Claus Eriksen

Eksperter med skarp kritik af 18 Chromebook-kommuner: »Vi har digitaliseret med hovedet under armen«

Så mangler vi bare at nogle forældre i Odense udfordrer den påstand - for FISA er der jo stadig.

22. august kl. 11:38
Helsingørs borgmester raser over Chromebook-afgørelse: »En helt rædselsfuld og totalt urimelig situation«

Nu hvor borgmesteren ved at version2 findes kunne det da være sjovt at få svar på hvorfor de er så forgabte i præcis Google, og hvorfor de ikke mener at en løsning med f.eks. Nextcloud Education kan bruges til at opfylde folkeskolelovens krav. Hvis de er i tvivl om hvorvidt Nextcloud kan bruges til undervisningsbrug kan de passende tage en snak med DeIC som skiftede til Nextcloud i 2016 (jf. pressemeddelelse)

18. august kl. 18:46
KL kalder ansatte hjem fra sommerferie for at undersøge Chromebook-afgørelse

De kunne jo passende se på Nextcloud med f.eks. Collabora Online - så kan de selv hoste det, enten lokalt i kommunen, eller samarbejde med andre kommuner om det.

19. juli kl. 12:01
»Super skræmmende« adgang til CPR: 1700 kirkeværger kunne frit finde hemmelige adresser

Har de lovhjemmel til at slå alle og enhver op fordi de lige har lyst til det? Det er vel det som er issue med artiklen - at man har kunnet slå oplysninger op "i det skjulte" (dog ikke mere end at EG kan finde det, så må vi håbe at nogen gennemgår de logs ASAP og får anmeldt evt. lovbrud), uden at skulle bruge det i sit arbejde.

25. oktober 2021 kl. 13:41
Skiftet fra NemID til MitID er nu i fuld gang

Synes det virker lidt tyndt det der står om MitID chip.

Umiddelbart synes jeg det de skriver på https://www.mitid.dk/en-gb/get-started-with-mitid/mitid-authenticators/mitid-chip/ lugter af at man skal have endnu en dongle, men kunne da være nice hvis den U2F der allerede er i nøglebundtet kunne bruges.

Nogen der er stødt på info om det vil blive muligt at bruge egen dongle?

18. august 2021 kl. 15:51
Flere svenske myndigheder forbyder brug af Microsoft Teams

Det er et blogindlæg, og ikke en artikel fra version2.dk, og umiddelbart synes jeg det falder meget godt i tråd med nogle af de debatter som har kørt på sitet på det sidste. Ekstra information fra lande vi normalt sammenligner med skader normalt ikke.

Men kunne da være sjovt/spændende hvis der kom en artikel (fra version2.dk) hvor man havde forelagt de svenske overvejelser for nogle af de danske myndigheder og hørt hvilke overvejelser de har gjort sig.

3. august 2021 kl. 20:32
Forslag om styrket dansk cyberforsvar vedtaget med bredt forlig

Med det larm der har været om FE og NSA, så tvivler jeg på at der kommer ret mange frivilligt med i deres sensor system - men ok, så kan man jo altid tvinge og bagefter kalde det en success at man har fået X virksomheder med.

Godt nok skal der laves en analyse om hvorvidt det virksomhedsvendte skal ud til civile, men lad os nu se det ske.

25. juni 2021 kl. 14:57
Ny Coronapas-app klar til download: Giver adgang til hele EU

Nogen der har styr på hvordan valideringen fungerer helt teknisk?

Kan det køre offline? Eller kræver al validering af der kaldes til centrale servere som naturligvis logger requests til senere brug ("overvågning er frihed").

Umiddelbart lyder det som en "fin" måde at få en masse skønne data til div. forskere og politikere, som næppe vil lade en masse nemid validerede datapoints gå tabt.

28. maj 2021 kl. 16:35
Dumpede Microsoft efter EU-dom: Derfor blåstempler Kombit AWS og Aula

Jeg er nu ikke helt sikker på at de kun bruges til opbevaring - prøv at slå aula.dk / www.aula.dk op og se hvor deres ingress er.

28. april 2021 kl. 09:57
»Du har corona, kammerat«: Så let kan svindlere sende mails fra sundhedsvæsenet

Er der nogen der tør afvise mails fra de store udbydere?

Er der en reject policy, så har afsender/admin af domænet truffet en beslutning om at det er ok at afvise - så ja, hvis man påstår at overholde DMARC indgående, så skal der rejectes, selv hvis det kommer fra f.eks. gmail servere.

19. april 2021 kl. 11:34
Hackere bryder ind i 150.000 kameraer hos Tesla og andre virksomheder

Er der ikke nogen der kan forklare mig logikken i at kameraer skal have adgang til andet end et sted at lagre videoerne?

