Brian Højen-Sørensen

Red Hat udvikler verdens første Linux til biler

Automotive Grade Linux (AGL), som er en del af Linux Foundation har bl.a. følgende medlemmer Audi, Ford, Honda, Mazda, Nissan, Mercedes, Suzuki og Toyota. Så det tror jeg de fleste arbejder sig hen imod. https://www.zdnet.com/article/its-a-linux-powered-car-world/

30. april 2021 kl. 12:10
Hvordan hindrer man snyd i online eksamener?

Jeg er ikke sikker på at der er brug for noget "light". Har selv været eksaminator på både Bachelor og Kandidat niveau (geofysik, KU) for små 10 år siden og som jeg husker det så kostede skriftlige opgaver mindst lige så lang tid som mundtlige eksaminer.

En skriftlig opgave skal læses og rettes og hvis eleven har lavet fejl, men har fat i det rigtige kan man bruge en del tid på at finde ud af hvordan det skal vurderes. Derefter skal man diskutere med censor om karakteren medmindre man er helt enige. Til en mundtlig eksamen tager det X minutter + en kort diskussion, hvilket jeg husker som en del mere effektivt.

26. april 2021 kl. 22:17
Alvorlig kritik: Lægevagt i Region gemte optagede patientsamtaler fra 2013

Det er ikke helt det samme. Argumentet med at det er en del at patientjournalen, hvor det skal gemmes i ti år, er jo ikke helt i skoven.

Så de har jo bare fået at vide at det skal slettes nu, da reglerne skal tolkes anderledes.

11. februar 2021 kl. 21:35
Datatilsynet fælder dom i ny sag: 'Nej tak til cookies' må ikke være flere klik væk

Er sådan set enig i at det er temmelig træls.

Desværre er DMI i den situation at de har haft en relativt god indtægt på reklamer (5-10 millioner så vidt jeg ved), og medmindre Klima, Energi- og Forsyningsministeriet dækker tabet ved at droppe reklamerne, så har de simpelthen ikke råd. DMI er blevet barberet med 30+ procent indenfor de sidste 10 år. Man kan håbe den nye regering kan overtales til det, men jeg er ikke super optimistisk.

DMI kører på egne servere de står bare på Island, men de planlægger at slå pjalterne sammen med Norge, Sverige (og Finland) der allerede nu har et fælles datacenter i Sverige når de nuværende servere skal skiftes.

17. februar 2020 kl. 10:54
Sammenlægning af ældre it-systemer skaber problemer hos forsikringsselskab

Jeg er muligvis en af undtagelserne, men jeg har faktisk overhovedet ikke lagt mærke til noget (har alle forsikringer undtagen ejerskifte hos LB).

Jeg var endda i kontakt med dem henover sommeren, hvor jeg heller ikke lagde mærke til noget usædvanligt. Måske har jeg bare været heldig. Men et lille bump på vejen ville heller ikke få mig til at skifte fra et forsikringsselskab jeg har været tilfreds med i mange år.

3. september 2019 kl. 09:48
Nokia-producent tager bladet fra munden: Data skulle have været til Singapore, ikke Kina

Det er selvfølgelig en temmelig skidt sag for HMD, men da det (ifølge HMD) er normal praksis ved aktivering af telefonen, så må man antage at alle andre producenter gør noget lignende. Det kunne være interessant hvis version2 spurgte andre producenter hvordan deres telefoner aktiveres?

Om mine oplysninger ryger til Kina, Singapore, Finland eller et fjerde sted er egentlig ret ligegyldigt. Problemet er at de overhovedet sendes.

26. marts 2019 kl. 13:29
Facebook vil reklamere i din chat - på baggrund af din chat

Har egentlig ikke noget imod det, det vil forhåbentlig åbne nogle folks øjne for hvad Facebook lever af. Det vil især være rart hvis det kan få nogle af mine egne bekendtskaber til at skifte til en krypteret cross-platform chat/video tjeneste. :-)

20. april 2017 kl. 09:05
Sundhedsplatformen presser produktionen på hovedstadens hospitaler

Jeg synes det virker som om man blander æbler og pærer i kritikken. Klart den største kritik (som jeg har set), er at lægerne skal lave noget som der før var sekretærer til, og dermed har mindre tid til patienterne. Dette har vel intet med det nye system at gøre, men er en spareøvelse man har taget samtidig og som har store konsekvenser.

