Tommy Bell

Nyt Facebook-patent diskriminerer låntagere baseret på deres venners kreditværdighed

Det kommer da i høj grad an på hvordan man bruger Facebook.

Den holdning der er noget så generisk som det kan blive.

11. august 2015 kl. 10:01
Virtual reality-udvikler: Programmører skal lære en helt ny måde at tænke på

Man kan vel næsten ikke lade vær med tænke på pipboy fra fallout spillene i forhold til menu osv.

En ipad. Tsk. Det kan godt være programmere skal tænke anderledes, men måske vi ikke skal glemme alt det gamle.

24. juli 2015 kl. 08:34
Hvad mener din folketingskandidat om overvågning?

Det var ikke direkte myntet på dit parti, eller andre partier. Men jeg kan godt have en holdning uden at have en baggrund i det. Der hvor det springende punkt er for mig, om i kan argumentere. Sagligt. Læg mærke til det ord. Sagligt. Jeres smarte spins, og talking bits, er ligegyldige. Ingen ved hvad i står for, eller nogen andre står for, fordi det tales der slet ikke om.

Der er jo ingen tvivl om at alle kandidater er for at vi skal gøre det rigtige, men ingen snakker om hvordan eller hvad der så ikke skal gøres.

Der lukkes bare salgsgas ud.

I min optik, bør ingen sidde i folketinget der ikke har fået nok personlige stemmer. Folketingen burde afspejle afstemningen, og ikke være baseret på at X har fået stemmer, men X kommer ikke ind, ergo går de stemmer til Y, som så er lede for partiet.

Partier hvor partisoldaterne fylder pladserne er ikke godt nok. Min stemme bør afspejles i folketinget, og ikke som af afledt konsekvens.

Jeg er ikke fan af hverken den ene eller anden kandidat til statsministerposten. Men jeg har ligesom ikke noget valg, fordi en stemme er direkte en stemme på en af dem.

En blank stemme er ugyldig, en ikke stemme tælles ikke med. Tilykke, i har effektivt fået sat demokratiet ud af effekt. Vi har ikke noget valg, vi har en mulighed for at sige hvem vi mindst vil have. Sikke en status at have.

11. juni 2015 kl. 11:59
Hvad mener din folketingskandidat om overvågning?

Man kan godt have en fornuftig holdning til IT, uden at have en baggrund i IT.

Det er ikke en garant for at man forstår IT at have en baggrund i det, slet ikke hvis det er IT-projektleder eller IT-chef. Det kan jo være hvilken som helst uddannelse der fører til den post.

11. juni 2015 kl. 09:19
It-ingeniører til politikere: Privacy vigtigere end mobildækning

Jeg har et meget svært valg d. 18.

Men du mener du har et valg?

Sådan som jeg ser det, så har jeg ikke noget valg. Jeg har to blokke, som er fuldstændig ens. Det er det samme der kommer ud af maskinen om det er A eller B jeg kommer ind. Så hvor er mit valg?

Vi har jo fået præsident valg i Danmark, hvor vi reelt ikke har et valg fordi vores "stemme" går til nogen vi ikke selv har indflydelse på.

Jeg ved slet ikke hvad jeg skal stille op. Udover at hvis man ikke stemmer, så kan det jo være de fatter hintet og forlader borgen. Så der måske kunne komme noget frisk blod ind, der ikke A) har sidder der i 31 år og B) har livserfaring udover at være uddannet politiker og som befolkningen måske kan stå bag.

Der er for megt valgflæsk, med smarte bemærkning og positive spins. Alle siger, "det er ens pligt at stemme", kun hvis der er noget at stemme om. Hvilket jeg reelt set ikke mener der er.

IT-politik eller ej. Er der reelt nogen forskel på de to blokke?

10. juni 2015 kl. 13:44
Romanes eunt DOMUS

@Henrik Mikael Kristensen: Problemstillingen ligger i at der er X antal tid i folkeskolen til at lære Y, hvis Y så bliver større end X kan tillade, så er der noget der skal droppes.

Skal det så være matematik? Eller billedkunst der droppes? for en af eleverne kan ende med at skulle forholde sig til at købe IT ind?

Jeg tvivler også stærkt på at en indkøbschef kan gennemskue de tekniske facetter af et tilbudsmaterialer fordi de har lært lidt om computerer, CPU'er osv.

Det skal der detajle viden til, og hvis det var detajleviden man havde, så sad man måske ikke som indkøber i kommunen? Dvs. nu er vi i den situation at indkøberen skal have detajleviden om, ja alt. hardware, software, netværk osv.

Indkøberen skal vel også kunne læse og skrive? Eller blev det droppet for at gøre plads til netværksviden?

