Anders Brander

Kæmpe sikkerhedsbrøler i MacOS: Alle kan få admin-rettigheder uden kodeord

Men det kræver at gæste-login er "enablet". Min Mac på arbejde har kun mig som bruger, - og her kunne jeg ikke fremkalde problemet

Jeg skal gerne indrømme at jeg intet ved om MacOS, jeg er sikkert kommet til at enable Guest-brugeren engang i fordums tid. Jeg troede dog at min Mac var helt default ;)

29. november 2017 kl. 20:05
Kæmpe sikkerhedsbrøler i MacOS: Alle kan få admin-rettigheder uden kodeord

Kan man på en standard opsat Mac logge ind fra login skærmen som root uden password?

Nej, men du kan logge ind som guest, bruge denne fejl til at "unlocke" admin-tingene, og enable "other" logins - og så logge ind som root uden password fra login-skærmen.

29. november 2017 kl. 19:31
Uofficiel app syncher e-Boks-dokumenter uden brug af NemID

Menes der uautoriseret?

Der menes nok uofficiel :-/

11. januar 2016 kl. 07:27
Politibetjent i USA opfinder software til at finde stjålet it-udstyr

A hva? Ændre en MAC-adresse ligefrem.

I Linux kan det gøres med følgende kommando:

  1. $ sudo ip link set dev wlan0 address 12:12:12:12:12:12

11. september 2015 kl. 10:13
Er højhastighedsinternet en landingsbane for cargo fly fra himlen?

Det er meget svært at spå om fremtiden.

Når skribenten taler om sine 10mbit minder det mig om dengang jeg talte om 128kbit ADSL i halvfemserne. Det virkede meget voldsomt dengang, og det var svært at forestille sig, at man nogensinde skulle få brug for mere.

Skribenten har nu cirka 80 gange så meget båndbredde, som jeg troede var det ultimative for bare 20 år siden, og begår nu samme fejl, som jeg gjorde.

14. august 2015 kl. 22:23
Amerikansk personalekontor: Data om 21,5 millioner personer ser ud til at være blevet stjålet

Ja... Så er der jo nok 21,5 millioner amerikanere der skal have nyt fingeraftryk :-/

10. juli 2015 kl. 10:23
Hvor bliver cookie-lovgivningen overtrådt?

Der er dog en væsentlig forskel: Google's indsamling kan se, hvor mit access point er, mens Blip's indsamling kan se, hvor min mobiltelefon har været.

Hvis Google ved hvor alle access points er placeret - og de derefter uploader information om synlige access points fra alle Android-enheder - så ved de hvor alle Android-enheder er og har været.

31. marts 2015 kl. 13:49
Aarhus-forskere har hacket løs på 4.841.990 danskeres NemID-nøgler i et år

Random eller ej betyder ikke så meget. NSA/GCHQ har jo alligevel stjålet nøglerne.

26. februar 2015 kl. 08:58
#møgsag

Fra version2-artiklen i går: "Forsvarsadvokat Luise Høj: Indtil for ganske nylig har Warg kun haft lov til en times besøg om ugen. Politiet har også haft den praksis, at han kun måtte få to bøger om måneden. Det har ikke været sjovt, lyder det fra advokaten."

Isoleret næsten 98% af tiden med adgang til to bøger om måneden? For mig lyder det som tortur.

31. oktober 2014 kl. 11:32
Statens digitaliseringschef: Privacy-interesserede bør bekymre sig om Facebook - ikke NemID

Facebook: Jeg kan se billeder af mine venners børn. NemID: Jeg kan forære mit hus væk.

8. august 2014 kl. 12:58
IT-Sikkerhed: Ikke en "how-to" for lægmænd

"Man kan betale for ret mange IT-folk med hvad et otte timers nedbrud på Dankortet eller en halv dag på Rejsekortet koster."

Ja. Men... Prisen for otte timers nedbrud er en samfundsøkonomisk udgift. IT-folk er Nets' udgift. Med andre ord, vi betaler alle for nedbruddet, men Nets skal betale for IT-folkene. Hvilket de (selvfølgelig) ikke vil.

