Rolf Kristensen

Minkkommissionen vil lade FE genskabe slettede sms'er

Vi har jo en god samarbejds partner, som ivrigt hjælper os med tele overvågning. Kan vi ikke bare få en backup sendt tilbage?

4. december 2021 kl. 12:48
Kina viser privatlivsvejen

Der kan man også se basis TV uden at bruge en Samsung Account. Men hvis du vil bruge smart-delen (Ex. Apps), så skal du oprette Samsung Account. Og med EULA for Samsung Account så får man data indsamling.

Samme med en basis bil, hvor døren kan åbnes, men hvis du vil have central låsen til at virke så skal du oprette en konto. Hvis du vil have cruise-control til at virke så skal du oprette en konto. Etc.

17. maj 2021 kl. 19:05
Black lives (og sproget) matter

Kan kun se fordele i at det skaber nemt arbejde for en masser konsulenter. Kombineret med uddannelse af medarbejdere med certificering i korrekt sprog brug. Det vil faktisk fremme produktivitet.

22. juni 2020 kl. 17:15
EFI-afløser til 1,1 mia. på vej: Stor del af beløbet skal gå til systemudvikling

Kan ikke forstå at et journal system med versionering kan koste 1.000.000.000 kr. Ville nok lave følgende plan:

  • Lav journal system som kan rumme alle sager. Med versionering af kommentarer og versionering af metadata.

  • Lav integration med eksterne systemer, så man nemt kan hente data fra eksterne systemer.

  • Lav løbende opdatering af metadata på journaler udfra data hentet fra de eksterne systemer (versionering vil sørge for at man kan se alle ændringer af meta-data)

  • Lav filter funktion som kan finde sager med høj prioritet (tæt på udløb) (mange penge) (etc.)

  • Lav filter funktion som kan finde sager hvor synkronisering med eksterne systemer fejler.

  • Lav robot behandling af simple sager som matcher særlige filtre (sende rykkebreve). Stadig med menneskelig godkendelse, men nemmere da alle sager er næsten ens.

  • Udvid og forbedre robot-behandlingen så den kan håndtere flere standard sager, og kan filtrere journaler som matcher en standard-sag.

18. maj 2017 kl. 21:24
Folkeskolelærer om ny skole-it fra KMD: Vores tid på systemet er ren udviklingsarbejde

Hvis målet er at gøre Google Drive overflødig, og sørge for at elever nemt kan arbejde sammen på versionerede dokumenter så er det vel fint.

Og måske helt undgå situationer hvor man skal bruge facebook for at følge med i undervisningen:

https://www.version2.dk/artikel/elever-tvunget-at-bruge-facebook-paa-gymansium-1062807

Forstår ikke helt denne enten/eller diskussion om bøger og computere. Synes bøger er dejlige at læse, men computere er rare at lave opgaver på.

13. marts 2017 kl. 20:59
Søren Lauesen: Offentlige it-kunder overvurderer egne evner og forplumrer it-kravspecs

Hvorfor benyttes der egentlig ikke en uafhængig projektkoordinator?

Tror ikke at endnu et abstraktions lag vil løse problemet. Det vil mere være en skjold som inkompetente folk kan misbruge. Sjældent at projektkoordinator er personen tynget af uendelig forretningsviden, men mere den som får tingene til glide fremad i stedet for opgaver og ubesvarede spørgsmål sidder stille i en mail-boks.

Hvis noget, så kunne kunden ansætte en byggesagkyndig som kunne lave løbende design og kode-reviews, og lave anmærkninger hvis der er problemer med fugt i kælderen.

2. februar 2017 kl. 19:51
Søren Lauesen: Offentlige it-kunder overvurderer egne evner og forplumrer it-kravspecs

Det er jo ikke brodne kar, det er jo folk der ikke forstår hvad RAM eller en CPU er

Tror vi kan skændes længe om hvor enige vi er. Men for mig så er uvidenhed/inkompetence/arrogance/ligegyldighed alle sammen egenskaber som modarbejdet målet. Hvis nogen påstår at de har en god løsning, så bør man som det mindste prøve at sætte sig ind i den løsning (eller finde nogen der kan) frem for at blive siddende i sit elfenbenstårn.

2. februar 2017 kl. 19:44
Søren Lauesen: Offentlige it-kunder overvurderer egne evner og forplumrer it-kravspecs

Frustrerende at sidde over for embedsmænd og jurister, hvis eneste respons var, vi vil ha hvad der står i kontrakten.....

Overrasker mig ikke at der findes brodne kar i begge skyttegrave :).

1. februar 2017 kl. 23:06
Søren Lauesen: Offentlige it-kunder overvurderer egne evner og forplumrer it-kravspecs

Måske kan problemet også være der før har været mange fusere. Kan i hvert nemt genkende problemet med en krav specifikation som er åben for mange løsninger tit ender med at blive løst på en ikke hensigtsmæssig måde (manglende performance, sikkerhed, fejlhåndtering, etc.). Hvorefter den efterfølgende process handler om at bøje den forkerte løsning om til det noget som kan bruges med hjælp af en hel masse elastikker og gaffatape. Resultatet er ikke smukt.

