Erik Trolle

Den digitale fimbulvinter kommer - er du klar til den?

Min umiddelbare fornemmelse var, at serien skabte fokus og debat i Sverige - men det er bare en fornemmelse, som kan være forkert.</p>
<p>Men måske kan Erik Trolle opklare, om serien havde en effekt i Sverige, og blev taget alvorligt?

Jeg har meget svært ved at sige hvad effekten er her i Sverige, jeg kan kun sige at det berørte mig. Og jeg bor i landlig zone hvor de fleste har nyttehaver og producere mere hvert år end de har brug for. Og det er sikkert at det offentliges tiltag satte fokus på det. Og det er sikkert at en brøkdel af befolkningen gør noget. Men jeg tror desværre resten tænker de skulle have gjort noget, når det er for sent.

Jeg så nogen interviewer på TV, men her finder man folk, som ikke er begyndt på noget og folk som ikke er. Så det giver ikke rigtig fornemmelse af hvor mange som er startet. Der er jo nogen forskere som har lavet noget, men jeg har ikke rigtigt kunne finde dem. De var med i dokuserien, men den kan man ikke se mere p.g.a. et eller andet produktionsselskab, har nogen ophavsretlige rettigheder på noget de har lavet for Sveriges TV. Så jeg kan jo ikke finde tilbage til forskerene.

Hvis man går på YouTube finder man jo kun dem som gør noget. Ud fra videoerne er der nogen som har taget det alvorligt ligesom mig selv. Jeg kan desværre ikke henvise til nogen større undersøgelse, men den findes formentlig.

Jeg ved ikke om jeg er ekstrem, men jeg har købt vakuum pakker og pakker kød der ikke er vakuum pakket om så det ikke får fryseskader i min fryser. Jeg har købt en maskine til at tørre krydderurter og grønsager. Jeg har fundet ud af at min micro/ovn er udmærket til det. Nu laver jeg meget selv, fordi jeg er lidt bange for E - numre og sukker, salt der er kommet i industri mad. Jeg har en vakuum pumpe(til vedligehold af min varmepumpe) og er ved at bygge et vakuum kammer til at kunne vakuum pakke flydende eller meget fugtigt føde. Det meste af glas imballage gemmer jeg enten til ting jeg har tørret eller til ting jeg konservere. Og jeg opbygger et lager af købe konserves. Jeg har til at kunne klare mig i nogen måneder uden at skulle købe ind.

Da min plan var at skulle have et arbejdende lager, som jeg hele tiden laver nyt til og forbruger af. Fandt jeg ud af det er svært, så jeg er ved at lave en app til min Android telefon, til at skrive labels på en lille billig Bluetooth termo strimmel printer, med en QR kode på, så jeg let kan afskrive og tillægge ting til mit mine lagre som er placeret rundt omkring i mit hus og i 2 frysere. Det bliver ikke noget med en flot GUI for jeg laver det med MIT Appinventor 2.

Jeg har selvfølgelig taget alle de andre ting til mig, som tændstikker, starinlys, batterier m.m. Ang. batterier, så har jeg frygtelig mange opladelige batterier såsom, værktøj og usb batteri bank og så har jeg 2 batterier til min cykel og på begge er der USB 5v udtag.

Som jeg skriver ovenfor, er jeg nok lidt ekstrem, men jeg er pensionist og har tiden til det. Jeg er ikke sikker på, at jeg som arbejdende, ville lave de ting jeg gør. Der ville jeg nøjes med at købe ting fra produktions virksomheder som frysetørret mad, koncerves, opbevaring af mel, ris, tørmæk og andet.

Beklager jeg har ikke nogen fornemmelse på virkningen, det jeg hører fra naboer og venner, er at de har købt camping gasblus til hvis el'en går i længere tid.

7. februar 2020 kl. 12:02
Den digitale fimbulvinter kommer - er du klar til den?

Jeg har en lille usb dongle DVB-T+FM+DAB/820T2 & SDR</p>
<p>Kan du ikke bringe lidt mere om den - producent og model f.eks. ?

