Stefan Fuglsang

Så er der DrivingIT igen

"Udviklings- og Forenklingsstyrelsen udvikler, drifter og vedligeholder nye og eksisterende it-systemer, så de er stabile, sikre og omkostningseffektive. Vi lægger stor vægt på at skabe løsninger, der er data- og analysedrevne, som er værdiskabende for Skatteforvaltningen, og som understøtter, at skatter og afgifter bliver betalt korrekt og til tiden."

1. november 2021 kl. 10:15
Microsoft køber AI-selskabet Nuance for over 100 milliarder kroner

Cloudløsninger vil - som jeg ser det lige nu - i stigende grad blive anvendt i det offentlige (der hvor man ikke har kapaciteten mandskabsmæssigt og servermæssigt), så spørgsmålet er, hvordan man sikrer data i skyen mindst lige så godt som i regionernes egne løsninger?

13. april 2021 kl. 14:15
Bekæmpelse af høje smittetal

Mht. Gaimans ide, se også Dawkins oprindelige ide fra 1976 om et mem (eng. meme) - en kulturel parallel til biologiens gen.

https://da.wikipedia.org/wiki/Mem

https://en.wikipedia.org/wiki/Meme

10. januar 2021 kl. 12:55
Programmøren på Dahls Tapetfabrik, Ballerup

Er det utænkeligt at edb har været brugt til automatisering i 1970? Se fx IBM System 7 https://www.e-pages.dk/ingarkiv/10128/?page=15&query=Automatisering

18. august 2020 kl. 18:57
Måske skulle vi også droppe ordet computer..

Hvad jeg synes, eksemplet viser rimeligt klart, er, hvor let det er at konstruere en historie, som kan opstilles som stødende over for en arbitrær gruppe af mennesker.

Behøver du (og vi) at synes noget om dette? Hvad har alt dette med ing.dk at gøre?

5. august 2020 kl. 10:26
Droppede fax og kuglepen: Corona satte turbo på akut-udvikling i Sundhedsplatformen

Keep in mind that MUMPS is not one of those esoteric joke languages. It should be, but it isn’t.

Epic bruges i Region Hovedstaden og Region Sjælland. Ny kode i EPIC skrives i C#, men der er vist stadig meget kode i MUMPS

24. juli 2020 kl. 10:18
De er skøre de [_______]!

Jeg er helt med på at vi ændrer sprogbrug, når vi opdager at sprogbrugen gør ondt på/mod nogen, men blacklist har da aldrig været et racemæssigt udtryk? At være i den sorte bog, siger vi også på dansk. Det handler om at sort her er det onde eller uønskede, ikke at sorte er det. Jeg er ikke fastlåst i denne holdning, så argumentér gerne imod.

17. juli 2020 kl. 14:06
Det amerikanske luftvåben dropper endeligt 8-tommers disketten

Enhver der har arbejdet med disketter ved at de ofte er "broken". Ikke så godt hvis nationens sikkerhed er i fare på grund af "bad sektor".

Desuden er det nok begrænset med leverandører af et produkt, som sidst var i almindelig brug i 1982 (-ish).

23. oktober 2019 kl. 11:53
Politi søger hundreder af gange efter data i passagerregister: »Det er masseovervågning«

@Anne-Marie: du har ofte relevante spørgmål til datasikkerhed mm. , men i dette indslag synes jeg du skyder på nogen uden grund - så vidt jeg kan se. Hvad er "Forskermafiaen"?

24. juli 2019 kl. 08:04
Telefax forbydes i det engelske sundhedsvæsen - hvordan ser det ud herhjemme?

Mig bekendt bruges fax i Region Hovedstaden kun som et backupsystem, hvis andet fejler, og som en hurtig, relativ sikker måde at sende supplerende data:

  • hvis en undersøgelsesbeskrivelse der burde være sendt automatisk til den praktiserende læge ikke er nået frem, så kan en sekretær sende en fax til praktiserende læge - hurtigt og enkelt.

  • praktiserende læger kan kun modtage ren tekst. Hvis lægen skal bruge grafer eller lignende, så kan man sende en fax. Det duer selvsagt ikke så godt til billeder.

  • Ved akutte svar fra en diagnostisk afdeling til en klinisk afdeling brugte man tidligere fax i nogle situationer. Det er formentlig ikke mere anvendt efter Sundhedsplatformen.

  • Tidligere kom henvisninger fra praksis via fax; det er nu kun ganske få henvisninger fra visse privathospitaler.

Praktiserende læger burde alle opgradere til systemer der kan modtage strukturerede data eller blot en pdf, så vil en stor del af fax'erne kunne elimineres.

