Bjarke Jensen

Leder: MitID må tilbage på tegnebrættet

hvis man er kynisk kunne man tro at pensionisters tid ikke er noget værd så lad da bare dem spilde deres tid med det.

Det er meget atypisk at de seneste års regeringer, som ellers har brugt størstedelen af deres tid på at please de store ældreårgange, i den grad overser hvor vanskeligt og omstændigt digitaliseringen kan være for de ældste borgere.

30. september kl. 15:10
Fra vred far til kommuner i krise: Få overblikket i Helsingørsagen

Fint med flotte principper, men er nuværende og fremtidige menneskeliv ikke en lidt høj pris at betale for at svinge en virtuel opportunistisk fane ?

Det her er samme argumentation som "hvis du ikke har noget at skjule har du ikke noget at frygte." Det er fint nok at patientdata anvendes til forskning. Problemet er at når først data er opsamlet sker der altid en formålsglidning, og det bliver stille og roligt brugt til mere og mere. Det er ikke helt paranoidt at frygte at forsikringsselskaber, banker og andet nødvendigt bundslam en dag får adgang til at bruge automatisk indsamling af sundhedsoplysninger i deres sagsbehandling.

31. juli kl. 22:30
Bommert i valgsystem: Vælgers stemme var allerede registreret

Udfyldte valglister opbevares indtil klagefristen for valgresultatet er udløbet, og destrueres derefter. Så vidt jeg kan finde frem til er klagefristen ugedagen efter valghandlingen.

2. juni kl. 11:25
Kina viser privatlivsvejen

Men stadigvæk: Tænk hvis EU vedtog en revision af GDPR der simpelhen sagde at persondata kun om indsamles og lagres hvis det er i de overvågedes interesse.

Det lyder som noget der skal suppleres af nogle ret strikse regler om, hvem der har retten til at definere hvad "overvågedes interesse" er. Jeg vil helst ikke have Nick Hækkerup, Søren Pind eller Lord Zuckerbeast til at vurdere hvad der er i min interesse.

17. maj 2021 kl. 09:26
Efter kollapsede forhandlinger: Hackere offentliggør amerikanske betjentes persondata

Mon ikke de potentielle erstatningssager for sådan et læk hurtigt kan løbe op i væsentligt mere end de 4 mio.?

12. maj 2021 kl. 13:05
Vil du have rart socialt samvær online eller ret til privatliv? Du kan ikke få begge ...

Men som udgangspunkt burde vi kunne tåle, at det vi siger kan blive citeret af andre på nettet med navns nævnelse - eller hvad?

JEg kan godt følge dig her. Men jeg mener dog også at internettes natur gør det nødvendigt at kunne have anonyme brugere, for at kunne skille dele af sit liv ad. Lige som vi har en hvis form for anonymitet i den fysiske verden, hvor vi kan vælge hvor meget af vores liv vi deler i en given sammenhæng (kollegaerne ved ikke det samme om mig, som dem fra swingerklubben gør).

26. februar 2020 kl. 15:38
Fiber

Ufatteligt at ingen kan se en forretning i en mindre tilslutningsprocent i et betydelig mere tætbefolket område

Er det ikke væsentligt dyrere at lægge kablerne ned i bebygget område? Da vi fik fiber herude ved os tog det 3 mand, en minigraver og en lille iveco lasbil en måneds tid at grave 10 -15 km kabler ned. Jeg tvivler på at det kan gøres i samme tempo i en by. Og der er vist også noget med tidshorisoten for investeringen. Hvor de andelsejede energiselskaber kan tillade sig at arbejde med investeringshorisonter på 30-40 år, skal et aktieselskab vel typisk vise en gevinst efter nogle få år`?

3. februar 2020 kl. 13:36
Smartlås kan ikke opdateres – vil for altid være åben for angreb

Se f.eks. <a href="https://www.youtube.com/watch?v=q5hkOPKd9bw">https://www.youtube.com/wa…; og andre videoer fra Lockpicking Lawyer :-)

Jeg har ikke fulgt den lanal fast, men det er mit indtryk at han endnu ikke er stødt på en lås han ikke kunne klare på en 5 minutters video?

Og selv hvis den lås findes har den gennemsnitlige dansker garagen fuld af grej der pænt går udenom låsen, men alligevel sørger for at døren er åben.

17. december 2019 kl. 00:03
Dataarkæologi er ikke hvad det har været…

Jeg har svært ved at forestille mig at der ikke skulle være nogle mere etablerede institutioner som ikke vil være med til at lave en permanent udstilling af dansk datalogisk historie. Er I i dialog med det tekniske museum? Ellers må der være andre der vil lege med. Aarhus Universitet har både Naturhistorisk Museeum og Steno Museet. Der må da være nogle af alle de universiteter som ligger tæt på S-togsstationer der kunne være interesseret i at lege med?

Eller hvad med nogle af vores rigmænd, Karsten Ree eller familien Kirk?

I har sikkert været omkring det. Men det ville være fedt at få åbnet den del af danmarkshistorien op for den brede befolkning også.

11. december 2019 kl. 10:13
Rigspolitiet: Derfor reklamerer vi for vores nye overvågningsdatabase

Nu mangler vi bare en mørk kælder eller et skur hvor vi kan drikke nogle øller og stifte en ordentlig græsrodsbevægelse. Og et symbol/ikon.

Det skal være snart, for der går næppe lang tid, før også de mørke skure og kældre er overvågede. Og så bliver det svært at mødes i hemmelighed og planlægge sin statsfjendtlige aktivitet.

Tænk hvis borgerretsvbevægelsen i USA også skulle have kæmpet med elektronisk overvågning! Så var det sgu ikke sikkert de havde vundet...

