Per Jørgensen

Tyske myndigheder lukker verdens største darkweb-markedsplads: »De kan ikke gemme sig«

De kan ikke gemme sig... siger de --> hvilket ville være fantastisk hvis det var sandt. Men så kommer der nok en ny teknologi frem som gør det anderledes. Så længe politiet er nogle år bagefter - så har de kriminelle absolut en fordel. De kører ikke samme dokumentationskrav osv som politiet har og derfor vil altid være de første til at prøve noget nyt.

11. april kl. 10:32
Farvel til GratisDNS og Gratis Google GSuite

Jeg har valgt at bruge Zimbra OSS herhjemme(kørende på en Ubuntu) - og har også en Network Edition hostet for et andet firma. Dette er reelt ret nemt - hvor det hele er igennem GUI.

Du kan relativt nemt selv sætte det hele op og er kørende indenfor e1 time. Og siden jeg gik over til Zimbra - har der ikke været issues med Blacklisting etc - så det syntes jeg ikke er besværligt eller er et problem

21. februar kl. 09:09
Sikkerhedsfirma advarer: Antallet af DDoS-angreb vokser, og de bliver mere avancerede

Nu har jeg igennem flere år brugt mikrotik som routere i diverse netværk - og Mikrotik har da absolut gjort noget for at informere omkring dette problem, ligesom de har informeret omkring hvordan det skulle blokeres.

Uanset hvad diverse sikkerhedsfolk gør - vil den største trussel altid være selve brugeren og dennes aktiviteter, tryk og gøren.

30. oktober 2021 kl. 08:05
Efter flere uheldige episoder: Den danske vandsektor vil forebygge hacks med nyt samarbejde

Tja de kan da forsøge, men kommer ikke så langt derfra . En ting er selve VPN - som er med multifaktor - ligesom login på instrumenter er samlet løsning med multifaktor. Så selvom de hacker deres PC mangler de deres TLF - OK - det kan jo også ske. :-)

Og jo der er overvågning alarmer mm - men er det bygget godt op fra starten på flere niveauer - er det faktisk ikke så svært at lave et overskueligt sikkert system som aktiv melder alarm hvis der sker noget. Der er rigtig mange muligheder for at sikre sine data.

Hvad der undrer mig er de større hosting selvskaber der slår sig meget på sikkerhed - ikke engang aktiverer port isolation - således det måske ikke kan sporede sig med lynets hast.

17. august 2021 kl. 11:24
Efter flere uheldige episoder: Den danske vandsektor vil forebygge hacks med nyt samarbejde

Nu arbejder jeg selv indenfor den process industri og vores systemer kan aflæses externt/kommunikere fra via VPN osv - hvis de vil have adgang - må de optrappe deres sikkerhed selv så det kan stå imod. Ellers må de jo betale prisen for når det går galt - for det sker netop ikke for os.

16. august 2021 kl. 15:55
Efter flere uheldige episoder: Den danske vandsektor vil forebygge hacks med nyt samarbejde

Det undrer mig gevaldigt at der overhovedet er adgang til systemerne udefra -eftersom vand/strøm/varme er så omfattende infrastruktur. Hvordan kan telefon systemet have så meget fat i kritiske servere/systemer.

Syntes det er skræmmende så omtankeløst nogle netværksopsætninger er i konkrete tilfælde. Har prøvet at komme til et større firma og skulle indtaste info til routeren for at logge på - med default password somn kodeord til deres router. Syntes det er skræmmende så tankeløst nogle er omkring deres infrastruktur

16. august 2021 kl. 07:34
Fynsk far og søn dømt for cyberangreb på danske virksomheder

Hvorfor beskytter man ikke sig selv med en VPN eller i det mindste brugfer Tor - Det er jo rent til grin at kalde dem hackere eller andet - sålænge de betaler sig for at kunne lave disse angreb

Men når nu man sidder og skal lave sådanne nogle ting - er det dælme dumt ikke at beskytte sig selv. Hvisa jeg skulle lave sådanne ting - ville det helt sikker være igennem en VPN og via Denne vpn bruge Tor som browsere !

