Dennis Skovborg Jørgensen

Nye krav til kodeord i Uni-Login møder kritik: »I virkeligheden er det ikke sikkerhed – det ligner bare sikkerhed«

For de yngste elever vil passwordet bestå af en sekvens af fire piktogrammer, som hver kan vælges ud fra et katalog af ni forskellige piktogrammer. Der må højst optræde to ens piktogrammer i passwordet.</p>
<p>Det er nok nemt at huske, men det giver ikke mange unikke kombinationer. Og misbrug af en elevs Unilogin kan vel være lige alvorligt uanset barnets alder.

Sikkerhedskravene til kodeordet skal vel afspejles hvad der beskyttes? Hvis unilogin for et barn på 6 giver adgang til et eller andet kritisk om barnet ville jeg da hellere at det blev fjernet, end at man skal opfinde et passwordsystem der giver atomvåbensikkerhed men samtidig kan benyttes af børn som ikke helt kan alle bogstaverne.

Jeg har et barn i nulte - med et unilogin kodeord udleveret på en post-it. Det eneste jeg er opmærksom på det giver adgang til er at spille "Ida og Emil på eventyr", og et matematikspil jeg lige pt. har glemt hvad hedder. Hvis nogen bryder ind, så kan de optjene stjerner som min datter ikke var berettiget til. Og få læst eventyr højt. Altså..

Fire piktogrammer hun kan huske, i stedet for at jeg taster hendes password ind for hende? Jeg er på: Hun kommer endda til at få en basal ide om hvad kodeord er, hvilket hun ikke gør med den nuværende post-it i vindueskarmen.

Men det hele er selvfølgelig forudsat at loginet ikke giver adgang til en masse kritisk information, men hvorfor pokker skulle det også det? Kritisk information skal ligge bag forældrenes login, det ved alle. Version2s debattørkorps muligvis undtaget.

7. januar 2020 kl. 11:38
Londons ansigtsgenkendelse giver 98 pct. falske hits: »Offentligheden forventer, at vi bruger det«

Det er ikke godt nok.

Du har tilsyneladende læst en stillingtagen i mit indlæg, som på ingen måde er til stede. Så for en god ordens skyld: Enig.

9. juli 2018 kl. 09:42
Londons ansigtsgenkendelse giver 98 pct. falske hits: »Offentligheden forventer, at vi bruger det«

Hvor i artiklen står der, at der er lavet 100000 scanninger?

Kan du se hvordan en af linjerne i mit indlæg starter med ordet 'Eksempel'? Det er baseret på mit gæt at 1 ud af 100000 er eftersøgt. Har du et bedre tal?

Såfremt gættet er bare nogenlunde tæt på har de selvfølgelig scannet mange flere end 100000.

9. juli 2018 kl. 00:32
Londons ansigtsgenkendelse giver 98 pct. falske hits: »Offentligheden forventer, at vi bruger det«

Jeg synes ikke, at 98% falske positiver lyder til at være virkeligt lavt.

Jeg troede egentlig det ville have været klart ud fra mit indlæg, men jeg bruger ikke 'rate af falske positive' som andelen af positive resultater der er falske positive. Jeg mente andelen af ikke-eftersøgte der bliver identificeret af testen som eftersøgte. Jeg burde måske have angivet det tydeligere, når den linkede artikel bruger en anden definition.

Eksempel: Hvis der scannes 100000 - hvoraf 1 er eftersøgt, og systemet hitter på ham samt 49 ikke-eftersøgte, så er ægte positiv rate 100%, falsk negativ rate 0%, ægte negativ rate 99,95% og falsk positiv rate 0,049%. Der er i alt 50 positive, hvoraf 49/50 = 98% er falske positive.

Jeg ved ikke om 0,049% er virkelig lavt, men artiklen lægger op til at det er alt alt for højt, så...

8. juli 2018 kl. 20:14
Londons ansigtsgenkendelse giver 98 pct. falske hits: »Offentligheden forventer, at vi bruger det«

Det er jo helt klassisk at raten af falske positive skal være virkelig lav for ikke at drukne i forkerte resultater når det man leder efter er sjældent. Og eftersøgte udgør vel næppe meget mere end fx. 1 ud af 100000 scannede når man bruger det på tilfældige gæster til sport og musikevents.

Hvis de 2% ægte positive åbenlyst ikke er godt nok, så bliver det nok aldrig godt nok.

8. juli 2018 kl. 13:00
Læk: Apple skifter til USB-C for iPhones i 2019

Eftersom artiklen dækker at det er PORTEN

Javel, men artiklens umiddelbare kilde starter med sætningen: "Apple is redesigning chargers". Og laderen sidder jo umiddelbart i den anden ende af kablet.

13. juni 2018 kl. 11:53
Læk: Apple skifter til USB-C for iPhones i 2019

Mon ikke de nøjes med at skifte til USB-C i den ene ende?