Købt på Wish.com Søg efter: "1pcs Video Equipment TV Dongle DVB-T + DAB + FM RTL2832U + R820T2 Digital USB 2.0 TV Stick Support SDR Tuner Receiver" Du må selv se prisen bestilt fra DK

Jeg fik ideen fra en Swiss Gui jeg følger på Youtube

6. februar 2020 kl. 10:10
Den digitale fimbulvinter kommer - er du klar til den?

Ja, og det var sikkert også det Erik mente!

Ja det var det jeg mente, modellen hedder:

2019 BaoFeng UV-S9 Plus Kraftig Walkie Talkie CB Radiosendemaskine 8W 10 km lang række bærbar radio til Hunt Forest City Upgrade S9 med USB-oplader (teksten er fra hjemmesiden og må være maskin oversat :) )

Købt på Wish.com som her i Sverige har aftale med Postnord så moms og indklarering er med i prisen dkk 263,- plus fragt dkk 83,-

Jeg er helt klar over at den er ulovlig at bruge uden amatør radio licens. Og det vil jeg måske uddanne mig til i fremtiden, men først vil jeg have den som sikkerhed hvis alt går galt.

Jeg har en lille usb dongle DVB-T+FM+DAB/820T2 & SDR, som også er en SDR(Software Defined Radio) som kostede lidt over kr. 100,-så vidt jeg husker, den er solgt med noget software til at kunne se TV og høre radio. Men der findes software til den, så man kan høre så meget andet. Jeg har købt den for at kunne grappe koder sendt fra udstyr som benytter 433Mhz, fra producenter, der har lavet proprietære protokoller, som på vejrstationer, RF kontakter m.m. Og jeg vil måske bruge den til TV. Jeg har købt den til min hobby som er Home Automation. Jeg har ikke taget den i brug endnu. Den er formentlig også forbudt at bruge til andet end det den er solgt til, tjaaa...

Undskyld at jeg bevæger mig ud i yderkanten af emnet, men amatør(HAM) radio er det eneste der virker, hvis infrastukturen går ned. Så hvis man behøver hjæp, hvor alt andet ikke virker, er det vejen.

Bær over med mig, for jeg kender ikke reglerne inden for amatør radio, men jeg skal læse op på dem inden jeg tager den i brug, altså den som også kan sende.

5. februar 2020 kl. 23:43
Den digitale fimbulvinter kommer - er du klar til den?

Der er så lige en lille detalje med strøm der.

Jeg skrev tidligere, at jeg har en gammel volvo traktor med et traktor elværk til. Og jeg har et lille generator på benzin som jeg kan bruge til at starte traktoren med med en værksteds oplader. Lidt Storm P. men det virker. Jeg holdt liv i min fryser 17dage ved stormen januar 2005

Jeg købte oprindelig traktor el-værket fordi da jeg flyttede herop skulle man bare nævne ordene midel kraftig vind og jeg havde timers støm nedbrug. Så kom stormen og elselskaberne blev beordret til at grave kabler ned, så har jeg ikke haft meget få afbrud siden det skete. Men jeg har ikke skilt mig af med det. Det kan levere 27amp ved 230 og jeg kan ikke huske hvor meget ved 3 fase 400v pr fase, men vel ca. 1/3 pr fase.

Men ellers er det rigtigt at de færreste har sådan noget grej og så er en fryser ikke lige sagen. Og det er også begrænset for mig da jeg kun har en tank med 1000l diesel og den æder ca en liter i timen ved lavt forbrug som lys, køleskab, fryser og radio og computer. For at gøre det effektivt burde jeg bruge den til at lade batterier op. Men min økonomi er ikke lige til en stor batteri pakke.

5. februar 2020 kl. 18:40
Den digitale fimbulvinter kommer - er du klar til den?

Som skrevet bor jeg i Sverige en folder fra staten, til 4.9mill hustande fik denne brochurer.

