Peter Hansen

Millioner af danskere bruger stadig kun e-Boks trods udbuds-nederlag til Netcompany

»Vi er selvfølgelig super glade for, at danskerne har taget mit.dk til sig (500.000 bruger Netcompanys system vs eBoks hvor 4,5 mio danskere blev) fra starten. Det skal ses i lyset af, at Netcompany ikke har gjort meget for at promovere løsningen. Derfor er vi også meget tilfredse med starten,«

Det er sgu da et nederlag uden sidestykke. Selvfølgelig kan en direktør ikke stå og sige at han er enormt utilfreds. Men hold da op hvor er det vildt at Netcompany skal helt derhen hvor de måler på 'antal brugere der har logget ind mere end 1 gang' for bare at kunne fremmane det mindst utilfredsstillende tal.

Jeg er iøvrigt ikke overrasket. Folk gider ikke blive ved med at skifte system bare fordi det ryger i udbud hver morgen hvor underbukserne skal skiftes. Jeg blev hos eBoks og jeg har det klimragende. Selv bøvlet med at konfigurere den op på bagkanten gad jeg bruge de 10 minutter det tog selvom guiden var elendig.

15. juni kl. 10:33
RIP GratisDNS Tak for mange gode år

Det skulle nok starte med at opdatere deres landing page

Af ren erfaring: landing pagen har sjældent noget at gøre med indholdet.

14. februar kl. 14:09
Algoritme-koks i Sundhedsplatformen: 500 hjertepatienter kan være opereret unødvendigt

Jeg er for inhabil til at deltage i den her mosesump af skøre indlæg.

14. november 2021 kl. 16:55
Algoritme-koks i Sundhedsplatformen: 500 hjertepatienter kan være opereret unødvendigt

Du får lige en downvote. Og et spørgsmål: hvis vi ikke skal bruge IT til at udføre opgaver som sundhedspersonalet ellers skulle lave, skal vi så overhovedet ha en elektronisk journal? Vil du tilbage til papir? (held og lykke med den tanke).

14. november 2021 kl. 14:15
Facebook og Instagram ramt af stort nedbrud

....pollental der var mere interessant.

5. oktober 2021 kl. 09:16
Dansk politi stemmer i: Betal ikke ransomware-afpresning

Men jeg vil bare gerne lige skrive det en gang til: Som privat-person har jeg sat Windows FileHistory op på alle mine Windows-klienter. De sender deres backup-data til en NAS jeg har stående som udstiller et backupshare som SMB.

Windows FileHistory er egentlig glimrende med den ene undtagelse at credentials til SMB-sharet bliver gemt i Windows Credential Manageren. Og det er virkelig virkelig noget lort. Credentials skulle ligge i FileHistory-klienten istedet. Når først credentials til backup-mappen på SMB-sharet er havnet i Windows Crendential Manageren så har alle programmer der ønsker at browse SMB-sharet direkte adgang. Så ransomwhare kan i princippet blot browse stien og anmode om adgang fra Credential Manageren og vupti så kan den kryptere min FileHistory-backup.

Jeg har rapporteret det som en bug for godt og vel 23 år siden (sådan føltes det) men Microsoft er jo ligeglade.

4. august 2021 kl. 21:47
Microsoft køber AI-selskabet Nuance for over 100 milliarder kroner

"Microsoft vil bruge Nuances talegenkendelses-teknologi til at gøre sine cloudløsninger attraktive for sundhedsvæsenet."

Jubiiii... mere patientdata i skyen. Arhmen jeg er bare så glad. Hvor er det fantastisk. Skyen er bare det bEdsTE-BedStE!11ii!!1!!!

...eller bare suk... cloud er jo bare en andens server - pisås...

13. april 2021 kl. 13:19
Microsoft, Oracle og Epic arbejder på digitalt vaccinepas

Før vi hopper i med begge ben

hahaha.... Hvis da bare man satte sig ned og sagde 'før vi hopper i med begge ben' ved hvert eneste offentligt IT-udbud... hvis bare....

15. januar 2021 kl. 19:56
Nyt hul i corona-app: Lyntests virker ikke med Smittestop

Det er sgu da ikke et 'hul'. Det er en feature request (der ikke er blevet lavet, bestilt eller andet). Bare fordi Word ikke kan brygge kaffe kalder man det sgu da heller ikke et 'hul'. Få nu styr på baseline.

