Michael Rask Christensen

Stemmemaskiner i USA er sårbare over for cyberangreb 

Alene af den grund at valg ifølge grundloven skal være hemmelige, udelukker nok elektroniske valg.

Med hensyn til sarkasme, så går jeg ud fra at du ved alt om IT-sikkerhed og har fuldstændigt styr på, hvordan man sikrer systemer - også mod ethvert fremtidigt angreb (sarkasme kan forekomme)

1. juni kl. 16:00
Stor dansk virksomhed hacket: Strategi, sundhedsdata og medarbejderes finansielle oplysninger lækket på nettet

"copies of passports"... lidt ude af kontekst, men alligevel. Er det - jf. GDPR - oplysninger, som er relevante for en virksomhed at have på sine medarbejdere?

14. september 2021 kl. 09:58
# Patch dit hus med Ethernet

Bare en lille kommentar: Vi går og venter på et nyt rækkehus fra Lind & Risør. Til min (positive) overraskelse kunne jeg se på tegningerne, at der er trukket LAN rundt i hele huset fra starten af, sådan "out-of-the-box" :-)

23. juni 2021 kl. 07:24
Kina viser privatlivsvejen

At lovteksten er fra Kina, er jo bare et eksempel på at "ét er søkort at læse, noget andet skib at føre". Kina er - uagtet lovtekstens kvalitet - nok et af de dårligste eksempler på beskyttelse af den personlige frihed!

31. maj 2021 kl. 08:08
It-professor: Ingen beviser for, at Sundhedsplatformen øger effektivitet og patientsikkerhed

Det er interessant at læse den slags konklusioner fra en person, som i hele sin karriere ikke har bestilt andet end at observere fra sidelinjen.

At man på flere hospitaler var hurtige til at fjerne lægesekretærerne har jo ikke direkte noget med softwaren at gøre. At mange yngre læger de seneste 10 år ikke har hafdt adgang til diktafoner, men selv har opdateret deres pationjournaler, hører vi ikke så meget til. På den anden side, så har de heller ikke sagt deres job op under stort rabalder og velvillige journalisters medvirken.

7. december 2017 kl. 11:09
Danske Bank: Tests fandt ikke defekt sikring og batteri før nedbrud

IT-strategi... Hvorfor tror du at BEC for nylig har efterlyst Cobol-udviklere?

9. oktober 2017 kl. 14:19
Danske Bank: Tests fandt ikke defekt sikring og batteri før nedbrud

"Er mainframe ikke en for gammeldags arkitektur?"

-- Det er en speciel arkitektur, men ikke nødvendigvis gammeldags (nogenlunde lige så gammel som TCP/IP og HTML).

Underligt at det spørgsmål kommer op hver gang. Skyldes det at Versiuon2 er befolket af journalister og ikke IT-specialister?

9. oktober 2017 kl. 11:39
Hverken offentlige eller private sagssystemer er gearet til krav i ny persondataforordning

Sletninger i databaser foregår på samme måde (bortset fra at der ikke er en "papirkurv"). GDPR er jo skrevet af jurister uden interesse eller viden om, hvordan IT-systemer fungerer.

Artiklen berører så vidt jeg kan se slet ikke problematikken med at en restore genindlæser data, som én gang er blevet slettet!

8. september 2017 kl. 11:26
Region Syds vurdering af Sundhedsplatformen: ‘Dårlig’ til ‘særdeles dårlig’

Nu er det jo ikke Region Syd, men deres advokatfirma, som har skrevet konsklusionerne.

4. september 2017 kl. 13:12
Region Syds vurdering af Sundhedsplatformen: ‘Dårlig’ til ‘særdeles dårlig’

"Eneste virksomhed, hvor det ikke er muligt at se vurderingerne, er Systematic A/S. I aktindsigten er alle vurderinger fra Region Syddanmarks side overstreget." = Vores vurdering af nuværende leverandør kommer ikke andre ved (i modsætning til de andre tilbudsgivere)

Hvor i Danmark bruger man i øvrigt Cerners systemer for tiden?

4. september 2017 kl. 12:57
DSB om nedbruddet: Hvis NNIT får et strømsvigt, går vores ting ned

Læs definitionen på Tier III datacenter (man kan ikke blive Tier IV kvalificeret i Danmark, da al strøm leveres fra "griddet" og ikke fra et bestemt kraftværk, hvilket fx sker i USA): https://www.cyberciti.biz/faq/data-center-standard-overview/

3. maj 2017 kl. 08:46
Danske Erhvervsskoler: Hvor blev reaktionen fra Datatilsynet af i forhold til gymnasie-it?

Sikkerhed er åbenbart ikke noget, der ligger udbyderen af Lectio særligt tungt på sinde: https://www.ssllabs.com/ssltest/analyze.html?d=lectio.dk&hideResults=on

23. september 2015 kl. 14:36
Rigspolitiet fastholder mainframe-system trods hacking og kritik

... Måske skulle Version2 (og Datatilsynet) få sig en lille opdatering omkring mainframes og hvad de er i stand til! Eller er det for meget forlangt af DJØF'er og journalister?

2. september 2015 kl. 11:05
IBM’s egne sikkerhedssystemer kunne have forhindret Se og Hør-læk

En SIEM løsning kunne have flagget et "insider job", hvis man havde fået konfigureret den korrekte overvågning OG hvis man havde afsat resourcerne til at overvåge alarmerne fra SIEM systemet. Men kort sagt, så kræver sikkerhed - også over for interne intruders - at man er villig til at investere de penge, det kræver. I øvrigt mener jeg at balladen startede allerede inden IBM overtog driften fra Nets, så man kan spørge sig selv, hvorfor Nets, der håndterer hovedparten af pengestrømmene i Danmark, ikke fra starten havde overvejet om det var tilstrækkeligt at stole på egne medarbejderes tro- og loveerklæringer.

6. august 2014 kl. 10:12
IBM’s egne sikkerhedssystemer kunne have forhindret Se og Hør-læk

Hvis kunden - Nets - havde ville betale for en SIEM løsning. Det ved vi jo ikke om de havde (det var måske en opgave for Version2 at undersøge). Men som udgangspunkt får man jo hvad man betaler for, og har man ikke ville betale for en SIEM løsning, så er den ikke inkluderet i pakken. Når ting pliver sat i udbud, så skal alting jo være så billigt som muligt i stedet for så godt som muligt!

4. august 2014 kl. 11:04
Endnu en Cloud fordel: Arbejd nøgen!

Har aldrig siddet i adamkostyme og kodet Force.com - men i pyjamas da :-)

2. oktober 2012 kl. 23:10
Teleoperatører som banker – glem det!

... i IT systemer, som jeg ikke er sikker på at teleselskaberne er klar til. Måske kan de her i landet købe sig til services hos fx BEC, men hvad er det så at mit teleselskab tilbyder af ekstra værdi for mig? Jeg kan jo i forvejen komme i banken via min smart phone -- selvom bankerne stadig arbejder ihærdigt på at få Windows mobile med i udvalget :-)

11. april 2012 kl. 11:16