Morten Poulsen

Samsung ville mørklægge farlig produktionsfejl

Ja store virksomheder helt uden Etik, men den kan man jo selv bruge når man køber sine nye produkter. Om man har lyst til at støtte sådan en behandling
af arbejder og køber.

Problemet bliver nok at finde smartphone-producenter som IKKE gør præcis det. Apple og Samsung er meget i vælten, men mon ikke blot det er fordi de er de største, og dermed mest interessante at skrive om. Det ville komme bag på mig om HTC, Sony, Huawei, Asus etc etc er stort bedre når det kommer til stykket.

11. december 2013 kl. 11:54
"Store patter", "naboerne, de svin" eller "ZyXelG296tel", hvad hedder dit wifi?

... eller tiltrækker dem, who knows: "Security Laser Cannon 2" Og mobil hotspot Wi-Fi går under navnet "Linie Aquavit Ekspressen".

20. november 2013 kl. 17:20
Lumia 920 - efterskrift

Så hvad gør en klog mand nu? Det betyder meget for mig, at telefonens hardware er "lækker" og at der er tænkt over designet. Jeg gider ikke have en "plastik-telefon. Skal jeg dukke nakken og gå tilbage til den rene, hvide (as coke) verden hos Apple, eller er der andre forslag? HTC 8X?

Hvad med HTC One? Hardwaren må siges at være ret lækker, og kameraet er - alt efter dit formål med at tage billeder - også rigtig godt. Se evt http://www.lydogbillede.dk/test/htc-one-kamera/.

Samsung Galaxy S4 nævnes godt nok ikke i den test men hvis du ikke er til plastik telefoner er den nok ikke interessant alligevel.

5. juni 2013 kl. 09:51
Bekræftet: Stærkt forsinket, dansk luksus-Android endelig til salg

Bare rolig, jeg er sikker på en opgradering til 4.1 er lige om hjørnet...

Næsten uanset hvor lækker en Android telefon er spiller leverandørens opdaterings-frekvens en ret stor rolle, for mig i det mindste. Stoler man ikke på at der kommer opdateringer er telefonen uinteressant. Med T2s produktions-historik og virksomhedens generelle troværdighed ville jeg ikke forvente at selv kritiske død-telefon fejl rettes. Ikke rettes hurtigt, men rettes overhovedet.

29. maj 2013 kl. 10:27
Microsofts antivirus dumper som eneste af 24 produkter

Det bedste råd jeg kan give er, at man ikke skal afvikle software fra ukendte kilder, uanset OS. Så kan man samtidig spare antivirus.

Desværre er det at "afvikle software" en variabel størrelse - blot ved at besøge et website med inficerede bannerannoncer (og, selvfølgelig, flash installeret) kan du blive ramt. Så selv om jeg er enig med grundtanken, er det ikke en praktisk & dækkende løsning for ret mange almindelige PC brugere.

24. november 2012 kl. 15:02
Her er aftalen om internethastigheder, telebranchen ikke kan blive enig om

Operatørerne kunne bare markedsføre ders løsninger som 8 mb og så efterfølgende levere op til 20 mb og samtidig bibeholde de priser de har idag.

2 minutter efter TDC markedsfører en "op til 20 Mbit" linie som 8 Mbit går alle andre udbydere ud og markedsfører samme linie som 9 Mbit... gæt selv hvor det ender inden dagen er omme.

12. oktober 2012 kl. 07:58
Windows 8 leveres med Flash-sikkerhedshul

Tja, måske har du ret. Problemet er nok bare at der ikke er eller kommer en opdatering til den, første gang den går på nettet. Det står der jo i artiklen!
Opdateringer skal komme fra MS da Flash er implementeret direkte i browseren.

Ret beset står der vel bare at Adobe ikke leverer en opdatering, der står ikke at Microsoft ikke gør.

Korrekt, de patcher ikke (de sikkert allerede printede) DVD'er, downloadable RTM udgaver osv osv. Men derfor kan der jo sagtens være et patch klar via Windows Update klar fra dag 1.

10. september 2012 kl. 23:41
Mobilselskab spærrer din dataforbindelse, hvis du bruger for meget

Hvis man med "nedsat hastighed" stadig kan downloade 1000GB på en måned kan hastigheden dælme ikke være nedsat ret meget.

Det lyder mere som om hastighedsnedsættelsen bare ikke virker som den skal...

3. september 2012 kl. 13:08
Teleanalytiker angriber it-ordfører: Nu er kæden hoppet af - igen

John Strand er også fortaler for at forlænge den tilladte bindingsperiode forståes det. Det har teleselskaberne jo nærmest også gjort af bagvejen ved at sælge mobiler med afbetalingsperioder på 24 måneder som i mange tilfælde vil have samme effekt som en 24 måneder bindingsperiode.

Nu kender jeg ikke alle selskabernes afbetalingsformer i detaljer, så jeg kan ikke afvise at nogen af dem fungerer som du beskriver -- men den afbetalingsform jeg kender (Telenors), gør ikke. Der er dit telefon-køb/afbetaling og dit mobilabonnements binding 100% adskildte. Du kan opsige dit abonnement efter 6 mdr, og blot fortsætte med din afbetalingsordning på telefonen derefter hvis du vil.