23. december 2020 kl. 09:49
Borgers cpr-nummer blev offentliggjort af region ved testcentre over hele landet

scanner sit sygesikringskort på Føtex' (muligvis også andre butikkers) vare-pris-scannere, så står ens CPR-nummer i displayet. Det er da en fin service.

Jeg tænker umiddelbart at med den sikkerhed vi har i Danmark så kan det kun ske fordi Føtex laver CPR-opslag fra varescanneren :-)

20. oktober 2020 kl. 13:45
Selv supporterne er forvirrede: Mystisk fejl forhindrer tilfældige Iphones i at bruge NemID-app

Jeg skulle lige til at kommentere det. Du kom mig en dag i forkøbet :) JeG eR hamRendE enIg!

1. oktober 2020 kl. 10:41
Du saver demokratiet over med din brug af Facebook, Magnus Heunicke

Det er et problem at offentlige personer ytre sig på Facebook. Det er idioti og lallende at det sker.

Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor man i mangel på bedre ikke laver noget som alle borgere kan være en del af. Og ja! det kan virke lame-ass at lave det når det nu findes med Facebook osv. Men problemet er jo netop at det er noget lort der findes. Det er ikke bygget til at understøtte en demokratisk debat eller i det hele taget være platform for politiske ytringer.

Der burde være et alternativ som holdes oppe uden at gøre brugeren til produktet. Om det er dansk er jeg ligeglad med. Mange ville muligvis være uenige med mig men jeg synes det er en offentlig opgave. Det vil helt sikkert kollapse og ende ud i IT-skandale(r) osv. Men i tanken tænker jeg at det er det offentliges pligt at stille demokratiet til rådighed for landets borgere på en social digital platform/løsning. Jeg gider satme ikke bruge Facebook (jeg slettede min profil for 15 år siden da jeg så hvad det egentlig var for et monster) bare for at læse hvad Magnus mener om corona. Han skal poste på en neutral platform som alle kan tilgå uden at skulle udsættes for reklamer, GDPR-misbrug, latterlige algoritmer, bubble-profiling og andet hejs. Og hvis den ikke findes, så må den bygges.

8. august 2020 kl. 09:15
Datatilsynet undersøger Den Blå Avis

I skulle prøve deres app til iOS. Den er hvad angår GDPR-brugervenlighed, uduelig. Det er de færreste der ved det men hvis man ikke aktivt klikker ind på Min DBA > Om DBA appen > Datasamtykke og slår samtlige 4 mia flueben fra så høstes der data.

Og når man så har slået alle 4 mia flueben fra så går der ca 14 dage så bliver man spurgt om man vil acceptere betingelserne. Her kan man så vælge 'Ok' (alle 4 mia flueben enables igen), eller 'Datasamtykke' hvor man så føres ind i samme billede men hvor alle 4 mia flueben nu er enabled. Så kan man vasgo at slå dem alle fra igen.

Sådan var det ihvertfald for 6 måneder siden. Jeg ved ikke om der er sket ændringer.

27. juli 2020 kl. 09:57
Microsoft udvikler Desktop as a Service

...at jeg første gang læste om denne, dengang ti-år-ud-i-fremtiden-vision, i Morten Strunges bog 'Microsoft.net– perspektiver, muligheder og teknik' fra 2003. Jeg var ved at falde bagover da Morten præsenterede visionen om at man inden for de næste 10 år ville opleve Windows kunne købes som en service. Hans take var at Windows ville blive downloadet on-demand. Det er jo så ikke helt det samme - men tæt på :)

24. juli 2020 kl. 11:48
Microsoft bringer Linux GUI-apps til Windows

...hvorfor bliver du downvoted? Jeg har iøvrigt samme spørgsmål som dig.

22. maj 2020 kl. 12:50
Windows vil beskytte mod 'uønskede programmer' i næste store opdatering

Siden Microsoft opdagdede at Windows var et OS der hovedsageligt blev brugt af gennemsnitsfolk har jeg set mig selv være mere og mere utilfreds med de nye funktionaliteter som løbende har væltet ind over Windows.

Det hele startede med Windows 8 hvor brugere med sine tykke tommeltotter skulle bruge tiles på sin tablet (for hvem gad dog have en desktop/workstation mere?).

