Poul Pedersen

Analyse: Teknologien bag selvkørende biler er kørt fast

Fordi den første som lykkes scorer papegøjen i 10~15 år.

Mens der forinden er masser af fuskere der har oversolgt en almindelig fartpilot for at score kassen.

22. november kl. 13:17
Ingen fyringer med Weshare-lukning: Udviklere skal fokusere på integration af Vipps

Mon ikke indtjeningen på internationale overførsler er så høj, at det ikke er et "tilfælde" at ingen af hurtigbetalingsløsningerne i Mobilepay-koncernen kan snakke sammen? Der er nok desværre ingen vej udenom at vi er nødt til at bruge Apple-pay nok til at de ændrer holdning.

15. november kl. 10:56
Næsten ingen vil tage Windows 11 i brug

Når det eneste man opnår med Windows 11 er bøvl og inkompatibilitet, så er det nok ikke overraskende at ingen gider opgradere til den nye Vista.

Brugerflade-mæssigt er der også kun ulemper og ingen fordele at hente. Det eneste overraskende at er Microsoft ikke har lært af Windows Me, Vista, 8 osv, hvor ulemperne ved at opgradere langt overstiger de minimale fordele. Windows 10 er bare lavet for godt må være den forretningsmæssige læring af situationen. Windows XP SP2+ og Windows 7 havde præcist samme udfordringer.

10. november kl. 10:52
Nyt low code-sprog til Excel fra Microsoft

... til Excel, men sproget ligner i høj grad Excel formler.

Er de så også oversat til lokale sprog, ligesom Excels formler?

Det er den vildeste hjerneblødning der må ligge bag den beslutning i sin tid.

26. august 2021 kl. 15:12
Vi tog fejl om læsefejl på floppyer

"Quantum Fireball - And We Mean It!" :-)

Det fede ved Quantum Fireball LCT-serien var at den var simpel nok til at man kunne tage printet fra en "endnu-ikke-fireball"-disk af samme model og få sine data igen. Det er sidste gang jeg har haft held med den proces.

2. december 2020 kl. 09:21
Kære Anders Krab-Johansen

Det ser umiddelbart ikke ud til, at bladhuset selv lever op til dette ædle princip.

Nu er der jo så en klassisk borgerlig dyd der står over dem alle: penge. Og ingen er i tvivl om at der er mange penge i at presse sine brugere til at udlevere værdifulde data. Det stopper lige i det sekund brugerne får en rimelig nem måde at undgå det på. Det kunne være lidt sjovt at se statistikker fra dmi.dk eller andre sites for at sammenligne før og efter de anvender "super-umulig-at-finde-privatlivsbeskyttelse". Det er ikke ligefrem tilfældigt at det altid er opt-out der er gemt langt væk, det sker aldrig for den anden option.

20. maj 2020 kl. 13:43
Lækket EU-lovforslag: Smartphones skal have udskiftelige batterier

Hvis EU reelt ville gøre noget godt for længere levetid på elektronik (og en masse andre forbrugsgenstande), så var det oplagt at gøre som PHK foreslog for længe siden: 5 års garanti i stedet for de (0.5/2 år) som vi har i dag. Så ville en masse produkter blive dyrere og mere holdbare, så man ikke løber ind i "kan ikke betale sig"-muren allerede ved et par hundrede kroner. CEPOS vil naturligvis være imod på alle måder, da køb-og-smid-væk er direkte afspejlet i profit.

3. marts 2020 kl. 11:13
GDPR forhindrer læger i at kontakte 3.000 ubehandlede hepatitis C-patienter

Men i DENNE AKTUELLE sag er det helt ok at ignorere datatilsyn og jurister og informere de borgere, der potentielt kan dø ved at man sidder og brænder inde med viden, specielt da der er tale om en smitsom sygdom, som hverken du (nok?) eller jeg vil være interesseret i spreder sig.

Hvorfor er det lige at de forskere der undlader at anonymisere, og derved begår lovbrud #1, pludselig får så store moralske skrupler at de ikke kan begå det oplagte lovbrud #2 for at redde disse mennesker? (som de aldrig skulle have gemt identiteten på i første omgang, uden at spørge) Det lugter langt væk af at privatlivsmodstanderne manglede en "så dør baby"-sag der får privatlivsbeskyttelse til at ligne potentielle mordere. Men fakta er at dem der brød loven ved at lyve i første omgang, uden større problemer kunne gøre det igen, hvis de reelt havde til hensigt at hjælpe disse patienter. Nu får vi se hvad den reelle hensigt er, for man kunne også bare oplyse i dagspressen at patienter der har gennemgået undersøgelsen kan henvende sig, hvis de ønsker det (jeg håber ikke sundhedssystemet afviser folk i den situation). Så bliver privatlivskrænkelserne da ikke værre end de allerede er. Så må medicinalgiganterne finde en anden måde at forsøge at omgå GDPR så de kan komme til at sælge vores privatliv.

11. februar 2020 kl. 11:51
Linus Torvalds om Intel-patch: Helt og aldeles skrald

Hvis operativsystemet siger "til", så kører programmerne 30% langsommere.

Og hvor længe går der lige før exploits sørger for at slå det fra som det første?

22. januar 2018 kl. 14:57
Alvorlig fejl i WPA2 kan efterlade alverdens wifi-hotspots åbne for overvågning

Det er fysisk adgang til routeren. Det er indenfor rækkevidde af det samme trådløse net som skal sniffes, der menes.