Om krisen eller kriget kommer

Den påvirkede mig meget, forstået på den måde rent teknisk, at jeg skulle have mindst muligtj der kørte i Skyen, så jeg har altid mine original data lokalt og kopi i skyen. Jeg har kun ting, som jeg kan undvære, med en Cloud service. Alt jeg laver af Home Automation skal kunne køre analogt, over LAN, WiFi m.m. og det skal virke uden Cloud Service.

Der har kørt en doku-soup på TV hvordan folk reagere når intet virker. Serien er desværre ikke tilgængelig mere på SVT play, og jeg ved ikke om den ville kunne ses re. geoblokeringer. den hedder "Nedsläckt land"

Jeg er ved at lave et madlager til mindst 1 måned og både ting i fryseren og mad som jeg har konservet på pantent glas fra Ikea. Men det et arbejdende lager jeg har, så det er noget jeg forbruger af og laver nyt hele tiden, det skal rulle foran mig, Også for at det ikke skal blive for gammelt(det selv om mange af tingene kan holde langt over 1 år). Vand er ikke rigtigt mit problem, da jeg har egen brønd, men jeg opsamler regnvand, som jeg bruger til toilet og vask. Jeg har nogen små 12 volt selvsugende membram pumper, og en gas gennemløbs vandvarmer, som kan give mig et varmt bad i en nød situation.

Jeg har gjort så mange ting, som fx. har jeg el-komfur, men nu har jeg 2 gasblus. ved siden af ud over et camping blus. som med en tryk beholder som kan benytte alt brændbar væske. Jeg har nogen liter lampeolie til det, men ellers har jeg jo diesel til min traktor.

Det med tændstikker, der har jeg i stedet for flere stryge stål.

Jeg har købt en god gammeldag trykkoger for at kunne lave god mad og spare energi, hvis det værste sker.

Jeg håber aldrig jeg for brug for mine tiltag, men jeg føler mig trykkere ved at have gjort det.

5. februar 2020 kl. 15:53
Den digitale fimbulvinter kommer - er du klar til den?

Så en rulle kobbertråd, et lille stykke kobberplade, en ferritstav, en kondensator og en diode, lidt skruer og en brædt, samt en højimpedanset høreprop kunne have sin værdi - man kunne selvfølgelig også bare sørge for at have en lille transistorradio og nogle batterier liggende i en metalboks

Personligt har jeg købt en lille SDR håndsæt i Kina og ikke fordi jeg fordi jeg er interesser i amatør radio, men kun for at kunne komme i kontakt med myndigheder hvis alt, går i sort. Og investeringe til er sådan radio er ikke stor. Jeg købte en hos Wish for under kr. 500. Og føler det er meget godt at have for en sikkerheds skyld.

Personlig bor jeg i det nordlige Skåne og prøvede ved januar stormen 2005 at være uden strøm i 17 dage, og uden fastnet telefon i 4 måneder. Jeg havde mobil, men masten havde kun strøm til et døgn. og det tog et par dage før de havde reserve strøm til mobil nettet.

Nu har jeg en gammel Volvo traktor og en traktor generator, så strøm var ikke mit problem og jeg opvarmer med brændeovne så varme var heller ikke et problem. Men man føler at verden er langt væk, når man mangler moderne kommunikations midler. Når jeg skulle på internettet var jeg nød til at køre til et bibliotek.

Jeg er helt klar over at alle ikke har en gammel volvo traktor, men den fulgte med huset da jeg købte det :-)

5. februar 2020 kl. 14:54
TDC udruller landsdækkende netværk til Internet of Things

Er der nogen der har bud på noget hardware til 3/4G der virker?

Jeg ved ikke om det virker, men jeg har lige købt på AliExpress

https://goo.gl/Brq13Z

Det må være muligt at bygge noget med en RPi, ESP32 eller en Arduino.