I Windows 10 er et hav af ubrugelig funktionalitet væltet ind og jeg må ind i regedit og gpedit og det håbløse nye 'control panle' hver eneste gang jeg laver en clean slate for at slå alt fra. Alt fra latterlige PIN-kode-fis og videre til at disable Timeline og dernæst videre til at slå Fast-Boot (eller hvad filan det nu hedder) og den der funktion der gemmer mine applikationers session når jeg slukker samt Defender der finder alverdens trojanere i mine exe-filer som på ingen måde er trojaner. Hold kæft hvor er der mange funktioner jeg efterhånden disabler ved ren røv. Øv.

Og hvad skete der egentlig med kontrolpanelet? nu er det blevet til sådan en mellemting det hele. Settings vs det gamle Kontrolpanel. Begge er der endnu og hver især kan de lidt forskellige ting. Hvorfor ikke have 1 sted istedet for 2?

Det er jo kaos. Jeg kører med engelsk sprog på min Windows men skriver på dansk og har dansk regions-indstilling. Alt dette skal opsættes i Settings med undtagelse af regions-default. Hvis den sættes i Settings så fåkker hele min stavekontrol i Office. Den skal sættes i Kontrolpanelets regionsindstilling.

Der er efterhånden så mange åndssvagheder i Windows. PUP og PUHA eller hvad dævlen det nu hedder bliver blot endnu mere funktionalitet jeg skal ha disabled.

13. maj 2020 kl. 14:49
Tesla-biler jailbreakes for »retmæssigt« at beholde software

Betyder det så at det er den tidligere ejer der stadig ejer softwaren (men ikke bilen)?

Når man har betalt for en varer så forsvinder varen da ikke igen - dens værdi (licens eller hvad dælen det nu er) må da tilhøre nogen. Isåfald nej så er det sgu da en underlig form for handel (og det er det i forvejen hvis ny køber ikke overtager retten til licensen).

Jeg fatter det ikke.

13. februar 2020 kl. 15:38
Britisk sundhedsvæsen vil nødig se patientdata i hænderne på big tech

Jeg forstår godt bekymringen. Var det ikke facebook der for nogle år siden viste at de egentlig ikke behøvede personhenførbart data for at finde personen... jeg mener der var noget med at anonym data fandt dets ejermand via hardcore profilling.

Det er skræmmende at man er nået dertil hvor anonymiseret data ikke anonymt hvis bare virksomheden i forvejen har nok data om dig via fx et socialt netværk eller dine søgninger.

Når man så er kommet sig oven på den forskrækkelse kan man overveje om man bare skal give op og sælge resterne af den afdankede sjæl så man kan få bedre diagnosticering mv. Så mangler vi bare at forsikringsselskaberne også får adgang og skævvrider policen.

28. november 2019 kl. 18:34
Microsoft udsender .Net Core 3 og C# 8

...og til de af jer der, som mig programmerer i VB.NET så har Kathleen skrevet følgende i kommentarsporet:

Visual Basic.NET in .NET Core 3.0 brings in a set of Visual Basic Runtime features (microsoft.visualbasic.dll). 3.0 does not have Visual Basic specific features for WinForms and WPF. For example, it doesn’t have the base classes from the application model.</p>
<p>A set of Visual Basic Runtime features exist in classes that have a WinForms dependency and were present in some previews of .NET Core 3.0. Our design for this failed review and we switched to a design where most classes that have a WinForms dependency are entirely in the WinForms specific version of the Visual Basic Runtime. Some of these features do not have an obvious dependency.

25. september 2019 kl. 11:06
Rapport om Sundhedsplatformen: »Uklart, hvad der bestemmes hvor, og hvem der bestemmer hvad«

På den ene side har udrulningen af lpr3 været en succes’s i forhold til andre regioner, (Husk at regionerne i hovedstaden havde en faktor x10 i midler i forhold til andre regioner enkeltvis), men på den anden side var det et stort problem.

Og nok den mest væsentlige årsag: Der har stort set ikke fundet migrering af data sted i Sundhedsplatformen sammenlignet med andre regioner. Uden jeg ved noget så forstiller jeg mig at det er migreringen af årtiers data der har været problematisk for de eksisterende EPJ'er.

21. august 2019 kl. 21:58