Kenneth Schack Banner

NemID-farvel nærmer sig: MitID bliver standard på offentlige hjemmesider

Overgangen fra NemID og MitID har på ingen måde været håndteret godt. Borgerforslag.dk har endnu kun NemID, Rejsekortet.dk er også med NemID.. Det er skammeligt at der næsten er gået et år fra lanceringen til at befolkningen kan bruge løsningen generelt. - Næste gang skal man nok sørge for at implementere løsningen, så det ikke er borgere mm. som skal igennem en masse unødig bøvl og en elendig overgang.

13. september kl. 16:52
Microsoft-opdateringer udløste falske ransomware-advarsler

Der var engang hvor tredjeparts AV software gjorde følgende, jeg mindes Panda AV fejlagtigt smadrede en del Windows systemer og må bare sige det er imponerende at det sker in house.. Mon de overhovedet tester deres udgivelser før de sender det ud til forbrugerne? Nå, men jeg er glad for jeg kører Linux, så er man da gået fri for endnu en træls dag i livet.

17. marts kl. 10:08
Retter ind i 11. time: Hækkerup vil ændre kritiseret lovforslag om logning

Må artiklen ikke indeholde denne nye logningslovgivning og hvad er det for en retssag? - Jeg føler jeg læser i overskrifter i denne artikel og savner en del mere data, ellers er det umuligt at forholde sig til artiklen som ellers har potentiale til at være meget god.

3. marts kl. 20:51
Anmelderne mener: Ny håndholdt PC er et hit - men Linux-software giver bøvl

Jeg tænker børnesygdommene er uundgåelige, det er naturligvis for nogen mere træls end for andre, men for mig er det bare lækkert at open source kommer frem, så det ikke kun er closed source løsninger der kommer til forbrugerne.

1. marts kl. 17:04
POL-INTEL: Politifolk har misbrugt digitalt 'supervåben' 30 gange

Er version2 nubare sladder biksen? Er det injurier eller er der bevis for at det er misbrugt 36 gange? Har politiet har en dialog med de personer der 36 gange harbrugt systemet, hvor de måske blot har søgt lidt bredere end normen og hvilke konsekvenser har det haft i disse 36 sager? Jeg forstår godt folk ikke gider betale for jeres artikler herinde, det er da spild af tid at læse.

15. februar kl. 11:13
Politiet undersøger egen brug af kinesiske overvågningskameraer

Det her scenarie er jo meget interessant, for er der nogen som holder øje med trafikken fra og til kameraerne? Altså med noget tredjeparts software? Udstyret har formentlig internet adgang og her vil det jo så have mulighed for at oprette forbindelse til en server eller at en klient opretter forbindelse til kameraet (afhængig af hvordan det er sat op) og sende data dertil.. Teamviewer og Anydesk gør det jo muligt at forbinde enheder uden nogen af enhederne har skulle åbne porte på netværksudstyr.. Man kan naturligvis blokere de netværksporte som man ikke ksla bruge, men mon ikke man bare siger at så længe der ikke er åbne porte, så er det godt nok..

13. februar kl. 10:48
Stort cyberangreb lammer 4G- og 5G-netværk i Portugal

Jeg forstår ikke at der er fokus på at ingen har mistet data? Hvad med fokus på at man er offline? Hvilken teknologi bruger Vodafone til 4G og 5G og hvad bruger Danmark? Det er da yderst kritisk, at fremtidens internet kan angribes og eventuelt få store konsekvenser.

9. februar kl. 16:03
Zuckerberg efter Schrems II: Måske lukker vi Facebook og Instagram i Europa

Ja, men andre kunne gøre det samme, forskellen er bare at Facebooks app følger med smartphones og tablets og det er forkert. Der var også engang hvor sms og opkald var standard, men i dag kan man fx bruge Signal til de 2 og Facebook er manges digitale liv, hvorfor det er på tide med konkurrence, da Facebook har et monopol, de ejer mig bekendt Instagram, Messenger og Whatapp så de lytter med på mange fronter.

8. februar kl. 13:41
Zuckerberg efter Schrems II: Måske lukker vi Facebook og Instagram i Europa

Det vil da kun være godt hvis det får sådan en effekt, for så viser EU at store tech giganter ikke bare kan gøre som det passer dem. - Den næste artikel omhandlende dette emne kunne passende komme med forslag til alternativer til Facebook og instagram.

7. februar kl. 21:29
Microsoft vil - måske - gøre det nemmere at skifte browser i Windows 11

Ej hvor latterligt, er Microsoft virkeligt ved at gå æble vejen og tvinge deres kunder i den retning de selv ønsker? Hvor er de rplads til konkurrence blandt browserne? Det er da godt man kan udskifte Windows operativ systemet med en Linux distribution. Det her kan kun tolkes som at Microsoft har nogle top folk som ønsker den gamle uduelige kultur som Steve Ballmer påtvang virksomheden.

