Benjamin Kristensen

2021: Spættens År

Men hvis nu de tusindevis af typehuse allesammen blev funderet med samme beton, fra et og kun et firma, som havde egenskab der gjorde at den kunne skifte tilstandsform til kviksand bare ved at prikke til den med en skruetrækker, så ville du nok se en hel del flere typehuse falde sammen.

Sjovt du siger det, jeg snakkede med en murer for ikke så længe siden som nævnte noget om at de havde bygget nogle typehuse (tror det var under 20) som allesammen nu havde problemer fordi det mørtel der var brugt var dårligt fra fabrikanten, og nu var det uklart hvor ansvaret lå, og hvodan de skulle få rettet op på det. Jeg kan ikke huske mere specifikt lige hvordan og hvorledes, det er nogle måneder siden, men det sker åbenbart

4. oktober 2021 kl. 17:36
Ticketmaster får bøde på 10 millioner kroner efter datalæk-skandale

Nej se.. En myndighed der udsteder bøder for lovbrud og sjusk... Det kan åbenbart gjodt lade sig gøre...

16. november 2020 kl. 11:29
Fiber

Jeg er i den fantastiske situration hvor der er gravet fiber i begge ender af den vej jeg bor på, og faktisk også alle nabo vejene, men jeg må slides med et stakkels kobber kabel der kan klare 18/1 på en god dag, og hver gang jeg spørger fiber selvskabet om der er en chance for at de 10 resterende huse også kan få fiber får jeg en eller anden sang om at det er også så besværligt for så skal de til at sætte en boks mere op something something...

I want fiber :(

5. februar 2020 kl. 17:10
IBM: Kvantecomputere vil kunne bryde nutidens kraftigste kryptering lynhurtigt

Det er faktisk en super interessant og relevant pointe, kunne sikkert komme en teknisk interessant artikel ud af det hvis nogen ville grave lidt i det

23. maj 2018 kl. 16:04
Microsoft putter .Net i browseren med Webassembly

Det største problem med flash (og java applets) var ikke at de kørte i browseren. Det største problem var at de levede som plugins som skulle have system adgang.

Når WebAssembly bliver implementeret så bliver det implementeret i en SandBox og med definerede browser API, og er på den måde ikke som sådan farligere end JavaScript i den forstand at det kan køre i din browser.

Der hvor den store fordel ved WebAssembly kommer frem er at vi compiler ting i de fleste sprog til assembly (enten pre-compiler eller via JIT ) og disse ting skrevet i disse mange forskellige sprog med mange års udvikling bag kan dermed udnyttes til at skrive mere robuste ting som kan køre i browseren.

Den anden store fordel er at JavaScript er meget svært for maskinen at regne ud før den står med det i hånden fordi det er meget svært at udlede state og lave Garbage Collection, det var bl.a. derfor at Chrome's V8 JS motor var sådan et stort gennembrud da den kom frem fordi den havde en bedre tilgang til disse ting. Ting skrevet i Assembly (eller compilet til assembly) er meget lettere at forudsige og optimere og det er der de snakker om en potentiel faktor 10 performance forbedring fordi vi ikke skal fortolke og håndtere alle de specielle edgecases i JavaScript

(Note: ES6 og ES2016+ har arbejdet en del på at gøre JS mere forudsigeligt bl.a. ved at introducere 'let' keyworded og andre tiltag men der er stadig meget at forbedre, og det kræver at folk faktisk tager sig tid til at lære at bruge det)

15. februar 2018 kl. 17:14
Eksperiment: 71 minutter før nystartede servere blev angrebet

Jo jo det var under kontrollerede forhold. Siden da har jeg selvfølgeligt ikke port 22 forwarded og min Pi er blevet wipet godt og grundigt :)

Det var mest et eksperiment af proffesionel interesse efter jeg havde set et Defcon indslag om mass-scan og hvordan der står servere og skanner alle ip-ranges hele tiden (Tror det var et indslag hvor de specifikt scannede efter hartbleed).