13. juni 2018 kl. 11:11
Internetudbyder stod bag mystisk angreb mod bydrevet bredbånd

Et filnavn og navnet på et subdomæne beviser ingenting.

Det er sandt, men hvis du følger linket til The Register kan du se at udbyderen har indrømmet at det var dem.

8. februar 2018 kl. 12:44
Déjà vu: Når inspirationen af og til kommer udefra

Måske man skulle lade speedometeret slå fuldt ud som standard, og så lave en effekt med rystende speedometer efterfulgt af knust glas, når brugeren trykker på "Boost hastighed". Eller lade speedometeret tage en fuld 180 graders omgang mere... mulighederne er mange.

Man kan ikke gå fejl med flammer, eksplosioner og "Type R".

P.S. Min indre ingeniør får autistiske trækninger når jeg ser, at Telenor har valgt enheden "Mbit" i stedet for "Mbit/s". Når der ikke er tidsangivelse på, kunne tallet have været hvad som helst.

Afregningsperioden er tydeligt angivet, så der er naturligvis tale om Mbit/måned.

Ellers så bruger vi jo SI systemet, per lov, så udeladte enheder må i sagens natur tages derfra. Så når der står "70 km" på en hastighedstavle, så må man regne med at der er tale om 70km/s, mens dem som også udelader angivelsen af distance er angivet i m/s. Lidt fjollet at skelne egentlig, folk kører jo typisk en del langsommere end grænserne, uanset om tælleren er i meter eller kilometer.

29. november 2017 kl. 09:44
Déjà vu: Når inspirationen af og til kommer udefra

Altså jeg kan se at Telenor giver fuldt speedometerudslag hvor Kviknet kun giver halvt. Kom nu ind i kampen Kviknet.

28. november 2017 kl. 23:21
Næsten halvdelen af USA's befolknings personoplysninger blotlagt i nyt, enormt hack

Der fik I i sandhed diskuteret det essentielle, selve kernen, i denne historie. Stærkt arbejde.

8. september 2017 kl. 12:18
120 grafikkort slår supercomputer med 716.000 kerner og sætter ny rekord

Nu har jeg læst artiklen og den linkede pressemeddelelse fra Exxon. Jeg har stadig til gode at vide hvad den forrige rekord så var; den med de 716800 CPU'er...

Ifølge IBMs pressemeddelelse: 20 timer. Hvor de så end ved det fra.

Man må håbe Exxon har andre ting de skal bruge deres maskine til, for ellers ligner det et ret stort og dyrt fejldesign.

3. maj 2017 kl. 12:18
It-chef i Aalborg efter nedbrud: Hvordan stress-tester man en switch, der skal kunne håndtere 20.000 enheder?

Brug dog kabel :)

Fra artiklen: »Vores internetforbindelse er stor nok til at håndtere presset. Det trådløse netværk kører upåklageligt, men det var bindingen i mellem de to dele, der i dette tilfælde ikke var god nok.«

Hvor skal kablet sidde?

18. august 2016 kl. 09:06
Java-baseret NemID trues af plugin-skrotning - styrelse leder efter alternativ

IE11 findes i Windows 10.

Ah, det var jeg ikke opmærksom på. Windows 10 er ikke nævnt i tabellen på den side du linker til?

Windows 8.1s support på ny hardware ryger også næste år.

4. februar 2016 kl. 11:17
Java-baseret NemID trues af plugin-skrotning - styrelse leder efter alternativ

Selvfølgelig fint at Java 8/9 nok kommer til at have et plugin i mange år endnu, men kommer der til at være noget at køre det på?

Chrome og Edge kan ikke, Firefox stopper i år. IE11 kan, men Windows 7 er ikke supporteret på Skylake (og nyere) efter midten af næste år.

Så Safari, muligvis Firefox ESR og ellers IE11 på hardware der pludseligt ikke kan købes længere?

4. februar 2016 kl. 10:34
Kommentar: Glem norske ambitioner og lad tele- og elskaberne selv betale for udkantsbredbånd

Ja, sådan kan du godt læse det, men det er ikke helt præcist. Omkring 70% af de danske husstande vil kunne få opfyldt 100/30 Mbit/s målsætningen via en kablet adgang til TDCs netværk (det være sig kobber, coax eller fiber). De resterende 30% vil have adgang til lavere hastigheder.

Hmm? Grafen viser at TDC i 2020 forventer at tilbyde 100Mbit/s eller mere til ca. 70%, og mindre end 50Mbit/s til ca. 20%. Under antagelse af at de ikke nedgraderer tilbuddet til nogen (nok en sikker antagelse?) må det også være givet at de 20% der bliver efterladt under 50Mbit/s er de ca. 20% som allerede er i den båd.

Skal du have det samlede overblik skal du så selvfølgelig lægge de trådløse netværk (4G), kabel-TV netværk fra andre leverandører og alle fiberselskaberne. Reelt så er det måske de sidste 10% af husstandene som virkelig kommer i problemer - altså bønderne ude på lander, hvor selv ADSL2 kun kan trække 4 Mbit/s og hvor fiberselskaberne aldrig nogensinde kommer forbi med ploven.

