Lenny Andersen

Stort angreb mod Twitter: Kendisser har fået hacket deres profiler i stort Bitcoin-scam

Jeg ved ikke, hvordan det fungerer for Twitter og Trumps profil, men mon ikke der er ekstra mange sikkerhedsforanstaltninger om lige præcis hans profil, da den nok vil være den mest oplagte profil at overtage.

Jeg husker, at for nogle år siden var en Twitteransat, der på sidste arbejdsdag valgte at deaktivere Trumps. De fik en del høvl på det tidspunkt, så mon ikke de har bygget en ekstra mur omkring hans profil.

19. juli 2020 kl. 12:36
Mojn! Har vi brudt monopolet?

Hvis det er Stofas coax, er der ganske rigtigt monopol. Løsningen er at få antenneforeningen til at opsige aftalen med Stofa og lave en ny med YouSee, hvor der i kontrakten skal kræves at nettet åbnes for tredjepartsoperatører.

Ville det så ikke være lidt mindre spektakulært, at blot få indskrevet i kontrakten med Stofa, at de skal åbne op for tredjepartsoperatører. Kontrakten med Stofa er jo også til forhandling med jævne mellemrum. Et skift fra Stofa til Yousee eller vice versa er mere end blot at flytte et par kabler i en router. Der er x-antal kabelmodems og y-antal STB'er der skal skiftes, og sommetider skal foreningens hovedstation også have en opdatering/ombygning.

Men uanset hvilken udbyder man vil forhandle med, skal man her være engageret "en del over gennemsnittet", da jeg ikke tror man vil kunne forhandle sådan en konkret deltalje på plads ved at stille det som et forslag på en generalforsamling. Det kommer til at kræve, at man tager en plads i bestyrelsen, overbevise resten af bestyrelsen om at din ide er en god ide, og aktivt sidder med i alle forhandlingerne (om det så er YouSee eller Stofa).

14. marts 2018 kl. 21:21
Fremhævet som eksempel på god offentlig it: Museumssystem ramt af årelang forsinkelse

Som stærk tilhænger af Open Source, blev jeg jo glad for at læse at man havde valgt en Open Source løsning, der tilsyneladende er implementeret på ca 1 år *).

Desværre er artiklen ikke særlig beskrivende omkring projektet. Kunne det ikke være interessant at lave en spinoff artikel omkring implementeringen af Specify. Hvordan faldt valget på den pågældende løsning? Hvordan processen forløbet? hvad de har oplevet af udfordringer? Har der været fordele og ulemper i forhold til projekter hvor de starter fra bunden? og ikke mindst hvor meget det har kostet? Det kunne være fantastisk at få mere fokus på, hvad der - i mine ører - lyder som en success. En success man måske kunne lære af i andre sammenhænge.

*) jeg googlede og fandt dette link fra den 22 november 2016, hvor aftalen om Specify netop er indgået, og hvis de på nuværende tidspunkt er færdige med implementeringen og er i gang med at bruge systemet er det vel fair at sige at implementeringstiden er ca 1 år. Måske mindre.

10. januar 2018 kl. 16:45
Stem på IT-folk til valget

Det her er en super god ide.

Ville det give mening at man frem til næste valg (kommunal, folketinget eller europaparlamentent) opbyggede en form for kartotek - ja det er vel I/vi her har gang i - over så mange politikere som muligt, og så lave det som en slags portal.

Det kunne da være meget interessant at opbygge en liste over IT kyndige kandidater. Og så måske todele kandidatens profil, så man kan se vedkommende holdning til forskellige emner inden for IT, og hvad man vil arbejde for (det som Ole ligger op til i blogindlægget), men også den konkrete viden inden for IT . Altså man konkret spørger kandidaten: hej, hvad ved du om computere?ved du hvad en compiler laver? ved du hvad en private key bruges til?. Okay, indrømmet, jeg ved ikke lige på stående fod hvad spørgsmålene skal være, men i hvert fald formuleret, så man kan danne sig et billede af om personen ved noget om IT, eller han/hun blot har holdning til IT, men dybest set er en af dem, der tror at IT er det magiske pixie dust man hælder ud over alt, for at spare penge.

Kartoteket kunne standardiseres så meget, at hver gang et valg nærmede sig, så kunne man hive det frem, og så opdatere listen af kandidater og gøre spørgsmål og emner tidssvarende.

Var det mon en ide? Prosa? IT politiks forening? anyone?

