Børge Svingalius

CPR i nummeroplysningen: Kan stadig supporteres fra tredjelande

Dem kan man jo netop købe uden større identifikationsproces...

10. februar kl. 19:37
Kovending for fuld skrue

Den må jeg eje.

Skidegod idé med merchandise. Jeg er sikker på at mange ligesindede nørder har det som ovenstående.

21. januar kl. 14:12
Ikke et ord om FE

Til gengæld er man gået efter dem der løftede tæppet og påpegede de ulovlige aktiviteter, med fynd og klem. Men man har lært af farcerne med henholdsvist Julian Assange og Chelsea Manning at man også skal have pressen til at tie fuldstændigt. Derfor har man gjort det klart at hvis nogen medier graver seriøst videre i sagen(erne), så bliver den ansvarlige chefredaktør buret inde i 12 år.

Hvor, hvis kan man se (bevis på) dette?

24. december 2021 kl. 02:51
Bankerne starter MitID-nedtællingen: NemID skal udskiftes inden 30 dage

med henvisning til at det jo rent faktisk er en mindre sikker løsning. En forværring af sikkerheden i en kritisk it-infrastruktur som man presser ned over befolkningen - velkommen til Danmarks Dystopiske Digitalisering DDD.

Forresten (https://www.computerworld.dk/art/239531/derfor-skifter-nemid-navn-til-mitid-laegger-op-til-stort-opgoer-med-nets-og-papkortet) kostede det 300.000 kr at komme op med det fabelagtive navn MitID og det revolutionerende logo.

Er der nogen der ved hvem der rent faktisk ejer MitID? De ville jo gerne have "øget statsligt ejerskab" som det lyder i lovteksten, men jeg har ikke set nærmere om hvordan ejerskabet egentlig er.

Derudover kan jeg heller ikke lige på stående fod regne ud om det her med private brokere er noget man skal være bekymret for - nok fordi jeg ikke rigtig forstår arkitekturen. Er der en der kan ELI5? https://digst.dk/it-loesninger/nemlog-in/om-loesningen/aendring-i-funktionaliteter/implementeringssite/brokere/

2. december 2021 kl. 17:18
Organisationer tordner mod regeringens lognings-forslag: Det bliver nemmere at logge uskyldige end dømte rockere

Version2, I må vise tænder.

Justitsministeriet har oplyst til Version2, at man først lægger høringssvarene op på høringsportalen, når det endelige lovforslag udkommer slut november.</p>
<p>Man vil ikke lade andre se høringssvarene før end i 13 time.</p>
<p>Er det overhovedet lovligt?</p>
<p>Og selv om det måske er lovligt, så er det da at gøre grin med demokratiet.

Det her skal der simpelthen svar på.

Skindemokratiet længe leve?

Dansk politik er en joke og danske borgere er desværre ikke dem der griner, det er dem der grines ad. Jo før vi indser at vi ikke lever i en demokratisk retsstat desto før kan vi komme til at leve i en demokratisk retsstat.

2. november 2021 kl. 23:42
Eksperter sår tvivl om sikkerheden bag MitID-login

Alt hvad der omhandler Nets, NemID, MitID, digital signatur, logins ift. det offentlige m.m. er så idiotisk og lobbyistisk skruet sammen at man skulle tro vi boede i en bananrepublik.

1. november 2021 kl. 11:05
Bekymrede sikkerhedseksperter: Client side scanning er usikkert og en trussel mod demokratiet

https://www.blizzard.com/en-us/legal/fba4d00f-c7e4-4883-b8b9-1b4500a402ea/blizzard-end-user-license-agreement

Under sektionen "CONSENT TO MONITOR":

"WHILE RUNNING, THE PLATFORM (INCLUDING A GAME) MAY MONITOR YOUR COMPUTER, CONSOLE, OR MOBILE DEVICE'S MEMORY FOR UNAUTHORIZED THIRD PARTY PROGRAMS RUNNING EITHER CONCURRENTLY WITH A GAME OR OUT OF PROCESS. AN "UNAUTHORIZED THIRD PARTY PROGRAM" AS USED HEREIN SHALL BE DEFINED AS ANY THIRD PARTY SOFTWARE PROHIBITED BY SECTION 1.C. ABOVE"

Læg venligst mærke til "... with a game OR OUT OF PROCESS"

18. oktober 2021 kl. 06:09
Bekymrede sikkerhedseksperter: Client side scanning er usikkert og en trussel mod demokratiet

Flere af de største spiludviklinghuske er også begyndt med client side scanning i kampen mod hackere. Det vil sige at med spillet installeres et program der scanner (nok både RAM og HDD) for specifikke filer/processer, og ved et hit blokeres spilkontoen. Det er ligeledes at give dem meget adgang til private IT-økosystemer, og med det naive øje kan man selvfølgelig godt stole på deres programmer, men når det eksempelvis er Activision Blizzard (som nu ejes af det kinesiske TenCent (der også ejer Riot Games)) kan man godt blive bekymret for om der er rent mel i posen.

