Ole Geisler

Analyse: Rusland har forberedt sig på destruktive angreb mod Vesten i årevis

Det kan du goere inden for faa meter, op til 10 med kaempe stort udstyr, og det griller ikke folks hjerner. Og hvad saa ?</p>
<p>Nu er vi så omsider da enige om, at dette sagtens kan lade sig gøre: at få folk til at høre stemmer via lokale sendere af moduleret ultralyd, hvor lytteren vil have svært ved at placere kilden.</p>
<p>

Nej, det er vi IKKE. Du kan lave et lokalt lydfelt, men det er ikke "afskaermet" for andre, og det virker kun ved komplet fri sigt, og helst paa korte afstande, ellers er udstyret stort og boevlet. Det kan IKKE faa folk til at "hoere stemmer" - endsig skade deres hjerner. Det maa du jo mene, siden du bringer Havana-syndromet op.

Du griber ethvert halmstraa der kan fodre din konspirationsteori.

De mindre stærke sendere, der sælges over nettet, fylder ca. 1 A4 ark og vejer derefter.

Link ? - jeg vil koebe det A4 ark !

</p>
<p>Masser af danskere bruger disse lyd-redskaber på forskellige måder, der ikke er helt kønne i kanten. Det kan man se og høre. Sker dette via lokale netværk, der hænger sammen, på hvilken måde da, dimserne bag samt software er produceret af hvem og hvordan ser sikkerheden egentlig ud?</p>
<p>DK er et af de mest gennem digitaliserede lande og nogen har døbt de unge for 'digitalt indfødte'. Hvis nu flertallet herhjemme ikke blot er digitalt, men også gamofilt og audiologisk naive, så kan der være et par ekstra sikkerhedsproblemer.</p>
<p>

Hvilke danskere bruger disse "lyd-redskaber"

  • Hvilke redskaber ?
  • Til hvad ?
  • Hvem er disse masser ?
28. februar kl. 03:54
Analyse: Rusland har forberedt sig på destruktive angreb mod Vesten i årevis

Det rækker vel at overføre den ene vej: omforme ultralyd til alm. hørbar lyd.

Det kan du goere inden for faa meter, op til 10 med kaempe stort udstyr, og det griller ikke folks hjerner. Og hvad saa ?

Det er komplet ufarligt, og det kan IKKE placere "lyd i folks hoveder" det kan generere et lydfelt der giver en ca. 20dB fokuseringseffekt. Det vil sige at det er fint hoarbart for omgivelserne, bare noget svagere. Foroevrigt meget imponerende teknik, men kan ikke lige se anvendelsen.

Og : Det er dig der er fuldstaendigt blank paa disse ting. Du har faaet det skaaret ud i pap, af flere forskellige, men du taager rundt i dine konspirationsteorier.

27. februar kl. 15:45
Analyse: Rusland har forberedt sig på destruktive angreb mod Vesten i årevis

Teknologierne er der, og min overbevisning er, at de bliver misbrugt, så det sejler.

Nej der er ingen saadanne teknologier. Proev at laese op paa hvor svaert det er at overfoere ultralyd fra en transducer til luft, og tilbage igen. Google er din ven, der er masser fine beskrivelser og artikler - laes og forstaa.

Du har nemt et 40-60dB tab ved hver overfoersel og daempningen i luft stiger naer eksponentielt med afstand. Du skal bruge MW for at varme noget bare marginalt op paa afstand. ved direkte fysisk kontakt er det meget nemmere, fx ultralydsskanning af gravide, men selv her bruger man en gel for at have direkte kontakt til mediet, da det ellers ikek virker pga tab.

Ja, jeg har arbejdet med ultralyd, det er mega besvaerligt saa snart transmissionsmediet er luft, selv i faa cm afstand som jeg gjorde. Ultralyd stoppes reelt af enhver fysisk barriere, selv tyndt glas eller plast, saa stop dig selv.

Mikroboelger er lidt anderledes, men at fokusere mikroboelger paa afstand er muligt( se radar ), men kraever avancerede systemer, og tabene er igen ekstreme paa afstand, ligesom de stoppes/daempes af faste materialer. Totalt urealistisk.

