Klaus Bloch

Danskerne er villige til at dele browserhistorik for målrettede tilbud

At 50% af alle danskere fravælger at dele deres data. Jeg kan se på vores platforme, efter vi gjorde det meget tydeligt hvad 3. parts cookies er, og fjernede marketinglingo og shadow design (til meget piv i marketing), er andelen af folk der tilvælger cookies faldet markant.

20. december 2021 kl. 10:53
Undersøgelse afslører stor ulighed: Hver fjerde dansker er digitalt udfordret

Nu er folk der er digitalt udfordret en lang mere bred gruppe end folk med fysiskhandicap.

Der er en del mennesker på 50+ som i deres arbejdsliv ikke har brugt en computer, og stiger alderen vil dette antal også stige.

Så er der folk som kommer ud fra fængsel, er hjemløse, psykisksyge, udsatte unge. Digitaliseringsstyrelsen har et netværk for organisationer der har medlemmer der er digitalt udfordret. Dette netværk tæller pt. 55 organisationer, så der er langt flere end man lige regner med.

Husk også at de fleste mennesker vil få en form for synshandikap, dette i størrere eller mindre grad.

Hvis du eller dem du arbejder med, ikke kan desinge i brugervenligt og tilgængeligt design, så tænker jeg du skal kigge efter en bedre UX/designer.

24. november 2021 kl. 15:01
Bekymrede sikkerhedseksperter: Client side scanning er usikkert og en trussel mod demokratiet

Ja da. Det står på side 37 i den TOS som alle jo læser inden de skal bruge spillet

15. oktober 2021 kl. 13:51
Google fjerner app efter pres fra Putin

Bare husk at det i nogle lande er strafbart at bruge vpn.. om Rusland er der endnu ved jeg ikke. Men hvis de logger det, vil det jo være en anklage de kan trække frem, når "behovet" opstår.

Ved ikke hvad løsningen er...

22. september 2021 kl. 11:46
Rejsekort skal it-moderniseres: Findes noget bedre end plastickort og 19.000 standere?

Det kunne jo være interessant at se på hvilke rejser man måske bare kunne gøre gratis.

I 2013 blev det estimeret at det ville koste 5 milliarder at drifte rejsekortet i 16 år, dette er muligvis overskredet lidt over tiden.

Så hvilke gevinster ville samfundet have, hvis lokal offentlig transport blev gratis? Her tænker jeg også på at inddrage aspekter som, hvad bruger den enkelte borger af tid, på at bestille, huske at tjekke ind/ud, fornye, downloade og bruge app til glemt udlogning osv.

Jeg siger ikke at det kan betale sig, men nogen gange har jeg på fornemmelsen at vi betaler mere for at få lov at betale, end hvis det var gratis.

21. april 2021 kl. 15:35
Mænd og Børn Først!

Jeg tænker at man som udgangspunkt skulle øremærke 40% af barselen til hver partner, og lade de sidste 20% være "frie".

Lønnen skulle betales 105% af barselsfonden. Dette vil betyde, at den som tjener mest så faktisk tjerner lidt mere under barsel, og det ville friholde en arbejdsgiver for lønudgifter, trods de naturligvis stadigvæk skal bruge ressoucer på en afløser.

BTW, hos os var det helt klassisk, og jeg har holdt 3 x 14 dags barsel. var dog så heldig at blive fyret under finanskrisen, og fik 4 måneder sammen med min yngste datter, hvilket var fantastisk, og fik mig til at ændre syn på de nuværende barselsregler.

23. marts 2021 kl. 16:33
Efter Version2-afsløring: Datatilsynet indleder sag mod Aarhus Kommune om ulovlige dataoverførsler

Ja min datter har her i Albertslund fået udleveret en chromebook sommen med alle børn fra 4 klasse og op. 0-3 klasse har iPad.

7. januar 2021 kl. 12:12
Digitaliseringsstyrelsen lancerer kørekort-app

Man får da opdateret sit billede på "kortet" Jeg fik mit i forsvaret som 25 årig, og undre mig over at det stykke krøllet pap med et billede som nu har 23 år på bagen, stadigvæk er gyldig ID.

Om dette er 45 mill. værd?

24. november 2020 kl. 11:34