Morten Wieth

Presset på Borgerservice skal lettes: Nu får MitID flere muligheder for skifte hjemmefra

Den mulighed har man ikke haft. Af en eller anden grund, så er NemID i sin tid blevet etableret på en måde, hvor Nets har (med)ejerskab til både navnet og løsningen. Så derfor det nye navn. Og måske derfor - eller blandt andet derfor - et big bang i stedet for en videreudvikling.

10. juni kl. 17:01
'Velkendt sårbarhed' i Region Nord: Alle kunne tilgå alles personoplysninger

Ja, så er det jo Datatilsynet, som det kunne være rart at få en begrundelse fra. Hvad baserer man sin "tro" på?

Man kan få indblik i hvordan Datatilsynet tænker ved at læse afgørelsen. Noget af det bedste ved artiklerne her på V2 er at de er flinke til at linke til kilden.

9. november 2021 kl. 11:53
'Velkendt sårbarhed' i Region Nord: Alle kunne tilgå alles personoplysninger

Hører vi nogensinde nogen, der selv har noget i klemme, komme til en anden konklusion i disse sager?

Der er ikke decideret frit spil. Når man som dataansvarlig indberetter et brud til Datatilsynet, så skal man angive om man vil underrette. Hvis man ikke vil underrette skal man angive hvorfor. Og hvis Datatilsynet er uenige, så kan de pålægge den dataansvarlige alligevel at underrette. Det er ikke sket i denne sag, jf. afgørelsen.

8. november 2021 kl. 13:44
Milliarddyrt it-projekt: Nu får de første boligejere nye ejendomsvurderinger at se

"Vurderingsstyrelsen har også fået indført et forsigtighedsprincip i det nye vurderingssystem. Det medfører, at det beløb, boligejere skal betale skat af, sættes 20 procent lavere end vurderingen."

Nej, det kommer fra en politisk aftale. Desuden er det rent spin. Denne "rabat" bliver jo indført - ta-dah - præcis samtidig med, at man indfører nye beskatningssatser. Og det samlede provenu er - også politisk - lagt fast. Så rabatten på grundlaget vil resultere i en tilsvarende højere sats, ikke i et lavere skattebeløb.

Så det er rent blålys. Reelt er "forsigtighedsprincippet" i mine øjne en mekanisme til at sikre, at man kan afvise alle klager over vurderinger, der er op til 20% for høje. Så hvis dit hus er vurderet 19% højere end naboens, så kan du ikke klage, selv hvis husene er helt identiske.

2. september 2021 kl. 22:43
Københavns Kommune sender nyt it-system til beskæftigelse i udbud til 154 millioner kroner

Som kommentar til de forskellige kommentarer: Artiklen indeholder et link til udbudsbekendtgørelsen. Her kan man se, hvad der forventes anskaffet og på hvilke vilkår. Eksempelvis:

"Ordregiver ønsker at indkøbe et standard beskæftigelsessystem, som understøtter jobcentrenes lovpligtige opgaver. Systemet forventes anskaffet som et standardsystem, som tilpasses ordregivers behov og arbejdsgange."

Og

"Ansøger skal gennem reference dokumentere erfaring med at have leveret et beskæftigelsessystem til en kommune med minimum 50 000 indbyggere. Systemet skal være taget i brug."

17. juli 2020 kl. 14:46