Steen Jensen

DMI-strejke kan lamme lufthavnene (Ing)

Regeringen vil spare på skillingen og lade daleren rulle. Så lad dem dog gøre det. Skån os nu for alle de dommedagsprofetier. Verden går IKKE under, fordi der bliver storkonflikt i 14 dage; men dem, der ikke kan se det fornuftige i at give nogle mennesker en anstændig løn og anstændige arbejdsforhold, har tydeligvis intet begreb om, hvad det vil sige at være sygeplejerske eller skolelærer. Vi har mel og gær i skuffen og lidt mad i fryseren, så vi skal nok overleve både 14 dage og mere, hvis det kommer dértil. De af jer, der er gamle nok, véd jo også, at regeringen har et indgreb liggende klar i skuffen, og hvis I IKKE ved det, så hør dog efter, hvad nogle HAR erfaret. Alle er så fokuserede på, at det hele går i stå i fem minutter; jamen vi har nok godt af lige at tænke os lidt om, inden verden hovedløst buldrer videre.

22. marts 2018 kl. 15:25
Indsatsleder: Med plastisolering var Gigantium brændt ned til grunden (Ing)

Det kan godt være, at du mener, det er mere effektivt at skrive direkte til journalisten (som iøvrigt enhver kan kalde sig); men så gør man jo ikke andre læsere opmærksomme på, at mange skribenter faktisk er elendige til det skrevne danske sprog. DU lærte noget, og læserne lærte, at de, der kalder sig journalister ikke er ufejlbarlige.

7. juli 2017 kl. 12:41
»Rygning er farligere end ultrafine partikler i DSB-sammenhænge« (Ing)

Nu står folk jo ikke med hovedet inde over togenes udstødning, og iøvrigt er der ikke mange ultrafine partikler fra gamle motorer, da dieseloliemolekylerne ikke er banket i så små bitte stykker, som i en moderne dieselmotor. Soden fra de gamle dieselmotorer kan ses i modsætning til sod fra en nyere dieselmotor med højt indsprøjtningstryk.
Soden fra de nyere motorer er usynlig og passerer igennem næsens luftfiltre og går direkte i lungerne, hvor den bliver.

6. juli 2017 kl. 10:26
Datastrid mellem udviklere: Blev taget med snablen i konkurrentens fartkontrol-app

så er sådanne apps totalt unødvendige; og ingen behøver at stjæle data fra hinanden.

9. august 2016 kl. 12:05
Sådan hæves tonstunge skibe 73 meter med skibselevator (Ing)

Dog er de knap så store; men der er da intet sensationelt ved det belgiske anlæg, udover at det er meget højt. I Tyskland i nærheden af Dortmund er et sluseanlæg, der har et gammelt anlæg fra Kaizer Wilhelms tid, et "normalt" sluseanlæg og en elevator, der drives af fire 10-cylindrede Mercedes Benz motorer. Elevatoren er bygget i 1980'erne.

2. august 2016 kl. 02:48
Spørg Læserne: Hvad bruges værktøjet til? (Ing)

Som John Poul Johansen er inde på, tror jeg også mere på, at det er et værktøj til at line plader op med inden montering/svejsning. Mønsteret indvendigt er ikke til at skrue med, men til at fastholde med.

20. juni 2016 kl. 09:40
Transportministeren: IC4 er noget skrammel (Ing)

Det er vi adskillige, der har vidst i mange år. Næste gang, der skal købes materiel, så køb noget, der er gennemprøvet, inden det bliver købt. Italien har aldrig kunnet levere nogetsomhelst, der skal være driftsikkert.

19. juni 2016 kl. 16:03
Transportministeren: IC4 er noget skrammel (Ing)

Prøv nu lige at tænke på de tusindvis tons stål, der skal rejses langs med sporene. Masterne skal vedligeholdes, tråde falder ned, og elektriciteten skal fremstilles, og det bliver den ikke uden alvorlig forurening, uanset hvor mange vindmøller, der fremstilles. De er jo absolut ikke CO2-neutrale, selvom amatørerne går og bilder sig dét ind. Hvem mon det er, der har så travlt, at en times transport gør en hel verden? Stå lidt før op, hvis du skal med toget nogen steder hen. Vi behøver nemlig slet ikke at fise afsted med 180 km/t.

19. juni 2016 kl. 16:00
Et glas vin om dagen er måske ikke godt for noget (Ing)

hvornår det går op for folk, at alle de gode råd, som diverse forskere kommer med, er totalt ligegyldige?

Jeg er totalt ligeglad, om et glas vin om dagen er godt eller skidt. Hvis JEG ønsker ét, tager jeg det. Det rager ikke andre, og slet ikke de der tror, de ved mere end vi andre. Tænk på, hvor mange penge det koster at få alle de totalt ligegyldige meninger.

24. marts 2016 kl. 17:42
Leverandør: Sæt bycyklen på gaden igen - den er ikke farlig (Ing)

Det var i en højresvingsulykke med en lastbil. Det har intet med cyklen at gøre.

