Thomas Dybdahl Ahle

Google truer med at gå: Australsk parti vil have offentligt-ejet søgemaskine

Skal det offentlige så sende store mængder af penge til Murdoch organisationen i stedet for Google?

Det er i øvrigt nemt for Microsoft at sige at Bing vil efterleve reglerne, når nu loven ikke gælder (indtilvidere) for dem.

3. februar 2021 kl. 20:10
Google truer med at lukke sin søgemaskine i Australien

Version 2 artiklen stopper hvor BBC artiklen endelig faktisk nævnet det åbne brev Google har skrevet: https://about.google/google-in-australia/an-open-letter/

Med den Australske lov kan websider kræve sig betalt af dem der linker til dem. Det er et dårligt system i forhold til nettet som Tim Berners Lee selv er ude at nævne.

Australien skulle hellere kræve højere skatter af Google og bruge dem til at støtte de små nyhedsmedier.

23. januar 2021 kl. 01:43
Menneske vandt debat med IBM's kunstige intelligens

Preschool er børnehave. De har allerede offentlig støtte til deres folkeskoler.

14. februar 2019 kl. 09:28
BBC går over til HTTPS - bliver nu bannet af Kina

For kineserne er det verdens dårligst beskyttede hemmelighed, at deres internet er censureret. De kan selv sætte sig fri, hvis de vil, og anvende en VPN.

Hvis du læser artiklen ser du at VPN "hullet" netop er blevet lukket. Og selv før det skete blev VPN services chikaneret og jammet. Du har ikke noget valg andet end at flytte ud af landet.

7. august 2018 kl. 19:24
? + ? = fanget af Facebook-matematikfælden: Du er regnestykket

Grunden til at de første ligninger "forvirrer internettet" er at i sidste linje er dobbelt hestesko og støvler blevet lavet om til enkelte sko og støvler. Det er overhovedet ikke klart, at disse udtrykker de samme variable. Måske udtrykker de halvdelen? Kvadratroden? Eller noget helt andet.

13. oktober 2016 kl. 09:06
Manglende Intel-driver årsag til problemer med Linux-installation på Lenovo-bærbare

Hvis man læser reddit tråden er det klart, at Lenovo ikke har handlet i god tro. Harddisken virker fint med normal RAID, men slår man deres "fake RAID" fra I bios bliver den automatisk slået til igen. Det er efterhånden utroligt at nogen stadig ikke har opgivet dem, og forsøger at udrede problemerne på deres hårdt censurerer forum.

26. september 2016 kl. 20:29
Skal syv-trinsskalaen dø?

Man kommer aldrig til at kunne sammenligne karakter helt på tværs af fakulteter. Man kan jo heller ikke lave en rimelig skala, der kan sammenligne Ronaldo og Usain Bolt.

I gymnasierne er der studernde nok til at kurven giver statistisk mening. I hvert fald for skriftlige eksaminer. Hvis pointen med karakterene alligevel bare er at rangordne de studernde i forhold til universitetsoptagelse er flere trin kun bedre.

Endeligt, hvis mundtlige eksaminer er for dårlige til at bedømme de studerende præcist, bør man så ikke overveje om det overhovedet er en rimelig eksamensform?

9. juli 2016 kl. 02:47
Appudvikler: Spotify provokerer bevidst med angreb på Apple

Apple tjener så på salg af telefoner. Det lyder meget rimeligt.

4. juli 2016 kl. 23:27
Test din egen etik mod den selvkørende bil

Selvfølgelig skal biler først og fremmest undgå at dræbe nogen somhelst. Derfor er det stadig interessant data MIT samler her.

Min egen algortime var følgende skridt, I prioteret rækkefølge: Dræb dyr over mennesker Dræb passagerer over fodgængere Dræb din egen vejbane over den anden. Dræb færre mennesker hellere end flere. Dræb gamle før unge.

1. juli 2016 kl. 08:37
Maskinlæring giver 'Littlefinger' 91 procent risiko for at dø i Game of Thrones

Gjorde hun ikke selvmord i slutningen af sidste sæson? Måske misforstod jeg situationen. Desuden, var det ikke meningen, at denne sæson skulle være mest forhistorie? Så kan de vel ikke slå så mange nulevende folk ihjel. Hvem ved.

22. april 2016 kl. 16:49
Farvel papkort, goddag papkort: Vaccinationskortet bliver digitalt med NemID

Uanset så kan man jo lade være med det, da vaccinationer ikke koster noget

Vaccinationer er da hunde dyre! Se feks http://www.sikkerrejse.dk/vacciner/ Du kan nemt komme af med et par tusinde kroner, hvis du rejser uden for de mest touristede områder.

Ikke at man sparer noget på at give dem til sig selv.

9. januar 2016 kl. 01:24
Protip: Buddyledger deling af udgifter mellem venner

Jeg frygter derfor at maxflow kan komme op med unødigt kompliceret løsninger.
Måske ville en fornuftig heuristik være at foretrække?

Ja, sådan virker det også til mig.

Men som sagt kan man løse det eksakt med dynamisk programmering, så længe at der ikke er mere end 20-30 betalere involveret. Mon ikke det er 90% af tilfældene?

2. januar 2016 kl. 18:07
Protip: Buddyledger deling af udgifter mellem venner

Vil max flow finde det minimale sæt af betalinger? Der er vel ingen cost forbundet med at opsplitte betalingen i flere flows?

