Niels Kristian JENSEN

EU vil skabe egen DNS-tjeneste med indbyggede filtre

"Du ved godt at ved større uheld opdaterer Google og TomTom deres GPS dimsers kort i real-time så de ikke fører folk den vej ?"

Det har ikke meget med det oprindelige emne at gøre, men jeg har på det seneste konstateret, at Google maps navigation leder mig gennem vejarbejde, selv vejarbejde, der har stået på i uger.

En eller anden algoritme må være gået på ferie, uden at Google har opdaget det.

Den er også gal med husnumre, Google opdaterer ikke ved ændringer, f.eks. er numrene lavet om på Ishøj havn (Hummeren) for flere år siden - stadig ikke rettet.

Jeg har sågar sendt et godt gammeldags brev til det danske kontor. Intet sker.

Krak.dk/kort har de rigtige numre.

Eksempler: Hummeren 10A, 2635 Ishøj

Rigtig:https://danmarksadresser.dk/adresser-i-danmark/?husnummerid=89e146d2-ae94-4e5a-8e1b-eea03f330e5a

Forkert:https://www.google.dk/maps/place/Hummeren+10A,+2635+Ish%C3%B8j

Google får blod på hænderne, den dag en ambulance forsinkes på grund af dette sjusk.

31. januar kl. 11:32
Første CO2-lager på dansk sokkel skal stå klar i 2025 (GridTech)

Det interessante tal mangler: Hvor meget energi (kWh) skal bruges for at "begrave" et ton CO2?

15. december 2021 kl. 13:10
Den kinesiske Vivo NEX telefon afslører omfattende overvågning – ganske utilsigtet

"Overvågning" er et lidt stort ord at bruge. Hvis man giver en App ret til noget, så bruger den denne ret. Det er ikke "overvågning", synes jeg.

Hvis kameraet poppede ud i tide og utide, uden at nogen app havde fået ret til at bruge det, så var der noget lusk på færde.

17. juli 2018 kl. 15:50
Lex Skyline er klar: Nu skal teleselskaber redde konkursramte internetkunder

Næppe. Kunderne skal jo flyttes til nye selskaber og så kommer pengene hjem igen. Skylines kunder er andre steder nu og betaler i mange tilfælde mere end hos Skyline (bla. min familie).

21. juni 2013 kl. 13:29
TDC: Kunstigt åndedræt giver IPv4 3-4 år mere

TDC's store kunder er f.eks. internetudbyderne. De kan ikke nøjes med en "mindre håndfuld" IP'er, hvis de skal sælge ADSL, mobil bredbånd og IP telefoni osv. til mange kunder. Så TDC kommer til at mærke presset "indefra" fordi de ejer de fleste internetudbydere.

14. juni 2010 kl. 09:45
Microsoft: Kommunes Openoffice-gevinst er tvivlsom

Som bruger af begge kontorpakker vil jeg sige at de er ikke ens. Derved skal der bruges indsats på at lære folk om forskellene.

Om det så er konsulenter eller lærere eller brugerne selv og hvad prisen ender med, det afhænger af lokale forhold.

I øvrigt er det en meget almindelig fejl at spare på oplæring når man laver software-ændringer. Derved tabes ofte en gevinst, fordi folk bliver irriterede på systemerne i stedet for at udforske de nye muligheder.

Oplæring kræves også ved skift mellem hoved-releases af MS Office, der bliver lavet en hel del om i toolbars, menuer og så videre.

5. oktober 2009 kl. 09:09
Java-udgave af Rejseplanen skal give et mobilt gennembrud

Jeg prøvede den en dag, der var aflysninger og forsinkelser på kystbanen. Det viste sig umuligt at vælge togtransport fra - dvs. jeg kunne ikke få information om hvilke busser, jeg kunne bruge i stedet for det forsinkede tog.

Og "realtidsinfo" viste ikke at togene var hverken aflyst eller forsinket. Den funktion må man enten fjerne eller gøre stabil.

Desuden kan man ikke vælge cykel som første eller sidste del af turen - trist fordi kombinationen cykel+tog+cykel næsten altid er det hurtigste alternativ.

Resten af applikationen virkede fint og er nem at bruge. Et klart flertal vil have gavn af det tilbud, vil jeg mene.

18. september 2009 kl. 19:49
TDC lukker 67.000 private hjemmesider - teknikken er forældet

Jeg vil også mene at en kopiering er nem. Men der kommer en dag efter kopieringen, hvor brugerne skal til at rette i sagerne. Så skal der rettigheder på plads, og her ender man nemt i noget som kræver arbejde = penge.

31. august 2009 kl. 08:37
Antivirus-firmaer taber kampen mod malware og phishing

Vi kan vælge om vi vil aflive internet som vi kender det eller give politiet de folk, der kan klare sagerne.

Samarbejde mellem CERT og Politi er hvad vi kan gøre i DK, på EU-plan bør vi kunne klippe snoren for de servere, som har malware.

Husk at servere kun kører, fordi det kan betale sig. Truslen om at klippe snoren virker!

24. august 2009 kl. 10:24
Konservativ it-ordfører vil kæmpe for softwarepatenter

Hvis man kunne lave en god algoritme, der kunne se om noget virkelig var "SMART" så ville jeg være tilhænger af patenter - såvel software som alt andet.

Det kan man ikke og derfor er patenter degenereret til at dække ALT, som bare er NYT.

Det viser sig umuligt at definere "værkshøjde" eller "opfindelseshøjde". Især på et hurtigt udviklende område som software, men det gælder i mange andre tilfælde.

