Rasmus Bækgaard

Ingen har brug for det: Det vrimler med tilbud på overflødige internetforbindelser

Men i vores forsøg spillede og streamede Version2 fra mere end ti enheder og kunne end ikke komme op over 80 Mbit/s.

Jeg siger ikke I gjorde det forkert. Jeg noterer mig blot, at Netflix selv mener man skal bruge 25 mbit/s for 4k opløsning: https://help.netflix.com/en/node/306. Kan det tænkes, at I ikke har presset citronen hårdt nok med streamende enheder, eller skal vi over i andre forklaringer, så som:

  • Modem vil throttle den enkelte enheds throughput når maks. kapacitet nærmer sig, så alle får ligeligt, og der ikke blot er 3 der får det hele mens de andre intet får?

  • Den anvendte router kan kun levere 100 mbit/s (håber ikke dette er scenarier)

    • I kørte vel ikke en test for at se om I kunne flytte data mellem to enheder på over 80 mbit/s?
  • I er på kobberforbindelse, som bare ikke kan komme højt nok op?https://hurtigtinternet.dk/forbindelsestype/bredbaand/

Download fra Google Drive og download af spil virker som gode faktorer at teste på, men en Spotify-session er en joke i denne sammenhæng. I får de næste 10 sekunder hentet hurtigt, og så kan skal den ikke hente alt med høj hastighed længere. Online gaming fylder ingen ting - det er minimalt hvad der sendes i eksempelvis Dota, da det blot er "spell kastes fra koordinat x, y i retning z - render" - den sender ikke selve billedet. En video-session lyder godt, men hvis du blot streamer 128 kbit/s lyd, og et 720p webcam billede, så bruges der ikke meget upload her. Må jeg tilråde I sætter en (lovlig) torrent i gang, så I kan få det testet til fulde?

Ellers har I den rigtige konklusion - hvad hr og fru Jensen bruger, kræver ikke så meget hastighed, for de flytter ikke mange filer. Hvis en side tillader downloads, har de muligvis også maks kapacitet på hvad en IP må bruge. Der skal skubbes filer mellem YouTube, Drive, DropBox, Netflix 4k streaming, torrents, 4K webcam, o.l. før det bruges. Men når der uploades så store mængder, så ønsker vi også det går hurtigt.

24. juni 2020 kl. 07:04
Nyt system til 1,1 milliarder er ikke meget bedre end EFI

Hej Knud

Jeg håber noget er gået galt i Version2's systemet, men det ser ud som om du kommenterer på en 1.5 år gammel tråd...

16. februar 2019 kl. 23:15
Fire virksomheder klar til kæmpe-udbud på Serviceplatformen

Hej Version2

Har I et link til et sted hvor det står skrevet, det er de underleverandører det bruges?

30. august 2018 kl. 17:38
Skat til borgere: Bare ignorer certifikat-advarsel

1-2-3 Let's Encrypt, og så er den skid slået.

24. august 2017 kl. 06:22
Google udvider sine sikkerhedsadvarsler

Sheldon: "Your 'check engine' light is on" Penny: "Yeah, it's been like that for a while" Sheldon: "But that means you should... Check your engine..." Penny: "Meh..."

Tolk selv i hvilken retning jeg vil med det quote.

22. august 2017 kl. 15:48
Nyt system til 1,1 milliarder er ikke meget bedre end EFI

Så du citerer KMD for, at det nye system de ikke har leveret ikke bør virke?

Og citerer en professor for, at den manglende funktionalitet i EFI kunne være fixet med et bedre UI?

... Hvad synes SKATs medarbejdere om det nye system?

16. juni 2017 kl. 06:28
Dansk startup laver rejsekortløsning til Norge uden plastickort og check-ud

Der er mange gode aspekter i dette produkt. Jeg ved ikke hvad deres procedure er ved smartphones, som løber tør for strøm halvvejs, og hvis man overfører dette til bus og tog skal man vel stadig have "billetkontrollører".

Men at overføre alt funktionalitet til en enhed langt de fleste passagerer alligevel har med sig er en vældig løsning.

De 10 MW pr. automatik lyder dog som en overdrivelse, uden at være elektro-uddannet.

3. november 2016 kl. 09:07
Storbritannien skrotter udskældt national database til sundhedsdata

Jeg vil bede dig svare på to spørgsmål:</p>
<ol><li>Synes du, at privatlivet skal afskaffes?</li>
<li>Hvis ikke, hvad synes du så fremover skal være privat?

