Michael Nielsen

En kodefejl gav rød blok et mandat for lidt i DR's valgprognose

Mit bud er det er en kode fejl og ikke noget hverken mere eller mindre suspekt end det. At insinuere andet er helt uden for skiven, fordi du forestiller dig der ligger en anden form for konspiration bag så er sandheden helt sikkert meget simplere - og hvad i alverden skulle argumentet være for ikke at 'gide' implementere det ?? Sammenlignet med hvad der ellers må foregå af beregninger så er det jo verdens mindste kodestump en udvikler/projektleder/programleder/chef har besluttet at undlade.

8. november kl. 14:06
En kodefejl gav rød blok et mandat for lidt i DR's valgprognose

Det er fuldstændig upassende at skyde udviklerne den slags i skoene, hvad baserer du din tese om dovenskab / sjusk på ?

7. november kl. 13:45
Danskerne er villige til at dele browserhistorik for målrettede tilbud

Sitecore markedsfører sig selv som en marketing platform mere end et CMS system, så mon ikke de har multipliceret resultatet med ca 3.14 for at få det resultat de ønsker.

Hvis den slags artikler og undersøgelser skal have nogen troværdighed må det som et minimum baseres på data fra uafhængige kilder.

18. december 2021 kl. 12:28
Prisen for kriseramt skattesystem stiger til 3,6 milliarder kroner

Faktisk kunne man have en flok studerende ansat til at udføre hele processen manuelt og stadigvæk have overskud. 3.6 mia. er helt vildt.

Der er en løsning med noget potientiale!
Man kunne så kalde dem vurderingsmænd, de kunne blive ansat af staten og deres job var så jævnligt at vurdere den danske bygningsmasse.

</p>
<ol><li>Indsamle data.</li>
<li>Verificere data

De data der findes i BBR registeret er af meget svingende kvalitet, selvom det ser fornuftigt ud på overfladen så har mange års forskellig sagsbehandling og rutiner i kommunerne resulteret i at data fra registeret er .... , hmm måske obfuskeret er det bedste ord.

25. november 2021 kl. 18:04
Algoritme-koks i Sundhedsplatformen: 500 hjertepatienter kan være opereret unødvendigt

Overvej engang, hvis det var dig selv. Dit hjerte!

Hvis du læser mit indlæg som om jeg negligerer alvorligheden af fejlen, så har du fuldstændigheden misforstået pointen med det og måske skal du lige læse det engang til.

Jeg argumentrerer for at fejlen sandsynligvis ikke skyldes teknologi liderlige AI konsulenters behov for at implementere beslutnings algoritmer alle steder, men forklaringen er den langt simplere at det er en fejlagtig implementering af den metode Morten linker til i #16 og dermed er der tale om en alvorlog software fejl.

Vi kan alle opfinde mere eller mindre vilde (konspitations) teorier, men ofte er forklaringen langt mere simpel.

15. november 2021 kl. 09:06
Algoritme-koks i Sundhedsplatformen: 500 hjertepatienter kan være opereret unødvendigt

Hvis en læge begår en alvorlig fejl, så må han stå til ansvar. Hvordan stiller man en alvorlig softwarefejl til ansvar

Det er vist en hel anden diskussion, men skal jeg alligevel afspore debatten lidt og gi mit bud, så er det på tide vi dropper den wild west tilgang til softwareudvikling der er fremherskende, teenagealderen er overstået, det er på tide branchen opfører sig voksent, modent og ansvarligt.

Softwareleverandører skal autoriseres, det skal ikke længere være ansvarsfrit at levere software mod betaling, hvis du leverer, tager dig betalt for det og der er fejl i, så er det dit ansvar, ikke modtagerens.