14. februar 2018 kl. 14:46
Nyt botnet rammer IoT-enheder: Stort potentiale for at lave skade, siger DTU

IoT dækker over så meget. Alt det IoT jeg laver eller har købt, er der en ESP8266 eller en ESP32(Espressif Systems) eller Arduinoer(Atmels AVR-serie) og single board computerne(Odroid, Raspberry Pi m.fl. er der Arm processorer i.

Det irritere mig bare at man skiver IOT når det kunne være så meget andet, med mindre router og meget andet også går ind under massebetegnelsen IOT

29. januar 2018 kl. 15:31
München vil droppe Linux helt og køre Windows 10 over hele linjen i 2020

Der vil skulle indkøbes en masse hardware i form af skærme, tastaturer, mus og infrastruktur

Infrastruktur skal der være ligemeget hvilken løsning man laver og de kan købes meget hardware for fra 700kr og op til hvad en bærbar koster eller en iPad.

Men bortset fra det, havde jeg en eller anden forhåbning om at nutiden børn/unge mennesker skulle lære lidt om hvad man kan med digital teknologi og fx. lærte noget om styrring af ting. Fx. kunne en del af matematik handle om en PID kontroller. Da jeg lærte matematik manglede jeg noget at hænge matematikken op på, det kom først senere i mit liv. De kunne lære noget om styring af el - motorer, det kunne være en H-bridge til fx. robotter og anden for for styrring. Hvordan man samler data op fra sensorer og meget andet. Hvis man lavede sådan noget i skolen, som jeg ved sker i England og somme steder i US. Det er de steder jeg kender. Hvis skolerne bliver så fremsynet så skal de ud og skaffe udstyr som fx. ODROID, Rasperry Pi, Arduino, ESP32/8266 m.m.

Jeg kommer fra en andens tidsalder, men jeg var glad for at lære snedkeri og metalsløjd og andet praktisk da jeg gik i skole. Jeg har ikke haft brug for det i professionelle liv, men jeg har en almen viden om hvordan ting laves. De unge mennesker jeg møder aner ikke hvad sker inden i noget som helt. Og slet ikke hvad der sker bag en GUI.

Jeg kender intet til skolen idag, så i kan grine af det jeg skriver.

19. november 2017 kl. 03:09
München vil droppe Linux helt og køre Windows 10 over hele linjen i 2020

@Jesper Frimann

Som jeg skriver tror jeg aldrig af noget af det jeg foreslår kommer til at ske. Jeg er sikker på at leverandør siden, ikke vil sælge ting de vil tjene så lidt på.

Men sådan er verden!

Mit eksempel er bare. at man ville kunne lave noget der er lige så godt og efter min mening bedre, for færre kroner end en mærkevare enheder.

Det jeg selv er udstyret med er en 10" Android Phablet, som er ret god til kr. 530,- jeg er vildt overasket hvor hurtig den er. Jeg har en virkelig god Smartphone til ca. 1700,- Begge dele er i aluminium chassis og med gorilla glas og kan tåle en del. Begge hedder nogle kinesertegn jeg ikke kan læse. Og så min desktop, som jeg godt nok ikke har endnu, den er fra Korea. Mine egne udviklede apps, vil kunne køre på alle 3 platforme. Og til alle 3 platforme vil man kunne få remote arbejdstation til. Alt virker på dansk.

Alle mine ting virker ret godt, om jeg er på mit LAN eller jeg er på mobil nettet. Jeg syntes bare jeg har så mange flere muligheder end børn der går i skole har, med en mærkevare dims. Jeg har en lille skuldertaske hvor jeg har min Phaplet og mobil i, når jeg er på farten, og et rigtigt godt MS folde tastatur, hvis jeg skulle lave større arbejder på min tablet.

Jeg er klar over at min løsning vil aldrig blive brugt, der er ingen der vil sælge den, fordi der skal sælges alt for mange enheder for at opnå samme fortjeneste som salg af mærkevare ting. Men sådan er det - money rules.

Jeg syntes bare jeg kan så meget mere.