Du får (delvist uberettiget IMO.) en del hug herinde for at gøre opmærksom på at nogle i fremtiden må klare sig med 4G og lignende, der hvor ledningstrækkene er lange og antallet af husstande per mast er lavt. Men du er nok enig i at det ikke er den mest rammende beskrivelse af Københavns Kommune?

Jeg håber da naturligvis at en fiber- eller kabel-TV-udbyder engang kunne bringes til at kaste sin kærlighed på vores kvarter.

Men hvad skyldes problemerne med din forbindelse? Hvis det skyldes cross-talk, så vil det måske kunne afhjælpes hvis/når den fremskudte central bliver opgraderet med vectoristering.

Godt spørgsmål, som privatkunde er der meget svært at komme længere hos udbydernes teknikafdelinger end "der er meget støj på din linje, så vi kan ikke tilbyde mere end xyz", uden nogen åbning om at man kunne bestille nogen til at måle/udbedre på linjen, selvom det direkte nedsætter størrelsen af den regning de kan sende til mig. Jeg ved dog at jeg er den sidste på linjen: Min nabo er på et andet fremskudt punkt. På den anden side er der (langs vejen) kun omkring 500m til det fremskudte punkt jeg tilhører.

Det er blandt andet disse to teknologier, så skal sikre højere hastighed via TDCs kobbernet.

Og dem som er udset til at kunne få gevinsten bliver sikkert glade. Kig på grafen igen: Ingen som ikke allerede kan få 50Mbit/s forventes at kunne tilbydes 100Mbit/s i 2020. Men en husstand som tilbydes 100Mbit/s i dag har derimod en markant chance for at blive tilbudt 200Mbit/s. Tillykke til dem.

14. august 2015 kl. 16:29
Velkommen til et nyt Version2 - med chance for at vinde eventbilletter

Billederne af forfatterne til de fremhævede artikler bliver beskåret lidt spøjst hvis man ikke maksimerer sit browservindue, er det helt meningen?

Eksempel.

14. august 2015 kl. 15:28
Kommentar: Glem norske ambitioner og lad tele- og elskaberne selv betale for udkantsbredbånd

TDCs 2012 strategi, som det ud til at de stadigvæk følger, kan ses her (hvis man er så nysgerrig at man gerne vil se lidt ud over sin egen havelåge): <a href="https://marketingwholesale.tdc.dk/assets/tdcws/1443898143.pdf">https://…;

Nåda.. I figuren på side 4 er underkanten af '20 Mbit/s' båndet stort set flad fra 2015 og frem. Så hvis man ikke i dag bliver tilbudt 50Mbit/s eller mere på kobber, fiber eller coax, så skal man heller ikke forvente at få tilbuddet, medmindre man selv svinger skovlen. Er det virkelig budskabet?

Jeg kan ikke få 50MBit/s på det fremskudte punkt der dækker mig, og det virker lidt overraskende på mig at det ikke forventes rentabelt at tilbyde mere til et villakvarter i Københavns Kommune?

Umiddelbart er det mig ikke så vigtigt om jeg har 20 eller 50Mbit/s ned, men når der ikke forventes udvikling i hastighed downstream regner jeg med at hastighed upstream ('op til 5MBit/s', pt. ~3MBit/s, ikke rigtig stabilt) og linjekvalitet heller ikke vil flyttes, og det ville da ærlig talt ærgre mig.

Nu er det tre år siden min udbyder blev nødt til at sætte min regning ret kraftigt ned fordi jeg flyttede hertil og de ikke længere kunne levere det jeg havde bestilt, så man skulle egentlig synes at der stod ret klart i deres bøger at de mister penge på ikke at kunne levere noget bedre til mig.

14. august 2015 kl. 13:48
Hver femte solgte smartphone er iOS, men Apple høster 92% af industriens fortjeneste

Nu er jeg ikke uddannet indenfor aktieanalyse/økonomi, og det skinner muligvis igennem i det følgende. Men er det ikke en meget mærkelig procentuel opgørelse?

Et eksempel: Lad os sige at branchen består af Apple plus fem andre. Apple har et overskud på 101Mia, de fem andre -20Mia hver. Branchens samlede profit er således 1Mia, Apples andel heraf er 10100%, mens dem fem andre må deles om -2000% hver. Summen er 100% som den vel skal være, men stadigvæk: Er det specielt meningsfuldt?

Næste år går lidt dårligere for Apple. De har et overskud på 99Mia, de fem andre er uændrede. Branchen som helhed lider altså et tab på 1Mia. Apples andel er denne gang -9900% (success! Negativ andel af det samlede tab), mens de fem andre hver indkasserer 2000% af det samlede tab.

Er der ikke være en chance for at det var mere beskrivende at tage tab for sig og gevinst for sig?

14. juli 2015 kl. 10:40