17. november 2017 kl. 22:43
Infosec for begyndere

Vælg et land og forestil dig at du er leder af landetJeg ved ikke hvilket land jeg vil være i denne sammenhæng, for jeg er ikke sikker på hvilken fremmed magt, der vil have en interesse i at obstruere et kommunalvalg i Danmark. Jeg tror det ville svare til at overtage magten i Mærsk, ved gå efter at vinde udbuddet som cateringfirma i kantinen (jeg ved ikke om det var en dårlig analogi, men min pointe var: det virker som en underlig indgangsvinkel, for at blande sig et lands interne anliggender). Men hey; lad os bare sige jeg er Dr Doofenshmirtz, der vil overtage magten i trekantsområdet. Så burde der heller være nogen, der i ramme alvor, kan tolke nedenstående til at jeg opfordrer til ravage. :-)

Hvilken ordre giver du dit lands "cyberwarriors" ? Destabiliser Trekantsområdet. (med en politikinator).

Hvordan gennemfører de angrebet ?Det overordnede tema må være "Misinformation og personlig hetz". Man kunne selvfølgelig gå efter James Bond-skurkagtige planer, med at hacke lysreguleringer, dække byer i affald, og deaktivere elnettet, men jeg er ikke så sikker på at det direkte vil påvirke valget, og hvis f.eks. elnettet på valgdagen er sat ud af drift i større dele af en region, vil jeg tro at man undtagelsesvis kunne flytte valgdagen. Så i stedet for går jeg efter noget så kedeligt som smædekampagne på kandidaterne.

  1. Stress kandidaterene på et personligt plan. Da de fleste danske CPR numre er blevet lækket på et tidspunkt, må man opstøve kandidaternes numre, og optage en hulens masse lån i deres navne. Jeg ved ikke, hvor let man slipper uden af lån, hvis man er en politisk person, men i flere af de historier man har læst om identitetstyveri, så kommer ofrene til at hænge på lånene i mange år. Hvis man får etableret en gæld på 300.000-400.000 til kviklånsrente, så er der gode chancer for at kandidaten knækker økonomisk inden for en kort tidshorisont. Og det er samtidig svært, at være 100% dedikeret til sin valgkampagne, hvis hjemmefronten lige er blevet smadret.

  2. Tilmeld kandidaterne til alverdens kampagner, som resulterer i en endeløs strøm af opkald fra telefonsælgere. Det kunne lyde som en banal ting, men i en periode hvor man egentlig forventer mange telefonopkald, der relaterer til kommunalvalg, er det nok ekstra stressende, at 50-75 gange i døgnet bliver ringet op af nogen, der har et knaldtilbud. Og i den tid man bruger på at afvise uønskede opkald, blokerer man jo også for reele opkald. At skifte nummer er ikke specielt realistisk for kandidaten, da hun/han har brugt lang tid på at give det til alt og alle, og mig bekendt har vi i dag ikke nogen effektiv måde at blokere for sælgere, når man selv har givet dem nummeret.

  3. Hvis vi er så heldige at have kompromitteret nogle af kandidaternes NemID, begynder det at blive fantastisk. NemID er jo en buffet af muligheder, men da vi ikke har formået at hacke hele NemID, er vi stadige afhængige af at kunne hacke kandidaternes indiviuelle login. Men hvis det lykkes: Alle pengene, der er lånt i punkt 1 overføres til et skattelyland og/eller organisationer, som øjeblikkeligt vil sætte alarmklokkerne i gang hos politiet/div myndigheder. Og så begæres der selvfølgelig skilsmisse og flytning. Har kandidaten nogle virksomheder, var det måske ved tiden vi fik konkursbegæret dem eller på anden måde skader dem. Jeg tror ikke jeg vil lave micro management på denne her. Jeg lader det være op til de enkelte cyberkrigere, at finde på, hvad de gør af vederstyggeligheder. Jeg tror heller ikke diverse diktatorer under en etnisk udrensning, går i detaljen om, hvordan lokalbefolkningen skal udrydes. Det skal bare gøres. Men i hvert fald er der åbent for en buffet af onde ting, man kan gøre for at knække de enkelte kandidater. Samtidig skal diverse dagblade få et anonymt tip, om kandidatens moralske forfald, og hvis disse historier får sit eget liv så sociale medier, så er løbet muligvis kørt for den pågældende kandidat.