14. november 2021 kl. 21:34
Algoritme-koks i Sundhedsplatformen: 500 hjertepatienter kan være opereret unødvendigt

Må jeg opfordre til at læse indlæg #16 fra Morten der er det mest fornuftige det er skrevet i denne tråd! Fordi noget betegnes som en algoritme er det ikke nødvendigvis fordækt, bias'ed og opfundet i de mørke kældre under Mark Zuckerbergs kontor - nogen gange er det en kendt matematisk formel, og nogen gange implementeres selv simple matematiske formler forkert i software... Så måske er der ikke tale om en fordækt beslutningstagene algoritme, men blot en alvorlig softwarefejl

14. november 2021 kl. 20:19
Ny Coronapas-app klar til download: Giver adgang til hele EU

Nu skal man jo altid være varsom med at gøre antagelser om andres kode, men mon ikke Min Sundhed app udviklerne kan tilføje en QR kode og lade visningen af person oplysninger være konfigurerbart for lidt mindre end 55mill ?

28. maj 2021 kl. 13:08
Ny Coronapas-app klar til download: Giver adgang til hele EU

Er det en forbedring i forhold til hvad der allerede findes i Min Sundhed app'en fra regionerne ?

Til tider får man det indtryk at regeringen har tilføjet Netcompany (og nu Trifork) til finansloven

28. maj 2021 kl. 12:10
Manden der satte IT 25 år tilbage

det havde intet at gøre med at Win3.0 kom preinstalleret på alle nye PC'er

Der var ingen af de PC'ere jeg købte, eller var med til at købe i 92 (2.0) - 94 (Warp) der kom preinstalleret med windows, som regel fulgte der et sæt DOS disketter med istedet, windows det var noget man købte ved siden af.

Jeg tror Christian har ret ang. kontorpakken, der var godt nok en gratis kontorpakke med 3.0 Warp, men den lod meget tilbage at ønske.

3. juli 2008 kl. 13:35
Manden der satte IT 25 år tilbage

Min pointe var at hardwaren, nemlig Intel og IBM, banede vejen for Microsoft, resten forholdte jeg mig overhovedet ikke til.

Jeg skriver faktisk ikke "Apple VAR en fed maskine", jeg skriver "Amiga var en fed maskine". Muligvis det er nemt at misforstå, men det var bestemt ikke meningen.

Apple tilladte først kloner omkring 1994, på det tidspunkt var det vist forsent, microsoft havde sat sig tungt på software markedet til personlige computere, Apples andel af markedet var kun på 5-7% på det tidspunkt.

3. juli 2008 kl. 10:48
Manden der satte IT 25 år tilbage

Den altoverskyggende årsag til at Microsoft endte med at løbe med det hele, var hardwaremæssige årsager, nærmere bestemt bambus maskiner.

Det betød nemlig at jeg og temmelig mange andre, rent faktisk havde mulighed for at købe en billig, indrømmet skodmaskine, til studie og privat brug.

Den software som så rent faktisk var mulig at skaffe og installere på disse bambusmaskiner kom primært fra Microsoft, både OS og kontor programmer.

Der var alternativer, men:

Linux var simpelthen for vanskelig at få til at køre på disse bambusmaskiner, har siddet mange nætter og forsøgt at få Debian til at forstå der rent faktisk var et grafik og netkort i maskinen, uden held. Det er naturligvis en anden historie i dag, selvom manglende driver understøttelse stadigvæk kan koste en halv nats søvn.

Hvorfor OS/2 ikke fik nogen større udbredelse er mig en noget større gåde, det var et overlegent preemptive multitasking OS der var nemt at bruge, nemt at installere og med udemærket driver understøttelse.

Amiga var en fed maskine, ingen tvivl derom, men det var mig bekendt kun Commodore der producerede den, samme historie med Apple.

Så som jeg ser det er det i ligeså høj grad Intel platformen som Microsoft der er årsagen til dagens software standard.

3. juli 2008 kl. 09:07
Bedste letvægts JavaScript WYSIWYG editor

Hvis det er en indlejret browser uafhængig html editor du er på jagt efter, så vil jeg anbefale fckeditor

http://www.fckeditor.net/

13. juni 2008 kl. 08:34