8. december 2021 kl. 14:28
Bankerne starter MitID-nedtællingen: NemID skal udskiftes inden 30 dage

Det her bliver bare mere og mere underholdende, gad vide hvad der sker om 30 dage??? Jeg oplever fortsat at MitID blot skal bruge Brugernavn og ikek en adgangskode, måske skulle de lige får indført så man også skal bruge en adgangskode for at bruge deres løsning..

Tilgængeligheden er dog betydeligt bedre end i NemID, noget både banker, e-boks, minsundhed, sundhedskort mv. kunne lære en del af.

Hvor mange har NemID og hvor mange har fået oprettet sig i MitID?

Jeg håber de får besked i deres e-boks om følgende.

Når det er sagt, så er jeg chokeret over man giver 12 mdr. til en overgang, det er noget der burde kunne klares på 1 måned.

1. december 2021 kl. 13:30
E-boks-direktør fik 10 minutters varsel om udskydelse af Digital Post: »Utroligt irriterende for os«

Det kommer ikke bag på mig, deres andre projekter som Sundhedskort, MitID mv. er også projekter de virkeligt håndterer dårligt. Jeg forstår slet ikke at det er acceptabelt, og så en 10 minutters varsel til direktøren? Burde han ikke være den første der fik besked i denne "stabile kommunikation"? Der burde være noget personale der selv burde betale prisen..

29. november 2021 kl. 12:25
Tvivl om sikkerheden i MitID: Banker forlænger tilmeldingsfristen

Jeg mindes sidst jeg brugte MitID, at jeg skulle bruge brugernavn og kode, men jeg husker nok forkert.. Det er klart en ulempe at man bae skal bruge et brugernavn for at komme i kontakt med appen. Når det er sagt, så er ens brugernavn ikke så følsomt og man ville kunne beskytte det ved at registrere fejlede log ind og informere brugeren med det pågældende brugernavn hvis nogen forsøger at logge på det uden success og eller fra en anden IP eller anden lokalitet end sædvanligt etc.

Når det er sagt, så er alle banker ikke klar på MitID endnu, så det er næppe borgerne der er problemet.

3. november 2021 kl. 15:49
Digital post er nede i fire dage ved leverandørskifte: »Det er altid ubelejligt«

Man kan da ikke være overrasket over at der skal være bøvl med det, særligt ikke når det er i det offentlige...

Når det er sagt, så er det da godt at skiftet fra NemID til MitID er gået så smertefrit, her er det da kun demder bruger løsningen der er sløve til at tilbyde en overgangsløsning, men nogle er da med på vognen..

Hvorfor kan man ikke blot lave et skifte, hvor folk kortvarigt mister adgang til gammel data, men at denne så overføres mens folk bruger den nye løsning?

26. oktober 2021 kl. 17:33
Google respekterer sydkoreansk lovgivning om app-betaling... Og dog

Ja man kunne jo godt forestille sig, at denne funktion/frihed er noget man skal købe sig til og ikke noget man bare har... En almindelig Google udvikler konto hvor in-app ikke er tilladt er gratis, hvis man ønsker in-app så er der et årligt udvikler abb. til 100 USD årligt. Det kan også være, at når der er in-app at de vil opsætte højere krav til udviklerne.. Men uanset, så er det gode ved Android, at man kan bruge tredjeparts app stores som fx. F-Droid

6. oktober 2021 kl. 12:32
Rapport: Cloud-tjenesters forsyningskæder gør kunder sårbare

Og netop derfor er sky løsninger ikke interessante

29. september 2021 kl. 10:36
EU fordømmer russiske hackerangreb på politikere og embedsmænd

Sådan en udmelding er ret komisk, for hvad gør politikere og embedsmænd for at beskytte sig digitalt? Har EU fulgt med tiden eller bruger man fortsat brevduer?

Jeg kan forstå hvis Fru. og Hr. Jensen ikke har styr på IT sikkerheden, men de er heller ikke offentlige figurer, ved politikere og embedsmænd godt dette? Værner de sig eller bruger de stadig 123455678 adgangskoden?

28. september 2021 kl. 15:16
Apple udelukker Fortnite fra App Store

Hvorfor ankede Epic sagen? Har Apple en kommentar? og er det overhovedet lovligt at Apple sortlister Epic under sagen? Jeg er godt nok glad for at jeg ikke har Apple produkter med sådan en adfærd fra Apple.

24. september 2021 kl. 14:39
Flere svenske myndigheder forbyder brug af Microsoft Teams

De kunne vel også lære at oversætte artikler og naturligvis henvise til en kilde, men det er da hensigtmæssigt at skrive på dansk. Der er borgere i vores land som ikke kan andre sprog, nu skal de så kæmpe med oversættelsen selv.... Men tilgængelighed er vel en by i Rusland efterhånden.

3. august 2021 kl. 17:19
Flere svenske myndigheder forbyder brug af Microsoft Teams

Hmm.. Jeg gider ikke engang klikke på ind på linket, meget uforstående for denne type artikel.

3. august 2021 kl. 15:25