  4. Ødelæg mærkesager for kandidaterne. Uanset hvor sympatiske og/eller gode ideer kandidaterne har, så få dem til at fremstå som idiotiske og spild af skattekroner. Jeg ved godt dette er et retorisk standardtrick fra enhver politiker, men vi må tage det til det ekstreme, så folk får opfattelsen af at investeringer i veje, kloaker, skoler og plejehjem er "overflødigt frås" (vi kommer nok til at hyre en ekstra stærk retoriker til at køre dette spor af planen).

  5. Som flere har foreslået: en strøm af fake news, og fake bevægelser. Her må slås på det, der altid kan skabe splid i den danske befolkning. Så noget med indvandrer og flygtninge. Facebook gruppen "Minaret på Taulov mosken NU!". Med lidt held vil folk gå i "shitstorm mode" inden nogen begynder, at sætte sig ind i, om der overhovedet er en Moske i Taulov (og hvis man ikke er lokal; undersøge hvor Taulov ligger). Nogle historier om, hvordan forholdene sejler på rådhusene med chikane, stress, urimelige arbejds- tider og forhold, underslæb og anden misbrug af offentlige midler. Her vil jeg nok også lade mine fake news redaktør have et vis "kreativt råderum", til at finde på nyheder, der rammer lige ned i folkestemningen.

  6. Jeg ved ikke hvordan de forskellige kommuner har sikret deres mail-servere og alle kandidater har vel næppe en mail adresse, som kommunen er ansvarlig for. Men hvis nogle kandidater har en mail på en server, der ikke har gjort så meget for at sikre mod misbrug, så er det bare med at komme i gang med at sende en masse spam med denne mail som afsender. Mange mail servere vil ret hurtigt få blacklistet den pågældende mailadresse, og chancen for at kandidatens mail ikke når frem eller ender i et spam filter øges. Det er svært at køre en kampagne hvor mange mails forsvinder.

  7. En del af krigerne kommer til at gå målrettet efter at få adgang til kandidaters credentials til diverse sites. Jeg håber på at diverse kandidater har haft for travlt, til at forstå vigtigheden i at have forskellige passwords til forskellige sites. Så skulle det ske at vi finder koden til Site A, så er der åben for site B, C og D. Hvis det skulle ske at man får adgang til en kandidats mail eller sociale medier, åbner det jo for et helt nyt perspektiv, hvor man får adgang til oplysninger kandidaten ellers ikke ville offentliggøre. Jeg ved ikke hvor stærkt et våben, det vil være til at miskreditere kandidaten. Hvis man bare én gang skriver et fake tweet eller facebookstatus, har man jo afsløret sig selv. Kandidaten ændrer sin kode, og så er den port lukket. Men på det rigtige tidspunkt er det måske egentlig godt nok. f.eks. på selve valgdagen. At få inficeret en kandidats computer med noget.

Hvorledes påvirker det resultatet af kommunalvalget ?Da selve valghandlingen i DK er rimelig etableret, åben og kontroleret, er den ikke specielt let at påvirke på afstand (fordi vi endnu ikke har lavet en elektronisk valghandling), så det er ikke her jeg vil bruge specielt mange kræfter. Så jeg satser på at smædekampagnen har virket. Hvis folk reagerer som jeg forventer (det skal man jo dog aldrig regne med), så vil folk lade være med at stemme på de erfarne politikere, og stemme på de mindre erfarne. Dette vil ende med at byrådssalen vil blive besat af folk med gode hensigter, men ikke en eneste ide om hvordan man driver en kommune (det vil de kyniske personer nok mene allerede er sket), og så kan kommunen få fire år med møder der går i hårdknude, budgetoverskridelser, handlingslammelse, mens alle de vigtige ting bliver tilsidesat, og utilfredsheden vil stige. Og selvom jeg har et ret konkret mål med min kampagne (magten i trekantsområdet), er jeg ikke helt sikker på om den vil resultere i en højere eller lavere stemmeprocent. Men jeg ser begge udfald som en succes. En høj stemmeprocent, hvor folk stemmer på uerfarne nykomlinge, eller en lav stemmeprocent, som vil afstedkomme endeløse debatter om demokratiet syge tilstand, den voksende politikerlede, som vil have en selvforstærkende effekt blandt vælgerne, så selv hvis jeg ikke lykkes med min kampagne, så vil jeg stå stærkere til næste gang.