Eller bare bruge et offentligt hotspot til det

4. juni 2021 kl. 11:14
Hver tredje IT-ansvarlig i sundhedssektoren har oplevet ransomware-angreb

Om jeg forstår på nogen måde hvorfor folk vælger at betale - eftersom der er ingen garantier - og slet ikke at de hackere ikke efterlader noget som de senere kan bruge.

Det eneste rigtige er en fornuftig backup løsning som ligger offline! Det er utroligt efterså mange år at folk ikke har forstået det kritiske endnu!

4. juni 2021 kl. 07:57
Youtube lukker ned for al dansk musik: Kan ikke blive enig med Koda

Som komponist med flere numre/cd liggende registreret hos KODA, så tror jeg nogle folk glemmer hvad det er KODA reelt laver for de enkelte musikere.

Jeg havde i 98 nogle numre der blev spillet i forskellige radioer i DK og endte med en god udbetaling året efter ( Urpremiere i P4 ). Men jeg som musiker har ikke en jordisk chance for at vide hvor mange gange den spilles i radioen i Jylland når jeg kun kan tage P4 Næstved :-)

Der er rigtig mange forskellige ting som KODA håndterer for musikere, men svært at se for den enkelte almindelige borger.

Men vil en opfinder med patent på Øloplukker mon nøjes med et engangsbeløb for sin opfindelse ( når nu der er patent på det)

5. august 2020 kl. 07:45
Hackerangreb koster dansk modefirma 7 mio. kroner - det kunne være gået endnu værre

Jeg kunne da virkeligt godt tænke mig I lavede en artikedl omkring Addtech's hackerangreb som de var udsat for sidste år.

1 word Dokument med active makroer - blev lagt ind i systemet i starten af Maj 2019 --> Spoofede hele deres netværk fremtil 28/10-2019 hvor det begyndte at rulle sig ud til alle addtechs domæne PC'er

Der var mange danske virksomheder ramt af dette nedbrud ( og har faktisk snakket med nogle søsterfirmaer der stadigvæk ikke har adgang til deres data.) Rent generelt mistede vi 80% af vores datamæn gde grundet deres manglende sikkerhed i systemerne. Eftersom det var en domæne controller der var inficeret var der trust til alt og alle! Selv alle backupfiler var ramt. Syntes bare det er utroligt der ikke er lavet en artikel omkring dette hackerangreb

30. juni 2020 kl. 07:54
79 Netgear-routere med ikke-patchet nuldagssårbarhed kan overtages af hackere

Der er en grund til jeg droppede de små hjemmeprodukter og købte en ordenlig PFSense fra Netgate

24. juni 2020 kl. 05:52
DK-Hostmaster samarbejder med Rigspolitiet mod Corona-svindlere

Eftersom man skal bruge sit nemid når man skasl registrere et nyt domæne hos DK Hostmaster ( eller ved betaling af faktura)

Alle mine domæner har jeg da skulle bekræfte med nemID - så det burde da ikke være det store politi arbejde .

3. april 2020 kl. 08:38
EU-Kommissær frygter for internet-nedbrud: Skru ned for kvaliteten, når du streamer

Så længe det er muligt at hacke de TVsignaler - så vil TV aldrig KUN blive på satelit - der er altid nogle der vil snyde.

At tvinge tv på satelit - tror jeg kun øger piratTV:

  1. -Netop folk vil se de ting - på deres tidspunkt.
  2. det er på oingen måde alle der må have en parabol på væggen. Hvordan skal man så se TV
  3. så længe de TVpriser er skyhøje så eksisterer piratTV i bedste stand.

Det er kun deres egne ublu priser der gør priattv attraktivt!

MEn det vil ikke hjælpe på båndbredden

21. marts 2020 kl. 09:04
Hacket for 270.000 kroner: Nogen fik banken til at sende nyt NemID-nøglekort til Ronja

Syntes det er fint - hun får alle sine penge tilbage - Men hvorfor de institutter der SKAL kræve idenfikation inden de udleverer data/nemID eller lign - juridisk bindende dokument - hvorfor kanb de ikke straffes for dette .