1. juni 2012 kl. 12:02
KL afviser fælles kommunal webplatform: Staten må teste først

At der ikke er en fælles løsning, betyder også, at borgeren bliver kastet rundt igennem forskellige kommuners politikker og systemer, samt at borgeren skal sætte sig ind i en masse unødvendigt.

Jeg kan godt følge tankegangen, men det er meget begrænset hvor meget jeg benytter andre end min egen kommunes hjemmeside. Mon ikke de fleste har det på nogenlunde samme måde.

Gevinsten for mig at se er ikke i ensretning af siderne, men de næsten mytiske besparelser på udvikling og drift som opstår ved at have en fælles platform (til det individuelt brandede indhold).

15. marts 2012 kl. 12:29
Sådan laver du en bootable USB-stick til Windows 8

Læste overskriften og troede lige man kunne lave en USB stick hvorfa man kunne boote selve Windows 8, ikke blot installations-imaget.

29. februar 2012 kl. 20:17
CSC fyrer Prosamedlem efter sabotage-mistanke

Hvis CSC selv tror på deres beskyldninger, har den ansatte begået en strafbar handling, og vi må forvente at CSC melder personen til politiet.

Det er også lige sket:

http://www.computerworld.dk/art/116961/csc-politianmelder-bortvist-prosa-medlem?a=fp_1&i=0

Dermed ikke sagt at personen rent faktisk er skyldig i det påståede IT-hærværk -- det må tiden og politisagen vel vise.

15. juni 2011 kl. 18:49
Microsoft pusher IE9 ud som opdatering i næste måned

Jeg har installeret IE9 og samme dag afinstalleret den igen. Jeg ville blive svært ked af det hvis den automatisk blev rullet ud, da den ganske enkelt er defekt på mindst ét område.

"Husk password" popop dialogen fra IE8 er erstattet af en gang HTML overlay, som sikkert er meget pænere at se på -- men som forsvinder på 0.2 sekund hvis den side man logger ind på laver et øjeblikkeligt redirect efter login. Prøv f.eks. at få dindebat.dk til at huske password i IE9. Endnu værre er det med WMP-DRM popups som dem nutv.dk bruger - de passwords husker IE8 fint, men IE9 kommer slet ikke med HTML-overlay password boksen her. Det' en ommer, som man siger.

Problemet er nok selvforstærkende i og med at de sider jeg har brug for IE til at vise samtidig er de sider med mest ikke-standard snask.

31. marts 2011 kl. 07:38
Nu venter afgørelsen: Odense er klar til Google-gyser i Datarådet

Men generelt ser jeg cloud-løsninger som den vej, udviklingen går. Og Datatilsynet kan ikke bremse udviklingen, de kan højst forsinke den.

Datatilsynets ønske er vel næppe at bremse udviklingen, men at sikre den sker forsvarligt -- cloud eller ej. Hvis det indebærer at uforsvarlig udvikling standses er det vel kun positivt.

21. november 2010 kl. 20:34
Kode-bøf hos KMD gav lavtlønnede en astronomisk trækprocent på 77

Jeg er helt fortaler for automatiske test, men hvordan automatiske test, kan afdække et abnormt stor load et par enkelte dage om året, giver absolut ingen mening.

Mon ikke Klaus Hebsgaard refererede til selve artiklens indhold, dvs. den forkerte trækprocent grundet en "glemt" regel.

3. november 2010 kl. 20:31
Ubuntu 10.10 er klar med ny brugerflade til netbooks

Jørn Hedegaard Povlsen: Det er dog en aldeles usympatisk debat-stil du lægger for dagen.

Desuden: at DU ikke kan genskabe et problem er vel ikke ensbetydende med at problemet ikke findes? Det troede jeg var almindeligt kendt i IT-kredse...

14. oktober 2010 kl. 23:14
Pas på: Falske Kingston USB-nøgler er fyldt med malware

Nu står det ikke beskrevet i artiklen, men jeg tvivler meget på det er 256GB de har puttet i deres svindel-sticks. Mon ikke snarere det er de 50MB "affalds-produkter" man får kastet i nakken for et godt ord. Hvis den så samtidig er sat op så den faktiske størrelse rapporteres forkert når man har den i computeren (dvs der står 256GB fri, du har reelt 50MB) er den nok mere til besvær end til gavn.

8. oktober 2010 kl. 18:14
Danske Bank gav gymnasieelev forkert NemID-identitet

Ordlyden i epn.dks artikel peger i retning af korrekt oprettet NemID, "bare" med forkert tilknyttet bankkonto.

Fejlen skyldes formentligt, at bankassistenten har haft den fremmede persons konto åben på en anden skærm, da hun oprettede NemID til Tine Elkjær-Larsen.

2. september 2010 kl. 13:51
Eksamenssnyd opdaget: Filer sendt over Bluetooth-netværk

Nu blev de jo ikke fanget fordi deres spion-udstyr ikke var spion-agtigt nok, men fordi de afleverede enslydende opgaver.

23. juni 2010 kl. 07:52
Endelig: HTC Hero får Android 2.1

Romen kan nu hentes indefra htc.com

Men det er kun det lille foreberedende/youtube mini-patch, ikke den fulde 2.1, korrekt?

Jeg har selv installeret ROM'en fra linket og har stadig kun 1.5 + youtube patch.

Eller lad mig vende den om - er der nogen som har en bekræftet, opdateret HTC Hero med Android 2.1? Altså fra HTC, ikke custom ROMs.

18. juni 2010 kl. 14:15