Hvis man genansatte personale til at varetage indtastning i systemet, ville vi så vidt jeg kan se komme en stor del af de nævnte problemer til livs, og jeg kan da sagtens forestille mig at omkostningen ville være begrænset da patienterne ville blive behandlet hurtigere og dermed komme tilbage i arbejde og sandsynligvis også have et mildere sygdomsforløb pga. den hurtigere behandling.

19. april 2017 kl. 11:18
Lenovos forbandede problemer

Hvad er der der gør at Lenovo skulle være mere "forbudt" end andre producenter?

Jeg tænker ikke specielt i denne sag (hvor Gigabyte, ASUS, HP og sikkert alle andre også er ramt i mere eller mindre grad). Jeg tænker mere på hvorfor det at købe en Acer, MSI eller Dell nede i Elgiganten skulle være bedre helt generelt? Det er ikke fordi jeg har nogen speciel tillid til Lenovo, men det har jeg heller ikke med hensyn til de andre, det hele er jo bygget i Kina af de samme komponenter.

6. juli 2016 kl. 14:14
Microsoft udnytter sikkerhedsopdatering til at reklamere for Windows 10

Jeg bruger 14.04 LTS på arbejdet og 15.10 hjemme, så det er både ny og gammel Ubuntu, men jeg har ikke prøvet Win10 så det kan jeg ikke sammenligne med.

11. marts 2016 kl. 12:47
Microsoft udnytter sikkerhedsopdatering til at reklamere for Windows 10

Som Linux bruger (primært Ubuntu), så mener jeg faktisk at hardware understøttelsen er bedre end Windows (Win7) også på nyere hardware.

Mine Windows kolleger kæmper oftere med problemer på identiske maskiner og netværk end jeg gør med Ubuntu, og rent hastighedsmæssigt føles min maskine hurtigere end tilsvarende med Windows.

Grafikmæssigt er det rigtigt, men mener dog at de proprietære drivere fra AMD og Nvidia faktisk er ret gode (halter dog stadig bagefter Windows driverne) og Intel integrerede har jeg aldrig haft issues med.

11. marts 2016 kl. 11:57
Microsoft udnytter sikkerhedsopdatering til at reklamere for Windows 10

Som totalt Windows analfabet da jeg ikke selv har haft en Windows maskine siden Vista (har dog brugt en del tid med Win7 på arbejde og alle mulige andre steder hvor Linux ikke har været så velset), er der så nogen der kan give en hurtig anbefaling.

Jeg er klar over at Win7 er at foretrække fremfor 8 og 8.1, men hvad med Win10, er der nogen grunde til at man ikke skulle opgradere (andet end at man godt kan lide Win7), er der deciderede regressioner, eller er det mest smag og behag?

Dog er kommentarer som ovenstående ikke just noget der for mig til at overveje Windows igen.

11. marts 2016 kl. 08:52
Ingen vej tilbage: DMI's it-folk står klar til at løse problemer med ny supercomputer

Det håbede jeg at det var. Yr.no laver en god prognose (faktisk sammen med smhi.se i sverige) for Skandinavien, de bruger den model DMI er ved at skifte over til (Harmonie/Arome).

Jeg vil dog primært sige at yr.no og smhi.se begge præsenterer deres prognoser bedre end DMI, hvilket ofte giver et indtryk af at prognosen er bedre.

Når det er sagt så er jeg (også uden at have set hårde facts), ret sikker på at DMI er lige så gode som Norge og Sverige meteorologiske institutter, og når de går all in på den nye model (med den nye computer på Island), så bør de være bedre i Danmark, da det er det modellen bliver optimeret til.

10. marts 2016 kl. 21:57
Ingen vej tilbage: DMI's it-folk står klar til at løse problemer med ny supercomputer

Hvilke udenlandske vejrtjenester er det, der har bedre (mere præcise) modeller for Danmark end DMI?

Vil mene at de eneste der kommer tæt på er yr.no og smhi.se, men jeg tror aldrig jeg har set nogen rapport der viser at de er bedre i Danmark end DMI.

Det er så rent teknisk også de samme modeller der bruges (HIRLAM og Harmonie/Arome) hos alle tre institutter, bare "tunet" til hver deres område.