Jeg mener reelt bankerne skal erstatte det tabte beløb + det tabte beløb betales oveni som bøde ( Erstatning for uansvarlig omgang med personfølsom data)

Er efterhånden ved at brække mig over det offentlige konstante fejl og mangler ( og slet ikke nogen straf for de ansvarlige) Havde det nu været ety privat firma - puha en regning der ville komme !

2. december 2019 kl. 06:53
Flere trusler udsendt via Aula-konti

Men det er vel som det også var med Skoleintra - defult password sendt ud til alle elever - dem der ikke ændrer har det samme passwords. Det er en af de fælder de kan have gjort. Men så længe de ikke kører 2faktor login mm - evt med en APP på tlf eller lign - så er det jo kun en email og kode der validerer brugeren.

Et simpelt lille scripts - gætter dette password indenfor kort tid

20. november 2019 kl. 11:48
Krypteret PDF og autentisk kodeord i V2-indbakke: »While you were watching the porn ...«

Men jeg har nu anmeldt disse angreb flere gange til Politiet og hører reelt ikke noget retur! Selv ikke engang et målrettet Cryptolocker anngreb eller lign. (tror jeg normalt har 3-8 mails hver morgen for forskellige forsøg på afpresning, så det er jo på ingen måde et nyt fænomen)

Hvis der går op til 5-8 år inden politiet har viden og mandskab nok til at håndtere alle disse andmelderser der vil komme hvis alle meldte disse forsøg ind - og endeligt har jeg slet ikke hørt om Politiet har fanget nogle af disse og afgivet dom - så det er nok utopi at tro på Dansk Politi når op til disse standarder

8. november 2019 kl. 06:31
Betalte for anden kundes kalveflanksteak med app: Nets peger på for kraftig bluetooth som forklaring

Der er satme tit de kasser automater i Fakta mm - Som har en låst Penge opbevaring, jeg har da prøvet at stå med 4 forskellige 100kr sedler + 500kr seddeel og automaten ville ikke acceptere denne ??? Så er dine kontanter intet værd. Hvis de skal være nystrøgne for automaten vil acceptere dem - er det jo reelt ubrugeligt

6. juni 2019 kl. 10:50
Betalte for anden kundes kalveflanksteak med app: Nets peger på for kraftig bluetooth som forklaring

Så du har kun kontanter.

Jamen så er det jo bare indtil fjolserne finder ud af dette - Så har du heller ikke dem mere

Hvad vil du helst - Kontrollere dine kvitteringer - eller have chancen for overfald ?

6. juni 2019 kl. 10:38
Ballerup: KMD overtrådte dataaftale - flyttede persondata til hacket udviklingsserver

Giver slet ikke mening i min verden - Så må de jo ansætte en skoledreng tiul at oprette fiktive personer i deres TEST database.

Tja vi tester da absaolut også på vores udviklingsplatforme - Men det er med en testdatabase og ikke en produktionsdatabase - med reelle data.

Kan da slet ikke se hvorfor det overhovedet er lovligt at flytte de data over til et udviklingsmiljø? Er da abolut klar over det vil koste nogle timer - men efter det er oprettet en gang behøves dette ikke mere. Og hvis deres test består af 25 personer - giver det sgu slet ikke ,mening at det er nødvendigt at kopiere LIVE data

20. maj 2019 kl. 09:03
Facebook-grupper er markedsplads for stjålne kreditkortoplysninger og hackede e-mail-konti

Det kan da ikke komme bag på nogen at disse grupper findes - de har jo eksisteret ligeså længe som Facebook i sig selv.

Tror Politiet ikke de kriminelle har en smule hjerne( og alligevel ikke sålænge de tror FB er sikkert)

Syntes det mest rystende er at de folk bag ved skærmen tror de ikke spores - lidt ligesom Børneporno! Grotesk - men kriminelle er nu også opfindsomme

9. april 2019 kl. 09:01