2. marts 2015 kl. 11:40
Romanes eunt DOMUS

Medmindre det handler om at optimere udførsel, så har jeg svært ved at se hvad de fleste har at bruge til hvordan en CPU fungere. Stop den viden ind på Datalogi og diverse elektronik studier.

Det rent praktiske er hvad der skal frem. Der er alligevel hverken overskud, tid, undervisere eller penge til den teoretiske + praktiske tilgang til det her emne.

Så hvad er vigtigst? Det må være at flere unge mennesker bliver udsat for det bagvedliggende system og ikke bare kigger på den pæne overflade.

Jeg har heller aldrig set COMAL, jeg har en basal forståelse af hvordan en CPU fungere, men det hjælper mig ikke i mit daglige arbejde. Der hjælper systemforståelse og analytisk tankegang mig.

Den her holdning med at alle skal vide hvordan IT,programmeringssprog, CPU'er osv. fungerer helt basalt, den kan jeg simpelthen ikke se logikken i.

Hvis den tankegang skal følges, så skal vi også alle have en forståelse for hvor økonomi fungere, og her tænker jeg aktier osv, fordi der er rigtigt mange mennesker der heller ikke kan få en økonomi til at hænge sammen.

De virker til også at tro at økonomi er "sort magi".

Min pointe med det er at, den tankegang med at alle skal vide noget om X, afhænger af brillen der ser. Jeg er ikke i tvivl om at alle fagområder, synes flere burde vide mere om deres område. Men et eller andet sted skal vi jo standse.

2. marts 2015 kl. 07:37
Startup-land: Overraskende Bluetooth-opdagelse blev til udbredt opfindelse

Super der er lang rækkevidde, det hjælper mig dog ikke når jeg sidder bag en murstensmur og det ikke er muligt at forbinde til Nabby.

I flere tilfælde mister den forbindelsen på trods af at det eneste der er mellem nabby og den enhed der er forbundet, er glas og barnevognens side.

Udover det, super produkt. Specielt temperatur måler, og de andre funktioner er super værdsat.

6. februar 2015 kl. 08:33
Regeringen skærer i Datatilsynet på finansloven

Det er ikke så meget at de har mistet lidt penge der gør udfaldet her, det er at der er mange, Pernille inkluderet, der har sagt de skal gøre det bedre.

Kombinere du så bedre, med færre midler, og flere tjenester, virksomeheder osv der skal kontrolleres. Så er lidt ligesom at sige, at man holder vandet tilbage ved at stille et hegn op med huller i, med små huller, nu er vandmængden blevet lidt højere, hullerne er lidt større, så der fosser mere ud.

Det er jo hamrende flot. Godt klaret politikere. Uanset hvem vi stemmer på, så er de jo bundrådne.

Man kan lige så godt bare lade dem køre sit eget løb, "almindelige" borgere, kan hverken gøre til eller fra, udover at æde lorten og brokke os.

14. november 2014 kl. 08:59
Kom nu i gang med distancearbejde

Der må jeg melde mig uenig.

"opgavespecifikation, afklaringer" er i høj grad præget af holdning og meninger og indforstået information. Hvad du forstår og hvad der menes er nemmere at afklare når man sidder ansigt til ansigt. Frem for i en mail.

13. november 2014 kl. 13:35
Snowden filmen Citizenfour trækker fulde huse og PHK bliver overrasket :-)

PHK: Men der virker ikke til at være nogen direkte måde at gøre det på. Systemet er blevet for stort og selvkørende til at der reelt er nogen måde at ændre det på.

Jeg kan i hvert fald ikke se en forskel på om det er den ene eller anden blok der har regeringsmagten.

Det er kun medierne der angiver der er en forskel, fordi det kommer lige an på hvilken en blok det der råber højst om løftebrud, dårlige udregninger osv.

13. november 2014 kl. 12:36
Kom nu i gang med distancearbejde

Der er også nogen samarbejde i at arbejde på et kontor, det er alt andet lige, nemmere at kommunikere ansigt til ansigt end via mail, lync, telefon osv.

Der opstår bare færre misforståelser.

12. november 2014 kl. 16:10
Snowden filmen Citizenfour trækker fulde huse og PHK bliver overrasket :-)

Citat fra blogindlægget på Ing.dk "Se filmen. Bland jer i politik. Stem politistaten bort."

Hvem er det lige vi skal stemme på?

Det er jo ligefedt om det er rød eller blå blok, der står forrest?

Vi kan heller ikke selv stille op, fordi det kræver x antal personer der er enige, og når man stå står derinde. Så skal der studehandler til for at der sker noget.

Summa summarum. Det er et sort hul, og vi burde bare skubbe alle politikere deri og så eller starte med at man ikke kan stemme på partier, men kun på enkelte personer, der meget vel kan have en parti tilhængning, men ellers selv skal stå til regnskab.