26. oktober 2019 kl. 10:15
PiDP-11

Matt Parker har et par videor på Youtube, og et afsnit af en bog, hvor han forklarer og demonstrerer hvordan man bygger en computer af dominobrikker. Det er meget lærerigt, og har givet mig (som ikke-datalog/it-mand) et godt indblik i logiske porte og hvad det ellers hedder.

10. juli 2019 kl. 18:06
Rigtige Mænd er i Cyberhjemmeværnet

Min holdning er at krig er for alvorlig en sag at overlade til amatører

Desværre går krig tit i højere grad ud over amatørerne end de professionelle, så i mine øjne er det fint at få delt noget viden og uddannelse ud til dem også. Om det så også gælder inden for IT-krig ved jeg ikke nok om. Men mon ikke der bliver lavet et sammendrag af mødet så vi kan blive lidt klogere.

14. juni 2019 kl. 09:14
Sundhedsreformen kræver et valg mellem pest eller kolera: Sundhedsplatform eller den jyske model?

Så kan jeg lære at læse ordentligt... Men er det ikke teknisk muligt, at have bevist stabilitet i et sundhedssystem der svarer til det danske som pointgivende parameter i et udbud? Eller at indskrive fleksibiliteten eller den lokale forankring af driften (selv om det nok går imod formålet med udbudsreglerne) som parameter?

9. april 2019 kl. 11:13
Sundhedsreformen kræver et valg mellem pest eller kolera: Sundhedsplatform eller den jyske model?

Jeg har svært ved at se hvorfor "højere fleksibilitet til de enkelte specialer og dermed mere fleksibilitet i forhold til at tilpasse de enkelte patientforløb og tilfredse brugere" skulle være en pest?

Fleksible og gode patientforløb og tilfreds brugere må immervæk være et af de primære mål i et sundhedsvæsen?

9. april 2019 kl. 10:55
Nekrolog: Oscar nåede ikke at opleve blødt vand

Og som man indtil 2009 også tilsatte drikkevandet i København. Men næppe i samme koncentrationer som det benyttes til rengøeing.

2. april 2019 kl. 07:20
Nekrolog: Oscar nåede ikke at opleve blødt vand

argumentet var “at det har været kendt i 150 år så det er nok sikkert”, det er derfra indianerne kom ind i billedet.

Nej. Argumentet var at man har kendt og benyttet teknologien i 150 år, uden at der er fundet negative konsekvenser af den slags du antyder/frygter der er ved den. Ift. til din svada om natrium og klor: kloren i klorvand er i form af hypochlorit-ioner (ClO-) og bliver som regel tilsat i form af natriumhypoklorit (yay! Mere natrium).

2. april 2019 kl. 00:29
Nekrolog: Oscar nåede ikke at opleve blødt vand

Natriumioner ≠ Natriumhydroxid. Ionbytningen giver muligvis en let stigning i pH, men koncentrationerne taget i betragtning er det næppe mere end temperaturændringerne ifb. daglig brug af vandet.

Det er altså lidt sjovt at man på en side for folk der må forventes at have en hvis teknisk og naturvidenskabelig indsigt støder på folk der er så mistroiske overfor en ∼150 år gammel teknologi som anvendes uden problemer i det meste af verden.

29. marts 2019 kl. 09:03
Nekrolog: Oscar nåede ikke at opleve blødt vand

Det er helt klart godt hvis man kan fjerne kalken fra vandet men hvad kommer der så i under processen ?

Natriumioner. Hvis blødgøringen sker vha. ionbytning (som man plejer at gøre det), byttes calcium- og magnesiumioner ud med natriumioner. Regenerering af kolonnerne sker ved at lede saltvand igennem. Intet suspekt i det overhovedet.

I øvrigt ville du få vanskeligt ved at spise industrielt fremstillede fødevareprodukter hvis du er bange for at man ikke har styr på at neutralisere afløbsrens med CO2. Det er en proces der anvendes mange steder, da et basisk miljø giver bedre vilkår for maillardreaktioner, som er det der får 90% af vores mad til at smage godt (og de sidste 10% til at være kræftfremkaldende...)

28. marts 2019 kl. 23:17
Løsriv dig fra Googles fangarme - og bliv potentielt klogere

Meningsboblerne er skræmmende. Jeg brugte primært fjæsbogen til at følge vores kære folkevalgte, for at få dem i en mindre spinnet udgave (naivt, ja!), og prøvede i det sidste års tid inden jeg droppede den, at få hevet et mere nuanceret billede ind, ved at følge politikere fra partier jeg har et meget lille meningsfællesskab med. Det resulterede som regel i massiv overvægt af forslag og opslag fra de seneste profiler jeg fulgte, og et forsøg på at presse mine likes endnu længere ud på fløjene. Man følger Marie Krarup (hvilket i øvrigt er skidt for blodtrykket hos en radikal akdemikertype med bløde hænder som mig...), "nåmenså skal du vel også følge Pernille Vermund." Så følger man PV, "Nåmenså skal du vel også lige følge Rasmus Paludan?" Boblere lader til at være selvforstærkende, hvilket på mange måde er skræmmende. Dels får vi en mindre oplyst befolkning, som stort set ikke ved hvad andre end ligesindede tænker og mener. Dels får vi en svært polariseret befolkning, som ikke i samme grad får udfordret holdninger og verdensbilleder. Og det er trist. Så færre profileringsalgoritmer, flere tilfældighedsgeneratorer baseret på atmosfærisk støj (eller den algoritme som småbørn bruger til at ramme munden med skeen når de selv får lov at spise grød første gang!)

12. marts 2019 kl. 07:14