5. september 2017 kl. 13:22
Eksperiment: 71 minutter før nystartede servere blev angrebet

Jeg prøvede for et års tiden siden for sjov at sætte en Raspberry Pi op og forwarde port 22 for at se hvad der ville ske. Det tog ikke mange min før min auth log var fyldt med bruteforce forsøg og ip-addersser der står til at være fra Kina hvis man slår dem op - Da jeg fortalte min bekendte om det og han tjekkede sin log havde han præcis det samme...

5. september 2017 kl. 11:37
Google og Bing annoncerer nyt angreb mod pirateri

Findes der nogen uafhængige og neutrale søgemaskiner?

https://duckduckgo.com/ plejer at blive anbefalet som søgemaskine der ikke tracker dig, jeg ved ikke hvordan de har det med censur etc.

23. februar 2017 kl. 14:56
Trump udpeger modstander af netneutralitet som formand for magtfuld Internetmyndighed

Her er lidt extra læsninghttps://qz.com/256586/the-inside-story-of-how-netflix-came-to-pay-comcast-for-internet-traffic/

Comcast was the first large terminating access network to successfully implement a “congest transit pipes” peering strategy to extract direct payment from Netflix, but it is not the only one to do so. Since agreeing to pay Comcast, Netflix also has agreed to pay TWC, AT&T and Verlzon for interconnection. [Redacted section.] Netflix is not the only edge provider to encounter Comcast’s peering strategy.

24. januar 2017 kl. 15:02
Trump udpeger modstander af netneutralitet som formand for magtfuld Internetmyndighed

For ifølge Ajit Pai er der ingen eksempler i USA på at teleindustrien og internetudbydere skulle have favoriseret nogle virksomheder og kunder frem for andre.

Så vidt jeg ved blev Netflix da tvunget til at betale "beskyttelsespenge" til Comcast før de her tiltag blev indført...

Men det kan godt være at jeg bare husker forkert og/eller det er noget jeg har drømt for den slags har jo ikke stået på ifgl. Ajit og han er jo neutral i det her...
24. januar 2017 kl. 14:55
Microsofts trådløse drejeknap skal supplere pennen til 3D-design

Det er en nvidia 965m som vil kunne håndtere en hel del. Men en 28" skærm i f.eks. Photoshop med mange layers i gang... ja det vil jeg gerne se i praksis.

Skal vi ikke lige blive hurtigt enig om at Surface Studio faktisk har en GTX 980m option hvis man ikke køber den skrabede version? (At jeg så hellere ville have set et full size, gerne et GTX 1060 i den er så noget andet)

27. oktober 2016 kl. 16:26
Alexa - HAL9000 eller C3PO?

Du gør grin ikke ?
Ingen fornuftigt menneske vil basere sin søgning på Bing.

Det skulle ikke forstås som en endorsement af bing, jeg bruger de ikke selv, men jeg ved at hvis man kigger på den amerikanske version (som også har markant større market-share end den danske) så kan bing efterhånden rigtig mange af de samme smarte ting som google med at besvare spørgsmål, lave udregninger, hente film information etc ud i søgeresultaterne i stedet for at du skal besøge en side for at finde det.

Det ændrer dog ikke ret meget på at den danske version er totalt håbløs...

Credit where credit is due and all that.

man ser bare ikke særlig smart ud når man først skal åbne sin telefon og trykke på en knap, snakke ned i telefonen, for at spørge om noget, og så er det heller ikke praktisk.

Eller slå "Hey Cortana" til så du bare kan sige "Hey Cortana ...". Det lyder ikke for mig meget anderledes end at skulle sige "Alexa ...". Men jeg skal da være den første til at indrømme at det er dejligt at have et plug and play device der bare virker, men jeg tænker at man kan komme langt med en windows 10 device og en mikrofon for billige penge...

10. oktober 2016 kl. 17:28
Alexa - HAL9000 eller C3PO?

Så den kan ca. det samme som Cortana som alle windows 10 devices har indbygget... Cortana kan også: Jokes, musik, daily overview, noter, tidstagning, kalender, ord opslag eller svar på regnestykker etc..

Men virker også kun på engelsk fordi Cortana bruger meget af bings advancerede funktionalitet som ikke er released i Danmark endnu.

Eller for den sags skyld Siri eller Google Now (eller hvad den nu har skiftet navn til) men de kører ikke på andet end telefoner afaik.