En af vore konkurrenter fik f.eks. patent på at måle på en 2-takt motors stempel på samme måde som man altid har gjort på en 4-takt motor! I forbrændingstakten er 2-takt og 4-takt motorer ens, og opfindelelshøjden ville synes at være NUL. Sådan gik det bare ikke, de fik patentet.

Den slags idioti er i overmål tilfældet med software patenter i USA, så jeg gyser ved tanken om at K hopper på den limpind.

18. august 2009 kl. 10:18
Ekspert: »Windows 7 uden browser er en genistreg fra Microsoft«

Er at Microsoft har fået drejet debatten til "Internet Explorer Ja/Nej" frem for "Åbne filformater Ja/Nej".

Pyt med en media player og en browser!

Det som hindrer konkurrencen er at filformaterne ikke er åbne (eller at specifikationen er så enorm og mangelfuld, at ingen kan bruge den).

12. juni 2009 kl. 21:06
Ubegrænset Google-lagerplads rygtes ude til efteråret

Man kan kryptere data inden de anbringes i backup eller fjernlager. Og det er en god ide i mange tilfælde. Mon ikke Gdrive vil sætte ekstra skub i brugervenlige løsninger til personlig datakryptering?

26. januar 2009 kl. 10:04
Legendarisk hacker: Det er utroligt, hvad folk hopper på

Jeg tror at meningen med en sætning er at firmaer GIVER ham (konsulentfirmaet) tilladelse til snuse i deres sager og derved "får" Dan tilladelse.

Hvis det var en vittig reference til "Tilladelsesese - det skal man ha' - det står der i min lovbog", så undskyld :-)

13. juni 2008 kl. 12:28
Botnet min bare ?!

Så lad os dog høre - udvid vores horisont :-) Jeg kan bidrage med: Snyd med "pagerank" i søgemaskiner, falske sider som ligner pengeinstitutioner og firmaer, lagring og offentliggørelse af ulovligt materiale, scanning efter svage passwords og åbne sårbare services.

27. maj 2008 kl. 08:32
Botnet min bare ?!

Mere generelt kan man sige at botnets bruges til eliminere risikoen for at kriminelle internet-handlinger (af enhver art) bliver opdaget!

Der er enkelte undtagelser, men i det store og hele er myndighederne uden evne til at retsforfølge internetforbrydere, der anvender botnets.

Det er ikke sjovt at alle andre er individuelt ligeglade når man er ramt af noget, der kræver kollektiv indsats at gøre noget ved.

Jesper, du risikerer at en politiker læser hvad du skriver. Og så får myndighederne endnu færre kræfter i næste finanslov.

27. maj 2008 kl. 08:28
Botnet min bare ?!

Du skriver at du er ligeglad => det læste jeg som om du mener at indsats mod botnets er unødigt => det kalder jeg at blæse på botnets.

Firmaer der er lukket af botnets? Der er en del RBL'er og anti-spam startups' der er blevet smidt af nettet af botnets. Små eller nye og derfor sårbare, men firmaer. Jeg husker ikke navnet, men mest spektakulært var at et israelsk nystartet firma blev tvunget i konkurs af botnets. Deres firma havde lavet en anti-spam ide, som var effektiv! Det kunne botnet-bosserne ikke tolerere, og derfor fik firmaet smæk med den store hammer.

Lidt for mange andre var også ligeglade, og derfor har vi stadig spam.

25. maj 2008 kl. 22:10
Botnet min bare ?!

Det er den største trussel. Nogle virksomheder lever kun af indtægter fra Internet. Andre tjener bare penge på deres websider - ellers havde de dem vel ikke?

I andre tilfælde drejer det sig om hvorvidt de fæle eller de andre skal bestemme, hvad man kan læse om. Her er der ikke penge men principper i kampen.

Og hvis man blæser på botnets, så blæser man på at de fæle kan bestemme hvad de mindre fæle må sige. Nå, ja, min bare....

23. maj 2008 kl. 14:04
Hvordan kører din ADSL-linie?

Hej Christian,

jeg har ikke skrevet hele "sygehistorien" om SIP ALG, forskellige ZyXEL routere, firmware opdateringer mm. Den er lang. Og undervejs er CC's support blevet så langsom at det alene er grund nok til at skifte. For at foregribe spørgsmålet: Telmore Broadband.

Måske lidt stædigt af mig, men når man så teknisk præcist som muligt forklarer en leverandør, hvad man har fundet af fejl, og dette så ikke giver nogen hjælpsom reaktion (en anden router), så er jeg ikke kunde længere.

P.S: I øvrigt skuffende, at der ikke var reaktion på mit spørgsmål om "Stabilitetsmålinger".

13. maj 2008 kl. 09:38
Hvordan kører din ADSL-linie?

Statistik på eet eksemplar... det er hvad købere kan få.

Vi mangler en service, der måler oppetid på folks forbindelser og publicerer resultaterne. Diverse hastigsmålere giver kun øjebliksbilleder og der er ikke til nytte. Hvem har en god forbindelse og lidt tid til overs?

Min egen CC forbindelse i Trørød er klippestabil, (ZyXEL) routeren derimod kan godt lide at myrde min IP telefon. Og da CC ikke ville give en SIP-venlig router, så blev jeg sur og skifter nu til en konkurrent. Alternativt kunne jeg have købt min egen router med nul support til følge.

9. maj 2008 kl. 12:01
Flyt fastnetnummeret over på mobilen

Så de tager 588 kr/år for at du har et fastnet-nummer på din mobil telefon.

Dertil kommer så forbruget.

Det er billigere end fastnet (ca. 1600 kr/år), men langt dyrere end IP-telefoni, der fås til 0 kr/år (forbrugsafregnet til ca. 10 øre/min).

18. marts 2008 kl. 13:10