Alternativt kunne målet være at få én kandidat til at fremstå som personen med løsningen på alle de ovenstående problemer. Men jeg havde ikke tid til at få kørt en marionetdukke på plads, inden kommunalvalget om en måned. Hvis planen lykkes, har jeg nogle år til at få den rette kandidat kørt i stilling.

Hvad kan Danmark gøre for at forhindre det ?

  • En stor del af min plan bygger på mere eller mindre offentlig kendt info (telefonnumre og CPR numre). Man kunne jo starte med at lukke for muligheden for at lave identitets tyveri blot ved hjælp af CPR nummeret.
  • En anden væsentlig faktor er manipulation via fake news. Den er også svær som samfund, at gardere sig i mod, da selv de klogeste før eller siden, vil falde for fake news, da man jo har en tendens til at lytte efter folk, der har samme mening som en selv. Og i et samfund som bryster sig af at være bygget på tilid og vi stoler på hvad folk siger til os, kan kampen virke endnu mere ulige. Men vi kunne da i det mindste gøre en indsats.. så som, at man lærte lidt om kritisk sans og kildekritik. At få folk til at interessere sig mere for fakta (held og lykke med det projekt).
  • Og så satser jeg på "pøbelvældets magt", og det tror jeg bliver svært at gøre noget ved, da det (udfra synspunkt) altid har været svagheden ved demokrati[1]

[1] sakset fra "Den store danske": Det græske ord demokratia er sammensat af demos 'folk' og kratos 'vælde'. Demokraterne selv opfattede demos som "hele folket", dvs. alle borgere på folkeforsamlingen, hvorimod demokratiets kritikere, især filosoffer som Platon og Aristoteles, fortolkede demos som "det menige folk", dvs. det uvidende flertal af fattige, som på folkeforsamlingen af demagogerne kunne overtales til at udplyndre de velhavende og majorisere de veluddannede. (http://denstoredanske.dk/Geografi_og_historie/Antikken/Antikken,_gr%C3%A6ske_stednavne/Athens_demokrati)

22. oktober 2017 kl. 16:23
Nye tider: Danmark fandt dronningen på nettet

Ved peak har vi typisk et forhold på 11:1 mellem downstream og upstream trafik. Jeg forventer, at balancen forrykkes yderligere efterhånden som TV-streaming stiger i båndbreddeforbrug.

Jaeh, men mon så ikke at forholdet bliver rykket den anden vej igen, i takt med at vi skal have mere og mere smidt ud i skyen. Men tak for svaret. Så giver det lidt mere mening :-)

2. januar 2017 kl. 00:19
Nye tider: Danmark fandt dronningen på nettet

Jeg kommer lidt i tvivl om din peering graf. Fordeler jeres kunders downstream/upstream i et forhold ca100:1? Eller bliver upstream målt et andet sted?

1. januar 2017 kl. 23:16
Hvordan skal vi konkurrere mod en IQ på 12.000?

Når snakken falder på dette emne, så henviser jeg altid til denne video.

Den er måske noget dystopisk, men alligevel en 15 minutters godt stof til eftertanke omkring automatiseringen.

Jeg er nok en af dem, der læner mig op at "nedsmeltning af økonomien" modellen

Nu indrømmer jeg da gerne at jeg ikke er professor i makroøkonomi, men jeg har da forstået så meget at det der får vores samfund til at fungere er at vi har nogle penge ude og cirkulere, som kan skabe de jobs vi gerne vil have. Men de jobs bliver jo så erstattet af robotter/computere.

Men hvad skal robotterne lave når ingen har et job, så de kan betale for de services som robotterne leverer? Den føreløse taxa kører pålideligt til tiden og billigt, men ingen har råd til at køre med den.

Hvordan skal Google og Facebook (som nævnt som vinderne i artiklen) tjene deres penge. Google og Facebook tjener i dag deres penge fordi de kan sælge viden om folk til firmaer, som kan fortælle meget præcis, hvem der med stor sandsynlighed købe jeres produkt! Hvor meget er google og facebook værd, hvis de blot kan levere en masse info om en stor gruppe mennesker der ikke har nogen købekraft.