Så vidt jeg kan se i koden, sættes costen altid til 1, men det er muligt jeg tager fejl. Jeg ved ikke om der er nogen grund til at antage, at maxflow ofte giver en bedre løsning end bare at lave en lang kæde, som du siger.

2. januar 2016 kl. 12:40
Protip: Buddyledger deling af udgifter mellem venner

Ja, hvis du kan finde passende subset. Viser det andet end, at med tilstrækkelig mange subsets, så vil problemet have en løsning? Men det løser vel ikke udfordringen med at finde det minimale sæt af betalinger?

Reduktionen går omvendt: Hvis vi kan finde det minimale antal betalinger, så kan vi løse subset sum. Ergo er det np-hårdt at finde det minimale antal betalinger.

Mere præcist vil vores subset-sum-algoritme svare "ja" netop når den antagede betalings-algoritme svarer n-2. (Og som du selv siger, hvis betalings-algoritmen er korrekt, vil den altid som minimum finde en n-1 betaling.)

Det er klart at vi kan opnå n-2 når svaret er ja: Det givne subset betaler til kreditor 1, de resterende betaler til kreditor 2. Hvis svaret er nej, må svaret stadig være mindst n-2, da der er n-2 debitorer. Hvis vi antager at det faktisk er n-2 (for at få en modsætning), må betalingerne udgøre to træer, med rod i de to kreditorer. Men så er der ingen mulighed for at en debitor kunne betale til mere en én kreditor, og så må debitorerne i første kreditors træ udgøre en undermængde med den søgte sum x.

Så ja, hvis man har n-1 betalinger, kan man altid kæde alting sammen, men hvis man vil bruge færre end det, kræver det at man opdeler i undermængder, der ikke kommunikerer/betaler med hinanden.

Jeg håber, at det giver mening :-)

2. januar 2016 kl. 12:31
Protip: Buddyledger deling af udgifter mellem venner

Det lugter af at være en variant af et rygsæksproblem, men jeg kan ikke lige genkende det.

Du kan reducere til subset-sum.

Hvis du har en mængde S af positive tal, og vil teste om den har et subset med sum x, så kan du lave |S| personer med negativ "netto betaling", og to personer med positiv "netto". Personerne med positiv netto, som altså skal have penge af de andre, har henholdsvis betalt x og sum(S)-x for meget.

Hvis betalingerne kan klares med kun |S| overførsler, ved vi at alle kun har betalt til én person, og derfor var der et subset med summen x.

2. januar 2016 kl. 03:47
Protip: Buddyledger deling af udgifter mellem venner

Er det ikke bare gaussisk eliminering?

Du kan finde en korrekt mængde af overførsler sådan. Det der gør problemet svært er, at vi er interesseret i den mindste sådan mængde - eller den hvor flest overførsler er 0.

For n personer kan man kan løse det i 3^n med dynamisk programmering over undermængder: http://www.spoj.com/problems/TRANSFER/Eller vel med interger linær programmering.

Buddy ledger lader til at give valget mellem en 'basic' udregning, som vist mere eller mindre bare starter fra en ende af: https://github.com/tykling/buddyledger/blob/master/src/buddyledger/views/basiccalc.pyOg at bruge max flow: https://github.com/tykling/buddyledger/blob/master/src/buddyledger/views/graphbuilder.py

I de fleste tilfælde virker det nok også lige så godt, men måske kunne det være sjovt at tilføje en eksakt, dynamisk-programmeringsversion også.

2. januar 2016 kl. 03:17
Forsker om kryptoforbud mod terror: »Det svarer til at ville forbyde simpel anvendelse af regning eller matematik«

Der er sikkert mange, der udtaler sig om kryptering uden at vide, hvad de taler om. Efterretningstjenesterne ved selvfølgelig godt, at terroristerne, de bruger som argument, stadig vil kryptere.

Men de får stadig noget ud af, at f.eks. Facebook, Google og Apple ikke hjælper resten af os med at kryptere:

  • De kan nemt sætte vores data i system, så vi afsløres i ulovligheder, eller ting der bliver det i fremtiden.

  • De har færre faktiske krypterede beskeder at skulle bryde for at fange dem, der aktivt prøver at skjule deres kommunikation.

Det sidste kunne man endda forestille sig, at politikkere også begynder at bruge som argument.

17. november 2015 kl. 10:52
DF ønsker mere kamera-overvågning med ansigtsgenkendelse

Men ingen skal underkastes observation uden en mistanke, der efterprøves ved en dommerkendelse.

Så er det vist umuligt, at have overvågningskameraer på offentlige steder.

17. juni 2015 kl. 00:23
Rejsekort svarer minister med halvering af dummebøder og 16 andre svar

Hvis de sætter straffen ned, håber jeg ikke, at de glemmer dem af os med anonyme rejsekort. Jeg har aldrig hørt nogle argumenter for at straffe os hårdere, ud over at de gerne vil kunne tracke hvor meget hvem rejser.

19. december 2014 kl. 17:58
Tysklands efterretningstjeneste vil købe softwaresårbarheder for millioner

Sårbarheder bliver i reglen lukket ret hurtigt, efter at de er observeret udnyttet Det kommer vel an på hvor stille med døren man går, og om man har eksklusivitet. Var det 4 zero-day sårbarheder Stuxnet udnyttede? Og de blev først kendt da malwaren blev opdaget år senere.

11. november 2014 kl. 21:05