15. oktober 2021 kl. 11:18
Dataetisk formand revser KL-nedtoning af AI: »Det undrer mig, at KL taler omfanget ned«

Jeps. Jeg har på tapetet at snakke med kommunen om AULA, specifikt deres DPO og høre hvor/hvordan data faktisk bliver opbevaret og hvad de bliver brugt til - og hvis det ikke er forsvarligt/lovligt, så ser jeg mig nødsaget til at kræve at det ikke er et system jeg eller mine nærmeste skal involveres i.

Så må vi se hvad de siger.

Angående artiklen, er det så ikke bare et røgslør, fordi de godt ved at den brede befolkning er ved at få øjnene op for AI/ML og hvordan det 'at best' kan siges at være i en moralsk gråzone, når emnefeltet er samfundets borgere? - Så vil de jo bare kalde det noget andet, for ikke at skræmme folk. Det rigtig skræmmende kommer jo først når de får et brev om tilsyn fra kommunen, når deres algoritme har rodet i 70 forskellige registre og antydet at deres barn måske bliver [indsæt X, hvor X er noget kommunen ser som et problem]

11. oktober 2021 kl. 12:39
Logningsbekendtgørelsen: Hvordan ser teledata ud idag?

Sorry, men bump!

Jeg vil faktisk gerne have lidt input til hvordan der kan være forskel på Oles situation og min - og hvis teleselskab der rent faktisk agerer rigtigt...

10. oktober 2021 kl. 16:53
Logningsbekendtgørelsen: Hvordan ser teledata ud idag?

Tak for indlægget Ole. Altid godt at se mere præcist hvad det faktisk er, vi/nogle så tit opponerer imod. Diskussionerne kan godt blive ret abstrakte når værdierne er meget ideologiske, tror jeg. Det gør heller ikke noget, sådan i det brede perspektiv men "devil's in the details som man siger".

Man kan selvfølgelig spekulere i om de har en "curated" liste til kunder, og en med flere oplysninget til Politiet --- men det kræver man har en liste!

Jeg forhørte mig hos min internetudbyder, Stofa, for at få dem til at stoppe logningen, da den er i strid med EU-retten, men de henviste til at de stadig lovpligtigt skal logge og henviste i øvrigt til dommen fra Østre Landsret fra for nylig.

Så bad jeg dem om at udlevere det data de var lovpligtet til at logge med henvisning til GDPRs retten til indsigt, men de mente at det ikke kunne lade sig gøre uden en dommerkendelse.

Er der nogen der ved om der er forskel på om det er mobil eller bredbånd eller om der er forskel på teleselskabernes... forståelse af loven?

9. oktober 2021 kl. 12:20
Facebooks nedbrud kostede 1 mio. kr. i minuttet

Så var det her man havde håbet at det var tjenester som Signal eller Element der havde oplevet kæmpe vækst.

6. oktober 2021 kl. 15:13
De første 200.000 danskere er bedt om at migrere til MitID

Så alt det med at man skal scanne sit pas - kan man godt blive fri for det?

6. oktober 2021 kl. 13:09
Max Schrems i Danmark: Cloud-leverandørers nye foranstaltninger er »bullshit«

De kan roligt fortsætte, for ingen stopper dem.

Indtil videre... Jeg fornemmer en stigende utilfredshed, sådan generelt. Det bobler.

4. oktober 2021 kl. 20:00
Godt nyt fra Vestfronten

Nu står der godt nok at det er en blog, og jeg kan ikke læse noget om sponsoreret indhold, men er dette meget andet end netop det - reklame for en privat virksomhed? Og i så fald, skal det pointeres og/eller er det det rigtige sted...?

4. oktober 2021 kl. 18:46
Datatilsynet slår fast: Google kan køre lovligt i danske folkeskoler

Er jeg den eneste der ser samme 'logik' i Allans forhold til lovligheden af skolernes brug af Googles gratis suite, som Østre Landsret forhold til lovligheden af logningsbekendtgørelsen ift. EU-retten?

Logikken er "ja, det er med meget stor sandsynlighed ulovligt, men hvis ikke der er nogen der rent faktisk får det prøvet ved retten, så går den nok, vi har ihvertfald ikke tænkt os at handle proaktivt, men vil bruge alle tænkelige juridiske kneb til at fortsætte status quo, for det sparer os for kroner og ører lige nu og i den indeværende valgperiode?

Hvis ikke det var så sindssygt deprimerende at læse om hvordan et officielt tilsyn rider på ryggen af tech-giganterne, samtidig med at de foregiver at være borgernes vagtværn, ville det være komisk.

Det er jo for helvede lige til Rokokoposten.

29. september 2021 kl. 11:04
Topforsker: Vi skal være mere restriktive med danskernes sundhedsdata

Spot on Anne-Marie.