1+2) Jeg vil foreslå en redefinering af, hvad der er privat, og hvad ikke er (det betyder ikke "tilgængelig" ). Når du lukker din egen dør, og ikke sidder på nettet - så er du privat, og der må ikke snages, medmindre du har givet dit samtykke. Så snart du går uden for din dør, besøger offentligt ansatte (læger/sygeplejersker/sundhedsspecialister), eller går på nettet, så er du ikke længere privat.

Jeg savner en adblocker hver gang en sælger på gaden stopper mig, men du kan ikke forbyde folk at se på dig eller snakke til dig. Når jeg skriver på nettet (eksempelvis her) så skal folk til tid og evighed kunne finde det, hvis de vil og synes det er interessant. Jeg kunne have sat en chat op, hvor vi kunne diskutere dette mindre tilgængeligt for andre, men der kunne være folk, der blev inspireret af ikke at høre det samme hele tiden.

Men mest relevant, så skal data om jeg selv registreres så meget, at næste gang mit liv skal reddes af sygehusvæsenet, så har de information nok til det. Det gælder hos min læge, det gælder på skadestuen, og det gælder hos Infektionsmedicinsk Ambulatorium, når min krop skal fyldes med kemikalier der skal gøre mig rask. At resten af medicinalindustrien har adgang til et udsnit af den information, gør mig absolut ingenting. Idéen med, at medicinalindustrien kan se oplysninger er ikke, at mit CPR-nummer (vi bør få noget andet end det, men det er en anden diskussion) skal fremstå på listen. De kan få så godt som alt anden info om mig, men ikke mit navn, og ikke mit direkte id (CPR-nummer). Og det må de gerne, fordi den data betyder noget for dem, men det gør mit navn ikke. Jeg ønsker ikke at de skal kunne slå mit telefonnummer op og sige "vi har et tilbud til dig", med mindre jeg eksplicit har bedt om det.

Vi lever i en verden, hvor data er noget man samler på, analyserer, og bruger. Ikke alle bruger data de kan se til andre formål end egen vinding, men få mennesker sætter sig ned og siger til sig selv "hvordan kan jeg udnytte andre på deres bekostning?" Normalt tilbyder man en service af en art, som nogle mennesker kan få meget stor glæde af. At man ikke altid er denne gruppe kan forekomme træls, for man er nød til at sige 'nej', og man er nu konfronteret med et spørgsmål. Men jeg vil hellere sige 'nej' en gang imellem, i stedet for aldrig at se noget nyt.

In my humble opinion.

9. juli 2016 kl. 10:41
Storbritannien skrotter udskældt national database til sundhedsdata

Jeg ønsker ikke at støtte medicinalindustrien under nogen omstændigheder!!! Derfor oplever jeg det som dybt krænkende og grænseoverskridende at blive tvunget til det.

Jeg synes det er en skam, at du ikke ønsker medicinalindustrien noget støtte. De holder os trods alt i live, når det ikke går imod levesiden. Jeg deltog selv i et projekt med vaccine mod miningokok type B på Skejby Sygehus, og jeg ser ærlig talt ikke problemet i, at medicinalindustrien nu har mere data til at sige, om vaccinen virker eller ej.

Ligeledes mener jeg, at det er dybt krænkende og totalitært, at man nu fratager borgerne retten til at give samtykke, netop fordi man frygter, at mange borgere vil sige nej.

Jeg er ikke helt med - hvor ser du det med, at retten til at give samtykke er frataget? Og det er pga. borgerne ikke vil sige ja?

8. juli 2016 kl. 16:18
Storbritannien skrotter udskældt national database til sundhedsdata

Så, er det generelt indsamling af data, eller dét at data'en opbevares i samme database du ikke kan lide? At alt data opbevares i samme database kan bestemt være problematisk i tilfælde af sikkerhedsbrud, hvilket kan afhjælpes ved at have forskellige database, som indexerer en patients data efter et GUID unikt for hver database. Derefter er det et spørgsmål om hvem der må kigge ind i din database.

Jeg kan ikke læse dit indlæg fra Politikken, så jeg kan ikke forholde mig til det.

Kan det være, at NextPartnership lyver på deres hjemmeside - enten helt eller delvist om, hvor meget data de reelt set har til rådighed?