Så jo; jeg tænker det hele som en tur direkte mod en nedsmeltning af det samfund vi har i dag. Jeg er bare ikke blevet enig med mig selv om det er en god eller dårlig ting :-)

28. december 2016 kl. 01:23
Hestevæddeløb-Privatliv: 38:0

Hvis du dog ligefrem planlægger at kritisere de siddende politikere, og så kopiere deres adfærd, hvis du bliver valgt, vil det kunne betegnes som hykleri - er det den slags vi er ude i her?</p>
<p>Hvis du derimod kritiserer de siddende politikere, og har en ide om at du kan og vil gøre det bedre, skal du straks melde dig på banen.

Jeg tror at de fleste personer, der er i politik gjorde det fordi de ville ændre tingene til det bedre. Men når jeg ser på politik i både byråd og folketing, så virker det som om at de er mere interesseret i at tjene dem selv end de folk, som stemte på dem. Så kunne jeg argumentere for at "jeg vil gå i politik for at ændre på det", men jeg tror desværre bare det ender med at politik ændrer mig (og med god sandsynlighed til noget jeg ikke ønsker at være). Og som jeg siger, så ser jeg ikke mig selv som den type jeg mener en politiker skal være. Og hvis man ikke kan gøre noget helhjertet, så skal man lade være. Og da især politik, hvor ens beslutninger rammer mange mennesker. Politik er selvfølgelig meget mere end bare de personer, der sider i et byråd eller folketinget, og jeg er udemærket klar over at der er et hav af personer der laver benarbejdet i baggrunden, men overordnet set så er det en maskine, som jeg ikke ønsker at være en del af.

"Jeg har politikerlede, så jeg behøver ikke gøre en indsats for at forbedre tingenes tilstand".
Kære venner! Er det niveauet?

Så det er nok mere: "Jeg har politikerlede og jeg ønsker på ingen måde at blive en del af det cirkus, som dansk politik er på næsten alle niveuaer, så derfor bruger jeg mine ideer andre steder".

I mit tilfælde er det så at jeg udover at passe mit job, sidder i nogle lokale bestyrelser, og her hjælper jeg faktisk med at gøre en forskel, men lidt mere lokalt. Bare for at sige at jeg ikke bare sidder på værtshuset og brokker mig! ;-)

29. november 2016 kl. 13:09
Hestevæddeløb-Privatliv: 38:0

En eller anden afgående politiker, som jeg kan ved min gud ikke huske navnet på, sagde ved sig afgang fra dansk politik(frit citeret fra min hukommelse): "Det er utrolig demotiverende at ligegyldigt hvor godt du gør dit job og hvor gode resultater du leverer, så synes ca. halvdelen af befolkningen stadig du er en idiot".

Så nej; jeg har skam overvejet politik flere gange. Men så vil jeg egentlig hellere sidde i en stilling gemt langt væk fra offentligheden, hvor jeg ved jeg gør en forskel.

Og nu har jeg frygtelig meget politikerlede, så det ville nærmest være hykelri, hvis jeg blev politisk aktiv. Jeg tror ikke jeg bidrager til problemløsningen ved at blive (hvad jeg anser værende) en del af problemet.

Slutteligt så mener jeg at hvis man lidt groft deler samfundet op i "ledere" og "følgere", så mener jeg at en politiker, skal være i gruppen "ledere". Og denne gruppe ser jeg ikke mig selv i.

Men hvornår mon du PHK går ind i politik? Med de holdninger som du så ofte ytrer, så er jeg lige ved at tro at det er et projekt jeg vil støtte :-)

28. november 2016 kl. 22:13
Forsvarets Efterretningstjeneste søger blackhat-hackere

Det er en skattejagt hvor den ene ledetråd leder til den næste.. Det er måske ikke decideret hacking, men man skal bruge sine kreative it-evner for at komme i mål..

Og ja... vi var et par stykker der kom i mål i går aftes! :-)

17. marts 2016 kl. 08:39
Overgravet kabel i Aarhus lagde nemid.nu ned i 14 timer

En anden mulighed kunne være at de reelt har to forbindelser og for at sprede risikoen har man valgt to forskellige leverandøre (f.eks. TDC og Global Connect), og disse to forbindelser tilfældigvis ligger i samme fibertracé på noget af strækningen. Måske endda ganske få meter, men det er lige præcis disse få meter der blev gravet over.

Det lyder næsten for usandsynligt til at det skulle ske, men det sker faktisk en gang i mellem.

Men jo, det kunne også være fordi de kun har én forbindelse mellem deres to lokationer. Noget, der så forhåbentlig bliver rettet op på nu.