Specielt er sentensen

"Three qualities make Denmark “an epidemiologist’s dream”:1 1) its universal tax-funded health care system with residency-based entitlement; 2) availability of government-maintained nationwide registries, providing longitudinal sources of routinely collected administrative, health, and clinical quality data; and 3) the unique personal identifier assigned to every Danish resident, enabling exact individual-level linkage of all records and lifelong follow-up. In epidemiological terms, the population of Denmark is an open cohort with known dates of entry and exit, and with various types of rich health data recorded between those dates."

jo ganske horribel læsning, fordi man faktisk får et udefra-indblik i hvor pilråddent databeskyttelsesniveauet i Danmark er.

Hvordan kan man overhovedet vide om ens sundhedsdata er blevet brugt?

Og et mere generelt spørgsmål, har du et godt forslag/gode tanker om hvordan vi bedst kan vende denne udvikling, som bekymret befolkning? Skal vi støtte bestemte foreninger økonomisk, lave vores egen, stifte et nyt parti?

Just spitballing, men for mig at se bliver vi nødt til, som samfund, at stoppe dette her.

"If you tolerate this..."

23. september 2021 kl. 22:55
Skatteministerens it-tilsyn under angreb: Mistænkes for farlig dobbeltrolle

Og vi gør klogt i at få øjnene op for det skred der sker i vores samfund, hvis vi vil gøre os forhåbninger om at genvinde noget af den mistede retssikkerhed og demokratiske goodwill, som Danmark har brystet sig af tidligere.

Det her er et ikke et enkeltstående tilfælde. Det her er ikke en 'ups'er. Det her er endnu et eksempel på at der i dansk politik og i den offentlige forvaltning, i vores "velfærdsstat" er moralske problemer der ikke bare tilfældigvis eksisterer i toppen, men som KOMMER fra toppen.

Uden indblanden er/bliver Danmark et polariseret, menneskerettighedskrænkende, forskelsbehandlende, udemokratisk, koldt, kontollerende, lukket, fremmedfjendsk, banalt, neandertalsk og selvdestruerende land.

Vi skal kræve forandring nu, vi skal have nye partier og nye mennesker, nye værdigrundlag og ikke mindst nyt håb.

21. september 2021 kl. 15:22
Datatilsynets direktør efter kritik: »Jeg måler ikke GDPR-succes på antallet af bøder«

Cristina bliver næppe populær hos sin chef (Justitsminister Nick Hækkerup) ved at forpurre regeringens øvrige politik.

Bingo.

Jeg tror Enhedslisten og Frie Grønne er de eneste der har en bare nogenlunde idé om at borgere skal være frie...?

Men derudover er hendes udtalelse om:

"Jeg håber så sandelig, at virksomhederne passer godt på deres kunders oplysninger, eller at det offentlige på borgernes oplysninger, fordi det er et ideelt og et ædelt formål i sig selv."

godt nok svært at sluge.

Når man som almindeligt menneske mistænkeliggøres udover alle grænser, uanset hvad fanden man laver og hvor ædle ens intentioner er, så virker det katastrofalt hyklerisk at man håber på at virksomheder (som jo alle er sat i verden med ædle formål, skal man huske) sådan af etisk pligt sikrer deres kunder på fornuftig vis.

Men sådan er det jo med dansk politik i disse år. Agendaen bestemmer hvor de moralske værdier ligger, ikke omvendt.

18. september 2021 kl. 18:19
Én gang til: Statsrevisorerne med sønderlemmende kritik af it-beredskabet i skattevæsenet

I filmen Die Hard 4.0 sker et et decideret kollaps af samfundet tilvejebragt af 'cyber-warfare'. De kalder konceptet "Fire Sale"

Trin 2 i denne tretrinsmodel er: (fra https://diehard.fandom.com/wiki/Fire_Sale)

Stage 2: Disable the financial systems; including Wall Street, banks and financial records.

I min levetid har jeg set adskillige eksempler på at det virkelige liv overgår fantasien, men desværre ikke på en positiv måde. Dette kunne, ifølge nyheden her, være en af disse eksempler, hvis det går galt.

Det her handler lidt om IT, og rigtig meget om prioriteringer i den offentlige forvaltning og prioriteringer i dansk politik. Helt overordnet, er vi på samfundsniveau godt i gang med en afvikling af det demokratiske retssamfund.

Spørg jer selv om prioriteringerne og proportionaliteterne er fornuftigt valgt, når Politiet/SKAT/Staten skal vide alt om landets borgere og deres liv, for at fange nogle få idioter, og når de rigtige skurke alligevel omgår (eller indgår aftaler med) disse systemer og apparater - når ét af de mest fundamentale systemer der eksisterer i Danmark, som skal sikre den store økonomiske drift (og dermed velfærdssamfundet) er så dårligt sikret som det er.

Jeg har spurgt, og svaret er nej.

Bare fucking nej.

18. september 2021 kl. 18:12