10. oktober 2016 kl. 10:01
Facebook slår Adblock Plus-modangreb ned: Reklamer er igen synlige

Lyder dybt skummel af man kan betale Adblock Plus for ikke af blokerer reklamerer
nogen der kender en anden add blokker man kan bruge ?

Jeg bruger uBlock Origin af præcis den årsag, de har nemlig ikke det der "beskyttelsespenge" koncept, og så er de 100% opensource (Og bruger lidt mindre RAM end ABP som en ekstra godbid)

12. august 2016 kl. 10:26
5G Manifest: Teleselskaber lover 5G i hele Europa i 2020, hvis reglerne for netneutralitet lempes

Så hvis de ikke får lov at forskelsbehandle og opkræve "beskyttelsespenge" så vil de ikke sætte noget op?

Good riddance I say. Jeg kan godt leve uden 5G hvis jeg kan få lov at beholde min netneutralitet. Det her er jo afpresning og/eller et forsøg på bestikkelse "Se her hvad i kan få hvis vi bareee liiiige får lov til lidt her" "Det ville jo være en skam hvis den her plan ikke blev udført"

11. juli 2016 kl. 09:51
Anklager om søgemanipulation mod Google går viralt - men holder ikke vand

Hey godt arbejde! Det ser ud til at du har gravet lidt i det, det er godt at se :)

Nu er det jo ikke dig der skal stå på mål for det, men hvordan kan det være at (Som vist i SourceFed videoen) nogle af de søgninger der dukker op ifølge Googles egne statistikker har meget få søgninger, mens mere relevante resultater som e.g. ‘Hillary Clinton inditement’ er højt på antallet af søgninger sammenligneligt, men stadig ikke dukker op som auto complete forslag? (Source: https://youtu.be/PFxFRqNmXKg?t=176) Så den der med at brugere søger på fornavnet holder altså ikke helt...

13. juni 2016 kl. 17:20
Anklager om søgemanipulation mod Google går viralt - men holder ikke vand
Ja for ‘Hillary Clinton inditement’ er meget mere stødende end 'Donald Trumph racist'.

Desuden er det sidste eksempel med ‘Hillary Clinton wit’ somewhat ligegyldigt, for der er ingen god grund til at manipulere den søgning. Det er jo ikke "ægte" information som folk søger på og derfor påvirker valgkampen. Hvorimod de andre eksempler i SourceFed videoen alle er ting som er meget oppe i medierne og helt klart påvirker valgkampen.

13. juni 2016 kl. 14:29
Webbrowseren Opera får indbygget VPN

Den kører jo på Chrome motoren, så det er ca det samme, men indbygget adblocker og VPN, jeg kan godt lide hvor de er på vej hen med de her privacy tiltag :)

Hvis det fortsætter i den retning vil jeg da til at seriøst overveje om Opera skal til at være min nye default browser i stedet for Chrome :)

21. april 2016 kl. 13:26
Første danske medie går i offensiven mod adblockers

Hvis det er det der skal til, så undgår jeg glædeligt jp hvis de synes at de vil til at blokere folk på den måde.

Jeg har sådan set ikke noget imod at de gerne vil tjene penge, det giver god mening. Men jeg synes ikke at jeg skal betale for deres hosting/løn/whatever med alt information på min computer, mine passwords, min bankkonto etc.

Det er ikke mere end en uge (ok måske to) siden at store internationalt anerkendte nyhedsmedier som cnn.com viste malware inficerede nyheder til alle deres besøgende.

Indtil det verdensbillede ændre sig, så er det et hard opt-out fra alle reklamer fra min side af, uanset hvor meget jeg synes om siden/personerne/whatever, og mener at de fortjener pengene. Det er simpelthen ikke risikoen værd, for det er jo mig, ikke dem det kommer til at gå ud over i sidste ende.

Derfor vil jeg hellere have en paywall. Men jeg synes at det er en uheldig situation når det er et valg mellem enten reklamer eller paywall, det burde bare være paywall eller ingenting. Hvis ikke så lokker man folk til at slå ad-block fra og dermed udsætter dem for fare for at selv tjene flere penge. Hvilket så igen udsætter alle os andre for risiko ved at vi kan blive angrebet igennem de inficerede fra gruppe 1.

23. marts 2016 kl. 12:08