9. marts 2016 kl. 21:26
Lenovo og Acer lancerer smartphones med markant større batterier

Artiklen lægger op til at det er noget producenterne lige har fundet på.

Lenovo har haft 3500 mAh (P770) og 4000 mAh (P780) telefoner i årevis i deres business serie (dual sim).

Har selv brugt Lenovo P780 (4000 mAh og 5 tommer) i 2 år (købt over amazon.co.uk fra Kina) og kan ikke sige noget negativt om den (kom fra en LG). Den virker upåklageligt og batteritiden holder stadig efter 2 år. Oplades ca. hver 4. dag i normal brug.

Desuden har Lenovo også lanceret en ny 5 tommer med 4000 mAh, P70, hvis man som jeg synes at 5.5 tommer er lige i overkanten.

28. april 2015 kl. 14:03
Telenor: Vores mobilnet er bedre end de andres

Er stadig kunde hos Bibob, men det varer nok ikke længe mere (og jeg har været det siden Bibob blev oprettet). Jeg oplever ofte (så sent som i søndags), at jeg intet signal har når jeg bevæger mig bare en smule ud på landet. Så jeg mangler kun at bestemme mig for om det skal være 3 eller Oister, da jeg simpelthen ikke kan leve med Telenors dækning mere.

19. marts 2014 kl. 16:37
Hvilken Linux/BSD distribution anvender du i dag?

Faktisk er 13.10 den der har fungeret bedst for mig, kun min SD-læser virker ikke (Lenovo X1 Carbon) og så selvfølgelig USB3 til DVI, men det er jo en generel Linux ting. Mht. til indstillinger er det rigtigt at mange ting er forsvundet/ændret dog må jeg have vænnet mig til det for det generer mig ikke så meget som det gjorde lige da jeg opgraderede. Kun Nautilus er blevet så meget dårligere at det virkelig generer mig. Jeg har aldrig oplevet at Gnome Tweak Tools crasher, men har måske bare været heldig.

19. marts 2014 kl. 10:00
Nets: Vi bruger softwarepatenter

En opfordring til Version2. Kan I ikke rette en direkte henvendelse til Nets vedr. §56 Stk. 2, når nu Nets direkte til jer har har meddelt at de anvender patenter?

17. marts 2014 kl. 16:38
Hvilken Linux/BSD distribution anvender du i dag?

Har brugt Ubuntu siden starten (næsten) både privat og i mit arbejde. Da Unity kom var det ikke en særlig nem overgang (det var meget tungt og virkede ikke særlig godt) så brugte klassisk brugerfalde, men efter 12.04 har jeg ikke set mig tilbage. Jeg kan ikke undvære Unity (ikke at der ikke er ting der kunne forbedres, fjernes eller tilføjes), og hver gang jeg bruger en anden (gammeldags) linux distribution så sidder jeg og bander og svovler og hvorfor det skal være så besværligt at gøre ting som jeg kan gøre dobbelt så hurtigt med Unity.

Det er selvfølgelig en subjektiv vurdering hvad man har brug for, men til dem der droppede Ubuntu+Unity da det kom frem, synes jeg de skulle overveje at prøve at bruge det i 2-4 uger og se om de stadig har det på samme måde.

Derudover synes jeg generelt det er fedt med flere valgmuligheder, da vi ikke har samme behov og bare fordi jeg er glad for Unity må andre godt hade det inderligt. ;-)

17. marts 2014 kl. 10:00
Forkert opdatering sendte rejsekort til tælling

Ikke helt rigtigt.

Vi kan godt blive enige om at det er en passende service at yde sine kunder at det er gratis hvis systemet ikke fungerer, men faktisk er det altid kundens ansvar at have gyldig rejsehjemmel (og har altid været). Så hvis rejsekortet er nede så må man købe en billet, sådan har det altid været, også med klippekortene (at man i praksis ofte har kunnet køre gratis er bare en service). Man kan faktisk sige at i dagens Danmark er det meget nemmere at få fat i en billet (på mobilen), end det var i gamle dage. Så det at man stadig kan køre gratis er faktisk udemærket service.

Dermed skal siges at jeg ikke er en beundrer at rejsekortet og i særklasse ikke af dem der håndterer systemet bagved.

14. februar 2014 kl. 15:28