Det nytter ikke noget at hvis jeg stemmer på Jens Peter fordi jeg er enig med ham, og Jens Peter ikke kommer ind, så går hans stemmer til hans parti, som jeg foruden er rasende uenig med.

12. november 2014 kl. 12:46
Statens digitaliseringschef: Privacy-interesserede bør bekymre sig om Facebook - ikke NemID

Udfordringen ligger vel i at vi sidder her og siger det her, men det gør ikke at Lars eller nogen af de andre der ret faktisk træffer beslutninger og kan gøre noget ved det, får den viden.

Magten får deres vilje, og vi andre kan løbe og gemme os indtil de kommer efter en.

8. august 2014 kl. 09:00
Statens digitaliseringschef: Privacy-interesserede bør bekymre sig om Facebook - ikke NemID

»I forhold til it-sikkerhed og privacy er det ikke i det hjørne, jeg synes man skal være bekymret. Der kan være mange andre dele. For eksempel Facebooks omgang med mine oplysninger – der burde man måske som privat forbruger være mere opmærksom, i forhold til at gå op i, om nøglerne til NemID bliver opbevaret centralt.«

Forskellen ligger vel i at min facebook konto, kan andre ikke bruge til at identificere, købe, overfører, ændre oplysninger i forhold til stat, bank osv. med?

Jeg kan slet ikke følge den sammenligning.

Det at jeg bekymrer mig omkring sikkerheden for NemID, gør ikke at jeg er mindre bekymret for hvordan Facebook bruger mine oplysninger. Men der er da en himmel til forskel, og de to ting er slet ikke i samme arena, når det gælder hvad det kan bruges til.

Facebook kan bruge, og bruger, oplysninger til at rette reklamer, irritere mig med alt muligt mærkeligt.

NemID holder mig gidsel ved at binde mig til en bestemt platform, og et bestemt system, alt i mens, at sikkerheden omkring det er, tvivlsom, foruden at NemID er besværligt, ulideligt centraliseret, og generelt noget bras. I forhold til hvad formålet er.

8. august 2014 kl. 07:35
Ønske: Næste generation af NemID skal også bruges, når du shopper på nettet

»Det vil være helt op til hver netbutik at vurdere, om de ønsker at stille det krav. Ligesom nogle butikker i dag bruger Verified by Visa for at være helt sikre. Der er ingen, der taler om at føre statistikker og hvem og hvad – og <strong>omvendt, hvis du ikke har noget at skjule, hvad er du så bange for?</strong>« spørger han retorisk.

Kan vi ikke godt komme væk fra den her meget trætte retorik? Uanset om man har noget at skjule eller ej, så bliver man mistænkt i forhold til denne retorik hvis man så ikke vil fremvise alt hvad man tænker, har og ellers går og overvejer.

Det er simpelthen for langt under niveau.

4. august 2014 kl. 07:42
Anmelder er begejstret: Android Wear er ekstremt brugbar

Jo, det er det jo nok. Specielt når det er et US-baseret selskab vi snakket om. Det er jo også meget at forlange at tingene skal fungere på dansk. Vi bliver jo også mere og mere international.

Så det er jo tydeligvis løsningen, at vi skal bortskaffe dansk og danske navne, så vi kan indgå nemmere I de store selskabers kerne kunder.

Og ikke være en udgift, fordi der skal udvikles systmer der forstår vores arkæiske og forkvaklede sprog.

*Der kan forekomme sarkasme i ovenstående indlæg.

2. juli 2014 kl. 14:56
Anmelder er begejstret: Android Wear er ekstremt brugbar

Når jeg ser demo af dette produkt. Så tales der til produktet.

Måske de skulle fikse at andre end amerikanere kan tale til produktet og det så forstås som det der menes, før vi hæver armene i luften?

Min samsung fatter stadig hat af danske navne, så Call bliver 98 ud af 100 gange misforstået og der ringes til en anden end den der var ment.

2. juli 2014 kl. 12:13
Debat: Skal vores sundhedsdata anvendes kommercielt?

Samtidig mener hun, at potentialet er langt større i forhold til sammenkobling af de mange data, end de potentialer, der er i vores registerforskning i dag, og understreger, at det her ikke giver virksomheder ureguleret adgang til vores allesammen data.

Hvis man ser bort fra det tydelige sikkerhedsproblem alle de her mennesker har med deres systemer.

Hvad så med det faktum at når alt det her data sammenkøres, så ved de ufatteligt meget om os om borgere. Der behøver ikke være identificerende info blandt de her data. Det er til sammen identificerende.

Skub nu de politikere ud af den borg, og så få nogen ind der rent faktisk tænker med hovedet frem for med tegnebogen.

16. juni 2014 kl. 12:26
NSA ansætter privatlivsvogter

Så hun er PR medarbejder der skal lukke salgsgas ud.

29. januar 2014 kl. 11:54