Henrik Runge

Prisen for kriseramt skattesystem stiger til 3,6 milliarder kroner

"Ikke helt, men tæt på. De fandt ud af at de stod i lort til halsen og kaldte på Deloitte og Visma. Det har hjulpet, men har også kostet derefter."

Hjulpet?

25. november 2021 kl. 10:19
Lectio stiller 130.000 opgaver til rådighed for forskere uden at informere gymnasier eller elever

Hvis de har pligt til at anmelde Macon og evt afbryde samarbejdet. Risikerer de så ikke selv en anmeldelse?

8. juli 2019 kl. 11:28
Hvordan hjælper vi bedst en ny bruger med Linux?

Så længe computere altid sælges med OS installeret, iOS eller Windows, er det en svær kamp.

Dell har lært det og sælger en glimrende maskine (XPS 13) med preinstalleret Linux. velfungerende harwaremæssigt og med det mest nødvendige installeret. Browser og (Libre-)Office. Resten. IDE'er, VLC-player, Brave-browseren mv. er hurtigt klaret med få klik.

Det svære kommer når skoler og andre fordrer iPad, eller Windows som platform for undervisning, hvilket er en kedelig tendens. Heldigvis kører datterens skole primært med platformsuafhængige programmer som Scratch og Geogebra, så hun er ikke bundet. Det eneste vi virkelig har savnet er den store samling af transitioner der følger med powerpoint, når poderne skal lave de første præsentationer.

Ret beset er begrænsningen rent mentalt og i undervisningen.

Jeg foreslår en ny skolereform hvor Linux skal indgå som bedre og mere effektivt(billigere) redskab til understøttelse af de pædagogiske mål.
I dette tilfælde er der faktisk ikke noget at tabe i forhold til det pædagogiske og den dyrt indkøbte hardware i skolerne kan holde en række år endnu uden at virke pinlig.

8. juli 2017 kl. 09:44