2. maj 2014 kl. 20:00
Patentadvokat: Vi har allerede softwarepatenter i Danmark

Derudover, så tvivler jeg på at du bliver sagsøgt af en masse store virksomheder så snart enhedspatentet træder i kraft. I Europa er det jo primært store virksomheder mod andre store virksomheder vi ser i patentsager (med mindre du har konkrete eksempler på andet); det er ikke USA det her, hvor det kan betale sig at sagsøge små erhvervsdrivende.

Jeg er på ingen måde beskyttet med søgsmål, blot fordi jeg er "lille". Den eneste garanti jeg har, er en garanti fra en meget patentkærlig bruger på et forum.

Hvorfor skulle det i øvrigt ikke være interessant at sagsøge en mindre konkurrent? Det er da immervæk noget lettere inden konkurrenten vokser sig stor, og kan slå fra sig.

30. april 2014 kl. 20:29
Patentadvokat: Vi har allerede softwarepatenter i Danmark

Udover at det ikke bliver tilfældet (Norden vil med rigtig god sandsynlighed få en regional domstol), så virker det mest af alt som en logisk komplikation, der ikke bør et stort problem i vores tidsalder med flyrejser og internetkommunikation.

Okay. Så hvis man skal føre en sag ved den fælles patentdomstol, så skal det være der hvor krænker er? Ligesom i dag? Hvad er så min fordel ved enhedspatentet og den fælles domstol? Men du har da ret. Hvis man har penge og tid nok, så er det jo ingen sag at afholde retsmøder langt væk hjemmefra. Desværre er jeg blot en fattig ejerleder. Jeg har ikke en hær af advokater til hjælp og en sekretær til at booke rejsen, så det vil stadig være en byrde for mig.

Du taler om patentdomstolen som om det er noget Hr. og Fru Danmark skal bruge hver dag. Det er jo ikke rådhusene vi flytter til Luxembourg.

For min skyld ville det være fint at flytte rådhusene til Luxembourg. De kan i det mindste ikke kræve, at jeg møder op for at forsvare mig.

30. april 2014 kl. 14:26
Patentadvokat: Vi har allerede softwarepatenter i Danmark

Nå. Er jeg pludselig ikke EU-borger?

Jojo, du har naturligvis stemmeret. Men du vil effektivt lukke det danske patentkontor - eller i bedste fald gøre det til et regionalt kammer (filial) i EPO.

Pas på med brugen af ordet »altid«.

Er der da noget der tyder på at vi bare kan opsige samarbejdet igen? Så er sådan et system da intet værd, hvis lande bare kan melde sig ud, når systemet ikke længere passer dem.

Det virker heller ikke som om at jeg har nogen som helst indflydelse på danske patenter. Jeg har endnu ikke set bevist for at enhedspatentet er mindre demokratisk end de danske patentregler. Faktisk vil jeg antage det modsatte, da danske patenter i praksis bare bruger de samme regler som resten af EU.

Du har ikke problemet - for du er jo EU-borger - men jeg vil godtnok være meget træt af at skulle møde op i en retssal 2.000 km væk for at forsvare mig overfor et patent. Det finder jeg i øvrigt meget udemokratisk.

30. april 2014 kl. 14:11
Patentadvokat: Vi har allerede softwarepatenter i Danmark

Personligt er jeg mod patenter på software (og også andre patenter, for den sags skyld), men jeg tvivler på vi der er imod sådanne patenter har ressourcerne til at kæmpe mod dem i hvert europæisk land.

Du er imod patenter generelt - men vælger alligevel, for altid, at opgive retten til egenbestemmelse over hvordan patenter forvaltes..? Det virker vovet.

30. april 2014 kl. 13:56
Datatrafikken på mobilnettet fordoblet på et år

... og hvor mange liter vand svarer det til?

24. april 2014 kl. 16:27
5-årig bryder Xbox sikkerhed

Min erfaring er, at børn i den alder altid finder veje omkring "tekniske hindringer" imellem dem selv og kagedåsen.

7. april 2014 kl. 15:05