Radar er ikke anbefalet at befinde sig lige foran i drift, men allerede ved 5m anses man for at vaere sikker, selv 1.5m boer vaere OK, med mindre man bor der - og der vel ingen der bor med en aktiv radar i stuen. ( Ref. Ulla, mangeaarig radartekniker )

27. februar kl. 06:55
Brute-Force læsning af PAL-chips

Hvis i har nogle få, men vigtige kredse, kan jeg godt udlæse dem uden beregning, med udstyr her i DK.

Hej Casper - long time no see :-)

PHK : Det er et guldrandet tilbud, tag imod det. Casper er desværre belastet af at han ved hvad han snakker om.....

26. juni 2021 kl. 13:24
Brute-Force læsning af PAL-chips

Specielt i den situation datamuseum.dk står i nu har vi meget andet at bruge pengene til.

Klart nok - men checkede lige, det ligner at alle ældre PAL/GAL/MCU koster 200USD for udlæsning, op til 500USD for en større Altera FPGA. Jeg vil tro dine er i 200USD-klassen.

Det var blot til info om at det er muligt for relativt små penge. Kræver dog også at man har "tomme" kredse, da metoden er destruktiv.

26. juni 2021 kl. 09:42
Brute-Force læsning af PAL-chips

Jeg har ikke fundet nogen der kan være i vores budget, så jeg prøver at gøre det selv..

OK - det behøver virkelig ikke at være ret kostbart ( du kommer langt for et par tusinde kr ), men hvis du sætter din timeløn MEGET lavt, og/eller synes det er en interessant udfordring at reverse-engineere, så er det fint.

25. juni 2021 kl. 20:40
Brute-Force læsning af PAL-chips

Nu ved jeg ikke specifikt hvilke PAL/GAL chips det er, og hvad du vil opnå - men hvis det er for at få den BIN fil der skal til for at programmere en "ny", er der tjenester derude, som kan udlæse / kopiere en sådan chip - kodebeskyttelse eller ej.

Så hvis du har en "original" du vil ofre, samt x antal tomme er det ikke et problem at få dem duplikeret, og koden udlæst.

25. juni 2021 kl. 19:06
Huawei vil lancere eget styresystem til smartphones næste år

Undervurder ikke Huawei - eller Kina generelt.....

11. september 2020 kl. 18:44
Google fjernede DR's børne-app: Nu har tech-giganten skiftet mening

Jeg syntes bestemt at det er helt på plads, at google fjerner stofcigar og lakridspiber.

Har du overvejet at DU kan blive "fjernet" fordi nogen er uenig med dig ? Ikke at jeg synes det skal ske, men det er jo den yderste konsekvens - en overherre, med de "rigtige meninger" censurerer.....

Husk, at fordi du er enig med "overherren" i dag, er du måske ikke i morgen.

7. august 2020 kl. 21:31
Microsoft introducerer opdatering af Start-menuen i Windows

Excel markerer sig ved at konsistent at lave blå skærm, hver gang jeg beder den printe et ark.

Printe Excel ???? Som ret semi-intensiv Excel bruger er det nok det næst sidste jeg har brug for....

12. juli 2020 kl. 22:11
Coronavirus forlænger Microsoft-support af Windows 10-version

Ja, du har helt ret. Man kan blot opdatere. Normalt i 1,5 år, og nu på disse versioner hele to år. Så skal du købe og installere en ny version.

Nej, du kan bare opgradere, gratis. Du skal ikke geninstallere eller købe...

Du kan blot ikke forvente at insistere på at blive hængende på et gammelt build, og fortsat få sikkerhedsopdateringer til dette.

22. marts 2020 kl. 10:19
Coronavirus forlænger Microsoft-support af Windows 10-version

Så det er en service at Windows skal købes påny og geninstalleres hvert 1.5 år for at få sikkerhedsopdateringer?

Ehm - nej - hvor ser du at der skal købes ny version ?

Det er en forlænget support af en gammel udgave - du kan blot opdatere ?

21. marts 2020 kl. 21:41
Coronavirus forlænger Microsoft-support af Windows 10-version

Artiklen og denne tråd handler om at versionerne IKKE bliver opdateret. Det er problemet.

Er det ikke mere et spørgsmål om at der forlænges support til ældre ikke-opdaterede versioner ? Fordi dette er fravalgt pga. manglende interne tests/ kompatibilitet ?

Er det andet end udvidet service fra MS ?

21. marts 2020 kl. 21:09