Hvis det er noget med at chefen gerne vil kunne se hvad der sker fra sommerhuset, så lav dog en adgang til dette via en MFA VPN, i stedet for en eller anden fancy portal hos producenten.

10. marts 2021 kl. 13:00
Case study: DNSSEC-fejl hos Statens IT?

De danske myndigheder kunne kaste et blik over på den anden side af Øresund med at få rullet IPv6 ud.

Synes det er en super overskuelig side der er på https://www.pts.se/ipv6 med cases som kan vise at nej, det er ikke dyrt at indføre.

4. december 2020 kl. 10:13
Svenske myndigheder forbyder Huawei i 5G-net

Både og - de er faktisk ikke super glade, for de risikerer at blive udelukket fra det kinesiske marked som "tak for sidst", og det marked vurderer de selv som større end EU+USA

22. oktober 2020 kl. 10:55
Første fælleseuropiske dom om netneutralitet: Telenor i Ungarn skal stoppe salg af internetpakker

Når nu teleselskaberne får en over nakken her, kan de så ikke også stoppe deres vildledning mht. mobildata pakker?

Kan desværre ikke huske hvilket selskab det er der pt. reklamerer fint med "fri data" - og så samtidig skriver "fair use limit 1TB". Hvis der er en limit, så er der jo ikke fri data.

18. september 2020 kl. 13:10
Kulturminister skuffet efter møde med Google: »En fuldstændigt uigennemsigtig og uigennemtrængelig organisation«

"Alle partiers kulturordførere sad i det rum sammen med – i al beskedenhed – mig som regeringens repræsentant, og så sender de en kommunikationsmedarbejder. Til os som de øverste beslutningstagere kan de ikke engang sende en beslutningstager,"

Hun lyder som om det hun er mest fornærmet over er at Google ikke lige flyver bosserne over for at få hende til at fremstå som VIP.

Som Ole skriver kan man jo sideloade app, så der er jo ikke noget problem der. Udover at DR synes at alt skal have en app, og alle beboere i Danmark bare skal være glade for at betale.

KODA/Google - der er tale om to private firmaer som ikke kan blive enige, og det skal politikerne ikke blande sig i. Google har ikke rettighederne til at vise indhold i Danmark, og det overholder de, så hvad er der at blive sur over? Hvis de ikke fjernede adgang ville ministeren+KODA jo netop brokke sig over at man viser noget man ikke havde rettigheder til.....

7. september 2020 kl. 16:41
Du saver demokratiet over med din brug af Facebook, Magnus Heunicke

At de er de største gør det ikke mere korrekt for det offentlige at sponsere det med borgernes data - som det er nævnt af andre så bør de blot linke til deres officielle sider, og lægge info der, uden tracking cookies mv.

10. august 2020 kl. 18:28
BIMI up Scotty

Som du skriver lyder det jo meget fint - hvis man kun bruger webmail.

Ordentlig udbredelse af DMARC vil derimod være en super god ting (ja, mailinglists er en udfordring, men kan løses) - undrer mig lidt at det ikke er lykkedes at få noget fokus på det når div. firmaer er røget i CEO-fraud. Der hører man desværre kun hvor "dygtige" de har været med backups, selvom rigtig mange af tilfældene kunne have været forhindret med DMARC.

... og please - drop den der elendige "quarantine" policy :-) none eller reject, intet andet.

24. juli 2020 kl. 14:52
Rapport: Danmark er verdensmester i e-livskvalitet

Det her med at der kommer den ene lovprisning efter den anden om at så mange danskere brugere digitale løsninger mod det offentlige kontra f.eks. Sverige er til at brække sig over.

I Danmark er der ikke valgmulighed - du skal bruge en tvivlsom man-in-the-middle løsning, som er sikker, pga. myndighederne siger det. Og skal have en "digital postkasse", som staten i sin visdom også vælger for dig.

I Sverige er der rent faktisk valgmulighed mht. hvordan man vil kontakte det offentlige - de har så bare formået at gøre en masse løsninger så gode og nemme at mange benytter dem. "digital postkasse" findes også i Sverige - men der er flere at vælge imellem. Ligeledes er der flere e-iD løsninger.

24. juli 2020 kl. 11:42
Københavns Kommune sender nyt it-system til beskæftigelse i udbud til 154 millioner kroner

Nu står der jo fint at systemet skal kunne udbygges - betyder det så at Kbh har sikret sig at de får ejerskab til al kode? Eller er det endnu en gang en måde at sikre sig at andre reelt ikke kan overtage viderudvikling?

15. juli 2020 kl. 12:55
Datatilsynet undersøger Den Blå Avis

Mon de også har prikket til TV2.dk ? Timingen med at de pludselig har knap til at afvise fremme er i hvert fald lidt påfaldende.

22. juni 2020 kl. 20:04