1. april 2015 kl. 21:51
Apple vil bygge kæmpe datacenter i Viborg

Hvis budgettet er 12.7 mia, mon så ikke der er budget til deres helt egne fiberforbindelser til et stort netværkssted. (Hvem ved. England eller Tyskland).

Uden at vide det, så gætter jeg på at et firma som Apple ejer så meget fiberinfrastruktur at det nok ikke betyder så meget at skulle grave nogle hundrede kilometer mere ned, så deres nye datacenter bliver integreret i deres netværk af sort fiber.

Men hvem ved. Hvis det skulle blive energimidt eller GC, så er der nok nogen, der skal til at kigge på deres peeringaftaler! :-)

23. februar 2015 kl. 11:25
Apple vil bygge kæmpe datacenter i Viborg

Jeg er spændt på HVOR mange arbjedspladser det kommer til at give, for som debatten gik på for et par uger siden, så er datacentre jo ikke ligefrem overbefolket med medarbejder.

Men stadig fedt for Viborg med de ekstra arbejdspladser det måtte kaste af sig. Og hvis de satser på miljørigtig energi kunne vi jo satse på at det er med til at løfte den generelle lyst til at investere i miljørigtig energi.

23. februar 2015 kl. 10:42
WWW's opfinder: Internettet har brug for en grundlov

Hvad vil de opnå ved det? Såfremt det skulle blive til noget, ved vi alle sammen at det i sidste ende bliver USA, der kommer til at bestemme hvordan reglerne bliver. Og lur mig om paragraferne ikke vil blive formuleret til at INGEN må overvåge noget som helst, ud over NSA selvfølgelig skal have uhindret adgang til ALT! (Selvfølgelig for at forebygge terror).

Kald mig bare negativt forudindtaget, men jeg tror ikke et sekund på at man vil kunne vedtage nogle regler på globalt niveau, så det rent faktisk vil blive en fordel for individets frihed.

29. september 2014 kl. 09:49
Danske teleselskabers investeringer i netværk er det laveste i 10 år

Er jeg den eneste der bemærker, at der på forskellige nyhedssites er en overdrevet opmærksomhed angående hvor mange penge teleselskaberne bruger på deres infrastruktur, og generelt tjener på deres forretningsmodel?

For mig virker det som om "nogen" er ved at bearbejde folkestemningen i forbindelse med at der er en del muderkasten i gang i omkring hvem, der tjener penge på hvem.

25. september 2014 kl. 14:34
Justitsministeriet stopper internetlogning af danskerne

Jeps... det bliver sikkert noget med Deep packet inspection i stedet for. Eller måske har nogen lavet en beskidt aftale med NSA.

Men hey.. indtil videre er vi glade. :-)

2. juni 2014 kl. 14:22
Helle Thorning forsvarer NSA’s digitale spionage

På det seneste har den allestedsnærværende spionage også vist sit værd i Syrien, sagde statsministeren. Her opsnappede NSA kommunikation i den syriske regerings ledelse om angreb med kemiske våben.

Hun mener at systemet har vist sit værd? Hvis det havde vist sit værd, havde de vel forhindret det kemiske angreb.

Så næste gang der sker et terrorangreb mod vestlige interesser og NSA efter en uges tid kan sige hvem, der stod bag, så har systemet vist sit værd og er 100% retfærdiggjort? (vel at mærke efter den pågældende har taget ansvar for angrebet og hele verden allerede ved hvem der stod bag)

Jeg må sige at jeg tilslutter mig skaren af folk, der er et sted mellem 'yderst harm' og 'pissed off'.

13. september 2013 kl. 13:14
Flere afsløringer: NSA har adgang til alle smartphones

Jeg venter stadig på "Den utimative afsløring", hvor det viser sig at NSA har ca lige så mange muligheder som Agenterne i the Matrix.

Personligt kunne jeg forestille mig noget med hemmelige bagdøre i f.eks. netværksenheder fra Cisco, som jo er et amerikansk firma. Hvor ufattelige mængder af information er der ikke adgang til, hvis de kunne tilgå en hver cisco enhed på verdensplan. Dette kombineret med rygterne om bagdøre i diverse krypterings systemer, gør at man føler sig ekstra nøgen og magtesløs når man tænker disse tanker.

Jeg ved godt at jeg lyder lidt som de der tinfoil hat tosser, man normalt griner lidt af, men hey... det kan være er det her er et af de tilfælde hvor virkeligheden overgår fantasien.

9. september 2013 kl. 15:27