Hvem mon den teoretiker er, der har siddet og funderet over den "fejl" i 1½ år. Mon også vedkommende smider mad ud, bare fordi det har nået en teoretisk dato for holdbarhed?

Folk bliver da mere og mere idiotiske. Hvor er den sunde fornuft? Hældt ud med badevandet?

27. januar 2016 kl. 01:00
Solcelleejere forudser et stigende antal erstatningssager (Ing)

Nej, det er nok noget af dét, danskere har sværest ved. Især at erkende at have fejlinvesteret. Jeg blev rådet til at købe tyske paneler; de var 20% dyrere end de billigste, men de var også 30% tykkere. Kvalitet og pris følges nu én gang ad.

4. januar 2016 kl. 16:53
Biltrafikken vokser 32 gange så hurtigt som togtrafikken (Ing)

Der er da én meget væsentlig faktor, alle trafikforskere overser: Forbrugerens behov. Ingen kan jo tage toget hen til købmanden. Toget kører heller ikke hen til fitnesscenteret, og moster Marie bor ikke lige dér, hvor toget har en station. I mine øjne er man noget uintelligent, hvis man ikke flytter hen i nærheden af sit arbejde, så man ikke er afhængig af en offentlig kollektiv trafik, der alligevel ikke kører, når man har brug for den, ejheller kører den derhen, man skal; ligesom den ikke tager hensyn til, at folk har 3 - 4 kilometer til at stoppested eller en station. Hvis man skal til læge, kan man eksempelvis heller ikke benytte kollektiv trafik, da den ikke afhenter en patient på bopælen, altså tager man sin bil. Ikke alle har brug for at blive transporteret fra Aarhus til København eller til Hamburg, og at postulere, at der er et behov, er vist at skyde gråspurve med kanoner.

16. december 2015 kl. 10:38
Unge danskere har dårligt styr på solsystemet (Ing)

Hvis man ikke ligefrem har interesse i, eller pligt til at vide, hvor mange planeter, der er i vort solsystem, er der da ikke mange, der går op i dét. Jeg har selv en teknisk uddannelse, og har absolut ikke i mit liv haft brug for at vide, om Venus eller Pluto ligger nærmere jorden end månen; så at himle op om manglende viden blandt unge, er da vist at blæse en storm op i et glas vand. Hvis man laver en undersøgelse om, hvor mange radiomedarbejdere der kender til, hvordan man bedst fremstiller ost, tror jeg også man vil opleve en enorm mangel på viden.

14. december 2015 kl. 09:56
37.000 østjyske husstande uden strøm under stormen (Ing)

Hvilken højspændingsmast? Den lille pistling har aldrig været en højspændingsmast. Den har maximum båret 4 tråde, nemlig 3 faser og en nul-ledning med en max-spænding på 380 volt. En højspændingsmast bærer 3 - 6 kabler, der fører 2 - 500 kilovolt. (500.000 volt)

1. december 2015 kl. 20:16
Tysk analyse: Den mest udbredte NOx-teknologi er dømt til at dumpe i virkelighedstest (Ing)

I mere end 80 år har togbranchen været diesel-elektriske, så hvad er nyheden udover batteridriften? Teknologien er modificeret lidt; men udstyret, elmotorerne, er meget tunge. Man har forladt konceptet i de senere år. IC4 er mekanisk drevet. Hvorfor mon?

8. november 2015 kl. 11:28
Fare for oversvømmelse: Niveaufri parcelhuse bygges forkert (Ing)

og omløb i hovedet er vel ikke blevet forbudt. Gulvhøjde bør være minimum 0,50 meter over terræn, så kan man bare lave en rampe, og Jesper Jepsen, der er ingen, der kan forlange at ALT byggeri skal være handicap- og ældrevenligt. Du kunne jo, som kørestolsbruger, indskrænke dit behov for at være "normal," ganske som vi andre, der er gangbesværede og meget lidt mobile. Ingen har KRAV på at være 100% i orden fysisk.

5. november 2015 kl. 22:16
FOTOS: Danmarks første letbanetog i produktion (Ing)

Alt under 10 millimeter godstykkelse er TYNDPLADE.

14. september 2015 kl. 11:50
FOTOS: Danmarks første letbanetog i produktion (Ing)

Uanset fabrikantens navn og residens skal man stadigvæk undervognsbehandle køretøjer, der skal færdes udendørs i Norden, hvis man ikke ønsker, at de tærer bort. Det er fuldstændig underordnet, om de omtalte køretøjer er fremstillet af AnsaldoBreda eller af Stadler. Ubehandlet eller blot malet stålkonstruktion angribes af saltet, der findes på gader og stræder i vintersæsonen. Det kaldes populært RUST.

14. september 2015 kl. 11:49
FOTOS: Danmarks første letbanetog i produktion (Ing)

Bare de nu husker at undervognsbehandle alle de lukkede rum, så vi ikke står som visse andre med materiel, der er tæret op efter ganske få år. Jeg erindrer beskrivelser fra Oslo og fra Göteborg, hvor deres sporvogne er tæret op.

4. september 2015 kl. 14:21