8. juli 2016 kl. 13:28
Danmarks Statistik vil eksperimentere med populært open source-sprog

Man kunne argumentere for, at det er et programmeringssprog, som de bl.a. skriver i titlen på Wikipedia (#TroværdigKilde#1), og i deres første linje:

R is a programming language ...

13. juni 2016 kl. 09:02
Politiet må nu automatisk overvåge tusindvis af nummerplader

Nu er dit tænkte scenarie , jo ligepræcise sådan system ikke virker

...a hva'?

<strong>Tidligere</strong> blev løsningen beskrevet således af Genetec, at hver enkelt politibil havde en lokal version af ‘hot-listen’ liggende gemt.

Ohh....

»Politiet har valgt en tåbelig it-løsning, som gør, at man bliver nødt til at registrere alle biler kortvarigt,« siger Jesper Lund.

Jep - jeg læste forkert. Beklager.

12. januar 2016 kl. 13:09
Politiet må nu automatisk overvåge tusindvis af nummerplader

Jeg har en kammerat, som ikke indkoder sine bekendtes telefonnumre i telefonen - han husker dem i hovedet.

Tænkt eksempel: En politimand sætter sig hver morgen og husker alle nummerplader, som af den ene eller anden årsag, skal stoppes. Idet han kører sine patruljer er han også meget overvågen, og stopper alle plader han husker fra sin hukommelse.

  • Er denne betjent nu "for god" til at være betjent, fordi han gør hvad han skal?
  • Må han notere alle pladerne ned på et stykke papir, bare for at være sikker?
  • Må han checke det op imod en database?
  • Må han få anden digital hjælp (eks. ANPG) til, at gøre ham opmærksom på en bil han selv missede?

Hvis nogle synes dette er et dybt urimeligt scenarie, så skal jeg vide om der bitches over politiet får et redskab til at hjælpe dem, eller om det er fordi data'en lagres i en periode?

12. januar 2016 kl. 12:57
Politiet må nu automatisk overvåge tusindvis af nummerplader

Det må da kunne løses enkelt med en netopkobling, der blot skal opdatere nogle enkelte linjer i en database...

Hvis det skal være dumt, kan de enkelte biler ping'e ind hvert kvarter. Hvis det skal være smartere, kan centeralen pushe beskederne ud (ala exchange mails / Twitter / Facebook / etc).

12. januar 2016 kl. 09:33
SF og Enhedslisten vil slette ulovlig database

Jeg forstår loven siger, at omtalte data ikke havde tilladelse til at blive indsamlet. Men hvad er problemet? Slet kolonnen med det ID, der fortæller hvem der havde hvilke målinger - så er der ikke noget problem.

Dette er rigtig data og det kan ikke genskabes! Anonym data kan være yderst brugbar, da det kan hjælpe til at finde mønstre. Så fjern dog de kolonner ID'et må stå i og brug dataen - stil den offentligt til rådighed, så vi kan få noget ud af den!

12. april 2015 kl. 21:43
Organisationer advarer mod terrorpakke: Masseovervågning er imod grundrettigheder

Så snart du samler elektroniske spor, som berører hele befolkningen, og de ikke giver samtykke, så er der tale om masseovervågning. Og det er ikke tilladt i et demokratisk samfund,

Nåda - kan vi lige få en reference til den lov?

24. februar 2015 kl. 20:23
Rejsekort giver 75.000 kroner for app-idé til glemt check ud

Stå stille / bevæg dig maksimalt x-antal meter i et vist tidsrum (2 minutter) ifl. gps'en.

Hvis man ikke har flyttet sig er man nok stået af... eller bussen kører for langsomt?

5. februar 2015 kl. 21:31
Overvågningssoftware skal stoppe eksamenssnyd på Syddansk Universitet

Jeg mangler meget information på, hvad der gør den kan se om man deler filer... Må du ikke gemme dine dokumenter i Dropbox-mappen? Kan den se du ligger det på GitHub? Hvis jeg trækker noget over i en Gist, bliver det så registreret? Kan jeg ikke blot sende en mail? Registrerer den delt skrivebord på Skype eller Hangouts?

Vi er faktisk ovre i, at denne artikel kunne være skrevet på bt.dk eller Ekstrabladet's hjemmeside, men den er stadig postet på denne mere tekniske del af nettet uden tekniske dele! Jeg er lidt skuffet, forfatter Adam Fribo, det skal gøres bedre!

2. juni 2014 kl. 15:43