringer via Play Store eller manuelt har foretaget opdateringen.

20. november 2019 kl. 11:53
British Airways står til bøde på 1,5 milliarder kroner efter stort datalæk

Det engelske datatilsyn, ICO, har ikke udstedt en bøde på 1,5 mia. kroner, men offentliggjort en tilkendelsegivelse / hensigtserklæring om, at udstede en sådan bøde. Der er en forudgående høringsfase, før afgørelsen bliver endelig. Man kan således sidestille nærværende "hensigtserklæring" med et udkast til afgørelse, som parten - British Airways - og andre relevante datatilyn har mulighed for at knytte bemærkninger til (høring).

Det er ærlig talt doven journalistik, at Version2 end ikke tager sig tid til at læse den pressemeddelelse, ICO har udstedt.

8. juli 2019 kl. 12:41