Det er lidt det samme som artiklen handler om, nemlig at blande ting op gør livet besværligt. Min verden er Linux/Android og ville på ingen måde blande proprietære ting ind i det. Jeg har prøvet det blandede miljø før og jeg har fået det til at virke og så kommer en opdatering og så skal man kæmpe igen. Jeg forstår godt at man har valgt side. At jeg har valgt Linux siden, er fordi jeg syntes jeg har det bedre der og med mit behov mangler jeg ikke noget.

/Erik

17. november 2017 kl. 01:30
München vil droppe Linux helt og køre Windows 10 over hele linjen i 2020

Det er muligt det er mig der gammeldags, eller alle jer som tænker for traditionelt, det må I vurdere.

Hvis jeg skulle lave en skole PC idag eller en hvilken som helst mindre /mellemstor virksomhed. Så ville jeg bygge det op omkring Remote Workstation som fx. NoMachine. Hvor klienten kan køre på næsten alt. Og serveren kan køre lokalt eller i skyen.

Jeg ville give eleverne 2 maskiner(eller en man bære frem og tilbage) på størrelse med en cigarret pakke som fx. ODROID-C2 (som jeg lige har købt) og jeg ville lægge en distro fra VolksPC på dem, som er et kombi OS med Android og en Debian Linux distro kørende samtidig. Eleverne ville kunne switche mellem Android & Linux ved hjælp af en hotkey. De ville kunne ville kunne lave login som klient på skolens server, med skole software på og det samme ville de kunne på en lignende PC de har derhjemme. En ren ODROID-C2 før kabler, SDkort, kabinet og strømforsyning, koster lidt over 500kr og med tilbehøret kommer den nok op på 700,- Man kunne tilslutte en Touch screen til dem i skolen eller tastatur og mus. Hjemme ville man kunne tilslutte dem skærm eller et børneværelse TV. Man taler så meget om vedligeholdelses kontrakter og en masse andet. At købe en ny maskine ville være billigere end et tekniker besøg. Og hvis man virkelig ville køre MS software ville det kunne lade sig gøre på Remote Klienten. Og er det fordi man skal bygge en netværk infrastruktur på skolerne ville jeg sagt kunne lave en batteri løsning og WiFi.

Selve maskinen har 40 I/O porte så man ville også kunne lære eleverne andet end lige swipe og touch som sker på en GUI only maskine.

Jeg har jo været 30år på leverandør siden, før jeg gik på pension og jeg er ganske klar over at ingen leverandør, ville sælge sådan en løsning, for der er jo ikke mange penge i og de skal have folk med software/net kompetance, det er jo ikke rart. Og det er jo ikke rart at man kan sende en hel del Windows programmer over den remote arbejdstation.

Er jeg bare en sur gammel mand? Jeg lever virkelig godt med lignende løsning hjemme hos mig.

Jeg er klar over at sådan en løsning vil aldrig ske p.g.a. dem som køber ind, ikke ved andet end en GUI er pæn og kabinettet er lækkert. Og så bliver de rådgivet af leverandøren.

Personlig har jeg en 3D printer og en A3 plotter og en billig WiFi laser printer i mit netvært, hvor forbrugsstofferne til A3 plotteren er en blyant eller en filt pen. Jeg laver IoT/homeautomation. det hele køre over en MQTT broker og sensorerne jeg kan styre er klienter. Sensorene køre enten over netværks kabel, WiFi eller LoRa netværket hvis afstandene er store. GUI interface laver jeg i IBM's Node-Red, som er et boks objekter programmeringsprog der kan bruges meget enkel for at kunne præsentere data. Og man kan også lave noget meget avanceret ved brug af javascript m.m.

At benytte det i et klasse sæt ville nok stille for store krav til lære og elever, men det kunne være med til at lave en meget kreativ skole.

I går så jeg en Touch del som man kunne sætte foran en 55" TV hvor man både kunne bruge finger Touch eller en Touch pen, den var ikke særlig dyr og den kørte USB så den ville kunne sættes til alle Mac, Window og Linux PC'er. Den ville sikkert med det rigtige software passe fint ind i en klasse/tavle enhed.