16. oktober 2017 kl. 13:18
Amazon erhverver patent, der skal forhindre kunder i fysiske butikker i at tjekke online-priser

Hvorfor laver de ikke i stedet en smartere løsning, hvor kunderne fik nogle hjemmesider tilbudt med meget højere priser hos konkurrenterne?

Det er da oplagt når man allerede har phishet kunderne ind på sit wifi.

20. juni 2017 kl. 08:16
Movia om digitalt rejsekort: Passagerer vil frygte at løbe tør for batteri

Vil du afskære en stor del af befolkningen fra at bruge et offentligt transportmiddel, bare fordi de ikke har en smartphone?
Hvorfor skal den rejsende være i besiddelse af en (særlig) gadget (smartphone) for at kunne afregne rejsen?

Hvis nu rejsekortet faktisk var brugervenligt og nemt, så kunne vi nemt blive enige om at der ikke var nogen grund til at fikse noget der ikke var broken. Men i den rigtige virkelighed er rejsekortet noget uendeligt trælst og bøvlet for alle der er tvunget til at bruge det, netop pga. kravet om offline-funktionalitet og generel bureakrati og foragt for brugerne.

Hvorfor skal brugerne som med et stort flertal har smartphones og er på internettet afskæres fra at bruge en billig og nem løsning? Det er da godtnok trist at du netop kun kan komme med alle de sædvanlige ekstremt elendige undskyldninger, for nej flertallet er ikke uden smartphones. Og ideen med at kæde det sammen med gratis internet-adgang ligger lige til højrebenet for at drive en penetration af løsningen. Men nu er det så ikke et emne rejsekortet bekymrer sig om, da de har tvangsmonopol i stedet for brugervenlighed til at lokke brugere til.

4. november 2016 kl. 10:47
Movia om digitalt rejsekort: Passagerer vil frygte at løbe tør for batteri

Det kræver, at passagererne har en smartphone. Men det er ikke alle vore kunder, der har det, og af dem, der har, er det ikke alle, der ønsker at anvende den

Mon ikke rejsekortet har været så dyrt at man sagtens kunne give en smartphone til de enkelte kunder som ikke har en sådan? Og så vil det stadig være meget billigere end rejsekortet.

Teknisk set kan man nok også godt blive bonnet eller få rabat for de ekstra 10 meter som bluetooth også kan række udenfor bussen, nu han er i gang med at finde på halmstrå for at forsvare rejsekortets udueligheder.

3. november 2016 kl. 13:48
Exploit-kode får FE til at advare om alvorlig VPN-sårbarhed i Cisco-udstyr

Men at Cisco ikke vil rette fejen uden en Licens det forstår jeg ikke ?

Tillader de ikke at man lægger den patchede software ind som passer til det releaseniveau man er på? Det er klart man ikke på skifte release uden at have smartnet på sin enhed, men de har så vidt jeg kan se patchet software ret langt tilbage. At man så ikke bare lige kan hente softwaren, selvom man er berettiget til den, kan vi så nemt blive enige om at der er helt til grin.

31. maj 2016 kl. 13:47
Kompliceret og usammenhængende password-politik? Så synes dine brugere nok, du er idiot

at han lavede et script, der skiftede kodeord en hel masse gange

Den har revisorerne luret, og implementeret en minimumsalder på kodeord, så smarte typer ikke kan lave den slags snyd. For passwords skal jo være trælse at bruge, ellers virker de ikke.

11. maj 2016 kl. 14:13
På dybt vand med 3 Mobil

Ulempen er jo lidt at man kun er kunde ved 3 for at bruge deres frie roaming i udlandet. TDC-kunder har alligevel altid roaming deaktiveret, for der er ingen lande som ikke har vanvittige takster udenfor TDC's eget net. Mon ikke der snart kommer en mere granuleret roaming-option i mobiltelefonerne. Antallet af kunder der reelt ønsker at betale 100kr/mb er overskueligt, og det er svært ved hjælp af en on/off-option at sige god for om man ønsker at få data overalt til priser som kan svinge mange tusinde kroner pr. Gb.

9. december 2015 kl. 11:28
Microsoft trækker i land: Office 365-brugere får alligevel ikke ubegrænset lagerplads

Hvorfor bruger I ikke bare google drive? Gå sammen et par stykker og der er al den plads man kan drømme om (så længe man stoler på google obviously).

Med en google apps konto med 5 brugere får brugere et drev med unlimited for 8€/md/bruger. Og uden de trælse expirations som backblaze osv. har. Hubic er også relativt fint, men ret sløvt og noget mere ustabilt end google.

Amazon har også en tjeneste uden expiration og med uendelig plads for 99$/år. Men deres betingelser er så lidt tvivlsomme udenfor USA, plus at man godt kan uploade filer over 2Gb, men ikke hente dem igen.

3. november 2015 kl. 19:29
Politistaten udbygges...

Selvfølgelig overvåger staten os ikke, vi har jo damens ord for det:https://www.youtube.com/watch?v=FzeISr0hRLo

Og hvis de overvåger os, hvilket vi selvfølgelig aldrig nogensinde har grund til at tro, så har vi så alligevel ingen chancer for at finde ud af det. Ergo er konklusionen at vi skal råbe sølvpapirshatte! til alle dem som faktisk bekymrer sig om at gennemskue det, og så ellers bare læne os tilbage og grine af folk i hvide tennissokker? For løbet er jo åbenbart kørt, eller hvad?

23. september 2015 kl. 15:14
Volkswagen hemmeligholdt sikkerhedshul i startspærre i to år

Eller er Thales ret ofte nævnt i forbindelse med implementation af elendig sikkerhed?

22. august 2015 kl. 09:13