11. december 2018 kl. 10:52
Sundhedsplatformen: Rigshospitalet forventer nedgang i aktivitet på 600 mio. kr.

Helt enig, men desværre er det det man kalder det, også ude i afdelingerne på hospitaler. Det er økonom-sproget der anvendes på samme måde på pølsefabrikker og hospitaler. Forhåbentlig kommer vi væk fra pølsefabrikstyringen igen på et tidspunkt.

12. juni 2018 kl. 08:43
Forsøgsordning med kodning i folkeskolen starter efter sommerferien

Sprog bliver måske forældede, men principperne man lærer bliver ikke (så hurtigt) forældede. Valg af sprog handler om i hvilket sprog man klarest kan udtrykke en ide, samtidig med at indlæringskurven ikke er for stejl.

29. januar 2018 kl. 08:16
Forsøgsordning med kodning i folkeskolen starter efter sommerferien

Scratch er sikkert fint nok til en start (især for de alleryngste), men min fornemmelse er at man i folkeskolen ikke kommer længere end at eleverne får en figur til at bevæge sig over skærmen. Der bliver ikke rigtigt undervist i programmering og der bliver ikke bygget videre på principperne fra Scratch, så det bliver mest leg.

26. januar 2018 kl. 23:16
Forsøgsordning med kodning i folkeskolen starter efter sommerferien

Hvorfor ikke Python, det synes jeg da er et oplagt begyndersprog ? (og drop i øvrigt det der med Scratch og Lego-programmering, det dur kun til at lege med)

26. januar 2018 kl. 15:43
Forsøgsordning med kodning i folkeskolen starter efter sommerferien

"It og programmering" kunne sagtens fungere som fag. Det ville være gavnligt for alle at lære om hvordan computere og operativsystemer fungerer, og så lære at bygge programmer til at løse problemer i fx matematik, natur og teknik, eller fysik og kemi. Derudover kunne man debattere etik og adfærd på fx sociale medier, noget der i dag tages op ad hoc i andre fag. Gerne på alle klassetrin, men ikke nødvendigvis på skemaet i alle uger året igennem.

Jeg kender mange børn der dagligt bruger mange timer foran computeren , men knap nok kan kopiere et dokument fra mappe til usb, så generelle computerfærdigheder skal også trænes.

26. januar 2018 kl. 14:26
Standardkodeord hos Region H: 'vip123' - brugere blev anbefalet ikke at skifte det

Jeg kommer til at fremstå som forsvarer af datapolitikken i RegionH - det er ikke hensigten, jeg prøver bare at få lidt fakta ind i debatten...

18. oktober 2017 kl. 12:20
Standardkodeord hos Region H: 'vip123' - brugere blev anbefalet ikke at skifte det

Single sign on findes allerede til mange (de fleste?) systemer i Region H.

18. oktober 2017 kl. 12:18
Standardkodeord hos Region H: 'vip123' - brugere blev anbefalet ikke at skifte det

@Anne-Marie: adgang fra scanner til PACS er kun den ene vej; man kan sende til PACS, men ikke hive data den anden vej. Skal man sende fra PACS til scanneren, skal man logge ind i PACS. Her er der personlig login og log af transaktioner.

18. oktober 2017 kl. 11:19
Standardkodeord hos Region H: 'vip123' - brugere blev anbefalet ikke at skifte det

@Henning: Systemet er beregnet til kvalitetssikringsdokumenter og vejledninger. Hvis der er personfølsomme data er det misbrug af systemet. En gråzone, som jeg skriver andetsteds, er login-oplysninger til systemer der "midlertidig" har begrænsede patient-data (begrænset i modsætning til patient-informationssystemer som sundhedsplatformen og lign.).

Det er - så vidt jeg kan se - ikke korrekt hvad der siges om login til vip. Jeg kan ikke se at søgning er begrænset, her er beskeden når man ikke logger ind, og dernæst søger (prøv selv på https://vip.regionh.dk/VIP/Admin/GUI.nsf/Desktop.html)

"Bemærk! Du har ikke afgrænset din søgning til en valgt virksomhed.

Derfor søger du i alle dokumenter på VIP i Region Hovedstaden, hvilket kan resultere i, at du får en stor mængde søgeresultater. Du vil heller ikke få vist eventuelle lokale tilføjelser i de fundne dokumenter.

Angiv en virksomhed (og meget gerne en afdeling). Sæt dine ansættelsesforhold op på "Min side" og "Min profil". Se vejledning under "Hjælp". Ønsker du alligevel at søge?"

18. oktober 2017 kl. 11:13