Verden er jo nok ikke til sådanne løsninger hvor brugerne ikke er lukket inde et leverandør diktatur hvor alt muligt kan virke på kryds og tværs. Hvor man ikke alle steder kan manipulere med vores små hjerne til at blive gode forbrugere og tænke i de rigtige baner suk...

16. november 2017 kl. 16:17
Samsung vil lade programmører gå fuld Linux på deres smartphones

Jeg har lige bestilt en pendant til en Raspberry Pi bare lidt hurtigere og den hedder ODROID-C2 og der er lavet en Android til den, som man næsten lan læse ud af navnet. Men der er et firma i Silicon Valley, som hedder VolksPC har lave et combi OS med Android og en Debian version der er aktive samtidige. Der er ikke nogen telefon del i. Og man kan vælge Google fra hvis man vil.

Jeg kan ikke fortælle så meget om det, for jeg får nok maskinen og ca en måned. Jeg vil gerne væk fra x86 hardware efter jeg læste denne artikel: Version2 og det kører jo både MAC og Windows maskinerne på. Det gør mig meget usikker på hvad der sker i den lukkede verden. Så jeg vil hellere downgrade til noget der er Open Source.

Det der er vigtigt for mig er at video virker godt og den maskine skulle kunne klare 4K ved 60hz og det er mere end jeg har brug for. Jeg er ikke spiller og laver ikke meget der meget tungt på min maskine. Jeg laver IOT Home Automation til mig selv og jeg bruger her IBM's Node-Red og det sker i en browser og arbejdet sker på min server.

Jeg har lavet efterhånden en del Apps til Android og jeg syntes at det vil være smart at jeg kan køre dem på min desktop. Det er også kalender , noter og meget andet på min smartphone og min tablet, så for mig vil det være fint ikke at skulle skifte apparat for at lave ting, men bare kan skifte med en Hotkey. For mig er det en bedre løsning.

15. november 2017 kl. 12:54
Moderne styresystemer er ret bøvlede at hacke - det er IoT næppe

Brugerne sætter dem bare op. Sikkerhedskonfigurering er "en by i Rusland". En ting er hvad typiske bloggere på version 2 kan finde ud af en anden ting er hvad "Hr. Sørensen" kan.

Du lægger problemet ud på brugeren. Jeg ved man kan lave noget der er sikkert, hvis man ikke lader ens dimser tale direkte ud af ens LAN. Det er det som Christian laver og det som jeg laver. Og jeg er sikker på at det kunne laves brugervenligt og sikkert så hr. Sørens ikke behøver at tænke. Men jeg ser producenterne som det store problem, for så har de ikke styr på deres dimser, som står ude hos kunderne og så kan dimserne jo leve meget lang tid og det er de ikke interesseret i. Det er sgutte kunderne som er problemet. det er leverandørerne som har en anden agenda.

MQTT som jeg taler om er en server som kan kører på noget meget små og skaleres op til noget meget stort. Facebook bebytter MQTT protokollen til deres messenger.

5. april 2017 kl. 23:11
Moderne styresystemer er ret bøvlede at hacke - det er IoT næppe

I de situationer mener jeg mere at det drejer sig om at lave en begavet segmentering, således at Iot dimserne holdes internt og aldrig kan ses fra omverdenen, og man i stedet har en controller til hvilken man så kommunikerer - og den skal selvfølgelig holdes a jour.

Jeg er helt enig med dig. For det første mener jeg der er stor forskel på, om det er Iot for industrien eller ud mod private forbrugere. Hvis det er ud mod private forbrugere tror jeg ikke at producenterne er interesserede i, ikke at have kontrol over enhederne, så de snakker op mod deres servere i skyen. De vil kunne bruge dine data til mange ting, som fx. få oplysninger om service tilkald, eller de kan software forælde dit produkt. Jeg har samme indstilling som dig, at hvorfor skal dimserne snakke ud af ens lan.