Så kan jeg godt forestå at man vælger at specificere en middelmådig men brugbar løsning fra start netop for at undgå dette problem. Hvis leverandøren er stærk nok, og ved hvad det går ud på, så er jeg sikker på at kunden vil acceptere en overlegn løsning frem for den middelmådige. Tror det det tit ender med at leverandøren med sine outsourcing partnere er lidt dovne og bruger alt tiden på at ramme den middelmådige løsning helt præcist, i stedet for at tage tænke hatten på.

31. januar 2017 kl. 21:24
Outsourcing kan både være den rigtige og den forkerte beslutning

Interessant observation. Adgang til ekstra resourcer til en billig penge, vil normalt betyde grønne udviklere. Dem skal der bruges tid og penge på at lære op. Når oplæringen er gennemført og lønnen er det samme, og opgaverne ikke er spændende, så smutter de videre. Hvorefter man igen får et nyt kuld grønne udviklere der skal læres op.

7. december 2016 kl. 21:14
McKinsey: For mange klatudvikler deres it-systemer - sats på total modernisering

Kan ikke helt forstå det simple eksempel med at det er et problem at et nyt felt kræver rettelse i flere systemer. For simple systemer er det nok nemt at frontend bare skriver direkte til en dokument-database, men hvis der er mange frontends så kræver det vel et officielt backend-interface, hvorefter vi er der igen med flere systemer.

Kan sagtens forstå ideen med en simpel teknologi-stack, hvor der fokuseres på at genbruge den samme hammer. Men nogen steder er der behov for en mainframe, og nogen steder er der behov for en iPhone-App, og nogen steder har man behov for at forbinde til sine partnere, som måske ikke har konverteret til den nye hammer.

Det er vel kun ved platform-skift at det giver mening at gennemføre smid-væk-og-start-forfra. Selv i den situation, så vil man forsøge at få begge platforme til at leve sideløbende indtil alt er konverteret.

3. september 2016 kl. 11:06
Skatteministeren vil bruge 7 mia. kr. på at redde Skat ud af it-krise

Hvad er galt i at stile mod job til alle - også dem, som ikke har albuer spidse nok til at kæmpe sig ind i den mest privilegerede del af samfundet?

Har intet imod job til alle, men jeg har noget imod at hælde alt for mange mennesker ned i det samme hul og forvente at det vil løse alle problemer. Det meste af tiden vil gå med kommunikation (holde døren) frem for at løse opgaven.

27. august 2016 kl. 20:50
Skatteministeren vil bruge 7 mia. kr. på at redde Skat ud af it-krise

Sjældent at der kommer et guldæg frem af voldsom forøgelse.af ressourcer. Nærmere en overbelastning af eksisterende ressourcer.

Men måske er vi på vej til det gamle DDR, hvor der er job til alle, også dem som bare skal holde døren.

26. august 2016 kl. 18:57
Danske udviklere satser på fremstormende Swift til web-backend

Troede netop at Node.js var lykken, da man havde javascript server-side og client-side.

Eller er det mere henvendt til IPhone Apps med Swift-backend? Hvor der ikke er behov for en tilhørende Android-App ?

26. august 2016 kl. 18:39
Apple udfordrer Spotify: 9,1 cent til kunstneren efter 100 afspilninger

For dem med reklame-sponsorerede abonnement, så er betalingen omkring 10 cents for 100 afspillinger.

For dem med premium abonnement, så er betalingen 1 dollar for 100 afspillinger. I hvert fald i følge denne side:

http://musicstreamingindex.com/spotify-royalties-for-streams-made-in-january-2016/

19. juli 2016 kl. 20:38
Arkitekt på Skats EFI-system: Vandfaldsmodel skabte falsk tryghed

Hvis man har brug for en acceptance-test, så vil man automatisk køre vandfald. Der vil være sat en deadline for hvornår udviklerne leverer et skrabet system til accept-test (og data-import-test). Man kan kalde det små vandfald, men man slipper ikke for en godkendt aflevering.

Hvad udviklerne så vælger at gøre for at nå denne deadline kan de selv bestemme, om det er pisk, gulerod eller SCRUM.

Det er jo kun ved inhouse systemer at man måske kan regne med at udviklerne kan finde ud af at gennemføre continous integration, og vedligeholde regression tests. Ved udbud kan man kun stole på sin egen accept-test, specielt fordi man vælger det billigste tilbud.

For mig tager implementering af fejl-håndtering, unit-test, integration-test normalt tager længere tid end den egentlig forretnings logik. Hvorefter værdien af udbud pludselig udvandes hvis det er nyudvikling af et komplekst system.

14. juli 2016 kl. 20:30
Arkitekt på Skats EFI-system: Vandfaldsmodel skabte falsk tryghed

Det er ganske irriterende at man bare ved at næsten alt erfaring er væk. Det sker at prototyper ender i havet, selvom nogen kan være dyrt købte. Desværre med udbud, så er værdien af prototypen også forsvundet, da det næste udbud igen starter forfra med nye eksterne konsulenter.

14. juli 2016 kl. 19:03
Fem utraditionelle råd til nybegynderprogrammører

kan du programmere alle sprog

Synes der er verden til forskel i hvordan du skyder dig selv i foden, om du bruger native-, managed- eller script-sprog. Sjældent at man har uendelig tid til at starte forfra :)

12. maj 2016 kl. 17:59