Personligt bruger jeg MQTT broker/klient til at styre mine enheder og bruger Node Red til at præsentere det i en browser. Men man kan bruge mange andre til som frontend til MQTT. Nu er det ikke sådan som denne video jeg laver det, men det kunne være sådan.https://www.youtube.com/watch?v=4CwAgJowMoM

Men det jeg er bange for i fremtiden er at man ikke kan få ting som hårde hvidevare lys og andre dimser som ikke skal tale med en server i skyen. Jeg kan sagtens se skræk scenarie som sikkerhedsfolk prøver at forudsige.

5. april 2017 kl. 20:34
Sådan programmeres Internet of Things

Der findes en meget god video om nogen der bruger MQTT til større IOT drift:

https://www.youtube.com/watch?v=r6HEQVhgnP8(den er tibage fra 2015)

Her er nogen som laver IoT til home automation som jeg har tænkt at gøre:https://www.youtube.com/watch?v=8mz5sCAvDAY#t=143.236576https://www.youtube.com/watch?v=FJXrN5aq5fYhttps://www.youtube.com/watch?v=WxUTYzxIDns

23. februar 2017 kl. 11:12
Sådan programmeres Internet of Things

Jeg er selv lige startet på MQTT og Node Red, men kan benytte sig af andet, som programmeringssprog som fx. Java Script og html5. Python, Java o.a.

Det jeg syntes er vigtigt er brug af åbne standarder.

Jeg har tænkt at lave en MQTT broker på en VPS i skyen på en linux server, men man kan også benytte nogen som udbyder tjenesterne.

23. februar 2017 kl. 10:12
Republikaner vil destruere bredbånds-privacy-regler med juridisk finte

I min optik er det eneste de får ud af det er at vi alle kryptere og kører i OpenVPN tunneller som er pakket ind i TLS alså kører over https. Jeg har allerede sat mine egne tjenester op i Skyen, på min egen VPS(Virtuel Private Server), så jeg kan få fat i dem over hele verden, men de kører lukket væk fra nogen udbydere. Det eneste de får ud af det er at vi lavere lukkede netværker i nettet for at blive fri for at blive udnyttet af data udbytterne.

Det værste er at det ville skade mange af de smarte ting som man ville kunne lave med big data. Men den grådige verden vil vinde og den smarte frie verden vil tabe endnu engang.

20. februar 2017 kl. 17:38
Politisk flertal i München tager endnu et skridt væk fra Linux

Så, de vil skifte fra Linux tilbage til Windows, fordi man nedlagde IT-afdelingerne og oprettede 3 nye? Skal man være politiker for at fatte dén logik?

Som Dorte Toft engang fortalte mig, at det er ikke altid de bedste som vinder, men det er dem med det største marketings budget :)

Fred med det, jeg har det godt der hvor jeg er. Og for mit vedkommende har det ikke noget med mammon at gøre, for de fleste af de maskiner jeg har købt har haft windows installeret. Men jeg kan godt lide at min maskine altid er opdateret med sidste OS version.

16. februar 2017 kl. 20:07
Politisk flertal i München tager endnu et skridt væk fra Linux

Vi lever i verden hvor penge råder og alt kan købes for penge, selv meget høje embeder. Intet kan undre mig mere.

Jeg kan jo kun vurdere ud fra den verden jeg har levet i siden 2005, hvor jeg lagde MS og Apple på hylden, ikke forstået at jeg ikke har arbejdet med det, men det har været når jeg har hjulpet andre. Men min personlige verden har jeg ikke på noget tidspunkt manglet noget ved at bruge Linux og gør det stadigvæk ikke. På nogen måder syntes jeg det er lettere at leve under noget som ikke skal beskytte deres intellektuelle værdier mod tyveri/pirateri. Sådan har jeg det stadigvæk.

Jeg er på ingen måde religiøs og folk må have den religion der passer dem, men mit liv er lettere ved ikke at være rettroende, så hvorfor gøre livet sværer end nødvendigt.

16. februar 2017 kl. 18:43